Reddit Uplifting Nieuws: 8 Best Wholesome Subreddits

Search

Als je op zoek bent naar een beetje opbeurend nieuws, zoek dan niet verder dan Reddit. (We maken geen grapje!) Er zijn tientallen subreddits gewijd aan opbeurend nieuws en verhalen, en als experts op het gebied van goed nieuws hebben we hier enkele van de beste subreddits samengesteld.

Met alles van verhalen over menselijke vooruitgang tot inspirerende persoonlijke prestaties, zullen deze subreddits je laten glimlachen en je hoop geven voor de toekomst.

Het beste goede nieuws subreddits op Reddit:

r/UpliftingNieuws

Opbeurende nieuws subreddit, met berichten waaronder "Spanje maakt het een misdaad voor pro-lifers om mensen buiten abortusklinieken lastig te vallen" en "Het Huis neemt een wetsvoorstel aan om marihuana federaal te decriminaliseren"

r / UpliftingNews is een van de meest bekende subreddits op heel Reddit – en met meer dan 17,9 miljoen leden is het zonder twijfel de grootste positieve nieuwssubreddit.

De mods van de subreddit hebben een vrij strikt beleid over wat voor soort berichten ze toestaan op de subreddit. Ze staan alleen toe dat artikelen van gevestigde, gezaghebbende, betrouwbare nieuwsbronnen worden gepubliceerd en ze zijn effectief in het ervoor zorgen dat dubbele inhoud wordt verwijderd.

Bovendien zijn de enige twee regels effectief: 1. “Wees geen lul” (wat een officiële regel is) en 2. “Deze subreddit is bedoeld als een plek vrij van overmatig cynisme, negativiteit en bitterheid. Giftige houdingen zijn hier niet welkom.” (die automatisch door een moderatiebot op elk artikel wordt geplaatst).

Het resultaat van dit alles is dat r/UpliftingNews een van de beste bronnen van goed nieuws op het internet is. Als er iets goeds gebeurt in de wereld, zul je het hier waarschijnlijk vinden. En als er nuance te vinden is, zul je zien dat het redelijk respectvol wordt uitgezocht in de reacties.

r/GoodNews

Goed Nieuws subreddit, met post over "Na jaren te hebben geworsteld met depressie, angst, trichotillomanie en OCS, schreef ik er een poëzieboek over." "feelgood nieuws"

Deze subreddit lijkt veel op r / UpliftingNews omdat ze populair zijn, een behoorlijke hoeveelheid moderatie hebben en een bron zijn voor goed nieuws.

Maar wat hen onderscheidt, is dat ze toestaan dat goed nieuws uit meer bronnen wordt geplaatst, dat mensen hun eigen persoonlijke positieve nieuws kunnen delen (zoals het bereiken van een doel voor geestelijke gezondheid) en dat ze flairs gebruiken om de onderwerpen van berichten te filteren.

Flair-opties op r / goodnews: Feel-good nieuws, vooruit betalen, vrijwilligerskracht, voorbereiden om oren te werpen, bruggen bouwen, baanbrekende concepten, positieve trends

De onderwerpen (flairs) die meestal in deze Subreddit worden geplaatst zijn:

  • “Feelgood nieuws”
  • “Vooruitbetalen”
  • “Vrijwilligerskracht”
  • “Bereid je voor om tranen te vergieten”
  • “Bruggen bouwen”
  • “Baanbrekende concepten”
  • “Positieve trends”

r/Opbeurendetrends

Opbeurende trends op Reddit, met de post: "NYC heeft zijn watergebruik in de afgelopen 30 jaar enorm verminderd: vanaf 1990 voegde NYC 1,5 miljoen inwoners toe en verminderde het totale verbruik met 500 miljoen gallons / dag, een vermindering van 45% in het H20-gebruik per hoofd van de bevolking."

Hoewel deze subreddit veel minder populair is dan een van de eerder genoemde subreddits, is het een van onze favorieten. Het belicht gegevens en verhalen die de positieve vooruitgang laten zien die de wereld in de loop van de tijd heeft geboekt.

Ze beschrijven hun missie als het delen van “trends die aangeven dat een deel van de wereld in de loop van de tijd beter wordt. Bijvoorbeeld opbeurende gegevens over armoedebestrijding, of lagere sterftecijfers door ziekte, of herbebossing, enzovoort. Alles wat de wereld op een gestage, diepe manier beter maakt.”

(We houden van positieve data! Bekijk ons artikel over hoe de wereld beter wordt.)

r/HumansBeingBros

Humans Being Bros op Reddit, met de post "Congo-non overwint black-outs door waterkrachtcentrale te bouwen voor haar gemeenschap"

Als u op zoek bent naar gezonde inhoud over mensen die een verschil maken, hoeft u niet verder te zoeken. r/HumansBeingBros is gecentreerd rond video’s, gifs en afbeeldingen van mensen die de wereld een betere plek maken. En met 3,5 miljoen leden is er een schijnbaar oneindig aantal nieuwe berichten. Je zult hier niet veel nieuws vinden, maar je zult er wel veel inspiratie vinden.

r/MadeMeSmile

Made Me Smile op Reddit, met de post "Na 16 jaar dakloosheid heb ik eindelijk mijn eigen plek"

Met 5,3 miljoen leden is r/MadeMeSmile een mix tussen r/HumansBeingBros en r/GoodNews. Het heeft een groot aantal opbeurende persoonlijke verhalen en gezonde video’s – en belicht ook wat positief nieuws in current evenementen. De regels van de gemeenschap (zoals “no ragebaiting” en “don’t be a jerk” helpen de gemeenschap positief te houden.

r/PupliftingNieuws

Puplifting Nieuws op Reddit: Een plek voor puplifting nieuws. Geen katten toegestaan.

Deze subreddit is precies hoe het klinkt: Een onbeperkt aanbod van goed nieuws over honden. (Geen katten toegestaan!) In tegenstelling tot sommige van de andere positieve meme- en video-subreddits, is r / PupliftingNews eigenlijk uitsluitend nieuwsverhalen – waar we dol op zijn! In plaats van feelgoodnieuws staat deze subreddit vol met echt goed nieuws.

Vind ons het delen van onze favoriete goed nieuws verhalen over honden op deze subreddit de hele dag.

r/GezondeMemes & r/Gezond

Gezonde memes op Reddit

Geen lijst zou compleet zijn zonder deze beroemde subreddits. Hoewel niet bepaald gericht op goed nieuws, zijn deze twee oprechte subreddits gevuld met positiviteit en zullen ze je hoopvol laten voelen over het goede dat mensen voor elkaar kunnen doen.

(We houden van gezonde memes! Bekijk onze lijst met de favorieten van ons team)

Gezonde opmerkelijke vermeldingen