Ramen Noodle Nutrition Feiten

Ramen Noodle Nutrition Feiten
Ramen, geannoteerd

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Instant ramen noedels (of cup noodles) zijn gedehydrateerde noedels die worden geleverd met poeders met soepsmaak. Ze zijn goedkoop en gemakkelijk te bereiden – voeg gewoon warm water toe en in ongeveer drie minuten heb je een maaltijd. Het probleem is echter dat deze verpakte noedels rijk zijn aan vet en natrium en niet zo voedzaam. Kijk eens op het etiket en je zult zien dat er twee porties per verpakking zijn.

Dit betekent dat de helft van het pakket van ramen noedels heeft ongeveer 190 calorieën, 27 gram koolhydraten en 7 gram totaal vet, inclusief 3 gram verzadigd vet. En de ergste boosdoener? Een pak ramen noedels heeft ongeveer 1.330 milligram natrium.

De afbraak van voedingsstoffen

Helaas zijn er echt geen gezondheidsvoordelen van ramen noedels anders dan een goede hoeveelheid ijzer, die nodig is voor het verplaatsen van zuurstof door het lichaam en het voorkomen van vermoeidheid en bloedarmoede (ijzertekort). Omdat deze instant noedels echter rijk zijn aan natrium en vet (inclusief verzadigd vet) en ze weinig vezels bevatten – en zeer laag in echte voedingsstoffen – wegen de negatieven op tegen de enige positieve.

Deze instant ramen noedels zullen ook niet helpen bij gewichtsverlies. Ze bevatten weinig vezels en eiwitten – twee belangrijke factoren bij het verliezen van gewicht – en zijn calorierijk gezien het pakket klein is; zelfs als je het hele pakket (2 porties) eet, zul je waarschijnlijk binnen korte tijd weer honger hebben. Bovendien, omdat ze veel natrium bevatten, kan het eten van ramennoedels leiden tot een opgeblazen gevoel en waterretentie, wat niet helpt als je probeert af te vallen.

Een gezonde Ramen Makeover

Hoewel u niet afhankelijk wilt zijn van cupnoedels als basisvoedsel, kunt u hun voedingswaarde verbeteren door extra ingrediënten toe te voegen die weinig calorieën bevatten, maar veel voedingsstoffen bevatten. Op die manier heb je nog steeds een goedkope maaltijd die niet helemaal slecht voor je is, terwijl je het volume verhoogt. Aangezien je ook de porties die je krijgt van het ramenpakket verhoogt, overweeg dan om deze maaltijd te delen of de helft te bewaren voor een andere dag.

De toevoeging van kip en groenten voegt vitamines en eiwitten toe zonder veel vet toe te voegen. Elke portie heeft nog steeds bijna 200 calorieën, maar het heeft slechts 4,5 gram vet en minder dan 2 gram verzadigd vet. Deze make-over verhoogt ook de vezels van 1 gram tot ongeveer 2,5 gram en voegde veel vitamine A, luteïne en B-vitamines toe. Het toevoegen van groenten en mager vlees voegt volume toe aan de maaltijd en kan het gevoel van volheid vergroten.

Wat je nodig hebt

  • Pakket van instant ramen noedels of kopje noedels
  • 1 kop gekookte kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 kopje bevroren gemengde groenten (zoals erwten, wortels en uien)

Bereid je noedels voor door een pak ramennoedels met kipsmaak te koken in drie kopjes kokend water totdat de noedels zacht zijn. Voeg het smaakpakket toe. Voeg gekookt kipfiletvlees en diepvriesgroenten toe. Roer tot de groenten goed verhit zijn.

Tot nu toe zo goed, maar je kunt de gezondheidswaarde nog meer verbeteren. Rond deze maaltijd af met een kleine tuinsalade met olijfolie of walnootolie en azijn of een lichte saladedressing. Nu heb je wat gezonde vetten en nog meer vitamines, mineralen en vezels toegevoegd.

Meer Ramen Tips

Hoewel kip en bevroren groenten een natuurlijke aanvulling zijn op ramen, kun je creatief zijn en andere eiwitten, groenten en smaakstoffen proberen. Voeg garnalen of gekookte vis toe voor gezonde omega-3 essentiële vetzuren, of vegetarisch eiwit (zoals tofu of peulvruchten) voor toegevoegd eiwit. Verbeter de smaak met sesamolie, champignons, taugé, waterkastanjes en bamboescheuten.

Als u het natrium nog meer wilt verminderen, kunt u de hoeveelheid poeder uit de smaakstofverpakking verminderen. Vul aan door smaak toe te voegen met knoflook, peper of je favoriete kruiden.

Als je de voorkeur geeft aan de piepschuimen kopjes ramen noedels, onthoud dan dat elk kopje twee porties is. Bereid je kopje noedels met heet water en giet de noedels over gekookte groenten en vlees. Net als bij de ramen noodle make-over, heb je nu de porties verdubbeld tot vier.