‘Swords to Plows’: deze non-profitorganisatie verandert geweren in tuingereedschap

Search

In mei 2022 hield de politie van Sacramento een terugkoopevenement voor ongewenste vuurwapens in de gemeenschap. Bij het terugkoopevenement konden mensen niet alleen anoniem ongewenste vuurwapens inleveren – geen vragen gesteld – maar ze kregen ook een gascadeaukaart van $ 50.

Het evenement zou vijf uur duren, maar het zag een veel hogere opkomst dan de politie had verwacht – ze deelden al hun gaskaarten uit in minder dan een uur. En zelfs toen kwamen mensen nog steeds hun ongewenste vuurwapens inleveren zonder een cadeaubon te ontvangen.

“Naast andere redenen noemden leden van de gemeenschap meestal een gebrek aan ervaring of kennis met vuurwapens, gebrek aan kennis van de legaliteit van de vuurwapens of een onvermogen om de vuurwapens veilig op te slaan als de belangrijkste redenen om deel te nemen aan de uitwisseling”, schreef de politie.

De politie van Sacramento zei op Facebook dat 134 mensen vuurwapens dropten, waaronder ten minste één aanvalswapen, componenten van particulier vervaardigde “spookgeweren” en “meerdere andere illegaal geconfigureerde vuurwapens”.

“Ik geloof echt dat preventie van gewelddadige criminaliteit een gedeelde verantwoordelijkheid is en de overweldigende deelname van de gemeenschap van vandaag is het bewijs van het succes dat we samen kunnen bereiken,” zei Politiechef Kathy Lester van Sacramento.

Diezelfde dag in een kerk in Brooklyn, volgens NPR, zeiden functionarissen van New York City dat mensen in totaal 69 wapens inleverden.

Wat er in San Francisco en Brooklyn is gebeurd, sluit aan bij trends in de Verenigde Staten, waar terugkoopprogramma’s voor wapens in populariteit zijn gegroeid.

Gehost door politieafdelingen, lokale kerken, non-profitorganisaties en zelfs sportteams, zien deze evenementen ongekende aantallen wapens die worden gedoneerd om te worden ontmanteld aan organisaties zoals RAWtools, waardoor ze in tuingereedschap worden veranderd.

Het algemene doel van wapeninkoopevenementen is om het aantal beschikbare vuurwapens in een gemeenschap in het algemeen te verminderen, en een lager percentage wapenbezit zou correleren met een lager percentage wapengeweld. Het is echter belangrijk op te merken dat onderzoek aantoont dat terugkoopprogramma’s voor wapens het meest effectief zijn in het verminderen van wapengeweld wanneer ze samen met andere programma’s worden geïmplementeerd, zoals universele achtergrondcontroles, vuurwapenregistratie en meer. Bovendien zeggen critici van de gebeurtenissen dat het zich onevenredig kan richten op gemeenschappen met een statistisch hogere kans om zichzelf in een positie te bevinden waarin ze zichzelf moeten verdedigen met een vuurwapen.

Hoewel het op zichzelf een onvolmaakte oplossing is, is aangetoond dat terugkoopgebeurtenissen helpen om illegaal verkregen vuurwapens uit onze gemeenschappen te krijgen, veilige verwijdering te bieden voor degenen die hun vuurwapen niet langer willen, en meer.

En wanneer ze naast andere oplossingen worden geïmplementeerd, hebben ze de mogelijkheid om de onevenredig hoge percentages van wapenbezit in Amerika te helpen veranderen.

Good Good Good probeert een nieuw format voor het communiceren van goed nieuws, waarbij tweets worden gebruikt om verhalen interessanter en beter verteerbaar te maken.

We verzamelden recente tweets over wapeninkoopprogramma’s in het hele land. Deze tweets herinneren eraan dat hoewel het wapengeweldprobleem van de Verenigde Staten onmogelijk op te lossen is, er langzaam en zeker vooruitgang wordt geboekt.

Op zoek naar meer goed nieuws en manieren om een verschil te maken tegen wapengeweld? Misschien vind je deze artikelen interessant:

Geweren worden gedoneerd aan RAWtools om te worden ontmanteld en omgezet in tuingereedschap in de Verenigde Staten:

In plaats van haar wapencollectie te verkopen, koos de vrouw van een Twitter-gebruiker ervoor om ze om te zetten in tuingereedschap.

@Dexter345 op Twitter: mijn vrouw erfde naar schatting $ 20.000 - $ 30.000 aan wapens. (Dit is misschien maar een kwart ervan.) We hadden ze kunnen verkopen, maar ze besloot iets veel meer metaal te doen. Ze liet ze in stukken zagen, zodat ze kunnen worden omgesmolten en omgevormd tot tuingereedschap.

Nadat ze maar liefst $ 30.000 aan wapens had geërfd, koos de vrouw van Darren Nakamura ervoor om ze niet te verkopen. In plaats daarvan schonk ze ze aan RAWtools om een nieuw leven te krijgen.

“Ze liet ze in stukken zagen, zodat ze kunnen worden omgesmolten en omgevormd tot tuingereedschap”, schreef Nakamura in een tweet samen met een foto van een doos met enkele van de ontmantelde vuurwapens.

RAWtools is de toonaangevende organisatie die vuurwapens ontmantelt

@ShaneClaiborne op Twitter: Dit is hoe we geweren veranderen in tuingereedschap @RAWtools . 🔥🔥🔥 We beginnen met een stuk van 5 inch van de loop en slaan het in een mattock.  http://RAWTools.org

“zwaarden in ploegscharen” veranderen – heel liDe missie van RAWtools is om “harten te ontwapenen en vrede te smeden” door te kiezen welke hulpmiddelen we gebruiken om door conflicten te navigeren.

Op hun website zegt RAWtools: “Naarmate we meer dan 100 mensen per dag verliezen aan wapengeweld in de Verenigde Staten, wordt het steeds duidelijker dat wapens geen plaats hebben in conflictoplossing.”

Via hun Sword to Plow-programma kunnen wapenbezitters een vuurwapen doneren en er gratis een tuingereedschap van krijgen.

RAWtools stelt haar tuingereedschap beschikbaar voor aankoop

@RAWtools op Twitter: Onze volgende batch is bijna klaar om te worden gekocht om ons werk te ondersteunen! Om te weten wanneer ze live gaan, schrijf je in voor onze nieuwsbrief op http://RAWtools.org! Maar wees er snel bij, ze verkopen vaak binnen enkele uren na de aankondiging van de nieuwsbrief.

Bovendien maakt RAWtools hun tuingereedschap beschikbaar voor aankoop – en ze zijn snel uitverkocht. Het geld van de verkoop van het tuingereedschap gaat naar hun werk, waaronder geweldloosheidstraining, interventie van omstanders en andere manieren om mensen te helpen “een nieuwe set hulpmiddelen” te leren om conflicten op te lossen.

Tientallen lokale groepen in de Verenigde Staten hebben zich aangesloten bij het RAWtools-netwerk

@RAWtools op TwitterL Een andere uitgeschakeld. We hebben een netwerk voor vrijwilligers in het hele land klaar om ongewenste vuurwapens uit te schakelen. Bezoek http://RAWtools.org om lid te worden van het netwerk of een pistool te doneren.

De missie van RAWtools is mogelijk dankzij een landelijk ‘Ontwapenend Netwerk’ van vrijwilligers die getraind zijn om vuurwapens veilig te ontmantelen. Met een groeiend en opmerkelijk gebrek aan verantwoording bij lokale politiediensten, is een geldige zorg bij terugkoopgebeurtenissen wat er met de wapens gebeurt nadat ze zijn ingeleverd.

Met RAWtools ontmoeten de wapeneigenaar en getrainde vrijwilliger elkaar op een veilige, openbare locatie en worden de geweren onmiddellijk en permanent ter plaatse ontmanteld – ze zullen nooit meer een kogel kunnen afvuren.

De Denver Broncos werkten samen met RAWtools om een reeks wapeninkoopacties in hun gemeenschap te organiseren

@BroncosOffField op Twitter: Gisteren werkten we samen met @RAWtools, gemeenteraadsleden en wetshandhaving om dit jaar de eerste van acht wapeninkoopevenementen te organiseren. Gedurende de ochtend werden 189 vuurwapens verzameld bij @EmpowerField in een poging om wapengeweld in onze gemeenschap te verminderen.  #InspireChange

Hoewel sommige terugkoopevenementen voor wapens worden georganiseerd door lokale wetshandhaving, steden, kerken en meer, sluiten bedrijven en organisaties die om de veiligheid van hun gemeenschappen geven zich ook bij hen aan.

In maart 2022 organiseerden de Denver Broncos de eerste van acht geplande terugkoopevenementen voor wapens en meldden dat 189 vuurwapens werden verzameld op hun stadionterrein, ter plekke werden ontmanteld en aan RAWtools werden gedoneerd om te worden omgezet in tuingereedschap.

Meer dan 1000 geweren zijn anoniem gedoneerd tijdens Broncos-evenementen

@Broncos op Twitter: #ItTakesAllOfUs om onze gemeenschappen veilig te maken.  Daarom waren we er trots op om vandaag ons vierde wapeninkoopevenement te organiseren met @RAWtools en raadsleden om wapengeweld te helpen verminderen.  Meer dan 100 geweren werden anoniem gedoneerd en omgezet in tuingereedschap.  #InspireChange

Tijdens hun vierde terugkoopevenement met RAWtools verzamelden de Broncos meer dan 100 geweren om te worden omgezet in tuingereedschap.

Naast Broncos-evenementen heeft Denver meer evenementen georganiseerd

@RAWtools op Twitter: We hebben in het weekend 158 geweren in Denver gesneden en vandaag een tuingereedschap gemaakt op boerderijkamp bij Flying Pig Farm in Manitou Springs. #SwordsToPlows

Naast de evenementen van de Broncos resulteerde een RAWtools-evenement in Denver in juli 2022 in 158 gedoneerde geweren om tot tuingereedschap te worden gemaakt.

Santa Fe heeft soortgelijke wapeninkoopevenementen georganiseerd met RAWtools

@NMPGVnow: Vandaag, bij onze 15e GunsToGardens buyback, hebben we 166 vuurwapens opgenomen. Tientallen waren semi-automatische pistolen. Bedankt @santafepolice voor het helpen om dit een veilig evenement te maken. Alle kanonnen zijn ontmanteld en gaan naar @RAWtools waar we ze tot tuingereedschap zullen smeden.

Ook in juli 2022 organiseerde New Mexicans to Prevent Gun Violence hun 15e “GunsToGardens” buyback-evenement, waar ze 166 vuurwapens verzamelden. Alle geweren, waaronder tientallen semi-automatische pistolen, zeiden ze in een tweet, werden ter plaatse ontmanteld en aan RAWtools gedoneerd om te worden ingeleverd bij tuingereedschap.

Terugkoopprogramma’s voor wapens zijn niet nieuw

@NMPGVnow op Twitter: Vandaag hebben we 70 werkende vuurwapens opgenomen en ter plaatse ontmanteld bij onze 13e #GunsToGardens terugkoop van wapens. Toen we pistool 60 innamen, markeerden we het 1000e kanon dat we hebben ontmanteld sinds ons programma in 2016 begon. Bedankt Santa Fe Police afdeling voor al uw hulp.

New Mexicans to Prevent Gun Violence organiseert sinds 2016 “GunsToGardens” wapeninkoopevenementen en heeft in die tijd in totaal meer dan 1.000 wapens ontmanteld en gedoneerd. In de context van het percentage wapenbezit in het hele land, lijkt dat misschien niet veel – maar het zijn 1.000 minder wapens dan New Mexico eerder had, en dat is een goede vooruitgang die het vieren waard is.

Als je wilt helpen het aantal geweren in je gemeenschap te verminderen en meer “zwaarden in ploegen” te veranderen, organiseer dan een evenement met RAWtools waar je woont.

RAWtools is op zoek naar vrijwilligers in de Verenigde Staten

@RAWtools op Twitter: We hebben veel recente verzoeken uit het hele land om vuurwapens te doneren. Dankzij ons landelijke vrijwilligersnetwerk kunnen we ze uitschakelen. Maar we hebben nog steeds meer vrijwilligers nodig! Zeker als je bekend bent met motorzagen. http://RAWtools.org

Of je nu een wapenbezitter bent of niet, je kunt je aanmelden om vrijwilligerswerk te doen bij RAWTools en te helpen voldoen aan de overweldigende vraag die ze de laatste tijd hebben gezien naar mensen die hun wapens willen doneren om tot tuingereedschap te worden gemaakt. Vooral als je bekend bent met elektrisch gereedschap, is dit een geweldige manier om actie te ondernemen om wapengeweld in je gemeenschap te voorkomen en te beëindigen.