Oordeel Tarotkaart Betekenis: Liefde, Geld, Gezondheid &Meer

Oordeel Tarotkaart Betekenis: Liefde, Geld, Gezondheid &Meer

Het oordeel tarotkaart is het getal twintig van de Grote Arcana kaarten. De kaart die in een lezing verschijnt, vertelt je dat het tijd is voor wat reflectie en evaluatie van jezelf en je acties.

Deze zelfreflectie zal je helpen om een duidelijker en beter begrip te krijgen van waar je bent in het leven en welke stappen je moet nemen om vooruit te komen in een positieve richting.

Oordeel Tarotkaart Trefwoorden

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Oordeelskaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste woorden die verbonden zijn met de Oordeelskaart.

Rechtop Reflectie, innerlijke roeping, afrekening, ontwaken, wedergeboorte, absolutie
Omgekeerd Down voelen, zelftwijfel, de roep missen onverschrokkenheid
Ja of nee Neutraal/Ja

Oordeel Tarotkaart Beschrijving

De Judgement-kaart toont een scène die erg lijkt op het beroemde laatste oordeel – een hoofdstuk uit het boek Openbaring.

De kaart toont aartsengel Gabriël – de Boodschapper van God en een vertegenwoordiging van autoriteit – die op zijn trompet blaast.

oordeel tarotkaart ontwerp

Naakte vrouwen, mannen en kinderen staan op uit hun graf om gehoor te geven aan zijn oproep. Ze hebben hun armen gespreid en kijken omhoog in de lucht, laten zien dat ze klaar zijn om veroordeeld te worden voor hun daden en hun lot zullen accepteren.

Ze willen weten waar ze de rest van de eeuwigheid zullen doorbrengen: in de hemel of in de hel.

De uitgestrekte bergketen bedekt met sneeuw op de achtergrond geeft aan dat oordelen onvermijdelijk is en niemand eraan kan ontsnappen.

Rechtschapen oordeel Tarotkaart Betekenis

Een rechtopstaande oordeelskaart in een lezing suggereert vaak introspectie en zelfbeoordeling van je vroegere en huidige gedrag.

Dit is het perfecte moment om je acties te wegen en ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met je waarden en overtuigingen.

oordeel tarot de moderne manier deck
Een moderne manier om de Rider-Waite te verslaan

De dingen die je in het verleden deed of vandaag doet – weerspiegelen ze je kernwaarden en overtuiging? Leiden ze je naar je doelen en doel?

Zonder de duidelijkheid te hebben om te weten wie je werkelijk bent, kun je deze vragen niet beantwoorden. Neem de tijd om over dingen na te denken voordat je verder gaat met je leven. Uiteindelijk zal dit de moeite waard zijn.

Een andere mogelijke indicatie is om je eraan te herinneren dat er keuzes en vitale veranderingen kunnen zijn waarmee je te maken zult krijgen en dat je ze niet kunt vermijden.

Als je er in het verleden een paar hebt gemaakt, zal er een effect zijn op waar je nu bent. Bovendien moet je de gevolgen met een open geest onder ogen zien. Je kunt niets doen aan het verleden – aan wat er wordt gedaan – en vooruitgaan is je beste gok.

Geld en carrière betekenis

In een carrière tarot lezen, Oordeel geeft aan dat u in de gaten wordt gehouden en geëvalueerd. Dit is dus het perfecte moment om een stapje extra te zetten en je bewust te zijn van hoe je jezelf kunt presenteren.

De uitkomst is hoogstwaarschijnlijk positief. Als je je kont hebt afgewerkt, zullen je inspanningen zeer waarschijnlijk worden erkend.

Heb je projecten laten glijden of heb je de laatste tijd niet naar je beste vermogen gepresteerd? Als dat zo is, is dit het moment om de speling op te pakken voordat er schade wordt toegebracht aan je carrière.

Financieel gezien voorspelt de Judgement-kaart nieuwe contracten en een positieve cashflow. Het waarschuwt je echter ook voor impulsshoppen en om geen snelle oordelen te vellen. Zorg ervoor dat je je onderzoek doet voordat je besluit om die nieuwe auto of laptop te kopen.

Tot slot adviseert de kaart u om te voldoen aan wet- en regelgeving. Zelfs kleine overtredingen kunnen uw financiële groei negatief beïnvloeden met forse boetes.

Liefde en relaties Betekenis

De Vonnis kaart in een tarot liefde het lezen van hints dat het tijd is om na te denken over wat je echt nodig hebt in een relatie.

Als je een relatie hebt, geeft de Oordeelskaart aan dat deze relatie belangrijk voor je is, maar spreekt ook over het gevaar van het niet volledig waarderen van elkaar.

Misschien oordelen jij en je partner te hard over elkaar? Of misschien blijf je herinneringen ophalen aan oude tijden en kun je je relatie niet waarderen zoals die op dit moment is?

Ga zitten en neem de tijd om echt contact te maken met je partner. Luister naar elkaars mening, gevoelens en behoeften en zoek uit wat het beste is voorr jullie beiden.

Communicatie is de naam van het spel en zal je waarschijnlijk helpen om je relatie nieuw leven in te blazen.

Als je single bent, adviseert Judgement je om jezelf niet zomaar in de eerste relatie te gooien die op de snoek afkomt. Neem in plaats daarvan de tijd voor wat reflectie en bedenk waar je naar moet zoeken in je volgende relatie. Ik weet dat dit een beetje een hoofdkrabber kan zijn.

Natuurlijk zou het fijn zijn als hij net zo graag kookt als jij. Maar wat als je deze echt grappige persoon ontmoet die vreselijk is in de keuken? Zou dat een dealbreaker voor je zijn?

De Judgement-kaart adviseert je om potentiële partners niet te overhaast te beoordelen en ook te proberen iemand buiten je gebruikelijke voorkeuren te daten. Misschien bloeit er iets moois op als je je openstelt voor iemand met een heel andere kijk of achtergrond die je anders had gemist.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

In een Gezondheid context, de Oordeel kaart is zeker een goed teken. Het duidt op een periode van herstel en heelheid. Je bent eindelijk klaar om de nodige stappen te nemen om je te helpen genezen van een langdurige ziekte. Of misschien ben je eindelijk sterk genoeg om je te ontdoen van slechte gewoonten die je gezondheid beïnvloeden.

In een spirituele context vertelt de Judgement-kaart je dat het tijd is voor wat zelfreflectie. Dit wordt ook geïnterpreteerd als een oproep tot verlichting en zelfbewustzijn.

Nadat je jezelf hebt geëvalueerd, krijg je nu een duidelijker beeld van wie je bent en wat je nog meer moet doen om jezelf te verbeteren naar een groter bewustzijnsniveau. Door deze groei kan dit ook je spirituele kracht cultiveren.

Zodra je zo’n proces hebt bereikt om je te realiseren wie je echt bent, kun je kleine stappen zetten om de persoon te worden die je wilt en moet zijn. Je kunt ook je acties uit het verleden loslaten en je gewoon concentreren op het verbeteren van je huidige staat.

Oordeel teruggedraaid

Een omgekeerde Judgement-kaart in een reading kan betekenen dat je te veel aan jezelf twijfelt. Deze zelftwijfel beïnvloedt niet alleen je huidige gemoedstoestand, maar weerhoudt je er ook van om beslissingen te nemen die tot grote kansen kunnen leiden.

oordeel omgekeerde tarotkaart betekenis

Als gevolg hiervan zit je vast in een sleur en blijf je in een positie waarin je je volgende zet niet kunt doen. Om de zaken om te draaien, moet je herwin je kracht en zelfvertrouwen. Dit is het moment om actie te ondernemen!

Het kan er ook op wijzen dat je te hard bent voor jezelf en gevuld met de gedachte dat je niet in staat bent om te doen wat je moet doen. Deze gedachte kan worden veroorzaakt doordat je je vastklampt aan de kansen die je in het verleden hebt verloren of fouten die je hebt gemaakt. Je ziet ze als zwakheden in plaats van geleerde lessen die je alleen maar sterker hebben gemaakt.

Probeer van dit soort negatieve gedachten af te komen. Sta jezelf toe om een frisse start en een schone lei te hebben. Maar vergeet de lessen die je tot nu toe hebt geleerd niet!

Oordeel Ja of Nee

In de meeste tarot Ja of nee lezingen, de Oordeel kaart is een neutrale kaart maar zwaait meer naar een ja, als de andere kaarten in je spread er veelbelovend uitzien.

Houd er ook rekening mee dat de Judgement-kaart staat voor verandering en transformatie. En dat je daden gevolgen zullen hebben en dingen zullen veranderen.

Daarom, als je een lezing hebt over een fundamentele, levensveranderende kwestie, dan is oordeel een: “Ja, je wordt naar voren geroepen. Stap op het bord en doe wat je moet doen. Maar wees bereid om het verleden stevig te plaatsen waar het hoort… in het verleden!”

Belangrijke kaartcombinaties

Het Oordeel staat voor reflectie, innerlijke roeping en wedergeboorte. In combinatie met andere kaarten kan deze betekenis echter enigszins veranderen. Hieronder vind je de belangrijkste Judgement kaart combinaties.

Oordeel en de geliefden

Wees niet verbaasd als een oude liefde opduikt als het Oordeel samenwerkt met de Lovers-kaart. Hoewel je maar één kans hebt om een eerste indruk te maken, krijg je een tweede kans om dit ding te laten werken!

oordeel en de combinatie van de liefhebberskaart

Als je al een relatie hebt, kan deze combinatie ook wijzen op de volgende stap. Denk aan verhuizen of trouwen. Het wordt serieus!

Combinatie van oordeels- en rechtvaardigheidskaarten

Bent u betrokken bij een juridisch conflict of proces? Als dat zo is, vertelt deze combinatie je dat deze strijd snel zal worden opgelost!

oordeel rechtvaardigheid tarotkaart combinatie spread

Wanneer de oordeels- en rechtvaardigheidskaart beide rechtop staan, zal de uitkomst in uw voordeel zijn.

Beoordelingskaart Kunst

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, gebruik ik ook andere decks. Hieronder vind je een kleine selectie van prachtige Judgement tarotkaarten. Als je zelf een tarotkaart hebt getrokken en deze wilt delen, hoor ik graag van je.

oordeel tarot de moderne manier deck
Het moderne way deck nu beschikbaar!
Oordeel tarotkaart ontworpen door een Little Spark of Joy
Koop hier mijn 78-card printable Tarot deck
oordeel tarot betekenis
Sonia Lazo
oordeel tarot liefde
Natuurlijke Wereld Tarot
oordeel ja of nee
Alba Ballesta Gonzalez
oordeel tarot toekomst
Seun Olajyde
oordeel liefde tarot betekenis
Jezus Maestre

Beoordelingskaartvragen beantwoord

De reacties en vragen die ik kreeg van mijn lezers (jullie!) zijn overweldigend. Ik ben enorm dankbaar dat ik deze interactie heb en hoewel ik probeer te reageren op elke boodschap die ik krijg, zal ik hier ook de meest gestelde tarotvragen over de betekenissen van de Oordeelskaart en algemene tarotkaartvragen beantwoorden.

Wat betekent de Oordeelskaart in tarot?

De Judgement tarotkaart is het getal twintig van de Grote Arcana kaarten. De kaart die in een lezing verschijnt, vertelt je dat het tijd is voor wat reflectie en evaluatie van jezelf en je acties. Deze zelfreflectie zal je helpen om een duidelijker en beter begrip te krijgen van waar je bent in het leven en welke stappen je moet nemen om vooruit te komen in een positieve richting.

Wat betekent de Judgement card in een liefdeslezing?

In een tarot liefdeslezing geeft de Judgement-kaart aan dat het tijd is om na te denken over wat je echt nodig hebt in een relatie. Als je een relatie hebt, spreekt de kaart over het gevaar van elkaar niet volledig waarderen of te hard oordelen.  Ga zitten en neem de tijd om echt contact te maken met je partner. Luister naar zijn of haar gevoelens en behoeften en zoek uit wat het beste is voor jullie beiden.

Nog steeds vrijgezel? De Judgement-kaart adviseert je om de tijd te nemen voor wat reflectie en na te denken over waar je op moet letten in je volgende relatie. Het suggereert ook om potentiële partners niet te overhaast te beoordelen en ook te proberen iemand buiten je gebruikelijke voorkeuren te daten.

Wat is de betekenis van de omgekeerde Oordeelskaart?

De omgekeerde Oordeelskaart duikt vaak op in een tarotlezing als je te veel aan jezelf twijfelt. Deze zelftwijfel heeft niet alleen invloed op je huidige gemoedstoestand, maar kan je ook weerhouden van het nemen van beslissingen die tot grote kansen kunnen leiden. Om de zaken om te draaien, moedigt de Judgement-kaart je aan om je kracht en vertrouwen te herwinnen. Dit is het moment om actie te ondernemen!

Is Judgement een Ja of Nee kaart?

In de meeste tarotlezingen is de Oordeelskaart een neutrale kaart maar zwaait meer naar een ja. Dit is echter ook afhankelijk van de andere kaarten in je spread. Hier vind je de belangrijkste Judgement kaart combinaties.

De Oordeelskaart: enkele laatste woorden

Dat is alles voor de Oordeel Tarotkaart betekenis! Kun je er geen genoeg van krijgen? Leer hoe je de tarot kunt lezen in deze Tarot Beginners Gids of lees hier meer over de andere grote arcana kaarten.

Als je de Tarotkaart oordeel in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Onze community hoort graag over spot-on lezingen! Neem even de tijd om het ons te laten weten in de reacties hieronder!