Positieve nieuwsbronnen: 18 dingen die u moet weten

Soms voelt het alsof de wereld gevuld is met alleen maar kommer en kwel. Wanneer je je bezwaard voelt door slecht nieuws, is het belangrijk om te onthouden dat er veel goeds in de wereld is.

Gelukkig zijn er hier positieve nieuwsbronnen om u te herinneren aan al het goede dat achter de schermen gebeurt.

We zien onszelf als goednieuwsexperts – en we hebben deze lijst samengesteld met enkele van de meest voorkomende vragen die mensen hebben over goed nieuws.

Veelgestelde vragen over waar u positief nieuws kunt vinden –

Waar kan ik alleen positief nieuws vinden?

Als je je afvraagt waar je alleen goed nieuws kunt lezen, zijn er eigenlijk veel opties beschikbaar.

Websites zoals Good Good Good, Reasons to be Cheerful en Good News Network volgen journalistieke best practices in hun berichtgeving over de positieve dingen die in de wereld gebeuren. Ze publiceren elk dagelijkse inhoud die je een hoopvoller gevoel geeft.

Als je op zoek bent naar nog meer aanbevelingen (want er bestaat niet zoiets als te veel goed nieuws!) bekijk dan onze lijst met de beste positieve nieuwsbronnen.

Is er een goednieuwskanaal?

Als je op zoek bent naar een televisiezender met alleen maar goed nieuws, dan is deze helaas nog niet gemaakt.

Gelukkig hebben een paar online uitgevers het gat opgevuld met fantastische video-inhoud die mensen belicht die een verschil maken.

Bekijk A Plus en Lightbeam.tv – twee online bronnen die video’s maken die je geïnspireerd zullen laten.

Is er een positieve krant?

Ja! Good Good Good maakt een Goodnewspaper die je hoopvol en geïnspireerd laat voelen om een verschil te maken.

Elke maand krijgen abonnees een nieuwe vrolijke krant per post.

U kunt zich vandaag nog abonneren op de Goodnewspaper.

Is er een app met alleen goed nieuws?

Als je je afvraagt of er een app is die alleen goed nieuws laat zien, is het antwoord ja! Squirrel News heeft een samengestelde constructieve nieuws-app gemaakt. Volgens hun app-beschrijving verzamelt hun “team van onafhankelijke journalisten de belangrijkste oplossingsgerichte artikelen van internationale media en bundelt deze in gratis dagelijkse edities.”

De Squirrel News-app is beschikbaar voor iOS en Android – en publiceert ook artikelen en podcastafleveringen op zijn website.

Good News Network heeft ook een gratis app, beschikbaar in de App Store en Google Play.

Ten slotte, hoewel het technisch gezien geen app is, kunt u van bijna elke mobiele website een “app” maken door een bladwijzer aan uw startscherm toe te voegen. Hier is een tutorial over hoe dit te doen op Android en iPhone. (Test het uit met onze goednieuwswebsite: goodgoodgood.co!)

Update: We hebben getest elke goed nieuws-app en hebben onze beste aanbevelingen samengesteld.

Zijn er positieve nieuwspodcasts?

Ja! De Good News Podcast produceert elke week meerdere afleveringen die ‘elke dag draaglijker maken’. De show is gemaakt door het creatieve team van Cards Against Humanity en loopt sinds 4 december 2017.

Over goed nieuws —

Wat zijn voorbeelden van goed nieuws?

Waarom hebben we positief nieuws nodig?

Berkley’s Greater Good Magazine wijst op constructieve journalistiek – of journalistiek die productiever, toekomstgerichter en oplossingsgerichter is – als een manier om onze nieuwsbetrokkenheid daadwerkelijk te vergroten en “onze lens van aandacht en onderzoek te verbreden”.

Recente studies tonen aan dat traditionele nieuwsmedia, die ons vaak blootstellen aan angstopwekkende informatie of beelden, ons hulpeloos of onbeheersbaar kunnen laten voelen, waardoor we ons niet bezighouden met actuele gebeurtenissen als geheel.

Meer hoopvol nieuws stelt ons echter in staat om meer positieve emoties te voelen, wat onze gezondheid en levensduur verbetert en ons ervan kan weerhouden om af te stemmen wat er in de wereld gebeurt.

Bovendien kan goed nieuws ons zelfs helpen om betere mensen te worden. Een studie onder leiding van Karen McIntyre van de Virginia Commonwealth University wees uit dat mensen die inspirerende nieuwsverhalen lezen, meer bereid waren om deel te nemen aan een genereuze activiteit met betrekking tot het verhaal, zoals het ondertekenen van een petitie of het doneren van geld om een goed doel te ondersteunen.

“Dit weerspiegelt andere studies die hebben aangetoond dat mensen die het opbeurende gevoel van morele verheffing ervaren – wat inspirerende, oplossingsgerichte nieuwsverhalen mogelijk kunnen veroorzaken – meer altruïstisch handelen,” deelt Greater Good Magazine.

Over populaire goede nieuwsbronnen –

Wat is er gebeurd met Good News met John Krasinski?

John Krasinski besloot Some Good te creëren Nieuws in de begindagen van de COVID-19-pandemie. Veel van zijn acteer- en regiewerk was samen met de rest van Hollywood uitgesteld en hij zag een kans om een webserie te maken die kon helpen wat geluk te brengen aan andere mensen die thuisbleven om de verspreiding van COVID te verminderen.

Zijn plan was altijd dat de show een beperkte serie zou worden, terwijl zijn andere werk werd geannuleerd. In de loop van negen afleveringen bracht Krasinski spontane en grillige momenten van geluk in de huizen van miljoenen mensen.

Krasinski deed na acht afleveringen (plus een bonusaflevering later dat jaar) afstand van het project om zijn acteeractiviteiten voort te zetten.

Is er goed nieuws voorbij?

Helaas is Some Good News met John Krasinski voorbij. In mei 2020 verkocht Krasinski de rechten op de webserie aan ViacomCBS voor een niet bekendgemaakt geldbedrag.

“Schrijven, regisseren en produceren – al die dingen – met een paar van mijn vrienden was zo veel, en ik wist dat het niet duurzaam zou zijn met mijn eerdere verplichtingen,” zei Krasinski over Some Good News in een Instagram Live.

“Ik wist dat de twee opties altijd zouden zijn, ik laat het om acht uur staan. [episodes] in mijn kantoor, dat ik deze show graag voor altijd vanuit mijn kantoor zou blijven doen, maar het was gewoon niet duurzaam,” vervolgde hij.

“Ik wist dat ik een partner nodig zou hebben… Een van de grootste nieuwsprogramma’s in Amerika, CBS News, [said] ze willen het onderdeel maken van hun permanente nieuwscyclus, wat krankzinnig is.”

Helaas hebben ze er in de twee jaar sinds CBS de serie heeft overgenomen niets mee gedaan. Hoewel de show op een gegeven moment kan terugkeren, zal deze waarschijnlijk terugkeren met een andere gastheer.

Is Good News Network religieus?

Good News Network is niet religieus aangesloten, maar er is eigenlijk een niet-geassocieerd radionetwerk genaamd GNN Radio. GNN staat voor Good News Network radio en speelt christelijke programmering en muziek in Alabama, Georgia, North Carolina en South Carolina.

Hoe verdient Good News Network geld?

Buiten het feit dat Good News Network alleen goed nieuws publiceert, zijn ze een traditioneel mediabedrijf. Zoals veel mediabedrijven verdienen ze meestal geld met advertenties op hun website, app en andere platforms.

Bovendien verkopen ze “Goede geschenken”, waaronder holistische angstverlichtingspleisters, sieraden, schoenen en boeken. Ten slotte stelt Good News Network hun lezers ook in staat om donaties te doen.

Is GNN betrouwbaar?

Volgens de media bias rating tool, Ad Fontes, good news network’s bias rating is “Middle” en de betrouwbaarheid rating is “Reliable, Analysis/Fact Reporting.” Good News Network is een betrouwbare bron voor positief nieuws.

Over oprichters van populaire “Happy News” Outlets –

Wie is de Good News Movement begonnen?

Good News Movement is een populair Instagram-account met meer dan 4,1 miljoen volgers. Ze omschrijven zichzelf als een tweetalige, door journalisten gerunde goednieuwspagina met actueel nieuws en nul politiek.

Good News Movement is opgericht door Michelle Figueroa, een oude voormalige CNN Espanol-verslaggever.

In een interview met de Rachel Ray Show zei ze dat mensen haar als verslaggever “goednieuwsverhalen uit hun eigen gemeenschap zouden sturen die anders misschien geen kop zouden halen of de krant of nieuwsuitzending niet zouden halen.”

Dus wilde ze online een ruimte creëren waar mensen feelgoodverhalen konden vinden over – om Rachel Ray te citeren – “liefde, liefde voor dieren, liefde voor elkaar, [and] respect voor elkaar.”

Wie is Geri Weis Corbley?

Geri Weis-Corbley staat bekend als de ‘Good News Guru’. Ze is de oprichter van het Good News Network, dat vaak wordt aangekondigd als de eerste website die zich richt op positief nieuws.

Geri heeft meer dan 35 jaar ervaring in televisieproductie en online nieuwsmedia. Ze is te zien op tv en radio en heeft publiekelijk gesproken over de voordelen van het consumeren van goed nieuws.

Ze is ook de auteur van het boek, “… And Now, The Good News: 20 Years of Inspiring News Stories”, gepubliceerd in 2018.

Het werk van Weis-Corbley maakte de weg vrij voor talloze andere positieve media-inspanningen – waaronder ons werk bij Good Good Good.

Wie is de eigenaar van Good News Today?

India Today creëerde Good News Today, dat ze beschrijven als “India’s eerste en enige goede nieuwskanaal dat erkent dat het nieuws niet alleen slecht nieuws hoeft te betekenen.”

Wie runt Tank’s Good News?

Tank’s Good News wordt gerund door George Resch. Je kent Resch misschien beter als “Tank Sinatra””, de maker van extreem populaire meme-accounts zoals @tank.sinatra en @influencersinthewild.

Wie is de redacteur van YES! tijdschrift?

Soennileer Brydum is de hoofdredacteur van YES! Tijdschrift.

Volgens de overpagina van het tijdschrift is Sunnivie Brydum een bekroonde journalist en LGBTQ + -media-expert. Ze heeft meer dan een decennium besteed aan het leiden van redactionele operaties en berichtgeving over LGBTQ + -kwesties voor enkele van de meest invloedrijke publicaties in het land.

In 2019 sloot Sunnivie zich aan bij YES! als redactioneel directeur, die toezicht houdt op de dagelijkse redactionele activiteiten en online journalistiek.

JA! heeft ook een aantal andere redacteuren. Je kunt meer over hen te weten komen – en de oprichters van YES! — op hun website.

Kan ik mijn eigen positieve nieuwsmedium starten?

Dat moet je absoluut doen! De wereld heeft meer goed nieuws nodig – en meer getalenteerde verhalenvertellers die helpen het nieuws naar buiten te brengen.

Of je nu een website, een Instagram-account, een YouTube-kanaal of een echte gedrukte krant start, het werk dat je doet, kan mensen helpen zich veel hoopvoller te voelen.

Onze aanbeveling: begin met een niche waar u om geeft. Als je om de Filippijnen geeft, deel dan goed nieuws over wat er in jouw land gebeurt. Als je om politiek geeft, schrijf dan over beleid dat echt problemen zal oplossen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het maakt niet uit waar je goed nieuws vindt, we zijn blij dat je het zoekt.

Er is goed nieuws over het milieu, succesverhalen over de manieren waarop de wereld ten goede verandert, Redenen om gelukkig te zijn: goed dierennieuws uit 2022en zoveel meer blij en hoopvol nieuws. En dat alles is het vieren waard.

Onze uitdaging voor jou is deze: nadat je positief nieuws hebt gevierd en je je hoopvoller voelt over de wereld , vind je een manier om betrokken te raken en een verschil te maken. Door actie te ondernemen, creëer je goed nieuws dat anderen zoals jij kan inspireren.