Tabblad voor een goed doel: hoe kan het goede doelen gratis helpen? Is het legitiem?

Search

Tab for a Cause is de gratis browserextensie die geld inzamelt voor non-profitorganisaties telkens wanneer u een nieuw tabblad opent

De gemiddelde persoon opent tientallen nieuwe tabbladen per dag. Terwijl ik dit artikel schrijf, heb ik zelfs 37 tabbladen geopend in mijn browser. Je hebt er nu waarschijnlijk ook een handvol openstaan.

Er was een tijd dat browsers slechts de mogelijkheid ondersteunden om één pagina tegelijk te bekijken. En toen veranderde alles in 2002 toen Mozilla de eerste reguliere browser uitbracht die meerdere tabbladen toestond.

Sindsdien hebben internetgebruikers de controle over het aantal tabbladen dat we op een bepaald moment hebben geopend grotendeels verloren.

Hoewel er mensen werken aan een oplossing voor het probleem van onze collectieve over-tabbing , hebben sommige ondernemers bedacht hoe ze onze uit de hand gelopen tabbing-gewoonten voorgoed kunnen gebruiken.

Tab for a Cause werd in 2011 opgericht door Alex Groth en Kevin Jennison met de missie om het geven aan een goed doel gemakkelijk te maken.

Wat is Tab voor een goed doel?

Tabblad voor een oorzaak is een gratis browserextensie die geld inzamelt voor non-profitorganisaties elke keer dat u een nieuw tabblad opent. Sinds 2011 hebben gebruikers meer dan $ 1,5 miljoen opgehaald voor goede doelen. De inkomsten voor donaties komen van adverteerders.

Als je nadenkt over hoeveel tabbladen je in een maand opent, is het duidelijk dat deze eenvoudige app een enorm verschil kan maken

U kunt de extensie met twee klikken installeren.

Hoe werkt Tab voor een goed doel?

Tabblad voor een goed doel - Zamel geld in voor het goede doel telkens wanneer u een nieuw browsertabblad opent. | Het is gratis en ongelooflijk eenvoudig. Transformeer je tabbladen in 30 seconden in een kracht voorgoed. | Toevoegen aan Chrome
Schermafbeelding van het tabblad voor de bestemmingspagina van een goed doel

De app, die gratis beschikbaar is op Google Chrome (en Chrome-gebaseerde browsers zoals Brave en Epic.), kan “in twee klikken” op desktop worden geïnstalleerd.

En vanaf december 2021 is Tab for a Cause beschikbaar voor Safari en Microsoft Edge. (Het is niet langer beschikbaar voor Firefox en Opera.)

Eenmaal geïnstalleerd, ziet u elke keer dat u een nieuw browsertabblad opent, de ‘nieuwe tabbladpagina’. Deze pagina is aanpasbaar en bevat een prachtige achtergrondafbeelding en de mogelijkheid om bladwijzers, een notitietool, een takenlijst en een zoekbalk naar keuze toe te voegen.

En het meest opvallende is dat deze pagina 2-3 banneradvertenties bevat. Wanneer u op een traditionele website een advertentie bekijkt (of erop klikt), wordt de uitgever van de website betaald door de adverteerder. Tab for a Cause zet dit klassieke model op zijn kop door die advertentie-inkomsten te doneren aan een goed doel.

Tabblad voor de pagina Nieuw tabblad van een goed doel, met advertenties om geld in te zamelen voor een goed doel
Een voorbeeld screenshot van de pagina ‘Nieuw tabblad’ voor een goed doel , met een achtergrondfoto, een takenlijst, het totale ingezamelde bedrag en drie display-advertenties die geld inzamelen voor een goed doel

Elke keer dat u een nieuw tabblad opent en een advertentie wordt weergegeven, brengt u geld binnen voor non-profitorganisaties.

Voor elk nieuw tabblad dat je opent, verdien je één “hart”. En op elk moment kunt u aangeven aan welke goede doelen u wilt doneren.

Met Tab for a Cause kun je kiezen naar welke oorzaak je hart gaat – met verschillende opties voor non-profitorganisaties die honger, armoede, massale opsluiting, mensenrechtenschendingen en meer bestrijden.

Op 19 november 2020 bereikte Tab for a Cause de mijlpaal van het inzamelen van meer dan $ 1.000.000 voor non-profitorganisaties.

En op 6 oktober 2022 bereikte Tab for a Cause de mijlpaal van het inzamelen van meer dan $ 1.500.000 voor non-profitorganisaties.

Hoeveel is een hart waard in Tab for a Cause?

Volgens ondersteuningsdocumenten verhoogt elk nieuw tabblad tussen 1/10e van een cent en 1 cent voor non-profitorganisaties.

Dit aantal fluctueert omdat de advertentietarieven variëren tijdens verschillende tijden van het jaar en voor bepaalde locaties en demografische groepen.

Hoewel een cent per tabblad misschien aanvoelt als een klein aantal, telt het echt op. Naar schatting openen gebruikers van Tab for a Cause 10-20 miljoen tabbladen per maand.

Sinds de oprichting heeft Tab for a Cause meer dan $ 1,5 miljoen opgehaald voor het goede doel.

Aan welke goede doelen kun je doneren met Tab for a Cause?

Het moederbedrijf, Gladly, controleert de non-profitorganisaties waaraan ze doneren voordat ze in hun app worden opgenomen – en staat momenteel donaties toe aan ongeveer een dozijn goede doelen.

Tabblad voor een goed doel non-profitorganisaties om te doneren hoorts aan: met actie tegen honger, red de kinderen, givedirectly, Water.org, onderwijs!, De stichting om worldsuck te verminderen
Een paar voorbeelden van goede doelen die je kunt steunen via Tab for a Cause

Momenteel is Tab for a Cause gives u de mogelijkheid om te ondersteunen:

Tabblad voor een screenshot voor het goede doel: Rekruteer een vriend, voed een kind in nood - 0/3 maaltijden bieden - Deel deze link met een vriend en ze zullen een kind voeden wanneer ze lid worden! | Elk kind heeft drie maaltijden per dag nodig om sterk, gelukkig en gezond op te groeien. Met No Kid Hungry kan dit een realiteit zijn, dankzij hun school- en vroege kindermaaltijdprogramma's. - Nu tot 6 december geven we een kind een maaltijd voor iedereen die lid wordt van Tab for a Cause! Laat je vrienden weten hoe gemakkelijk het is om te beginnen met tabben en help hen hun internetgewoonte om te zetten in een krachtige kracht voor het goede. Samen kunnen we de wereld veranderen!
Een voorbeeld van een uitgelichte liefdadigheidsspot van Tab for a Cause – geld inzamelen voor No Kid Hungry

Tabblad voor een goed doel bevat ook regelmatig “Maandelijkse spotlights voor goede doelen”, waarbij een non-profitorganisatie wordt gekozen door gebruikers.

Dit zijn meestal actuele non-profitorganisaties die reageren op actuele wereldgebeurtenissen zoals hulp voor Australische bosbranden, maaltijden, medische benodigdheden en sanitaire voorzieningen als reactie op de aanhoudende COVID-19-pandemie en financiering om raciale rechtvaardigheid te ondersteunen.

U kunt non-profitorganisaties aanvragen om te worden uitgelicht door ze hier een e-mail te sturen.

Welke andere versies van Tab for a Cause zijn er?

Tabblad voor katten van Tab voor een goed doel - Ben je klaar om je tabbladen voorgoed in een kracht te veranderen? Elke keer dat u een tabblad opent, helpt u asielkatten om geadopteerd te worden door traktaties te bieden die kunnen worden gebruikt in positieve bekrachtigingstraining. Klaar om aan de slag te gaan?
Welkomstpagina voor Tab for Cats – waarmee gebruikers geld kunnen inzamelen om asielkatten te redden door simpelweg nieuwe tabbladen te openen

Ze hebben hun aanbod ook uitgebreid met Tab for Cats (dat geld inzamelt om asielkatten te helpen geadopteerd te worden), Tab voor Team Seas (dat geld inzamelt voor de #TeamSeas-campagne, gemaakt door populaire YouTubers), Tab for Trees (die klimaatverandering bestrijdt) en Tab for Global Health (die de wereldwijde gezondheidszorg ondersteunt).

In 2022, ter ere van Black History Month, lanceerde Tab for a Cause Tab for Black Equity – waarmee u non-profitorganisaties kunt ondersteunen die werken aan black empowerment en systemische hervorming elke keer dat u een nieuw tabblad opent. Dit zal een permanente uitbreiding zijn – en zal het hele jaar door toegankelijk blijven.

En als reactie op de Russische invasie van Oekraïne lanceerde Tab for a Cause Tab for Ukraine, dat Save the Children ondersteunt.

Is Tab for a Cause legitiem?

Ja, Tab voor een doel is legitiem. Er wordt geverifieerd dat Tab for a Cause en zijn gebruikers meer dan $ 1,5 miljoen hebben opgehaald – en 30% van de totale inkomsten van de app komt daadwerkelijk bij non-profitorganisaties terecht. Hun moederbedrijf, Gladly, publiceert driemaandelijkse financiële rapporten voor transparantie.

De financiële uitsplitsing van de app:

Tab for a Cause zamelt echt geld in voor non-profitorganisaties – en niet alleen dat, maar ze doneren ook Heel veel van geld aan het goede doel.

Het moederbedrijf van de app, Gladly, publiceert kwartaalrapporten van al hun inkomsten en donaties, in een poging om het vertrouwen van gebruikers te behouden.

We hebben hun driemaandelijkse liefdadigheidsdonaties in de loop van meer dan een decennium samengesteld en een voortdurende groei van het totale aantal donaties uitgezet.

Deze grafiek van de driemaandelijkse liefdadigheidsdonaties van Tab for a Cause laat zien hoe Tab for a Cause grotendeels kwartaal op kwartaal groei heeft gezien in hun donaties aan non-profitorganisaties
Is Tab voor een oorzaak legitiem? Good Good Good verzamelde alle maandelijkse donaties van Tab for a Cause in de loop van een decennium.

In de afgelopen 12 maanden heeft Tab for a Cause ongeveer 30% van zijn totale inkomsten gedoneerd aan een goed doel. Het resterende geld gaat naar de kosten van servers en software, salarissen voor hun personeel, belastingen en marketingkosten.

Vanwege de instabiliteit in de advertentiemarkt (het duidelijkst te zien aan het begin van de aanhoudende COVID-19-pandemie, toen adverteerders stopten met het uitgeven van zoveel geld), houdt het bedrijf ook inkomstenreserves aan voor de komende maanden, zodat ze er altijd voor kunnen zorgen dat ze hun non-profitpartners volledig ondersteunen.

Een Reddit-gebruiker heeft de ultieme beoordeling van de gemiddelde uitgaven van Tab voor een goed doel samengesteld, met name door in kaart te brengen hoeveel geld er elk kwartaal wordt uitgegeven aan salarissen en arbeidskosten.

Ze sloten hun beoordeling af met: “We kunnen concluderen dat geen enkel individu lijkt te profiteren van het inkomen van TFAC. Daarnaast wordt er een goed bedrag gegeven aan een goed doel en zijn de andere uitgaven noodzakelijk of te rechtvaardigen. Leuk!”

Daarnaast houden non-profitorganisaties van Water.org, Vaars Internationaalen Actie tegen honger hebben hun steun voor Tab for a Cause publiekelijk gedeeld.

When iets klinkt te mooi om waar te zijn, dat is het vaak ook. De gedachte om geld in te zamelen voor het goede doel zonder je eigen geld uit te geven of werk te doen, klinkt alsof het niet mogelijk zou moeten zijn.

Maar in deze situatie is Tab for a Cause een eenvoudige manier om geld in te zamelen voor een goed doel.

Wat zijn enkele alternatieven voor tabs voor een oorzaak?

Als u uw pagina Nieuw tabblad voor iets anders moet gebruiken – of als u gewoon geïnteresseerd bent in andere manieren om een verschil te maken zonder uw eigen geld uit te geven – zijn hier de beste apps en hulpmiddelen om te gebruiken naast of in plaats van Tab voor een goed doel:

Ecosia

Ecosia is een koolstofpositieve zoekmachine die zijn advertentie-inkomsten gebruikt om bomen te planten. Ze hebben meer dan 15 miljoen actieve gebruikers en hebben 138.685.865 bomen geplant op meer dan 9.000 plantplaatsen.

Net als Tab for a Cause maken ze hun financiële rapporten openbaar.

Het enige dat u hoeft te doen, is hun browserextensie installeren of uw standaardzoekmachine wijzigen.

We hebben een hele deep-dive gedaan op Ecosia – leer meer over hen, hoe ze werken en hoe ze het planten van bomen naar een hoger niveau tillen.

Amazon Glimlach

Als je toch geld gaat uitgeven met Amazon, zorg er dan voor dat je Amazon Smile instelt.

Wanneer u Amazon winkelt via de URL smile.amazon.com, doneert Amazon een percentage van elke aankoop aan uw non-profitorganisatie naar keuze.

Vanaf augustus 2021 heeft Amazon Smile $ 321.230.298,08 opgehaald voor goede doelen wereldwijd. (Je kunt hier ook doordachte en ethische alternatieven voor Amazon vinden.)

Uiteindelijk, als u toch nieuwe tabbladen gaat openen, kunt u net zo goed non-profitorganisaties ondersteunen terwijl u dat doet. Tab for a Cause maakt het gemakkelijk om een positief verschil te maken zonder extra moeite.

We zijn dankbaar voor de manieren waarop ze op een unieke manier een verschil maken – en hopen dat ze veel meer vergelijkbare creatieve bedrijven inspireren die mensen helpen om gemakkelijk goed te doen.

Alle aanbevelingen worden onafhankelijk gedaan en geverifieerd door het team van Good Good Good. Sommige van de links in dit artikel kunnen affiliate links zijn, wat betekent dat we inkomsten kunnen genereren wanneer u een transactie uitvoert, zonder kosten voor u. Bedankt voor uw steun!