Steenbok Spirit Animals – 5 geweldige gidsen voor dit teken

Steenbok Spirit Animals - 5 geweldige gidsen voor dit teken

Als joviale, gezellige Boogschutter seizoen ten einde loopt, komt het standvastige en serieuze Steenbok seizoen in actie om zijn plaats in te nemen. Saturnus-geregeerde Steenbok is de 10Þ teken van de dierenriem, het laatste van de drie Aardetekens, en vertegenwoordigt de Volwassen Volwassen fase van de menselijke levenscyclus.

Hoewel alle Steenbok-inboorlingen dit stereotype zeker niet belichamen, stel je iemand voor die op hun manier is ingesteld, die zijn leven heeft besteed aan het creëren van tradities en structuren en zich er nu comfortabel in vestigt.

Stel je houten lambrisering voor, gerijpte whisky en het lezen van een lang boek naast een open haard in je studeerkamer. Dit is de energie van Steenbok.

steenbok geest dier

Dit is een persoon die heeft gewerkt voor wat hij heeft, gelooft dat hij de juiste manier weet om de dingen te krijgen die hij wil, en zal blijven werken binnen welk kader hij ook voor zijn leven heeft gecreëerd, om echt de persoon te worden die hij wil zijn; integriteit is een uiterst belangrijke factor voor Steenbok.

Nogmaals, dit betekent niet dat alle Steenbokken serieuze, standvastige individuen zijn die traditionele banen in traditionele gezinnen hebben, maar wie Steenbok is en wat ze doen zijn vaak zeer nauw met elkaar verbonden.

Dus, welke dieren belichamen deze Steenbok-energie? Laten we erin duiken en alles te weten komen over wat een Steenbok geest dier!

Wat is een spirit animal?

Een geestdier, in de zodiakale zin, is een dier dat vergelijkbare kenmerken van een sterrenbeeld belichaamt – in dit geval Steenbok – en wijsheid en begeleiding biedt die nuttig kan zijn voor diegenen die de energie van het teken willen belichamen, of voor degenen die sterke plaatsingen van het teken hebben en de neiging hebben om te verzanden in de meest prominente uitdagingen.

Wat zijn de Steenbok Geest dieren?

Steenbok staat bekend als een teken dat doelgericht, ambitieus, veerkrachtig en gedisciplineerd is. Ze worden vaak verguisd omdat ze nogal serieus zijn, maar Steenbok heeft een van de best ontwikkelde zintuigen voor humor in de hele dierenriem – het kan gewoon over de hoofden van veel mensen gaan.

Hoewel er veel dieren zijn waarvan de eigenschappen en symboliek kunnen worden gezien als de belichaming van die van Steenbok, hebben we er vijf gekozen waarvan we denken dat ze het hele plaatje laten zien, voorbij wat het reguliere idee van Steenbok zou kunnen zijn: de geit (die natuurlijk de bovenste helft is van steenbok’s traditionele representatieve sterrenbeelddier), het paard, de bever, de eekhoorn, en de pinguïn.

1. De Geit

Het zou geen stuk over Steenbok zijn als we het traditionele Steenbokdier niet eerst zouden noemen. Technisch gezien is het dier van Steenbok een zeegeit – wat nogal fantastisch lijkt voor een teken met een reputatie van ernst, maar dat laat alleen maar zien dat Steenbok je kan verrassen.

De mythe van Steenbok

Het verhaal van Steenbok de zeegeit komt, zoals alle tekens in de dierenriem, uit de Griekse mythologie. “Capricornus”, de oorspronkelijke naam van het sterrenbeeld, betekent letterlijk “geit-gehoornde”.

In de mythe was Pricus, een onsterfelijk mythisch zeegeitenwezen dat de heerser van de tijd was (is de Griekse mythologie niet leuk?) boos omdat zijn zeegeitenkinderen liever aan land gingen, waar ze gewone geiten werden die niet konden praten en hem niet kenden.

Hij vroeg Chronos om de tijd terug te draaien om zijn kinderen terug in zee te brengen, maar toen hij dat deed, gaven de zeegeiten er nog steeds de voorkeur aan om hun staart te verliezen en op het land te klimmen, oplopend naar de hoogste bergtoppen.

Dus vroeg Pricus om over hen te kunnen waken en werd veranderd in het sterrenbeeld Steenbok, zodat hij over zijn kinderen kon waken – zelfs die op de hoogste bergtoppen.

De realiteit van Steenbok (en Geiten)

Het is gemakkelijk om te zien waar de persoonlijkheidskenmerken van Steenbok overeenkomen met de mythe. Pricus’ kinderen waren ambitieus en doelgericht – ze wilden van het laagste punt op aarde, de zee, naar de hoogten van de bergen klimmen, zelfs als dat betekende dat ze hun stemmen en hun mystieke verbinding met de goden moesten verliezen.

Ze waren zo koppig dat ze hetzelfde doel bereikten, zelfs nadat hun vader had geregeld dat de tijd werd teruggedraaid om hen terug naar de zee te brengen. “Het is geen fase, papa!”

De Saturniaanse thema’s van de tijd zijn aanwezig en Chronos, de Titaan die de tijd zelf omkeerde, is de Griekse naam voor Saturnus – de heerser van Steenbok.

steenbok gids

In de echte wereld hebben geiten een hekel aan water en houden ze ervan om dingen te beklimmen, en berggeiten kunnen behendig klimmen naar plaatsen waarvan je niet zou denken dat hun hoeven ze zouden kunnen nemen.

Zelfs gedomesticeerde geiten houden van klimmen – als je nog nooit een geitentoren of geiten in een boom hebt gezien, wachten we terwijl je gaat en googlen ze.

Dit alles maakt de geit het belangrijkste geestdier voor Steenbok. Het stijgen naar grotere hoogten kan worden gezien als een metafoor voor de doelgerichte, ambitieuze aard van Steenbok, terwijl ze veerkrachtig blijven tegen obstakels op hun weg.

2. Het Paard

De volgende op onze lijst van Steenbok geestdieren is het vrijgevochten paard. Paarden zijn intelligente, gevoelige wezens, die in persoonlijkheid kunnen variëren van betrouwbaar tot angstaanjagend onafhankelijk.

Steenbok is over het algemeen betrouwbaar, hoewel ze als kardinaalteken liever vrij spel krijgen en in hun eigen tempo mogen rennen. De meeste Steenbokken hebben een grote mate van onafhankelijkheid, waardoor ze beter zijn in het zijn van leiders dan volgelingen – een eigenschap die wordt gedeeld met collega-kardinale tekens Ram, Kreeft en Weegschaal.

Gevoeligheid kan een goede zaak zijn

Paarden zijn ook erg gevoelig, en ondanks een stoere buitenkant kan Steenbok dat ook zijn. Hoewel ze hun gevoeligheid misschien niet zo gemakkelijk tonen als een geweerschuw paard, betekent dit niet dat het er niet is.

Omdat Steenbok soms overmatig bezig kan zijn met hoe ze voor de buitenwereld verschijnen, en terughoudend zijn om als allesbehalve sterk en veerkrachtig over te komen, kunnen ze hun innerlijke gevoeligheden in hen laten etteren, waardoor anderen geloven dat ze overdreven stoïcijns zijn – en natuurlijk, wanneer al die druk te veel wordt, kunnen ze uithalen naar degenen die het dichtst bij hen staan en pijn veroorzaken die ze niet van plan waren.

De les hier is natuurlijk dat Steenbok moet leren om zijn emoties op een gezonde manier te uiten; meestal door te erkennen dat ze überhaupt emoties hebben en te beseffen dat er niets zwaks is aan gevoeligheid – in feite kan bang zijn om gevoeligheid te tonen de zwakkere optie zijn.

3. De Bever

Ons derde Steenbok-geestdier is het bokkentandige, peddelstaartige gezicht van ijver zelf, de bever.

Een van de kenmerken van Steenbok-energie is die van traditie en familie, en bevers zijn een prachtig symbool van beide. Ze werken heel hard aan het knagen van bomen om hun damstructuren te creëren, waar hun families tijd binnen kunnen doorbrengen, groeien en de dingen doen die bevers doen.

Als symbool vertegenwoordigen bevers ook trots; trots op je prestaties, op een goed uitgevoerde taak, in kracht gelogenstraft door een klein postuur. Je zou misschien niet verwachten dat zo’n klein dier bomen kapt met alleen hun tanden, en toch doen ze dat – het is echt verbazingwekkend!

Bevers hebben ook een opvallende impact op hun omgeving. Van alle dieren zijn ze misschien wel de grootste milieu-ingenieurs, naast de mens; ze kunnen ervoor zorgen dat een ecosysteem en een landschap veranderen door een beek af te dammen. Dit kan zeer gunstige effecten hebben op een omgeving, of een schadelijke, afhankelijk van waar de dam is gebouwd.

Het effect van de Steenbok op hun omgeving

Steenbokken zijn ook in staat om het landschap om hen heen te beïnvloeden door hun ijver. Wanneer een Steenbok zijn aangeboren eigenschappen voorgoed gebruikt, zoals het creëren van systemen, het goede voorbeeld geven, integer handelen, etc. Het kan een diepgaand effect hebben op de mensen om hen heen en de systemen waaraan ze werken.

En aan de andere kant kan een Steenbok die deze vaardigheden gebruikt voor egoïstische of misplaatste oorzaken verwoestende gevolgen hebben; het is natuurlijk allemaal een kwestie van perspectief. Het belangrijkste voor een Steenbok is dat ze de ingenieur van hun eigen omgeving moeten zijn.

Zelfs wanneer ze instapposities zitten of instructies van anderen volgen, is het zeldzaam dat de Steenbok diep van binnen niet nadenkt over hoe ze dingen zouden herstructureren, als het aan hen lag.

4. De eekhoorn

Ons voorlaatste Steenbok geestdier is de eekhoorn. De eekhoorn is een symbool van de voordelen van praktisch, voorbereid en slim zijn.

Eekhoorns lijken, net als Steenbokken, altijd bezig te zijn. Hun bepalende kenmerk is dat ze altijd noten lijken te verzamelen voor de winter, ongeacht het seizoen.

Inderdaad, wanneer de winter nadert, is dat het doel van de eekhoorn, en ze zullen vaak worden gezien met noten en eikels in hun mond, hun kleine winkels graven om naar terug te keren wanneer het Steenbok-seizoen langskomt en alle overvloed van de natuur ondergronds ontkiemt.

steenbok geest gids

Eekhoorns zijn ook erg slim – het is bekend dat ze andere eekhoorns naar hun winkels volgen en smullen van al het harde werk dat een andere eekhoorn heeft gedaan, wat evolutionair gezien een goede zet is: gebruik zo min mogelijk energie terwijl je nog steeds de resultaten van een volle voorraadkast plukt.

En den, andere, nog slimmere eekhoorns zullen dit tegengaan door valse winkels te creëren en de stiekeme dief-eekhoorns daarheen te leiden. Een Steenbok les als die er ooit was! Ja, de eer opstrijken voor het werk van een ander kan lonend zijn, maar als je dat doet in plaats van je voor te bereiden op jezelf, kun je uiteindelijk een valse leiding volgen en honger lijden voor de winter.

Was het je bedoeling om dit bos hier te verlaten?

Van eekhoorns is ook bekend dat ze nieuwe beboste gebieden creëren door te vergeten waar ze hun noten en zaden hebben opgeslagen, die niet worden opgegeten, waardoor ze daadwerkelijk kunnen uitgroeien tot jonge boompjes. Zelfs als ze het vergeten, zijn ze nuttig!

Deze slimheid en humor is tekenend voor Steenbok en hoe ze de neiging hebben om in de structuren om hen heen te passen. Zelfs zonder het te willen, zijn ze vaak nuttig. Wanneer Steenbok voelt dat ze een beetje te zelf-serieus en stoïcijns worden, kunnen ze de eekhoorn naar hun gedachten roepen en onthouden dat er lichtzinnigheid kan zijn, zelfs in hard werken.

5. De Pinguïn

Misschien verrassend, de pinguïn, in het bijzonder de keizerspinguïn, is ons laatste Steenbok-geestdier. Keizers lijken zichzelf te dragen met die Steenbok-waardigheid terwijl ze door het harde landschap van Antarctica waggelen en hun jongen koesteren.

Nogmaals, er is hier een focus op familietradities – Steenbok staat immers tegenover het sterrenbeeld Kreeft, op de as van ouder en kind.

De keizerspinguïns ondergaan het meest wrede klimaat op aarde om hun eieren uit te broeden. Interessant is dat de vaders degenen zijn die de eieren uitbroeden, en Steenbok wordt vaak geassocieerd met het concept van vaderschap, zoals Kreeft is met moederschap.

pinguïn geest dier

Door extreme discipline en focus doen ze een beroep op de tradities van de vaders voor hen om in een constante spiraal te schuifelen, eieren gebalanceerd tussen hun voeten en opgeborgen in warme gevederde buidels, zodat elke pinguïn de warmte van de anderen in de groep kan ontvangen, en ook wat tijd kan doorbrengen op de harde buitenrand van de spiraal – net genoeg om de anderen te laten opwarmen voordat ze terugduiken in de veiligheid van de binnenste spiraal.

Discipline, focus en succes

Als een sterrenbeeld een manier zou kunnen vinden om een gezin op Antarctica groot te brengen, met alleen de beschikbare middelen – in dit geval gemeenschap – zou het Steenbok zijn. Steenbok is in staat om hun hoofd neer te leggen en onaangename stormen te doorstaan om hun doelen te bereiken. In plaats van op te geven omdat de reis onaangenaam is, smeden ze vooruit en plukken ze de vruchten aan het einde.

Voor sommige Steenbokken kan dit betekenen dat ze een bedrijf starten waar jarenlang geen succes plaatsvindt – maar zolang het vooruitzicht op succes er is en de Steenbok handelt op een manier die in overeenstemming is met hun integriteit, is er een grote kans dat ze zullen slagen – en ze weten het.

De pinguïn leert Steenbok – en degenen die Steenbok willen belichamen – dat je met focus en discipline alles kunt bereiken – maar dat je het niet alleen kunt doen. Er is absoluut geen enkele pinguïn die de Antarctische winter zou overleven, maar samen doen ze dat wel.

Steenbok is een teken dat de neiging kan hebben om solitair of geïsoleerd te zijn, maar wanneer ze hun briljante geesten samenbrengen met anderen, is de lucht – waar Pricus waakt over zijn geliefde geitenkinderen als het sterrenbeeld Steenbok – echt de limiet.

Welk Steenbok Geest dier ben jij?

Nu we hebben onderzocht wat het betekent om een Steenbok te zijn, en een paar van de dieren die Steenbok-eigenschappen en lessen in zich hebben, met welk dier verhoud je je het meest? Zijn er nog andere dieren die je kunt bedenken die de eigenschappen van Steenbok belichamen?

Welke Steenboklessen neem je mee van de stoere geit, het onafhankelijke paard, de hardwerkende bever, de slimme eekhoorn en de aanpasbare pinguïn?