Six of Swords Tarot Card Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

Six of Swords Tarot Card Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

De Zes zwaarden tarotkaart staat voor het overwinnen van obstakels en vooruitgaan. De strijd is gewonnen en nu is het tijd om te ontspannen, tot rust te komen en je batterijen op te laden.

Je hebt ontberingen overwonnen en genezing komt op je pad; kalmere wateren liggen eindelijk in het verschiet.

Als je hebt gevochten met iemand die dicht bij je staat, staat je harde werk om de problemen tussen jullie tweeën op te lossen op het punt zijn vruchten af te werpen.

Het enige wat je hoeft te doen is op jezelf te vertrouwen en hetzelfde momentum te behouden.

Zes van zwaarden sleutelwoorden

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Six of Swords tarot betekenis, en de verbinding met liefde, carrière en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste woorden en enkele feiten die verband houden met deze Kleine Arcana kaart.

Rechtop Haat loslaten, genezen, vooruitgaan, ontsnappen
Omgekeerd Je overweldigd voelen, langzaam genezen, gevangen zitten
Getal 6
Element Lucht
Planeet Pluto
Astrologisch teken Schorpioen

Six of Swords Card Beschrijving

zes van zwaarden tarotkaart

The Six of Swords toont een vrouw en een kind in een boot die op reis gaan. Een man achterin de boot duwt ze langs de rivier.

De vrouw draagt een capuchon over haar hoofd en is voorovergebogen. Dit is een indicatie dat ze een onrustige plek verlaat en dat ze zich moet verbergen voor haar veiligheid of om haar identiteit te verbergen.

Het feit dat alle drie de personen van ons wegkijken, geeft aan dat ze hun beslissing hebben genomen en vastbesloten zijn om naar hun nieuwe bestemming te gaan.

Het water aan de rechterkant van de boot is schokkerig, wat een ruwe situatie symboliseert, terwijl het water voor hen kalm is.

Dit vertelt ons dat hoewel de drie zich midden in moeilijke tijden lijken te bevinden, ze op weg zijn naar een nieuw begin en een betere toekomst.

Zes van Zwaarden Tarot Betekenis

De Zes zwaarden In het rechtop positie geeft aan dat het nu de tijd is om je onrustige of chaotische verleden achter je te laten en naar een gloednieuw bestaan te gaan.

Hoewel het pijnlijk kan zijn om deze mensen in je verleden achter te laten, moet je dit doen om jezelf en je innerlijke vrede te beschermen. Weglopen kan moeilijk zijn, maar soms is het de enige logische keuze.

Zijn er mensen, plaatsen of dingen die giftig zijn en achtergelaten moeten worden? Klamp je je vast aan een verleden dat weg is? De rechtopstaande Six of Swords is een zachte hand, klaar om je vooruit te leiden als je er klaar voor bent.

Geld en carrière betekenis

Wanneer de Zes zwaarden tarotkaart verschijnt rechtop in een carrière lezen, het is een indicatie dat je binnenkort vrij bent van conflicten op het werk.

Heb je moeite gehad om oog te zien met collega’s of management?

Het zal snel rustiger worden. Omdat je vrij zult zijn van de stress die gepaard gaat met het hebben van worstelingen op het werk, zul je merken dat je veel productiever en gelukkiger bent op het werk.

Vraag je je af of je je baan helemaal moet opzeggen? Een andere interpretatie van deze lezing is dat je doorgaat naar een betere baan met een cultuur die beter bij je past.

Wees niet bang om de sprong te wagen als dit is wat je echt verlangt.

Liefde en relaties Betekenis

De Zes zwaarden in een liefde spread duidt op het verschuiven naar een gemakkelijkere tijd na een tumultueuze periode in je relatie.

Misschien hebben jij en je partner de laatste tijd meer ruzie dan normaal, of voel je je vastzitten in een cyclus van steeds dezelfde ruzie.

De Zes van Zwaarden is hier om jullie te vertellen dat alles op het punt staat tot een einde te komen.

Als je single bent, symboliseert deze kaart het verder gaan van eerdere relaties of verraad en in de armen van iemand die nieuw is.

Het is misschien eng voor je om naar deze nieuwe ruimte te gaan, vooral als je in het verleden gewond bent geraakt, maar nu is het een goed moment om vooruit te gaan.

Vergeet niet dat je het verdient om je gelukkig te voelen en geliefd te worden. Laat je verleden niet interfereren met wat je vreugde brengt.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Het zien van de Zes zwaarden in een Gezondheid lezen voorspelt het overwinnen van een ziekte. Je hebt lang genoeg gevochten en het is eindelijk tijd voor jou om je weer normaal te voelen.

Misschien gaat u net de eerste stadia van herstel in, dus het is normaal om je uitgeput te voelen van energie. Je kracht zal met de tijd terugkeren, omdat de dingen zeker in de juiste richting voor je gaan.

Spiritueel gezien zul je ook op weg zijn naar een nieuw niveau. Hoewel dit eng kan zijn, probeer dan niet ‘de boot te laten schommelen’. De lessen die jullie zullen leren zullen van vitaal belang zijn voor jullie toekomst.

Zes van zwaarden omgekeerd

zes van zwaarden omgekeerd

De Zes zwaarden omgekeerd staat voor het gevoel vast te zitten, niet in staat om vooruit te komen of gevangen te zitten in het leven.

Misschien vind je het moeilijk om de niet-zo-gezonde relatie waarin je je bevindt te beëindigen, ongeacht hoe slecht je partner je behandelt.

Herinner jezelf eraan dat je alle liefde en geluk verdient die een positieve relatie kan brengen. Je voelt je nu stagneren, maar dat hoeft niet eeuwig te duren.

Dit is het moment om de juiste beslissing te nemen en verder te gaan, ondanks aarzeling of angst. Je verdient het om nieuwe relaties en vriendschappen te vinden waar je gelukkig in kunt zijn en in kunt groeien.

Zes zwaarden: Ja of Nee

De Zes zwaarden staat voor een nieuw begin, hoop en vooruitgaan. Jullie hebben je strijd gestreden en nu is het tijd om die vruchten te gaan plukken.

De algehele sfeer van deze kaart is gezonde vernieuwing. Het resulterende antwoord op uw vraag in een Ja of nee lezen is ja.

Belangrijke kaartcombinaties

Ook in combinatie met andere tarotkaarten dient de Zes van Zwaarden een zachte hand, klaar om je vooruit te leiden en de volgende stap te zetten, als je er klaar voor bent.

Hieronder heb ik de belangrijkste kaartcombinaties van de Zes zwaarden opgeschreven.

Six of Swords en The Lovers

Wanneer de Zes van Zwaarden en de Geliefden samen in een spread verschijnen, wijzen de kaarten erop om verder te gaan in je relatie.

Als jij en je partner de volgende stap hebben overwogen, vertellen de Six of Swords en de Lovers je dat het nu een goed moment is om dat te doen.

Voor sommigen kan dit een verloving of een bruiloft in de toekomst betekenen. Als je in een nieuwe relatie zit, is dit het moment om het officieel te maken en de wereld te laten weten.

Het partnerschap dat je aan het opbouwen bent, was zeker bedoeld om te zijn – geniet ervan!

Zes van zwaarden en matigheid

Dit duo betekent dat je ver weg gaat van waar je nu woont. Misschien ben je moe van de plek die je thuis noemt en is een verandering van omgeving al lang voorbij.

Hoewel dit zelden een gemakkelijke beslissing is om te nemen, vertellen de Six of Swords samen met de Temperance-kaart je dat dit de juiste beslissing voor je is.

Pak op en verplaats je naar waar je hart je ook brengt. Wat wacht in deze nieuwe stad is geluk, vreugde en ontspanning voor iedereen.

Dit is het moment om te ontsnappen aan alle angst, stress of verdriet die je omgeving je brengt.

Zes van zwaarden en vijf van staven

Als de Zes van Zwaarden en de Vijf van Staven naast elkaar in een spread komen, is dit indicatief voor een reis die je zal helpen om over jezelf te leren.

De weg naar zelfontdekking kan soms lang en slopend zijn, maar als je de finish bereikt, zul je er een beter mens door worden.

Terwijl je langs dit pad loopt, omarm je alle nieuwe ontdekkingen die je doet. Om als persoon te groeien, moet je weten wie je bent en wat je wilt. Dit is jouw tijd om je echt in te graven.

Zes van zwaarden en tien van staven

Wanneer de Zes van Zwaarden en de Tien van Staven je aanmoedigen om te investeren in je carrière. Een manier waarop je dit zou kunnen doen, is door je in te schrijven voor een klas om je kennis in je vakgebied te vergroten.

De opleiding die u zult krijgen, maakt u een betere werknemer en mogelijk een hogere verdiener.

De kaarten kunnen ook wijzen op het doen van een investering in een nieuwe zakelijke onderneming die u hebt overwogen. Misschien heb je overwogen om bedrijfseigenaar te worden, maar heb je geaarzeld om de trekker over te halen.

Er is geen beter moment dan het heden om de sprong te maken – als je dat doet, kan succes van jou zijn!

Zes van Zwaarden Tarotkaarten

We hebben geleerd dat de Six of Swords in het Rider-Waite-deck wordt geïllustreerd als een klein gezin dat op reis gaat. Er zijn echter veel verbluffende varianten van deze kaart. Hieronder vind je een kleine selectie van mijn favoriete Six of Swords kaarten.

zes van zwaarden moderne manier tarot deck
Ontvang vandaag nog een exemplaar van dit deck
zes van zwaarden tarot
zes van zwaarden als gevoel
Jeruzalems Tarot Dek
zes van zwaarden liefde
Sara Kip

Zes zwaarden Tarotkaart in een reading

Dat is alles voor de Six of Swords tarot betekenis. Als je deze kaart in de rechtopstaande of omgekeerde positie hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven? Wat vertelde deze kaart je?