5 gezondste vervangers voor broodkruimels

5 gezondste vervangers voor broodkruimels
fijngemalen broodkruimels

La Bicicleta Vermella / Getty Images


 • Waarom een alternatief gebruiken?
 • Broodkruimels Voedingswaarden
 • Populaire vervangers

Als je ooit gebakken macaroni en kaas, gehaktbrood, zelfgemaakte gehaktballen of gepaneerd vlees hebt gemaakt, ben je misschien een recept tegengekomen dat broodkruimels vereist. Het toevoegen van broodkruimels aan sauzen en andere gerechten helpt natte ingrediënten te binden en te verdikken, terwijl het besprenkelen van broodkruimels bovenop stoofschotels een knapperige, knapperige textuur aan het gerecht kan toevoegen.

Je kunt thuis broodkruimels maken door geroosterde broodstukken aan een blender toe te voegen en te pulseren totdat je de gewenste consistentie hebt bereikt. Je kunt ook in de winkel gekochte broodkruimels kopen bij de meeste supermarkten in het bakpad in de buurt van de verpakte mixen van gebakken goederen.

Als u geen broodkruimels bij de hand hebt of een alternatief wilt gebruiken, kunnen deze vervangers voor broodkruimels vergelijkbare resultaten opleveren zonder smaak of textuur op te offeren.

Waarom een alternatief gebruiken?

Mensen met voedselallergieën of dieetbeperkingen kunnen een vervanging voor broodkruimels zoeken, omdat ze veel voorkomende allergenen zoals tarwe en gluten kunnen bevatten. Tarwe is een van de meest voorkomende voedselallergieën in de VS, volgens de Asthma and Allergy Foundation of America.

Er zijn gluten- en tarwevrije broodkruimels te koop bij sommige supermarkten voor mensen met allergieën of gevoeligheden. Sommige mensen gebruiken alternatieven uit voorkeur.

Het verpletteren van verschillende soorten chips, crackers en zelfs croutons kan worden gebruikt in plaats van broodkruimels, omdat dit een unieke smaak en textuur aan het gerecht toevoegt.

Maar er kunnen momenten zijn waarop je gewoon geen broodkruimels meer hebt of ze niet in de winkel kunt vinden. In die gevallen kan het gebruik van een vervanger uw enige optie zijn.

Afhankelijk van het recept kun je er ook voor kiezen om broodkruimels helemaal weg te laten als je er geen hebt of er geen toegang toe hebt. Dit is misschien geen optie voor recepten die broodkruimels vereisen om natte ingrediënten te binden of te verdikken.

Maar het weglaten van broodkruimels is waarschijnlijk een optie als ze worden gebruikt om een toplaag te maken in recepten zoals gebakken mac en kaas en andere ovenschotels en je prima bent zonder deze extra laag. Dit is wat u moet weten over broodkruimels en de alternatieven.

Broodkruimels Voedingswaarden

Deze voedingsinformatie voor 1 ounce (28,35 gram) ongekruide broodkruimels wordt verstrekt door de USDA.

 • Calorieën: 112
 • Vet: 1,5 g
 • Natrium: 208 mg
 • Koolhydraten: 20,4 g
 • Vezel: 1,28 g
 • Suikers: 1,76 g
 • Eiwit: 3,8 g

Broodproducten zoals broodkruimels kunnen deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet. De voedingsrichtlijnen 2020-2025 voor Amerikanen bevelen tussen de 3 en 5 porties volle granen per dag aan voor volwassenen, waaronder volkorenbrood.

Broodkruimels worden meestal in kleine hoeveelheden geconsumeerd omdat ze niet het hoofdingrediënt zijn in de meeste recepten. De belangrijkste macronutriënt in broodkruimels zijn koolhydraten. Ze kunnen sommige recepten ook calorisch dichter maken, zoals gefrituurde courgette.

Populaire vervangers

Als u op zoek bent naar de meest vergelijkbare smaak, textuur en voedingsprofiel als broodkruimels op basis van tarwe, zullen in de winkel gekochte glutenvrije broodkruimels zeker voldoen. Ze kunnen echter prijzig, verwerkt en moeilijk te vinden zijn. De volgende voedingsmiddelen kunnen worden gebruikt als vervangers voor broodkruimels, hoewel sommige beter kunnen werken in bepaalde recepten.

Gerold haver of havermeel

Haver en havermeel worden vaak gebruikt als glutenvrije alternatieven voor tarwe bij het bakken. Als je tarweallergieën, coeliakie of glutengevoeligheid hebt, zorg er dan voor dat je controleert of je haver echt glutenvrij is. Hoewel haver inherent glutenvrij is, kunnen ze worden verwerkt op gedeelde apparatuur en worden blootgesteld aan kruisbesmetting.

Net als gewone bloem kan haver worden gebruikt als bindmiddel in recepten op basis van vlees. Als een recept voor gehaktbrood of gehaktballen broodkruimels vereist, kun je succes hebben met het ruilen voor gerolde haver of havermeel.

Haver per gewicht is ook lager in calorieën, biedt complexere koolhydraten en is een rijkere bron van voedingsvezels dan broodkruimels, waardoor ze een qua voedingswaarde verantwoorde vervanger zijn.

Cornflakes

Cornflakes zijn een populaire graankeuze en kunnen ook worden gebruikt om een knapperige textuur toe te voegen aan gebakken recepten zoals broodkruimels dat zouden doen. Terwijl maïs in de buurt isvaak glutenvrij, cornflakes misschien niet.

Als u allergieën of gevoeligheden heeft, zorg er dan voor dat u glutenvrije cornflakes gebruikt. Om cornflakes te gebruiken in plaats van broodkruimels, moet je ze knappen. Dit kun je doen door de cornflakes aan een ziplock zak toe te voegen en ze aan de buitenkant naar beneden te drukken.

Noten

Als je crunch aan een recept wilt toevoegen, samen met wat voedingsstoffen, probeer dan noten zoals amandelen, walnoten, pecannoten en cashewnoten. Ze zijn een rijke bron van goede vetten, eiwitten, vitamines en mineralen.

Gewone noten zijn ook glutenvrij, maar geroosterde noten kunnen een coating op basis van tarwe bevatten. Zorg ervoor dat u de voedingsetiketten leest voordat u noten gebruikt.

Zaden

Net als noten zijn zaden een voedzame vervanger voor broodkruimels. Deze zijn waarschijnlijk niet de beste optie als u een knapperige, knapperige textuur aan de buitenkant van uw voedsel wilt toevoegen.

Maar ze kunnen bepaalde recepten verheffen. Ze zijn ook rijk aan voedingsvezels en sommige zijn een goede bron van omega-3-vetzuren.

Geraspte kokosnoot

Voor zoete of rijke recepten kan geraspte of gedroogde kokosnoot worden gebruikt in plaats van broodkruimels. Ze zijn perfect om toe te voegen aan gebakken goederen, vooral glutenvrije variëteiten.

Omdat kokos meer vocht heeft dan gewone broodkruimels, moet je het recept misschien iets aanpassen. Zorg ervoor dat je eerst experimenteert om te zien hoe het vervangen van broodkruimels door kokosnoot werkt in je recept.

Een woord van bodymindspirit

Het vervangen van broodkruimels in recepten levert vaak vergelijkbare resultaten op. Mensen die koolhydraatarme of glutenvrije maaltijdplannen volgen of mensen met allergieën voor tarwe kunnen ervoor kiezen om broodkruimels en gerechten die ermee zijn gemaakt te vermijden. Voor sommigen kun je tarwevrije vervangers voor broodkruimels gebruiken, hoewel het recept enigszins kan variëren.

Als u geen dieetbeperkingen of allergieën heeft die u ervan weerhouden broodproducten te consumeren, kunnen broodkruimels deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet wanneer ze met mate worden geconsumeerd.

Het verpletteren van verschillende soorten chips, crackers en zelfs croutons kan worden gebruikt in plaats van broodkruimels, omdat dit een unieke smaak en textuur aan het gerecht toevoegt.

 • Calorieën: 112
 • Vet: 1,5 g
 • Natrium: 208 mg
 • Koolhydraten: 20,4 g
 • Vezel: 1,28 g
 • Suikers: 1,76 g
 • Eiwit: 3,8 g