Ontwaak je intuïtie en paranormale krachten met Tarot

Ontwaak je intuïtie en paranormale krachten met Tarot

Toen ik voor het eerst Tarotkaarten begon te lezen, begreep ik niet de rol die Tarot op een dag in mijn leven zou spelen. Natuurlijk wilde ik leren kaarten lezen en de toekomst verheerlijken.

Ik had de neiging dat Tarot me ook over mijn innerlijke leven kon vertellen. Maar ik had geen idee hoeveel van een deuropening Tarot kon zijn in het intuïtieve rijk.

Ik was altijd gefascineerd door het psychische fenomeen en had af en toe precognitieve dromen, of dromen over dingen die nog niet waren gebeurd, maar wel zouden gebeuren.

Maar zoals veel mensen, misschien zelfs zoals jij, geloofde ik niet dat ik intuïtief was.

Ik dacht dat alleen speciale “begaafde” mensen gewoon rondliepen en intuïtief open en verbonden waren met het Geestenrijk. Gelukkig had ik het mis.

intuïtie en tarot

Maar ik ben niet “Intuïtief”….

Misschien houd je jezelf net als ik ook tegen om verder te gaan met je Tarotwerk.

Misschien heb je ook gehoord dat intuïtie iets is waar maar een paar mensen maar een paar mensen mee geboren worden. Misschien was je, net als ik, ook te kort door te denken dat intuïtie voor jou geen optie was.

Ik nodig u uit om dit te heroverwegen.

We zijn allemaal intuïtief. Ik ben gaan begrijpen dat dit een geboorterecht is en geen speciaal geschenk dat alleen sommige mensen hebben. Natuurlijk, sommige mensen stellen zich er makkelijker voor open dan anderen, maar dat is met veel dingen het geval.

Ik moest harder werken om piano te leren spelen dan andere mensen, maar ik voelde me altijd erg op mijn gemak bij het tekenen en schilderen.

tarot paranormale vermogens

Sommige mensen hebben een sterk talent voor zingen, anderen verfijnen hun talent door zanglessen te nemen.

Wat ik ontdekte is dat het geen schande is om te erkennen dat we allemaal een gave hebben om ons te verbinden met de Geestenwereld en hogere wijsheid die sommigen “Intuïtie” of Paranormale vermogens noemen. Het enige verschil lag in hoe we er toegang toe hebben en hoe comfortabel we ons ermee voelen.

Wat is Intuïtie?

Voor de meesten van ons wordt intuïtie door de maatschappij uit ons geduwd. Dit gold zeker voor mij. Ik hecht veel waarde aan het goed doen op school. Dat betekent dat ik moeite heb gedaan om te waarderen wat ik dacht, maar niet hoe ik me voelde.

Net als de maatschappij waarin ik leef, heb ik geleerd om meer geloofwaardigheid te geven aan logische formules en dingen die rationeel zinvol zijn en niet aan ingevingen en instincten.

De grootste barrière voor mij, als het ging om het vertrouwen op mijn eigen intuïtie, was het geven van geloof aan een subtiele bron van informatie.

Gedachten zijn luid. De meningen zijn luidruchtig. Intuïtie is meer een fluistering, en bovendien een fluistering over iets dat we op dat moment niet altijd kunnen verifiëren.

intuïtie vergelijking met fluisteren

Leren vertrouwen op informatie die voortkomt uit deze hogere wijsheid en subtiel is en niet altijd gemakkelijk te valideren is een uitdaging, maar dit is het grootste obstakel om te overwinnen.

Wanneer je hebt geleerd om op je intuïtie te vertrouwen, zul je het verschil voelen tussen deze kracht en de kracht van het denken.

Gelukkig is Tarot een uitstekende toegangspoort tot het ontwaken van je natuurlijke intuïtieve gaven.

Waar Tarot en Intuïtie botsen

Zie intuïtie als het vermogen om muziek te maken. Het komt in vele vormen, afhankelijk van het specifieke instrument dat je bespeelt of dat je gewoon je stem gebruikt.

Dus of je nu gitaar of fluit speelt, je maakt muziek. Of je nu Tarot of Runen gebruikt, je gebruikt intuïtie.

Maar er is meer aan de hand. Ik heb een vriend die voor het eerst met elk instrument kan gaan zitten en het prachtig kan bespelen.

intuïtie speelinstrument

Ze is echt een natuurlijke muzikant met heel weinig formele opleiding. Ze weet instinctief hoe ze zowat alles moet spelen.

Vergelijk dit met een ander die even mooie muziek maakt, maar alleen als ze de bladmuziek hebben om voor te lezen.

Het lezen van Tarotkaarten heeft toegang tot je intuïtie op dezelfde manier als het lezen van bladmuziek toegang geeft tot je muzikale talenten om een instrument te bespelen.

Intuïtie en het Onderbewuste in een Tarotlezing

Tarot is zo ontworpen. Elke kaart toont archetypische symbolen. Deze symbolen zijn universeel en spreken tot tijdloze thema’s. Ze zijn herkenbaar voor het onderbewuste. Ze roepen ook een emotionele reactie op.

tarotkaarten

Intuïtie komt voort uit het onderbewustzijn omdat het onderbewuste de logische geest en het ego kan omzeilen. Logische geest en ego praten ons uit het geloof in intuïtie.

Tarot leidt je logische geest af met een verhaal. Terwijl je logische geest is afgeleid, je onderbewustzijn en intuïtie zijn betrokken.

Intuïtie en Spirituele Gidsen tijdens een Tarotlezing

Met intentie kun je het proces verder brengen en daadwerkelijk met Spirituele Gidsen werken en je intuïtie verder verbeteren tijdens het werken met Tarot.

Sommige mensen vragen of intuïtie uit onze eigen hogere wijsheid komt of dat het van de Geest moet komen. Kun je een intuïtieve verbinding hebben, maar geen verbinding voelen met spirit?

tarot en paranormale vermogens

Het antwoord is ja, soort van. Ik geloof dat we allemaal, als mensen, intuïtief zijn. Dit maakt deel uit van onze eigen hogere wijsheid. Toch geloof ik ook dat wanneer we onze “persoonlijke” intuïtie gebruiken, we nog steeds enigszins beperkt zullen zijn.

Onze persoonlijke intuïtie is het voorgevoel dat ons vertelt om vroeg te vertrekken, en daarmee voorkomen we een ongeluk. Onze persoonlijke intuïtie wordt soms ook wel een “empath” genoemd omdat het ons diepe empathie met anderen geeft.

Intuïtie versus gedachten, gevoelens en overtuigingen in een Tarotlezing

Maar als het gaat om voorspellen en lezen voor anderen, kan onze persoonlijke intuïtie verstrikt raken in onze gedachten, gevoelens en overtuigingen.

Laten we zeggen dat ik een reading doe voor een klant met wie ik graag werk. Uitdagende kaarten komen tevoorschijn, de Toren en Drie van Zwaarden. Als ik alleen vertrouw op mijn persoonlijke niveau van intuïtie, kan ik onbedoeld ook mijn hoop op de situatie projecteren.

intuïtie bij tarotlezen

Mijn vooroordelen kunnen in de weg zitten. Ik denk misschien “Oh nee! Ik hoop dat het niet haar relatie is, ze leek zo gelukkig met Mark…” en dan snel overspringen naar de veronderstelling dat de kaarten verwijzen naar een ongelukkige werksituatie terwijl dat in feite niet het geval is.

Maar als ik me openstel voor Spirituele Leiding door middel van gidsen en direct van plan ben om geleid te worden door spirit, dan wordt mijn eigen ego verder uit de weg geruimd.

Ik kan tegen mezelf zeggen: “Oh nee, ik hoop dat het niet haar relatie met Mark is …” waarop ik een intuïtief duwtje zal voelen dat aangeeft dat ja, het is een probleem met de relatie.

Nu kan ik niet terugkrabbelen en dingen proberen te versuikeren. Ik heb een duidelijk beeld gekregen van wat er aan de hand is en moet daarop reageren.

Laat me dit duidelijk maken: je BENT intuïtief

Ik wil het hier gewoon herhalen omdat je nu misschien denkt: “Ik krijg die duwtjes niet, dus ik moet niet kunnen doen wat JIJ kunt doen.” Dat is niet waar. Ik herinner me dat ik hetzelfde tegen mezelf zei toen ik naar andere intuïtieve lezers luisterde.

Als er maar één take away van dit artikel is die je bijblijft, laat het dan dit zijn: je bent intuïtief. Ja, jij.

je hebt dit

Het maakt niet uit dat je de toekomst niet altijd ziet. Niemand doet dat. Het maakt niet uit dat je niet weet hoe je je intuïtie moet “aanzetten”. Dat kun je leren.

Maar eerst moet je jezelf krediet geven voor het hebben van dit vermogen.

Dit kan moeilijk te accepteren zijn omdat intuïtie op zeer persoonlijke manieren werkt en vaak ongeldig wordt gemaakt door familie, school, werk en de samenleving in het algemeen.

Waarom je niet weet dat je intuïtief bent en hoe Tarot je eraan kan herinneren

Een van de beste dingen van het gebruik van Tarotkaarten als een hulpmiddel om toegang te krijgen tot intuïtie is dat je herinnerd kunt worden aan de intuïtie die je door de maatschappij hebt geleerd om te negeren.

Waarom je denkt dat je niet intuïtief bent

Voordat we daar echter naartoe springen, laten we eens dieper kijken naar waarom je denkt dat je niet intuïtief bent.

Vaak is het het resultaat van geloofsmythes die films en televisieprogramma’s uitbeelden over intuïtie en paranormale vermogens en hoe het werkt.

In de films komt een intuïtieve altijd uit een “lange lijn van paragnosten” of werd het geleerd om de toekomst te verheerlijken door een excentrieke tante of grootmoeder.

Dit zijn stereotypen en zijn niet relevant voor ware intuïtie. Ja, je bloedlijn kan prominente paragnosten zijn geweest, maar dat komt omdat iedereen intuïtief is.

Dus sommige gezinnen hebben het misschien openlijker gekoesterd in plaats van het te verbergen. Net zoals sommige families een muzikaal of artistiek talent door de generaties heen aanmoedigen.

We krijgen vaak te horen dat intuïtie betekent dat je ‘dingen ziet’. Dit brengt veel mensen in verwarring. Ze verwachten dat tastbare, driedimensionale beelden plotseling voor hun ogen verschijnen.

wat is intuïtie

Je hebt misschien die ervaring (helderziendheid genoemd), maar het is waarschijnlijker dat je dat niet zult doen. Het is waarschijnlijker dat je indrukken ziet, hoort, voelt, proeft, voelt of waarneemt via een van je zintuigen.

De “echtheid” van deze intuïtieve indrukken of psychische ervaringen kan variëren van vaag om te klaren als in een droom. Alleen omdat een indruk vaag lijkt, betekent niet dat het niet juist is. Toch is dat waar we vaak van uitgaan.

Je denkt misschien dat je niet intuïtief bent omdat je niet alles kon voorspellen wat er met je is gebeurd, of je kunt “heel hard proberen” om je intuïtie te laten werken, alleen om het gevoel te hebben dat je een blanco tekent.

Vroeger was dat voor mij het geval. Maar een van de grootste dingen die ik heb geleerd, is dat heel hard proberen niet helpt.

Heel hard proberen is een functie van het ego. Het sluit eigenlijk de intuïtie af.

Bedenk hoe effectief het is als je heel hard je best doet om met een schilderij of schrijfidee te komen. Het werkt niet.

Intuïtie gaat over ontvankelijk zijn

Bij intuïtie gaat de inspanning meer over ontvankelijk zijn. Als je ergens moeite voor doet, moet het oefening en rigoureuze zelf-eerlijkheid zijn.

Denk aan het openen van intuïtie als in slaap vallen. Als je heel hard je best doet om te slapen, blokkeert angst het proces. Als je je settelt en afdrijft, val je in slaap.

hogere geesten en intuïtie

Tarot maakt het gemakkelijker omdat je je kunt bezighouden met de beelden en met de symbolen kunt werken om te ontspannen en je ego een aangename afleiding te geven terwijl je intuïtie naar het bord stapt.

Tarot geeft je iets tastbaars om je te helpen toegang te krijgen tot iets ongrijpbaars. Hierdoor voelt het minder alsof je in het donker struikelt.

Je kunt ook een dagboek bijhouden en je intuïtie ’toetsen’ aan de hand van de kaarten die je in een reading trekt. Na verloop van tijd helpt dit je om te meten wanneer je intuïtief bent versus wanneer je gokt.

Omgaan met kunst is van nature intuïtief

Zie Tarot als miniportretten van scènes en mensen. Ze zijn een zeer artistieke vorm van toegang tot je intuïtie. Dit kan je troost brengen en je logische geest tot rust brengen.

Kunst maken en bekijken is een natuurlijke manier om je intuïtie te wekken. In dit proces worden je emoties en onderbewustzijn betrokken. Je betreedt de wereld van symbool, kleur, betekenis en interpretatie.

tarot intuïtie kunst

Wanneer je een schilderij in een museum interpreteert, voel je de intentie van de schilder aan.

Hetzelfde geldt voor Tarot, behalve dat je een paar stappen verder gaat omdat de symbolen opzettelijk zijn gemaakt om toegang te krijgen tot je intuïtieve verbinding met de Geest.

Oefeningen om je intuïtie te wekken met tarot

Hier zijn enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om Tarot te gaan gebruiken om je intuïtie te wekken. Probeer deze oefening vanuit een ontspannen gemoedstoestand te benaderen. Zie deze niet als “lezingen” maar als speelse oefeningen.

De kaart “detecteren”

Dit was mijn favoriete spel toen ik voor het eerst mijn intuïtie opende. Probeer dit zowel vanuit persoonlijke intuïtie als vanuit opzettelijke Geestverbinding te doen en merk het verschil op.

1. Nodig je Spirituele Gidsen uit

Wat is opzettelijke Geestverbinding? Het is gewoon dat. Een eenvoudig proces van het uitnodigen van je Spirituele Gidsen en degenen die werken aan je hoogste goed om je bij de sessie te voegen. Je kunt dit doen door gebed of meditatie of een korte uitnodiging die je visualiseert.

Maak je geen zorgen als je je gidsen niet ‘ziet’ of hoort. Vertrouw erop dat ze bij je zijn. Probeer hun energieën te voelen.

2. Schud het Tarot deck en kies een kaart

Schuif dan het Tarot deck met de bedoeling om te oefenen met het ontwaken van je intuïtie. Kies een kaart, maar houd deze met de voorkant naar beneden. Vraag om hulp bij het begrijpen van de boodschap of betekenis van de kaart.

Als je jezelf erop betrapt dat je de kaart probeert te raden, stop dan en verleg je focus. Het gaat niet om raden, maar om voelen.

Misschien zie je in je hoofd wel een beeld van de kaart. Mogelijk ziet u een flits van kleur. Misschien hoor je een liedje in je hoofd. Je kunt een gevoel krijgen van een boodschap of een gevoel in je lichaam.

3. Schrijf de aanwijzingen op

Schrijf de “aanwijzingen” op die je via al je zintuigen waarneemt. Sluit niets uit. Dit is waarom. Laten we zeggen dat je een afbeelding van het huis van je grootmoeder ziet en appeltaart proeft, je voelt je ontspannen en hoort vogels fluiten. Je algemene gevoel is bescherming en veiligheid.

Nu draai je de kaart om. Je ziet dat het de Koningin van Pentakels is. Laten we zeggen dat ze in dit deck zilverkleurig haar heeft, net als je oma.

Ze houdt een appel vast en de Pentakel op de kaart doet denken aan het beeld van een taart. Op de achtergrond vliegen vogels.

De indruk die je van deze kaart krijgt is dat alles veilig is en wordt verzorgd.

4. Vertrouw op jezelf en je intuïtie

Als je de kaart probeerde te raden, voelde je je misschien stomverbaasd. Toch afstemmen op de indruk en betekenis en boodschap, je had in principe verschillende aspecten van deze kaart naar beneden pat. Het is een kwestie van vertrouwen op jezelf!

Na verloop van tijd ga je natuurlijk van het symbool van oma en taart naar wat deze afbeeldingen voor je vertegenwoordigen, wat je veel sneller zal verbinden met de betekenis van de kaart.

Maar voor nu, ga langzaam en neem geen afbeelding of symbool voor lief.

Gesprek met de Kaarten

Een andere techniek, en een die leuk en meditatief is, is om een gesprek aan te gaan met de kaarten.

  1. Kies een kaart uit het deck met een intentie in gedachten. Slechts één kaart, geen hele spread.
  2. Kijk naar symbolen, afbeeldingen of figuren op de kaart. Als je je aangetrokken voelt tot een figuur of symbool, of een dier of personage, gebruik dan je verbeelding.
  3. Nodig het personage of symbool uit voor een gesprek. Stel een vraag en voel het antwoord. Het kan in een andere vorm komen dan het gehoor.
  4. Met behulp van de bovenstaande kaart kunt u een van de vogels vragen wat ze kunnen zien van hun vlucht. Je kunt dan beelden in je hoofd zien die je het vogelperspectief laten zien of je andere vormen van begeleiding geven.

Een makkelijke manier om je intuïtie te activeren is door je fantasie te gebruiken. Dit stelt je ego op je gemak en haalt je onderbewuste wijsheid naar boven.

Wees niet bang dat je het misschien ‘verzint’. Met de tijd en oefening leer je het verschil te onderscheiden tussen verbeelding als intuïtie versus eenvoudig wensdenken.

Hoe minder je “weet” hoe beter

Leg de boeken weg. Onder normale omstandigheden zou ik dit nooit over een onderwerp zeggen. Maar als het gaat om Tarot en Intuïtie, hoe minder je weet, hoe beter.

Wanneer je een nieuw deck krijgt, speel dan eerst met de kaarten. Communiceer met hen. Mediteer met hen. Praat met hen. Doe oefeningen zoals de bovenstaande twee met hen.

tarotkaarten schudden

Maak je geen zorgen over wat een bepaalde kaart zou moeten betekenen. Voel en voel in plaats daarvan wat het voor jou betekent.

Vaker wel dan niet, wanneer je je eigen trefwoorden en interpretaties opschrijft en ze vervolgens vergelijkt met het boek, zul je zien dat je meestal in lijn bent met de traditionele betekenis.

Wanneer dit niet het geval is, vertrouw dan altijd eerst op je eigen interpretatie. Het is wat je intuïtie in de kaarten zag, zelfs als het niet de “voorgeschreven” betekenis was.

Je “hoeft” niet te mediteren, maar het ZAL helpen

Net zoals je geen verbinding met spirit hoeft te zoeken om toegang te krijgen tot je intuïtie, hoef je ook niet te mediteren.

Het zal echter helpen om dit te doen. Het zal je helpen de stress en angst en oordelen los te laten die je natuurlijke intuïtie blokkeren. Het zal je ook helpen om je gecentreerd te houden.

intuïtief meisje

Mediteren brengt je ook in nauwere verbinding met je gidsen in de Geest. Je zult een meer verbonden verbinding voelen en hun energiesignatuur gemakkelijker leren kennen wanneer je tijd doorbrengt met mediteren.

Zelfs als je ze niet ziet of hun namen niet kent, zal je gemoedstoestand na het mediteren je ontvankelijker maken voor hun energieën.

Probeer je geest niet leeg te maken. Probeer in plaats daarvan gewoon jezelf te centreren en je te concentreren op je ademhaling.

Visualiseer dat je stress en afleiding loslaat. Je kunt mediteren door een specifieke kaart of een personage van een bepaalde kaart te visualiseren.

Je kunt jezelf zien als de Dwaas of de Hogepriesteres. Je ziet jezelf misschien ook door het landschap van een specifieke kaart lopen.

Enkele laatste woorden over intuïtie en tarot

We zijn allemaal van nature intuïtief, en hoewel de maatschappij ons heeft geprogrammeerd om intuïtie af te wijzen ten gunste van logica en gegevens, kun je Tarot gebruiken om je intuïtieve aard terug te winnen.

Hoewel het tijd en oefening kost om echt vertrouwen te hebben in je unieke stijl van het ontvangen van intuïtieve berichten, hoe meer je jezelf aan deze oefening wijdt, hoe nauwkeuriger en bewuster je kunt worden.

tarot en intuïtie meisje

Maak intuïtief ontwaken een deel van je leven. Een dagelijks onderdeel van je besluitvorming en een deel van je schema dat net zo belangrijk is als andere vormen van zelfzorg.

Koester je verbinding met de Geest. Door dit te doen, zul je in staat zijn om de kaarten op een dieper niveau te lezen en zal je ook je eigen vooroordelen omzeilen wanneer je voor anderen of jezelf leest.