Ryan Phillippe’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

De Amerikaanse acteur Ryan Phillippe begon zijn acteercarrière als tiener en tekende bij Cathy Parker Management. Hij speelde in de ABC-show overdag Eén leven om te leven (1992-1993) als Billy Douglas. Phillippe werd de eerste acteur die de rol van een homoseksuele tiener speelde in een show overdag.

Matthew Ryan Phillippe werd geboren in New Castle, Delaware, op 10 september 1974. Zoals veel acteurs kwam hij niet uit een familie van kunstenaars; zijn moeder runde een kinderdagverblijf en zijn vader was chemicus. Phillippe raakte geïnteresseerd in acteren op 15-jarige leeftijd. Gelukkig spotte een castingagent hem bij een kapperszaak vanwege zijn goede uiterlijk. Hij woonde verschillende audities bij voordat hij een modellenbaan in Philadelphia kreeg.

Phillippe verhuisde later naar Los Angeles, Californië, waar hij in verschillende films verscheen, waaronder Karmozijnrode Vloed (1995) en Witte bui (1996). Zijn verschijning in de hitfilm Ik weet wat je afgelopen zomer hebt gedaan (1997) spuwde zijn carrière naar een ander niveau, waardoor hij beroemd werd en hem castte in spraakmakende films zoals 54 (1998) en Wrede bedoelingen (1999).

Ryan verscheen als John Bradley in de film Vlaggen van Onze Vaders (2006), een film die de reis van de Amerikaanse mariniers belichtte die beroemd de Amerikaanse vlag in de Slag om Iwo Jima tijdens de Tweede Wereldoorlog. De acteur zei dat de film de beste ervaring uit zijn acteercarrière was. Hij voegde eraan toe dat het voor hem een persoonlijke betekenis had; als hij er toen was geweest, zou hij zijn leven hebben gegeven om te vechten in de Tweede Wereldoorlog, omdat zijn beide grootvaders dat hadden gedaan. Volgens criticus Richard Roeper was Flags of Our Fathers Phillippe’s “beste prestaties.

Phillippe speelde ook als fotograaf in De Big Bang Club (2010), een Zuid-Afrikaans/Canadese productie. De film vertelt het verhaal van vier Zuid-Afrikaanse fotografen die documenteren hoe de bloedige apartheid eindigde. Hij beschreef het productieproces als “echt run-and-gun”, en bekende dat het werken aan de film in Soweto hem beïnvloedde, omdat er altijd zoveel begrafenissen plaatsvonden en de kinderen daar in armoede leefden. Bijgevolg inspireerde de ervaring Phillippe om proactief te worden in het ondersteunen van in Afrika gevestigde liefdadigheidsinstellingen.

Naast acteren is Phillippe ook regisseur en producent. Hij regisseerde zijn eerste film, Vang de hel, in 2011, waar hij ook deel uitmaakte van de cast. Phillippe was ook verteller en uitvoerend producent voor de avonturendocumentaire Geïsoleerd in 2013. In 2016 verscheen hij in de hoofdrol op tv-actie / drama, Schutter als Bob Lee Swagger.

Hoewel hij vele prijzen en nominaties heeft ontvangen, is Phillippe ondanks zijn succes als acteur zijn eigen hardste criticus en bekent hij dat hij niet graag naar films kijkt waarin hij heeft gespeeld. Achter zijn goede uiterlijk en charme beschouwt de acteur zichzelf als verdrietig en empathisch, omdat hij al sinds zijn kindertijd tegen depressies vecht.

Phillippe is een fan van rapmuziek en was beste vrienden met wijlen rapper Sean Price. Zijn favoriete sport is honkbal; zozeer zelfs dat hij zijn zoon, Deacon Reese Phillippe, vernoemde naar zijn verre familielid, Deacon Phillippe, die gooide voor de Pittsburgh Pirates.