Populaire ‘WeRateDogs’ Twitter haalt miljoenen op voor huisdieren

Search

Toen Matt Nelson het Twitter-account startte @dog_rates in 2015 was zijn doel om mensen aan het lachen te maken.

Mensen dienen foto’s van hun honden in en hij plaatst ze op het Twitter-account (getiteld WeRateDogs) met grappige opmerkingen en een “beoordeling” op een schaal van één tot 10 – maar hij kent vaak beoordelingen toe die het maximum overschrijden, zoals “13/10.”

WeRateDogs twittert over het maken van een verschil, inclusief onderwerpen als Senior Pup Saturday, een hond die een krant vasthoudt, een hond die een Good Boy is en een GoFundMe-campagne
Illustratie van WeRateDogs tweets / door Carra Sykes voor The Animals Edition van de Goodnewspaper

WeRateDogs is om meer dan één reden een lichtpuntje op het internet.

Misschien vind je dit ook interessant: Maak kennis met de huisdier-influencers die hun platforms voorgoed gebruiken

Hoe WeRateDogs een verschil maakten voor honden

Het team van vier achter het account doet echt goed voor de enorme community die ze hebben gecreëerd – een community van 9 miljoen volgers vanaf september 2021.

“Binnen het eerste jaar was het vrij duidelijk dat het account een serieuze invloed had, en we probeerden een manier te vinden om terug te geven aan de geweldige gemeenschap.”

“Binnen het eerste jaar was het vrij duidelijk dat het account een serieuze invloed had, en we probeerden een manier te vinden om terug te geven aan de geweldige gemeenschap,” zei Nelson, die van de oostkust komt maar nu in Los Angeles woont.

Het begon in 2016 met een familie honden – drie mopshonden en een geel lab – die regelmatig op het account verschenen.

Het hele jaar door verkleedden de honden zich in kostuums voor feestdagen zoals Halloween, Kerstmis en Nieuwjaar, en de volgers van het account hadden een band met de familie. Op een dag nam de eigenaar contact op en zei dat een van de honden een rolstoel nodig had.

Nelson maakte gebruik van de macht van de gemeenschap om te helpen. In minder dan een uur haalden ze de $ 700 op die nodig was voor de rolstoel via het crowdfundingplatform GoFundMe.

“Dat liet zien hoe krachtig het account was,” zei Nelson. Voor de rest van 2016 hebben ze geëxperimenteerd met hoe ze iets terug kunnen geven en sinds de eerste week van 2017 plaatst het account elke vrijdag een nieuwe GoFundMe-campagne.

Matt van We Rate Dogs: WeRateDogs heeft officieel geholpen bij het inzamelen van meer dan $ 100.000 voor individuele gofundme-campagnes. Laat zien hoe ongelooflijk de hondenminnende gemeenschap is 🐶

WeRateDogs ontvangt nu honderden GoFundMe-inzendingen en beoordelingen. Ze geven prioriteit aan reddingshonden en beschouwen elke situatie van geval tot geval, rekening houdend met factoren zoals het totale gevraagde bedrag en de behandelingstypen.

Verzoeken – die variëren van een paar honderd dollar tot enkele duizenden – worden meestal volledig gefinancierd binnen slechts vijf minuten vanaf het moment dat het is gepost op de miljoenen volgers van het account.

Voor een gemeenschap van mensen die graag honden vieren, staan WeRateDogs-volgers te popelen om in actie te komen om te helpen en hebben ze nu honderdduizenden dollars opgehaald voor behoeftige honden.

“Dit zijn niet 15 mensen in mijn publiek die samenkomen met elk duizend dollar,” zei Nelson. “Het zijn meestal 350 tot 700 mensen die tussen de $ 5 en $ 10 doneren die dat hele doel vormen.”

De tweet van Matt @dogfather: vanaf vandaag, en elke vrijdag daarna, zullen weratedogs zelf een tweede gofundme volledig financieren. dit is al zo lang een doel van mij, en ik ben zo dankbaar dat ik eindelijk in staat ben om dit 🥺 te doen | We beoordelen de retweet van Dogs: Dit is Cherry. Ze brak afgelopen weekend haar been bij het achtervolgen van een konijn. Beweert dat het konijn ermee begon en dat ze gewoon haar eer verdedigde. We hebben de resterende kosten van haar operatie gedekt. Doe ons een plezier en overweeg om een ziektekostenverzekering voor huisdieren af te sluiten. Het is het beste om puppared te zijn. 12/10

In de nasleep van orkaan Ida ondernam de Louisiana SPCA onmiddellijk actie om dieren uit de gevarenzone te halen. WeRateDogs werkte samen met de non-profitorganisatie op Twitter en Facebook om geld in te zamelen om hun voortdurende werk te ondersteunen.

In een vervolgpost op Twitter deelde Nelson slechts 5 uur later dat hij bericht had gekregen dat zijn gemeenschap al $ 20.000 had opgehaald.

Een artikel uit 2021 van CNBC schatte dat WeRateDogs sinds de oprichting meer dan $ 1,3 miljoen heeft opgehaald voor honden in nood.

Oprichting van de Stichting 15/10

Nelson heeft inmiddels in november 2021 een stichting opgericht. De 15/10 Foundation zal honden sponsoren “wiens gedrags- of medische behoeften hen ervan weerhouden hun nog lang en gelukkig te vinden.”

Hij beschrijft hoe hij in augustus 2020 een 10-jarige Duitse herder uit een asiel, Doug, adopteerde.

Vanwege Doug’s artritis, oorinfecties en worstelingen met het omgaan met andere honden, is het waarschijnlijk dat hij het asiel niet zou hebben gehaald als hij niet door Nelson was gered.

Veel asielen, in een poging om prioriteit te geven aan hun beperkte ruimte en middelen, moeten sommige honden euthanaseren – honden zoals Doug.

De 15/10 Foundation zal samenwerken met reddingen en asielcontacten om honden te identificeren die als minder adopteerbaar worden gezien. En dan zullen ze samenwerken met dierenartsen, trainers en fysiotherapeuten “om hen te helpen op hun reis naar hun eeuwige thuis”.

Ze moedigen We Rate Dogs-fans en hondenliefhebbers aan om lid te worden voor $ 5 per maand. Die donatie van $ 5 zal helpen om meer asielhonden te sponsoren via de 15/10 Foundation en meer goed hondennieuws te creëren. Je kunt ook merchandise kopen in de WeRateDogs-winkel, zoals hun “Vertel je hond dat ik hallo zei” sweatshirt, en 15% laten doneren aan de 15/10 Foundation.

Social Media for Good gebruiken

Voor een account dat begon met het enige doel om plezier te hebben, was het fondsenwervingsprincipe van het account onverwacht, maar het brengt Nelson – en de gemeenschap die hij creëerde – een groot gevoel van voldoening.

“Ik heb het gemaakt met de bedoeling om mensen gewoon aan het lachen te maken, en ik had geen idee wat het zou kunnen worden.”

“Ik heb het gemaakt met de bedoeling om mensen gewoon aan het lachen te maken, en ik had geen idee wat het mogelijk zou kunnen worden,” zei Nelson.

“Zodra het duidelijk werd dat het account echte macht had – wat echt pas een jaar nadat het account was gemaakt – leerden we over de gemeenschap en hoe ze zo bereid waren om te helpen.”

Om de hulp van WeRateDogs aan te vragen bij het promoten van de fondsenwervingscampagne van uw hond, kunt u de inzamelingsactie van uw hond invullen dit formulier.

U kunt luisteren naar onze 2017 Sounds Good podcastaflevering met Matt Nelson.

Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in The Animals Edition van de Goodnewspaper in juni 2020. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.

Je kunt lid worden van duizenden abonnees die toegang krijgen tot meer exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer.

Word vandaag nog abonnee.