Queen of Wands Tarot Card Betekenis

Queen of Wands Tarot Card Betekenis

De Koningin van Staven in een lezing vertegenwoordigt een energetische en commanderende benadering van het beheren van iemands leven. Vol enthousiasme pakt de koningin elk probleem met verve aan. Ze is wie velen van ons willen zijn – een vrouw die niet alleen gepassioneerd maar ook authentiek is.

Wanneer de koningin in een lezing verschijnt, vertegenwoordigt ze jou of een andere belangrijke vrouw in je leven die liefdevol, consistent is, maar niet bang om alles te geven wat ze heeft. Zijn er gebieden in je leven waar je meer in moet gieten? Dit is het moment om deze taken met totale toewijding aan te pakken.

Queen of Wands Trefwoorden

Voordat je dieper in de rechtopstaande en omgekeerde Queen of Wands-kaartbetekenis duikt, moet je eerst een kort overzicht geven van de belangrijkste woorden die verbonden zijn aan deze Minor Arcana-kaart.

Rechtop Vurige passie, energiek, zelfverzekerd, van harte
Omgekeerd Jaloers, opvliegend, egoïsme, onzekerheid
Ja of nee Ja
Element Brand
Planeet Jupiter
Astrologisch teken Boogschutter

Queen of Wands TarotKaart Beschrijving

Om de betekenis van de Queen of Wands tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, kleuren en symboliek van deze hofkaart bekijken.

koningin van toverstokken tarotkaart 2

Onafhankelijk en trots, de Queen of Wands zit op een troon gegraveerd met zowel zonnebloemen als leeuwen.

Deze twee beelden symboliseren haar unieke persoonlijkheid. Ze is iemand die zowel vrolijk als levendig is, gepassioneerd en doelgericht, vrouwelijk en toch sterk.

Met een zonnebloem in de ene hand en een toverstok in de andere, laat de Queen of Wands directe blik zien dat ze nergens bang voor is. De zwarte kat aan haar voeten vertegenwoordigt de krachtige energie die de koningin bezit en geboorte / wedergeboorte.

Hoewel de koning het boegbeeld mag zijn, is het de koningin die de echte controle heeft.

Rechtopstaande Koningin van Staven Tarot Betekenis

De Queen of Wands symboliseert iemand die gedijt in leiderschapsrollen en niet bang is om de kamer stormenderhand te veroveren.

Wanneer de Rechtopstaande Koningin van Staven verschijnt in je lezing, ze geeft je een oplossing voor je probleem: wees zelfverzekerd. Zelfs als je het moet ‘faken totdat je het maakt’.

Vanwege de manier waarop ons universum is ontworpen, creëren onze gedachten de realiteit. De koningin weet dit en moedigt ons allemaal aan om ons alleen te concentreren op wat we wel willen, niet op de dingen die ons tegenhouden.

Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag. Misschien moet je wat Innerlijk Kind werk doen om negatieve programmering te genezen die je ervan weerhoudt om te komen waar je zou willen zijn.

Geld en carrière betekenis

Als de Koningin van Staven verschijnt in een geld of carrière lezen, jij (en anderen) zullen versteld staan van het aantal dingen dat je op dit moment kunt bereiken als je in staat bent om je energie te richten op je carrière- en financiële doelen.

Als de koningin je vertegenwoordigt, moet je al je kracht stoken in alles wat nodig is om deze doelen te bereiken. Moet je een beter cv maken, zodat je een nieuwe baan kunt bemachtigen?

Misschien heb je de mogelijkheid om op je werk te verheffen, maar moet je ‘all in’ zijn om deze grotere hoogte te bereiken. Wat het ook is, je moet bij wijze van spreken ‘de koe bij de horens vatten’ en dingen laten gebeuren.

Als deze koningin iemand anders vertegenwoordigt, wil een oudere vrouwelijke figuur je onder haar hoede nemen en je begeleiden. Het volgen van haar advies zal je helpen om veilig te worden op veel gebieden van je leven, inclusief financiën.

Liefde en relaties Betekenis

De Koningin van Staven vertegenwoordigt de behoefte aan liefde en waardering in je leven. Het kan ook een teken van vruchtbaarheid zijn, dus als je nu of in de toekomst een kind wilt hebben, is de kans veelbelovend.

Veel optimisme en energie zijn verbonden met dit soort relaties, maar dat geldt ook voor een workaholic zijn en niet genoeg tijd doorbrengen met familie en vrienden. Is er een manier waarop je je kunt concentreren op je passies terwijl je toch de vonk naar huis houdt? Als je dit doet, kun je gedijen!

Als je single bent en op zoek bent naar liefde, stelt de koningin voor om contact te maken met iemand die dezelfde interesses heeft. Meetup-groepen in uw omgeving zijn een uitstekende plek om te beginnen als u iemand met vergelijkbare hobby’s wilt daten.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

De Koningin van Staven is een positief voorteken voor degenen die op zoek zijn naar antwoorden rond hun Physische of emotionele gezondheid. Er komt hernieuwde energie op je pad. Dit zal je in staat stellen om alle huidige problemen die je hebt met je lichaam of geest te overwinnen.

Betekent dit dat je op magische wijze genezen zult worden? Waarschijnlijk niet. Deze boost van positieve energie zal je echter helpen om te doen wat nodig is om weer in topvorm te komen.

Queen of Wands Omgekeerde betekenis

Net als bij de Koningin van Pentakels en andere Hofkaarten, vertegenwoordigt de ‘omgekeerde’ weergave van deze Kleine Arcana-kaart de negatieve aspecten van haar persoonlijkheid.

koningin van toverstokken omgekeerd

Sterk en koppig, zal de Queen of Wands zichzelf en haar familie verdedigen. Wanneer dingen niet gaan zoals gepland, kunnen jaloezie, onzekerheid en egoïsme verschijnen.

Zijn dit eigenschappen die jou of iemand die dicht bij je staat vertegenwoordigen? Zo ja, dan is de Koningin der Toverstokken omgekeerd stuurt een waarschuwing – heethoofdig zijn kan leiden tot grote fouten en ernstige gevolgen.

Hoewel jaloezie en onzekerheid natuurlijke gevoelens zijn, is het belangrijk om bij hen te ‘zitten’. Dit betekent niet dat ze het stuur moeten overnemen.

Wees voorzichtig met het gebruik van een mix van emotie en logica bij het nemen van beslissingen. Anders kun je ernstige spijt krijgen.

Queen of Wands: Ja of Nee

De Koningin van Staven in een Ja of nee lezen verschijnt wanneer het antwoord dat u zoekt een definitief antwoord is ja. Heb vertrouwen in je volgende stap.

Wil je verhuizen of een nieuwe carrière beginnen? Ga je ervoor? Wil je terug in de datingscene of je gezin uitbreiden?

Je kunt hebben wat je wilt. Zorg ervoor dat je de positieve persoonlijkheid van de koningin aanneemt wanneer je aan je reis begint. Het zijn onze gedachten die onze overtuigingen vormen, die onze realiteit beïnvloeden.

Koningin van Staven en Astrologie

De Koningin van Staven wordt geassocieerd met Vissen en Ram, respectievelijk een water- en vuurteken. Een Vissen is een zeer interessant astrologisch teken, vaak geleid door hun sterke intuïties en emoties. Ze worden geregeerd door de planeet Neptunus, die hun creatieve kant weerspiegelt. Een Vissen is vaak een dromer.

Een Ram is een ander verbazingwekkend astrologisch teken. Ze zijn ambitieus en gedurfd, met een sterk gevoel voor leiderschap. Ze worden geregeerd door de planeet Mars, wat hun moed en beruchte humeur weerspiegelt!

Belangrijke kaartcombinaties

De Koningin van Staven en Koningin van Kelken

Deze twee Queens samen geven twee dingen aan: een emotioneel probleem en een goede vriendin die steun biedt. Heb je een moeilijke tijd doorgemaakt? Heb je je alleen of gestrest gevoeld over wat je met een probleem moet doen? Dit is het moment om te vertrouwen op de mensen om je heen.

Het omgekeerde geldt ook voor de combinatie Queen of Wands en Queen of Cups. Als je een vriend hebt die een moeilijke tijd doormaakt, wees er dan als een schouder om op te leunen. Het zal goed zijn voor jullie beiden.

De Koningin van Staven en Koningin van Zwaarden

De Koningin van Zwaarden wordt beschouwd als een ondersteunende vrouw die in je leven zal verschijnen. Deze persoon zal je aanmoedigen en verheffen om je volledige potentieel te vervullen. Daarom kan de Koningin van Staven met de Koningin van Zwaarden een vriend betekenen die wordt beïnvloed door uw ideeën en nu het woord voor u verspreidt of u helpt met haar kennis.

De Koningin van Staven en een Pagina van elk Pak

Bereid je voor om een les te leren wanneer de Queen of Wands en een willekeurige pagina verschijnen. Dit komt van een waardevolle leraar en kan betrekking hebben op lessen, kunst, therapie, intellectuele bezigheden en zelfontwikkelingsactiviteiten.

Het is essentieel om wat je leert te gebruiken om oude patronen te doorbreken die je niet langer dienen. Sluit je ogen en denk aan alles wat je tegenhoudt. Wat kun je doen om dit te veranderen? Begin hier.

De Koningin van Staven en de Vijf van Kelken

Net als de Koningin van Staven en een Page, draaien de Koningin en de Vijf van Kelken om het leren van een waardevolle les. Met deze combinatie is het het verleden dat komt roepen en wat je moet begrijpen is verbonden met het verleden, niet met het heden.

Wanneer pijn of andere negatieve gevoelens een situatie omringen, proberen we deze emoties vaak te begraven en snel verder te gaan. Dit geeft ons tijdelijke verlichting, maar geen blijvende vrede.

De volgende keer dat je een sterke emotie voelt of van streek raakt door een situatie, probeer het dan te verbinden met een lichte gebeurtenis uit het verleden. Wat kun je van deze situatie leren dat je toekomst kan sturen?

De Koningin van Staven en Dood

Wees gewoon rustig als de combinatie met de Death tarotkaart opduikt. Als de dingen in het heden niet rotsachtig zijn, komt er een tijd waarin een situatie chaotisch of uit je zal voelen beheersen. Hoe moeilijk het ook lijkt, probeer te ontspannen en dingen op een natuurlijke manier te laten stromen.

Wanneer we dingen proberen te forceren, kunnen er negatieve gevolgen zijn die erger zijn dan de oorspronkelijke situatie – natuurlijk, wetende dat dit niet X uit het feit dat verandering behoorlijk lastig kan zijn. Er zijn dingen die u kunt doen om het proces gemakkelijker te maken. Meditatie is een uitstekend hulpmiddel, net als de focus op zelfzorg.

De Koningin der Toverstokken Tarot Inspiratie

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, betekent dit niet dat ik ook andere decks gebruik. Een van mijn favoriete dingen is om op het web te zoeken naar prachtige tarot decks en kaarten.

Hier vind je een kleine selectie van prachtige Queen of Wands tarotkaarten. Heb je zelf een tarotkaart gemaakt en wil je deze delen, dan hoor ik graag van je!

De koningin van de staven in een lezing

Resoneert onze interpretatie van de Queen of Wands met u? Onze community hoort graag je mening, dus neem even de tijd om het ons te laten weten in de reacties hieronder!