Review van Alignment Yoga Matten

Review van Alignment Yoga Matten
Liforme Yoga Mat

Met dank aan Liforme

Wanneer je voor het eerst begint met yoga, is er veel nieuwe informatie om in je op te nemen. Het onthouden van de namen en basisvormen van de houdingen is in de eerste plaats voor nieuwe yogi’s. Je leraar kan meer in detail treden over uitlijning, maar in een groepsles kan de leraar niet bij elke student komen om ze in elke houding te corrigeren. Toch is afstemming zo belangrijk, en het is beter om goede gewoonten te creëren dan om te proberen slechte later te corrigeren.

Dus wat moet de gewetensvolle yogastudent doen? Welnu, er zijn verschillende yogamatten op de markt die je proberen te helpen de juiste uitlijning voor jezelf vast te stellen.

Uitlijningsmatten voor yoga hebben markeringen op het oppervlak op de mat, dus ze zijn een gemakkelijke manier om je te helpen je lichaam correct te positioneren. Houd bij het vergelijken van merken rekening met zaken als de dikte, het materiaal, de tractie, de grootte en natuurlijk de prijs.

Lees verder om te zien of het gebruik van een van deze matten je yogabeoefening kan verbeteren en welke het beste bij je past, en bekijk de onderstaande vergelijkingstabel voor een snel overzicht van de relevante vitale statistieken.

1. Gaiam Uitlijning Mat

De eerste is de eenvoudigste van de matten die ik heb geprobeerd. Drie horizontale banden van het geometrische patroon zijn afgedrukt op de Taos, een “premium” versie van Gaiam’s PVC-mat, die met 5 mm iets dikker is dan hun basismat. Deze mat is vrij van de zes meest schadelijke ftalaten (6P Free). De banden fungeren als richtlijnen voor hand- en voetplaatsing. Door je vingers en tenen omhoog te bekleden met de horizontale banden, kun je er zeker van zijn dat je rechter- en linkerkant hetzelfde doen.

Het symmetrische ontwerp stelt u ook in staat om de middellijn te meten bij het instellen van uw poses. Dit ontwerp is vrij eenvoudig, maar het werkt goed en is flexibel genoeg om verschillende lichaamsmaten en oefenstijlen mogelijk te maken.

De originele Taos mat die ik heb geprobeerd is niet meer verkrijgbaar, maar Gaiam maakt nog steeds een 5mm uitlijningsmat die beschikbaar is op hun site en dezelfde functies biedt als de Taos mat.

Koop de Gaiam Alignment Mat van Gaiam.com

2. CopyCat Yoga Mat

De CopyCat mat is een 6-mm, ftalaatvrije, PVC-mat, maar de markeringen zijn een stuk complexer dan die op de Taos-mat. Een serie van negen staande yogahoudingen zijn afgebeeld in silhouet in het midden van de mat. Hand en voetafdrukken markeren de ideale positie voor elk van deze houdingen. De uitlijningsgidsen zijn gebaseerd op Iyengar yoga. Als zodanig wordt elke staande houding geïllustreerd met de hiel van de voorste voet in lijn met de boog van de achterste voet, alsof je op een koord staat. Hoewel dit een manier is om deze houdingen te doen, zijn veel beginners beter gediend door een bredere houding aan te nemen.

Omdat lichamen in alle verschillende maten verkrijgbaar zijn, moet de gebruiker voldoende weten om haar eigen positie ten opzichte van de richtlijnen zo nodig aan te passen. Hoewel je het in een klasomgeving zou kunnen gebruiken, is het het meest geschikt voor een thuispraktijk. Het volgen van de negen poses is een geweldige manier om een dagelijkse oefening te beginnen. Als leermiddel werkt deze mat heel goed om te illustreren hoe de positie van de achterste voet verandert in de geselecteerde houdingen. De CopyCat-mat is gemaakt door Sarah Mark, die dit kleine bedrijf beheert.

Koop de CopyCat Mat bij Amazon.com

3. Yoga op nummer

Nog een andere benadering wordt gekozen door de Yoga by Numbers-mat, die een extra brede versie van de populaire Jade Yoga-mat op maat als basis gebruikt. Deze royaal geproportioneerde rubberen mat biedt geweldige tractie. De mat is bedrukt met 28 genummerde ovalen, evenals verticale en horizontale kruisluikmarkeringen. Bedenker Elizabeth Morrow ziet haar mat als een toegangspoort tot yoga voor mensen die de praktijk thuis willen leren.

Een begeleidende dvd laat beginners kennismaken met 30 basis yogahoudingen, waarbij de genummerde ovalen als uitlijningsgidsen worden gebruikt. Het nummersysteem werkt goed, hoewel het daar verleidelijk is om jezelf perfect op de ovalen te positioneren, zelfs als dat niet de optimale uitlijning voor je is. Het is even wennen, maar deze mat is aanpasbaar genoeg om zowel beginners als meer ervaren studenten te gebruiken.

Koop bij The Grommet.com

4. Liforme Mat

Ten slotte komen we bij de Liforme-mat , (uitgesproken als “levensvorm”). Deze mat onderscheidt zich echt van de anderen, in termen van de kwaliteit van de mat zelf, de elegantie en flexibiliteit van de uitlijningsafbeelding en het prijskaartje. De mat is gemaakt van polyurethaan en rubber, met een glad, absorberend oppervlak dat lijkt op Lululemon’s populaire “The Mat”. Een biomorf ontwerp siert het midden van de mat, doorsneden door een lijn die langs de c looptbinnenkomen. Bovendien zorgen twee verschillende horizontale hand- en voetgeleiders voor variatie in de hoogtes van gebruikers.

Het coolste ontwerpelement is vier diagonale lijnen rond het midden, die fungeren als voetgeleiders voor staande houdingen. Omdat je je voet overal langs de diagonaal kunt plaatsen, biedt dit ontwerp plaats aan een breed scala aan uitlijnstrategieën van verschillende yogastijlen. Deze mat is ook het meest geschikt voor een evoluerende praktijk: het biedt evenveel aan een gevorderde student als een beginner.

Koop de Liforme Mat bij Amazon.com

Gaiam Taos Na-aper Yoga op nummer Liforme
Materiaal PVC (6P vrij) Ftalaatvrij PVC rubber polyurethaan, rubber
Dikte 5 mm 6 mm 4 mm 4,2 mm
Lengte 68 inch 72 inch 72 inch 73 inch
Breedte 24 inch 24 inch 30 inch 27 inch
Tractie rechtvaardig rechtvaardig goed goed
Prijs 30 dollar 58 dollar 120 dollar 140 dollar

Door Ann Pizer, RYT

Ann Pizer is een schrijver en geregistreerde yoga-instructeur die vinyasa / flow en prenatale yogalessen geeft.


Bekijk ons redactionele proces

Maak kennis met onze Review Board

Uitlijningsmatten voor yoga hebben markeringen op het oppervlak op de mat, dus ze zijn een gemakkelijke manier om je te helpen je lichaam correct te positioneren. Houd bij het vergelijken van merken rekening met zaken als de dikte, het materiaal, de tractie, de grootte en natuurlijk de prijs.