Religieuze leiders stappen op om de LGBTQ + -gemeenschap te verwelkomen

Search

Sommige religieuze leiders nemen een standpunt in om te zeggen dat LGBTQ + -mensen een plaats hebben in hun huis van aanbidding.

Afgelopen december riepen meer dan 370 religieuze leiders van over de hele wereld op tot een verbod op conversietherapie – de poging om iemands seksuele geaardheid of genderidentiteit te veranderen. De ondertekenaars van de verklaring vertegenwoordigen alle belangrijke religies van de wereld, en velen zijn bekende LGBTQ + -voorstanders.

Ondertekenaars zijn onder meer de Zuid-Afrikaanse geestelijke aartsbisschop Desmond Tutu en de voormalige opperrabbijn van Ierland David Rosen. De Anglicaanse bisschop van Liverpool, Paul Bayes, en Mary McAleese, de voormalige president van Ierland, behoren ook tot degenen die de verklaring hebben ondertekend.

De praktijk van conversietherapie, die kan variëren van elektrische schokbehandeling tot religieuze leringen of gesprekstherapieën die zijn ontworpen om iemands seksualiteit te veranderen, is al verboden in Zwitserland en delen van de VS, Australië en Canada.

Verschillende LGBTQ + geloofsleiders lopen voorop in de toenemende acceptatie binnen de religieuze gemeenschap:

Guthrie Graves-Fitzsimmons

Guthrie Graves-Fitzsimmons is een homoseksuele man en een diaken in de Highland Baptist Church in Louisville, Kentucky, die het Center for American Progress vertelde dat “het identificeren als zowel een christen als een homoseksuele man me diep toegewijd maakt aan het werk van collectieve bevrijding,” zei hij. “Ik ben mezelf volledig gaan accepteren in de volheid van beide identiteiten. Deze erkenning van mijn eigen door God gegeven waardigheid is ook een roeping om dezelfde waardigheid te erkennen.
van alle mensen.”

Dominee Nancy Petty is een openlijk lesbische voorganger in de Pullen Memorial Baptist Church in Raleigh, North Carolina, een kerk die al meer dan 25 jaar LGBTQ + -bevestigend is, een positie die leidde tot de uitsluiting van de Raleigh Baptist Association, de Baptist State Convention van North Carolina en de Southern
Baptistenconventie.

Nadat de kerk was uitgesloten van deze groepen, nam het ledental zelfs toe, omdat zowel LGBTQ + -mensen als hun bondgenoten zich bewust werden van de aanwezigheid van een gastvrije en bevestigende kerkgemeenschap, vertelde ze het Center for American Progress.

Mahdia Lynn

Mahdia Lynn is een gehandicapte transgender sjiitische moslima die fungeert als mede-oprichter en uitvoerend directeur van Masjid al-Rabia, een moskee in Chicago die zich inzet om LGBTQ + -bevestigend, antiracistisch, toegankelijk en vrouwgericht te zijn.

“Je kunt trouw leven aan de islam terwijl je inclusief en bevestigend blijft en deel uitmaakt van een rechtvaardigheidsgerichte gemeenschap die feministisch is, die bevestigt, die compromisloos is in zijn inclusiviteit,” vertelde ze NPR.

Dominee Frederick Davie

Dominee Frederick Davie is een homoseksuele zwarte man en gewijd presbyteriaanse predikant die fungeert als uitvoerend vicepresident van het Union Theological Seminary in New York City. Hij werd eerder benoemd tot voormalig president Barack Obama’s White House Council on Faith-Based and Neighborhood Partnerships, waar hij strategieën gaf over relaties tussen de overheid en religieuze sociale dienstenorganisaties, kwesties van religieuze vrijheid en partnerschappen met staat, provincie en
stadsambtenaren.

Het hebben van inclusieve religieuze gemeenschappen is belangrijker dan ooit omdat bijna de helft van de LGBTQ + -mensen religieus is, volgens een rapport van oktober 2020 van het Williams Institute van de UCLA School of Law.

Volgens de auteurs van het rapport zijn de 5,3 miljoen religieuze LGBTQ + -volwassenen in Amerika “te vinden in het hele leeftijdsspectrum, in elke raciaal-etnische groep, onder getrouwde en alleenstaanden, onder degenen die ouder zijn en onder plattelands- en stedelingen.”

De bevindingen verrasten hoofdauteur Kerith J. Conron, onderzoeksdirecteur bij het Williams Institute, gezien hoe onwelkom de meeste kerken historisch gezien zijn geweest ten opzichte van LGBTQ + -mensen, vertelde ze NBC News. Plus, zelfs niet-LGBTQ + Amerikanen hebben de behandeling van de homogemeenschap door hun kerk aangehaald als onderdeel van de reden waarom ze zijn vertrokken, zei ze.

Door voortdurende gemeenschapsopbouw en belangenbehartiging zullen LGBTQ + -geloofsleiders en leden van de gemeenschap vooruitgang boeken in de richting van echte vrijheid, acceptatie en gelijkheid voor alle mensen.