Pilates voor core strength en flexibiliteit

Pilates voor core strength en flexibiliteit
Man die Pilates doet op een machine

Allison Michael Orenstein / Getty Images


Pilates begon zoals veel fitnesstrends, waarbij velen van ons zich afvroegen of het er voor de lange termijn zou zijn. Met onze focus op het verbinden van lichaam en geest en het bouwen van een sterke kernbasis, is het niet verwonderlijk dat Pilates niet alleen nog steeds bestaat, maar elk jaar groeit.

Hoewel Pilates in veel opzichten op yoga lijkt, heeft het een andere focus en biedt het verschillende resultaten. Als je het nog niet hebt geprobeerd, leer dan meer over wat Pilates is en wat het voor je kan doen.

Wat is Pilates?

Pilates (uitgesproken als puh-LAH-teez) is zoiets als een kruising tussen yoga, stretching en calisthenics. Pilates:

  • Verbetert de uitlijning van het lichaam
  • Bevat oefeningen die gericht zijn op je buikspieren, rug en benen, waardoor je lichaam sterk en flexibel wordt.
  • Versterkt de buikspieren, rug en stabilisatorspieren
  • Rekt, versterkt en ontspant je lichaam
  • Wanneer aangepast, is zacht genoeg voor zwangere vrouwen, maar uitdagend genoeg voor gevorderde sporters.

Hoewel Pilates helpt bij flexibiliteit, houding en kracht, is het niet echt een cardio- of krachttrainingstraining, dus het zou een aanvulling moeten zijn op een normale routine.

Wat Pilates anders maakt dan yoga, is dat het meer gericht is op het stabiliseren en versterken van de bekkenbodem en de kern. In veel bewegingen houd je je romp op zijn plaats terwijl je je ledematen in verschillende richtingen beweegt, wat je balans, kernkracht, stabiliteit en flexibiliteit uitdaagt.

Een van de kernbewegingen van Pilates is de Honderd, die je buikspieren en rug op een geheel nieuwe manier uitdaagt terwijl je je benen naar een hoek van 45 graden brengt terwijl je je handen op en neer drukt.

Hoe pilates te starten

Als je lid bent van een healthclub, controleer dan het aerobicsschema om te zien of Pilates een optie is. Of zoek naar Pilates-studio’s bij jou in de buurt. Een andere optie is om pilates-apparatuur voor thuis te overwegen voor je eigen thuisgymnastiek als naar een studio gaan geen optie is.

In de meeste Pilates-studio’s voer je je training uit op speciaal ontworpen apparatuur of op een mat. De meeste Pilates-lessen zijn tegenwoordig aangepast aan de mat en kunnen andere apparatuur gebruiken, zoals een ring, band, bal of zelfs een BOSU.

Pilates Video’s

Video’s zijn een andere geweldige optie om aan de slag te gaan met Pilates. Hieronder staan enkele geweldige bronnen voor Pilates-video’s:

  • Collage Video is je eerste stop voor het vinden van een enorme verscheidenheid aan Pilates-video’s.
  • Videofitness.com biedt een database met videorecensies voor meer dan 20 Pilates-video’s.
  • Pilates Anytime heeft online Pilates workouts die je op elk moment kunt doen, tegen een vergoeding.
  • Fitness Blender biedt gratis Pilates-video’s.

Een woord van bodymindspirit

Hoe je ook aan de slag gaat, je zult merken dat Pilates je dagelijkse functionaliteit zal verbeteren door je houding en flexibiliteit te verbeteren.

Niet alleen zal je lichaam zich beter voelen, maar je geest zal ook onthouden hoe je moet ontspannen en je geest zal zich verjongd voelen. Denk echter niet dat deze training gemakkelijk is. Misschien vind je de oefeningen in het begin moeilijk omdat je lichaam zich aanpast aan de balancerende en versterkende bewegingen.

Begin langzaam en ga alleen zo ver als je lichaam je toelaat. Werk voorzichtig op naar de moeilijkere oefeningen en wees je bewust van wat je aan het doen bent. Door in het moment te blijven, haal je het meeste uit je Pilates-training.