De 9 beste fietscomputers van 2023

De 9 beste fietscomputers van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

Als je een fervent fietser bent, kan een fietscomputer een groot verschil maken in je leven. Deze fitnesstracker voor uw fiets, ook wel een fietscomputer genoemd, wordt aan uw stuur bevestigd om statistieken bij te houden, waaronder uw fietssnelheid, uw rijafstand en meer. En als het is uitgerust met GPS (wat velen doen), kunt u het ook gebruiken als een live kaart van uw route.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Met zijn lichtgewicht ontwerp en batterij die lang meegaat, is de Garmin Edge 530 GPS onze beste algemene selectie. Als je echter een beperkt budget hebt, raden we de SY Bike Computer met LCD-scherm aan.

Er zijn veel verschillende soorten fietscomputers beschikbaar voor een scala aan verschillende prijspunten. Er zijn fietscomputers boordevol functies die u aangepaste trainingssuggesties geven, fietscomputers zonder franje die slechts een paar belangrijke statistieken bijhouden en alles daartussenin. Bij het kiezen van de juiste voor u, is het belangrijk om statistieken, gps en grootte in gedachten te houden. We hebben onze lijst samengesteld op basis van deze criteria en hebben ook elementen zoals prijs, weerbestendigheid, levensduur van de batterij, onder andere opgenomen.

Op basis van onze beoordelingen zijn hier de beste fietscomputers op de markt.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Garmin Edge 530 GPS Fietscomputer bij Amazon

Beste budget:

SY Bike Computer met LCD-scherm bij Amazon

Beste Splurge:

Garmin Edge 1030 Plus Fietscomputer bij Amazon

Beste voor beginners:

Meilan M3 Mini Bike Computer bij Amazon

Het beste voor woon-werkverkeer:

CatEye Padrone Plus Bike Computer bij Amazon

Beste voor training:

Bryton Rider 750 GPS Bike Computer bij Amazon

Beste voor lange ritten:

Lezyne Mega C GPS Bike Computer bij Amazon

Meest veelzijdig:

Planet Bike Protégé 9.0 Bike Computer bij Amazon

Beste Discreet:

CatEye Quick CC-RS100W fietscomputer bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Garmin Edge 530 GPS fietscomputer

4.9


Garmin Edge 530 GPS fietscomputer

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op REI

Wat zeggen kopers? 88% van de 2.600+ Amazon recensenten beoordeelde dit product met 4 sterren of hoger.

Onze topkeuze, de Garmin Edge 530, is een fietscomputer boordevol functies die uw ritten geavanceerder maakt. De kleine, lichtgewicht computer beschikt over een relatief groot scherm, dat alles bijhoudt, van voedselinname en hydratatie tot trainingsbalans en herstel.

De computer is uitgerust met GPS en de functie Populaire routes helpt u buurten te verkennen als een local. (Populaire bestemmingen zijn aangewezen, zodat u precies weet wat u op uw route moet bekijken). En als je natuurlijk afdwaalt, belooft de computer je te helpen terug te keren naar waar je begon.

De Garmin Edge 530 beschikt over een batterij die lang meegaat, waarmee je 20 uur rijtijd (of 40 uur, met een Garmin Charge power pack) doorkomt. En omdat gemoedsrust belangrijk is, zit de computer vol met veiligheidsfuncties, zoals groepsberichten en live tracking, waarmee anderen u tijdens uw ritten kunnen bijhouden.

Prijs op het moment van publicatie: $ 300 alleen voor apparaat

Beste budget

SY Fietscomputer met LCD-scherm

SY Fietscomputer met LCD-scherm

Amazone


Bekijk op Amazon

Lichtgewicht, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken, de SY Bike Computer is een solide budgetaankoop. De computer helpt u bij het bijhouden van klassieke statistieken, zoals snelheid (huidig, gemiddeld en maximum), afstand en tijd.

De computer beschikt over een duidelijk LCD-scherm, dat is uitgerust met een achtergrondverlichting voor nachtelijke ritten. En aangezien de fietscomputer waterdicht belooft te zijn, hoef je je geen zorgen te maken dat je in de regen terechtkomt.

Het grootste nadeel van de SY Bike Computer? Het is niet uitgerust met GPS. Dit kan voor sommigen een dealbreaker zijn. Maar het gebrek aan mooie functies kan ook die looki verrukkenng voor een meer betaalbare, no-nonsense fietscomputer.

Prijs op het moment van publicatie: $23

Beste Splurge

Garmin Edge 1030 Plus fietscomputer

Garmin Edge 1030 Plus fietscomputer

Trek Fietsen


Bekijk op Amazon
Bekijk op REI
Bekijk op Trekbikes.com

Het lijkt misschien extreem om het grote geld uit te geven aan een fietscomputer. Maar de Garmin Edge 1030 Plus is zijn premium prijs zeker waard. Met de computer kunt u een reeks geavanceerde statistieken bijhouden, zoals trainingsbelasting, hersteltijd, hoogte-acclimatisatie en meer. En omdat het specifiek uw trainingsefficiëntie bijhoudt, kunt u er zeker van zijn dat u uzelf altijd tot het uiterste drijft.

Wanneer de computer is verbonden met TrainingPeaks of TrainerRoad, geeft de computer u aangepaste trainingssuggesties op basis van uw huidige trainingsbelasting. En als je een fervent mountainbiker bent, kun je de TrailForks- en ClimbPro-functies gebruiken om de helling en moeilijkheidsgraad van sommige van de paden die je in de gaten houdt te beoordelen.

In het geval van een ongeluk stuurt de Garmin Edge 1030 Plus uw locatie automatisch naar (vooraf geselecteerde) dierbaren, waardoor u en hen gemoedsrust krijgen telkens wanneer u aan een rit begint. Een volledige lading op uw Garmin Edge 1030 Plus helpt u 24 uur rijtijd (of 48 uur, met een Garmin Charge power pack). En omdat efficiëntie belangrijk is, kunt u met Garmin uw fietscomputer synchroniseren met andere Garmin toestellen, zodat u al uw gegevens op dezelfde plaats hebt.

Prijs op het moment van publicatie: $600

Beste voor beginners

Meilan M3 Mini Fietscomputer

Meilan M3 Mini Fietscomputer

Walmart


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

De Meilan M3 Mini Bike Computer biedt alles wat beginners nodig hebben in een fietscomputer. Het is compact, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken – plus, de budgetvriendelijke prijs maakt het een geweldige keuze voor nieuwe fietsers (die zich misschien niet willen binden aan een duurdere fietscomputer).

De no-nonsense computer houdt klassieke statistieken bij, zoals snelheid, hoogte, afstand en meer. En omdat de computer is uitgerust met GPS, is het gemakkelijk om bij te houden waar u bent en waar u naartoe gaat.

De computer beschikt over een gemakkelijk afleesbaar display dat is uitgerust met antireflectiebescherming (voor zonnige dagen) en een achtergrondverlichting (voor donkere avonden). De batterij gaat tot 8 uur per keer mee.

Omdat de computer een IPX5-classificatie heeft, is hij waterdicht genoeg om een lichte strooi te weerstaan. En voor de goede orde, de computer wordt gedekt door een vervangingsgarantie van 3 maanden en een jaar garantie.

Prijs op het moment van publicatie: $40

Het beste voor woon-werkverkeer

CatEye Padrone Plus Fietscomputer

CatEye Padrone Plus Fietscomputer

Amazone


Bekijk op Amazon

Veel stadsritten doen? De CatEye Padrone Plus fietscomputer is misschien iets voor jou. Zoals veel fietscomputers houdt deze snelheid (huidig, maximaal en gemiddeld), afstand (reis en totaal) en tijd bij. Maar in tegenstelling tot andere fietscomputers detecteert het automatisch wanneer je tot stilstand bent gekomen en pauzeert het zijn trackers dienovereenkomstig. Dit maakt het een bijzonder goede keuze voor stadsfietsen, dat vol staat met rode lichten, stopborden en andere onderbrekingen.

De computer beschikt over een groot display, dat is uitgerust met een achtergrondverlichting voor avondritten. Bovendien waarschuwt het u duidelijk wanneer uw batterij bijna leeg is.

Wat is leuk? Met CatEye kunt u uw statistieken handmatig bijwerken. Dus als u een nieuwe computer aanschaft of uw batterij vervangt, kunt u uw oude gegevens invoeren in plaats van al uw voortgang te verliezen.

Prijs op het moment van publicatie: $60

Het beste voor training

Bryton Rider 750 GPS Fietscomputer

Bryton Rider 750 GPS Fietscomputer

Amazone


Bekijk op Amazon

Op zoek naar een fietscomputer die ook dienst doet als personal trainer? De Bryton Rider 750 Fietscomputer is misschien precies wat je zoekt. De computer beschikt over een levendig touchscreen dat het gemakkelijk maakt om klassieke statistieken bij te houden, zoals snelheid, afstand, rijtijd en meer. En als je geen zin hebt om je handen van het stuur te halen, hoef je dat ook niet te doen.

De computer reageert ook op spraakopdrachten, zodat u uw training kunt bijhouden zonder uw focus van het pad af te halen. Koppel de computer met TrainingPeaks, en het wordt nog beter.

Met de Bryton Rider 750 kunt u uw trainingen plannen in TrainingPeaks en synchroniseren met uw apparaat, zodat u gemakkelijk uw doelen kunt bereiken telkens wanneer u op uw fiets springt. En dankzij de ingebouwde Smart Trainer-functie van de computer kunt u krediet krijgen voor het werk dat u buiten doet en binnen. De functie bewaart al uw ritgegevens binnen en buiten op dezelfde plaats.

Prijs op het moment van publicatie: $240

Het beste voor lange ritten

Lezyne Mega C GPS Fietscomputer

Lezyne Mega C GPS Fietscomputer

Amazone


Bekijk op Amazon

Met zijn duurzame schaal en duurzame batterij is de Lezyne Mega C Bike Computer de perfecte metgezel voor lange ritten. De computer beschikt over een groot, gemakkelijk te lezen display, dat statistieken zoals snelheid, afstand, hoogte, temperatuur en meer bijhoudt. En omdat de computer weerbestendig is, hoef je er geen twee keer over na te denken om hem mee te nemen op je volgende avontuur.

Het is uitgerust met een batterij die lang meegaat, die tot 32 uur sap per keer biedt. Dit maakt het een geweldige keuze voor langere paden, en de ingebouwde GPS van de computer – die turn-by-turn navigatie, aangepaste routeopbouw en offline navigatie biedt – helpt je op schema te blijven tijdens al je ritten.

Omdat het bluetooth-compatibel is, kunt u het gebruiken om oproepen, sms-berichten en e-mails bij te houden wanneer u onderweg bent. En u kunt profiteren van de Lezyne Track-functie, waarmee uw dierbaren uw locatie kunnen volgen en u op uw routes kunnen bijhouden.

Meest veelzijdig

Planet Bike Protégé 9.0 Draadloos

Planet Bike ProtégÃ&kopie; 9.0 Draadloos

Walmart


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

De Planet Bike Protégé 9.0 Bike Computer is een klassieke fietscomputer die volledig weerbestendig is, waardoor het een geweldige keuze is voor elke buitenrit. De computer houdt een reeks standaardstatistieken bij, zoals snelheid (huidig, gemiddeld en maximum), afstand en rijtijd. En het ontwerp met vier regels maakt het gemakkelijk om meerdere statistieken tegelijk bij te houden.

Op elk gewenst moment kun je vier verschillende statistieken op hetzelfde scherm zien, zodat je minder tijd hoeft te besteden aan scrollen door je fietscomputer en meer tijd hebt om je te concentreren op je route.

Omdat de computer belooft volledig weerbestendig te zijn, kun je hem op elk avontuur meenemen zonder er een seconde over na te denken. En voor de goede orde, de Planet Bike Protégé 9.0 Bike Computer wordt geleverd door een levenslange garantie.

Prijs op het moment van publicatie: $35

Beste Discreet

CatEye Quick CC-RS100W fietscomputer

CatEye Quick CC-RS100W fietscomputer

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

De CatEye Quick CC-RS100W fietscomputer is een kleine fietscomputer die de klus klaart zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. De discrete computer houdt klassieke statistieken bij, zoals snelheid (huidig en gemiddeld), afgelegde afstand en rijtijd. En hoewel het scherm van de computer klein is, is het groot genoeg om twee van deze statistieken tegelijk weer te geven.

De computer waarschuwt u duidelijk wanneer de batterij bijna leeg is, zodat u voldoende tijd hebt om deze te vervangen. En als u dat doet, kunt u er zeker van zijn dat u niet al uw gegevens verliest. CatEye maakt het gemakkelijk om handmatig informatie in te voeren, zodat u al uw statistieken kunt bijwerken en opnieuw kunt beginnen met fietsen, zonder een beat te missen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 65 voor zwart

Eindoordeel

Als u op zoek bent naar een eenvoudige fietscomputer die de bank niet zal breken, zijn de Meilan M3 Mini Bike Computer en de Planet Bike Protégé 9.0 Bike Computer beide geweldige opties. De computers helpen u bij het bijhouden van belangrijke statistieken, zoals snelheid, afstand en tijd, en beide zijn duurzaam genoeg om een paar avonturen te weerstaan.

Als u zich wilt committeren aan een optie boordevol functies, is de Garmin Edge 530 een uitstekende keuze. De compacte computer zit boordevol handige functies, zoals gelokaliseerde populaire bestemmingen, trainingsstatistieken op het volgende niveau en meer.

Waar u op moet letten in een fietscomputer

Statistieken

Een van de belangrijkste redenen om een fietscomputer te kopen, is om uw fietsgegevens bij te houden. Zorg er dus voor dat de fietscomputer die je overweegt alles bijhoudt waar je om geeft. Veel fietscomputers houden alleen klassieke statistieken bij, zoals afstand, snelheid en tijd. Maar duurdere opties blijven track van hoogte, helling, trainingsbelasting en meer.

GPS

Veel fietscomputers zijn uitgerust met GPS, maar sommige budgetvriendelijkere opties niet. Dus als GPS-mogelijkheden, zoals routebouw, omleiding en stapsgewijze navigatie, belangrijk voor u zijn, moet u op zoek gaan naar met GPS uitgeruste opties.

Grootte

Fietscomputers zijn er in verschillende maten. Als u een groot scherm wilt, wilt u waarschijnlijk op zoek naar een grotere optie. Maar als je gelukkiger zou zijn met iets discreter, zijn er ook tal van kleinere opties.

Veelgestelde vragen


 • Hoe werken fietscomputers?

  Fietscomputers gebruiken een magneet op het wiel, die door een sensor op de vork gaat en een signaal naar de computer creëert. Dit signaal meet elke keer dat het wiel langs de sensor passeert om uw snelheid te bepalen.


 • Hoe moeilijk is het om een fietscomputer in te stellen?

  Het instellen van een fietscomputer is eenvoudig. Je meet eenvoudig de diameter van je fietswiel en plaatst de sensor en magneet in de juiste posities. De sensor wordt op de vork tegenover uw remmen geplaatst. Klem de magneet vast aan de spaken van je voorband. De draad die aan de sensor is bevestigd, wordt geregen en bevestigd aan de computer die op uw stuur is gemonteerd. Volg de instructies voor uw specifieke apparaat voor de beste resultaten.


 • Hoe integreer je fietscomputers in je training?

  Gebruik een fietscomputer om uw route, snelheid en kilometerstand bij te houden. Gebruik deze informatie om uw trainingen te verbeteren en een logboek van uw training bij te houden. Fietscomputers kunnen u ook helpen bij het plannen van uw route en u een routebeschrijving geven.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Als een doorgewinterde gezondheids- en fitnessschrijver begrijpt Lindsey Lanquist hoe belangrijk kwaliteitsproductaanbevelingen kunnen zijn. Ze is voorzichtig om producten aan te bevelen die betrouwbaar, comfortabel en echt goed beoordeeld zijn door degenen die ze hebben geprobeerd.

Met zijn lichtgewicht ontwerp en batterij die lang meegaat, is de Garmin Edge 530 GPS onze beste algemene selectie. Als je echter een beperkt budget hebt, raden we de SY Bike Computer met LCD-scherm aan.

Als u op zoek bent naar een eenvoudige fietscomputer die de bank niet zal breken, zijn de Meilan M3 Mini Bike Computer en de Planet Bike Protégé 9.0 Bike Computer beide geweldige opties. De computers helpen u bij het bijhouden van belangrijke statistieken, zoals snelheid, afstand en tijd, en beide zijn duurzaam genoeg om een paar avonturen te weerstaan.

Als u zich wilt committeren aan een optie boordevol functies, is de Garmin Edge 530 een uitstekende keuze. De compacte computer zit boordevol handige functies, zoals gelokaliseerde populaire bestemmingen, trainingsstatistieken op het volgende niveau en meer.