Pendulum Beginners Guide – Hoe een slinger te gebruiken

Pendulum Beginners Guide - Hoe een slinger te gebruiken

Toen ik een klein meisje was, was mijn favoriete speelgoed een ‘Magic 8-bal’. Ik zou het een ja of nee-vraag stellen, het schudden en dan wachten tot de blauwe driehoek met het antwoord verschijnt.

Soms stond er: ‘Het is zeker.’ Andere keren “Reken er niet op.” Maar meestal bood het iets meer mystiek antwoord zoals “Beter niet nu vertellen.” Moe van het krijgen van de runaround, ging ik verder met een slinger.

Slinger Betekenis: Wat is een slinger en hoe werkt het?

Net als tarotkaarten, kristallen en dergelijke is een slinger een hulpmiddel dat kan worden gebruikt als onderdeel van spirituele oefening en voor innerlijke groei. De meeste mensen denken aan een slinger die wordt gebruikt voor waarzeggerijdoeleinden.

Dit is zeker een van de bekendere toepassingen, maar het beantwoorden van vragen over de toekomst is niet het enige waar het goed voor is. In feite werken slingers echt het beste wanneer ze worden geraadpleegd voor waarheid en begrip met betrekking tot het heden, niet om de toekomst te voorspellen.

slingerbord

Leuk weetje: lang geleden werden slingers gebruikt om te bewijzen dat de wereld rond is en niet plat!

Van genezing tot het stellen van een intentie, het verbinden met je hogere zelf tot spirituele gidsen, slinger wichelroedelopen is een metafysische oefening die weinig kosten of studie vereist.

In feite is slechts de paar minuten die het kost om dit artikel te lezen en je eigen slinger te bestellen, alle tijd die je nodig hebt om je voor te bereiden: Klaar, ingesteld, schommel.

De wetenschappelijke definitie van een slinger is een object dat aan een vast punt hangt en dat door de zwaartekracht heen en weer kan slingeren. Maar eerlijk gezegd verklaart dat heel weinig over wat een slinger is of hoe het werkt.

slingerhypnose

Als je ooit iemand op televisie hebt zien hypnotiseren, dan heb je misschien een idee. De hypnotiseur zwaait een slinger heen en weer voor het gezicht van zijn (of haar) cliënt en gebruikt het kristal, de bol of het horloge aan een ketting om onbewuste energie naar voren te brengen.

Meestal doet hij dit terwijl hij ook ideeën plant in de diepste geest van de persoon. Daarom is een slinger zo’n krachtig hulpmiddel. Het kan niet alleen worden gebruikt om antwoorden naar voren te brengen, maar ook om ze te implanteren.

Nog steeds in de war? Zie het zo. Ons hele lichaam is gemaakt van energie. Een groot deel van deze energie wordt opgeslagen in ons onderbewustzijn of het hogere deel van ons dat alles weet en onthoudt.

waar wordt een slinger voor gebruikt

Helaas is dit deel van ons niet permanent verbonden met ons denken of rationele geest. Het is als een archiefkast die is opgesloten in een magazijn, niet in het centrale kantoor.

Dus vaak is het moeilijk om de informatie te ontvangen die net onder de oppervlakte verborgen ligt. Een slinger werkt als een soort schop, die de info opgraaft en vervolgens presenteert.

Je hogere zelf weet het antwoord al. De slinger helpt de kennis naar je bewuste geest te verplaatsen.

Waar wordt een Pendulum voor gebruikt?

Ik heb ooit een boek gelezen waarin meer dan 50 manieren werden genoemd om een slinger te gebruiken. De meeste heb ik geprobeerd, veel van hen vond ik leuk, en vandaag wil ik mijn favorieten met je delen op basis van onderzoek plus beproefde ervaring met het werken met slingers door de jaren heen.

 • Als een manier om over te gaan naar meditatie
 • Voor het balanceren van energie in je chakra’s
 • Om je aura te reinigen
 • Tijdens aardingsoefeningen
 • Tijdens het zoeken naar verloren of misplaatste dingen
 • Om uw besluitvorming te begeleiden

Elk van deze oefeningen heeft emotionele, fysieke en spirituele voordelen. Het instellen van een intentie kan je bijvoorbeeld helpen je grootste verlangens te manifesteren, terwijl het balanceren van je chakra’s je kan helpen de controle over je gedachten en je emoties te grijpen en fysieke kwalen te genezen.

Hier zijn enkele andere voordelen van slingergebruik: mentale helderheid, verlichting van angst en verhoogde focus.

Hoe kies je je slinger?

Leg uit waar je op moet letten bij het kiezen van een slinger.

Het draait allemaal om de energie, baby. Hoe een slinger eruit ziet, is van weinig belang in vergelijking met hoe het voelt. Toen ik mijn eerste slinger kocht, werd mijn oog meteen getrokken door een zwarte onyx die leek op veel van de andere slingers die ik heb zien gebruiken. Maar toen ik het vasthield, voelde het gewoon niet helemaal goed.

kiezen voor slinger

Ik keek een tijdje rond in de winkel, bijna opgevend, totdat ik eindelijk een kristallen vond die echt naar me riep. Net als Goudlokje en haar pap voelde het ‘precies goed’.

Hier zijn een paar andere dingen om te overwegen:

Vorm

Welke heeft jouw voorkeur? Basis traan? Eentje met een driehoekige vorm? Er zijn ook rechthoekige en vierkante vormen. Vorm (zoals gewicht) is belangrijk omdat het de beweging van de slinger beïnvloedt.

druppelvormige slingervorm

Gewicht

Sommige slingers zijn veel zwaarder dan andere. Als u van plan bent om uw slinger te dragen, moet u overwegen hoe zwaar deze is. Hetzelfde geldt voor degenen die veel slingermetingen achter elkaar zullen doen. Een van de belangrijkste dingen die het gewicht bepalen, is materiaal, dus daar wil je ook over nadenken.

slingergewichten

Materiaal

De meeste slingers zijn gemaakt van een van de drie materialen: messing, kristal of hout. Ik zei eerder dat ik een kristallen koos omdat het voor mij goed voelde. Maar nogmaals, dat is gewoon persoonlijke voorkeur.

verschillende soorten slingers

Er is geen verkeerd of goed antwoord als het gaat om materiaal, maar ik zal hieronder enkele voor- en nadelen opsommen.

 • Messing: Een mengsel van zink en koper, messing slingers zijn zowel populair als praktisch. Spiritueel bekend om zijn beschermende eigenschappen, heeft messing een hoge vibratie en kan zelfs helpen bij het genezen van wonden.

  Omdat het geleiders zijn, zijn deze slingers energetisch gevoeliger dan houten. Dit kan een pro of een con zijn, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt.

  Toch worden ze niet beïnvloed door magnetische velden, wat een pluspunt is. Warm en geel van toon, het uiterlijk van de slingers maakt ze een geweldige keuze voor diegenen die van esthetische aantrekkingskracht houden.

messing slinger wichelroedelopen
 • Kristal: Lichtgewicht en vol helende energie, kristallen slingers verdubbelen als beschermende stukken en waarzeggerijgereedschappen.

  Ik draag mijn slinger bijna dagelijks, en voor degenen die het ware doel en de kracht ervan niet kennen, ziet het er gewoon uit als een mooi sieraad. Het enige echte nadeel dat ik zie aan kristallen of edelsteenslingers is dat er zoveel soorten zijn om uit te kiezen!

  Als je deze route volgt, moet je ervoor zorgen dat je een edelsteen selecteert die eigenschappen heeft die geschikt zijn voor wat je wilt bereiken.

  Als u bijvoorbeeld rechtstreeks met spirituele gidsen probeert te communiceren, kunt u rozenkwarts, amethist of tijgeroog kiezen. Wil je je verbinden met je hogere zelf? Chrysocolla, Lapis Lazuli of Celestine zijn goede keuzes.

kristallen slinger
 • Hout: Topprofs van houten slingers: ze zijn neutraal en natuurlijk. Minder snel beïnvloed door straling en andere ongewenste energie, werken op hout gebaseerde wichelroedelopers heel goed voor een-op-een metingen die op zichzelf of anderen worden uitgevoerd.

  Dus als je energie kanaliseert en iemand anders probeert te helpen een beslissing te nemen, vraagt houtbewerking zich af.

houten slinger

Doel

Het laatste waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je slinger is het doel. Ik bezit er nu verschillende omdat ik me realiseerde dat het hebben van slechts één me niet in staat stelde om alle dingen te doen die ik spiritueel verlangde.

De originele kristallen slinger die ik kocht, wordt nu alleen gebruikt voor persoonlijke oefening en niet om anderen te helpen. Ik werd het beu om het constant te moeten reinigen en kocht een houten exemplaar om klanten te helpen – de messing die ik draag als ik ziek ben of energetische bescherming nodig heb.

kristallen slinger voor persoonlijk gebruik

Ik gebruik het ook bij het zoeken naar antwoorden over mijn gezondheid. Net als bij elke collectie is slingeraankopen geen race. Je kunt beginnen met een of twee stukken en je in de loop van de tijd omhoog werken.

Hoe reinig je je slinger?

Slingers absorberen energie. Dit feit is wat hen ’tikt’. U moet een slinger reinigen voordat u deze voor de eerste keer gebruikt en na elk gebruik in de toekomst.

wierookrook gebruiken om de slinger te reinigen

Er zijn talloze manieren om dit te doen. Sommige eenvoudig, sommige meer ritueel. Ik heb in het verleden een aantal van deze reinigingspraktijken gebruikt:

 • Smudge met salie of wierook Steek een smudge stick of wierook aan. Blaas elke vlam uit en laat dan minstens vier keer je slinger door de rook gaan. Terwijl je dit doet, reciteer je een reinigende affirmatie. Je kunt iets zeggen als: “Ik reinig en laat alle energie uit deze slinger los.”
 • Geniet van zonlicht of maanlicht. Plaats je slinger minstens vier uur direct in het zonlicht. Ochtend of avond werkt het beste om oververhitting te voorkomen. Maanlicht heeft ook reinigende eigenschappen. Ik geef zelf de voorkeur aan maanlicht omdat het veilig is voor alle stenen en materialen.
 • Plaats it op de grond. Spirituele mensen praten veel over aarding. Een van de meest natuurlijke manieren om een slinger te reinigen is door hem op de grond te leggen of in vuil te zetten en de natuur de energie te laten absorberen.
 • Bedek met rijst. Plaats je slinger in een kom. Bedek het volledig met bruine rijst. Laat het vervolgens minstens een dag bedekt blijven. Trek het eruit en gooi de rijst weg.
 • Reinig het met kristallen. Net als bij het bovenstaande proces, kun je je slinger bedekken met kristallen. Dit kan in een kom of in een zak.

Ik zal waarschuwen tegen het gebruik van water, zeep of zout, ook al lijkt dit misschien praktisch. Dit kan een slinger beschadigen en is niet nodig.

Hoe gebruik je een slinger?

Nu is het tijd om naar de kern van de zaak te gaan – hoe je je slinger daadwerkelijk kunt gebruiken. Als mensen me deze vraag stellen, klinkt het een beetje als: “Hoe kook je spaghetti?” Er zijn duizenden verschillende recepten en het zou voor mij onmogelijk zijn om ze allemaal te behandelen.

hoe een slinger te gebruiken

Ik kan je wel vertellen hoe ik het doe en hoop dat het voor jou net zo goed werkt. Dat gezegd hebbende, begin ik met een van de meest traditionele toepassingen: het antwoord krijgen op een ja of nee-vraag.

Een ja- of nee-vraag stellen

Begin met drie keer diep in en uit te ademen en maak je hoofd leeg terwijl je dat doet. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van het proces, omdat je je bewuste gedachten moet loskoppelen van de slinger en zijn antwoorden. Anders zou je de reactie kunnen beïnvloeden.

Als je dit eenmaal hebt gedaan, zeg dan tegen jezelf (of hardop als je dat wilt): “Ik verbind me nu met mijn Hogere Zelf” of “Ik verbind me nu met mijn spirituele gidsen.”

diep ademhalen en de geest zuiveren

Je kunt deze zin vervangen door iedereen die goed voor je voelt. Je moet het ook een paar keer herhalen totdat je je ‘gesetteld’ voelt. Blaas dan een deel van je energie op je slinger.

Ervoor zorgen dat je rechtop zit op een plek met weinig afleiding is super belangrijk.

Op dit punt moet je bepalen hoe een ‘nee’ eruit ziet en hoe een ‘ja’ eruit ziet. Om dit te doen, moet u:

 1. Houd je slinger helemaal stil met het zwaarste punt onderaan. Misschien wilt u uw pols buigen en zelfs uw arm met uw hand stabiliseren.
 2. Zeg: “Laat me mijn ‘ja’ zien. Uiteindelijk zal je slinger in een soort patroon gaan slingeren. Dit kan heen en weer, zijwaarts of in een cirkelvormige beweging zijn. Wanneer je een ja of nee vraag stelt, is dit je JA antwoord. Zodra je het patroon hebt vastgesteld, zeg je dat het moet stoppen.
 3. Herhaal het proces voor ‘nee’.
 4. Je kunt ook proberen een ‘misschien’ of een ‘ik wil het niet zeggen’.

Als u de slinger liever niet vraagt om zijn eigen signalen in te stellen, kunt u het proces van het programmeren doorlopen. Hier is hoe het te doen:

Houd de slinger in de gereedstaande positie en zeg iets als: “Als ik een vraag stel en het antwoord is nee, beweeg dan zo, in een cirkel tegen de klok in.” Je kunt ’tegen de klok in’ vervangen door elk signaal dat je hebt gekozen voor ‘nee’. Terwijl je dit zegt, zwaai je de slinger in het nee-signaal.

slinger antwoorden

Zodra je je slinger hebt geprogrammeerd, ben je klaar om een vraag te stellen. Wees zo specifiek mogelijk. Hier zijn enkele persoonlijke favorieten / zinnen die ik door de jaren heen heb gevraagd.

 • Is het in mijn belang om…?
 • Is XYZ een gezonde keuze?
 • Vind ik het leuk om te doen/zien/naar XYZ te gaan?
 • Alles bij elkaar genomen, is het optimaal dat ik… >?

Natuurlijk zijn er dingen die je niet in een slinger moet vragen. De grote twee zijn vragen over de dood en vragen over andere mensen zonder hun toestemming.

Slingerkaarten

Wil je de krachten van je slinger uitbreiden voorbij het basis ‘ja/nee’-vermogen? Overweeg het gebruik van een slingerdiagram. Door dit te doen, krijgen uw gidsen de mogelijkheid om u informatie te geven waarvan u misschien niet eens weet dat u erom moet vragen.

slinger gebruiken bij besluitvorming

U kunt een grafiek kopen, een gratis grafiek afdrukken of zelfs uw eigen kaart maken. Er zijn zoveel opties om uit te kiezen. Sommigen hebben letters; anderen hebben woorden en zinnen.

Veel rasters hebben getallen en andere bevatten zelfs percentages / temperatuurschalen. Zodra je een grafiek hebt, vraag je gewoon je slinger om je in de juiste richting te wijzen en precies te beschrijven wat je moet weten.

Slinger Tarot Lezingen

Een ding dat ik onlangs ben gaan doen, is mijn slinger plus een grafiek gebruiken tijdens tarotlezingen. Slingerkaarten met alle Major Arcana-kaarten kunnen worden gebruikt als een gids voor messages die geleverd moeten worden.

slinger tarot lezen

Vanavond deed ik bijvoorbeeld een reading voor een klant die wilde weten of ze een nieuw bedrijf moest starten. De slinger wees me naar de Dwaas en liet me weten dat het tijd is voor haar om een sprong in het diepe te wagen.

Chakra-energie controleren

Een andere favoriet van mij is om een slinger te gebruiken om te controleren op geblokkeerde energie van de chakracentra. Door het over het lichaam te laten lopen en vragen te stellen in elk centrum, kun je bepalen waar je blokkades hebt

kristallen slinger in gebruik

Natuurlijk heb je daarna werk te doen. Maar dat is een beetje het leuke deel. Als je dat nog niet hebt gedaan, bekijk dan onze ultieme chakra-gids.

Laatste gedachten

Als innerlijke groei op je waardenlijst staat, moet een slinger zeker een hulpmiddel zijn op je riem. Verbinding maken met je hogere zelf, je gidsen en zelfs engelen is veel gemakkelijker bij het wichelroedelopen. Dus, als je dat nog niet hebt gedaan, ga dan plukken. De perfecte slinger voor jou bestaat zeker.