7-daags veganistisch maaltijdplan &receptvoorbereiding

7-daags veganistisch maaltijdplan &receptvoorbereiding
Veganistisch maaltijdplan

bodymindspirit / Zackary Angeline


 • Waarom voeding belangrijk is voor een veganistisch maaltijdplan
 • Maaltijdplanning
 • Dag 1
 • Dag 2
 • Dag 3
 • Dag 4
 • Dag 5
 • Dag 6
 • Dag 7

Bij bodymindspirit geloven we dat er geen one-size-fits-all benadering is voor een gezonde levensstijl. Succesvolle eetplannen moeten worden geïndividualiseerd en rekening houden met de hele persoon. Voordat u met een nieuw dieetplan begint, raadpleegt u een zorgverlener of een geregistreerde diëtist, vooral als u een onderliggende gezondheidstoestand heeft.

Het veganistische dieet is een vegetarisch dieet dat alle dierlijke producten elimineert. Dit betekent geen eieren, zuivel of dierlijke bijproducten zoals honing. Omdat dit dieet grote porties voedselgroepen elimineert, is het belangrijk om wat planning te maken om tekorten aan voedingsstoffen te voorkomen. Een zevendaags veganistisch maaltijdplan is een geweldig hulpmiddel dat je kan helpen bij het maken van uitgebalanceerde maaltijden en ervoor kan zorgen dat je de vitamines en mineralen krijgt die je nodig hebt.

Maaltijdplanning kan u helpen op het goede spoor te blijven, ongeacht wat uw voedingsdoel is. Voorbereiden en plannen hoeft niet tijdrovend en ingewikkeld te zijn. Een paar eenvoudige stappen, waaronder basismaaltijdenconstructies, het maken van een boodschappenlijstje, strategisch winkelen en methodisch voedsel van tevoren bereiden, maken maaltijdplanning een nuttig hulpmiddel om u energiek te houden, uw voedingsdoelen te bereiken, voedselverspilling te verminderen en geld te besparen.

Waarom voeding belangrijk is voor een veganistisch maaltijdplan

Het eten van een plantaardig dieet (zoals een veganistisch dieet) kan uw risico op diabetes type 2 en hartaandoeningen verlagen en uw levensduur verlengen.

Bij het volgen van een veganistisch dieet eet je granen, peulvruchten, noten en notenpasta’s, zaden, plantaardige zuivelalternatieven, fruit en groenten. U laat alle dierlijke producten weg, inclusief eieren, zuivel en alle voedingsmiddelen die dierlijke bijproducten zoals honing, wei, caseïne en gelatine bevatten.

Hoewel het eten van meer plantaardig voedsel uw gezondheid ten goede komt, is het veganistische dieet een beetje beperkend en kan het u het risico op voedingstekorten opleveren, als het niet goed wordt gepland. Voedingsstoffen die van belang zijn in het veganistische dieet zijn onder meer:

 • Calcium: Je hebt calcium nodig om de gezondheid van de botten te behouden. Volwassenen hebben 1.000 tot 1.300 milligram per dag nodig. Veganisten kunnen calcium krijgen uit voedingsmiddelen zoals calciumverrijkte plantenmelk, calcium-set tofu, bladgroenten, bonen en amandelen.
 • Ijzer: IJzer is ook een voedingsstof van zorg in het veganistische dieet. Slechte ijzerinname verhoogt het risico op bloedarmoede. Volwassenen hebben 8 tot 18 milligram ijzer per dag nodig. Bij het volgen van een veganistisch dieet is het belangrijk om voedingsmiddelen op te nemen die rijk zijn aan ijzer, zoals peulvruchten, bladgroenten en sojabonen. Het combineren van deze ijzerrijke voedingsmiddelen met voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine C – paprika’s, tomaten en kruisbloemige groenten – verbetert de ijzerabsorptie.
 • Zink: Hoewel zink in granen, noten, zaden en groenten zoals broccoli zit, is de inname laag bij mensen die een veganistisch dieet volgen, vooral kinderen. Volwassenen hebben 8 tot 11 milligram per dag nodig. Verrijkte granen, pompoenpitten en linzen zijn goede veganistische bronnen van dit essentiële mineraal.
 • Vitamine B12: Vitamine B12 is een essentiële voedingsstof die meestal van nature voorkomt in dierlijke producten (vlees, gevogelte, zuivel). Je hebt deze B-vitamine nodig om rode bloedcellen te maken, de zenuwfunctie te behouden en de gezondheid van het hart te ondersteunen. Om aan uw dagelijkse vitamine B12-behoeften op een veganistisch dieet te voldoen – 2,4 microgram per dag – moet u voedingsmiddelen eten die zijn verrijkt met B12, zoals ontbijtgranen, plantaardige melk en voedingsgist. Of neem een voedingssupplement.
 • Vitamine D: Vitamine D wordt gevonden in slechts een paar voedingsmiddelen, daarom is koemelk verrijkt met de essentiële voedingsstof. Je lichaam maakt vitamine D aan door blootstelling aan de zon. Op het veganistische dieet kun je vitamine D krijgen van verrijkte plantenmelk of granen, of paddenstoelen die worden blootgesteld aan ultraviolet (UV) licht.
 • EiwitVeel niet-vegetarische eters maken zich zorgen dat vegetariërs en veganisten onmogelijk genoeg eiwitten in hun dieet kunnen krijgen. Veel plantaardig voedsel bevat echter eiwitten, waaronder granen, bonen, erwten, linzen, groenten, noten en zaden. Sommige zijn zelfs complete bronnen van eiwitten zoals sojaproducten, pistachenoten, quinoa en hennepzaden. Hoewel de eiwitbehoeften variëren, hebben de meeste mensen minstens 46 tot 56 gram per dag nodig.
 • Omega-3 vetzurenOmega-3 vetzuren zijn essentiële vetten die de gezondheid van de hersenen, de immuunfunctie en de vorming van celmembranen ondersteunen. Vette vis is de beste bron van deze vetten en een voedingsstof van zorg voor degenen die een veganistisch dieet volgen. Volwassenen hebben 1,1 tot 1,6 gram omega-3 vetzuren per dag nodig. Walnoten, lijnzaad en chiazaden bevatten de plantaardige versies van deze vetten. De omega-3’s in plantaardig voedsel zijn echter niet hetzelfde als de omega-3’s in vette vis en het lichaam moet de plantaardige vetten omzetten in de gewenste vorm. Algen en zeewier bevatten dezelfde vorm van omega-3 vetzuren als vette vis.

Het creëren van evenwichtige maaltijden is van vitaal belang bij het volgen van een veganistisch maaltijdplan vanwege alle voedingsstoffen die van belang zijn. Praat met een zorgverlener zoals een geregistreerde diëtist voor begeleiding. Mogelijk moet u ook een voedingssupplement nemen om ervoor te zorgen dat uw lichaam alles krijgt wat het nodig heeft.

7-daagse Sample Vegan Menu

Dit maaltijdplan van een week is ontworpen voor een persoon die ongeveer 2.000 calorieën per dag nodig heeft. Uw dagelijkse caloriedoel kan variëren. Leer hieronder wat het is en pas vervolgens het plan aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Overweeg om samen te werken met een geregistreerde diëtist of met een zorgverlener te spreken om uw voedingsbehoeften nauwkeuriger te beoordelen en te plannen.

Elke dag van dit zevendaagse veganistische maaltijdplan bevat drie maaltijden en drie snacks die een uitgebalanceerde mix van koolhydraten, eiwitten en vetten bevatten. Het is OK om voedsel op het maaltijdplan te ruilen. Probeer echter voedingsmiddelen met een vergelijkbaar voedingsprofiel te gebruiken bij het maken van een uitwisseling.

Het gebruik van kikkererwten in plaats van zwarte bonen is bijvoorbeeld een gelijke uitwisseling. Maar het vervangen van zwarte bonen door een sterk verwerkt vleesalternatief zoals veganistische kipnuggets kan meer natrium, vet en koolhydraten toevoegen.

Download de 7-daagse veganistische maaltijd

bodymindspirit Fit Maaltijd plan logo

Download het maaltijdplan

Dag 1

Ontbijt

 • Bananennoot overnight oats (1/2 kop gerold haver, 1 kopje verrijkte gewone sojamelk, 2 eetlepels chiazaad, vier walnoothelften gehakt en een halve middelgrote banaan in plakjes gesneden – meng ingrediënten in afsluitbare container en koel een nacht)

Macronutriënten: ongeveer 475 calorieën, 18 gram eiwit, 60 gram koolhydraten en 20 gram vet

Snack

 • 1 middelgrote appel
 • 1 eetlepel amandelboter

Macronutriënten: ongeveer 193 calorieën, 4 gram eiwit, 28 gram koolhydraten en 9 gram vet

Lunch

 • Bosbessen boerenkoolsalade (3 kopjes verse boerenkool gehakt, 1/2 kop verse bosbessen, 10 ongezouten droge geroosterde amandelen, 1/2 kop natriumarme kikkererwten in blik uitgelekt, 2 eetlepels veganistische citroen-knoflook saladedressing)
 • Een 6-inch 100% volkoren pitabroodje

Macronutriënten: ongeveer 592 calorieën, 26 gram eiwit, 98 gram koolhydraten en 16 gram vet

Snack

 • 1/2 kop gesneden wortelen
 • 1/2 kop gesneden komkommers
 • 1/2 kop gesneden rode en groene paprika’s
 • 1/4 kop hummus

Macronutriënten: ongeveer 154 calorieën, 6 gram eiwit, 21 gram koolhydraten en 6 gram vet

Diner

 • Veganistische lasagne (een gekookte 100% volkoren lasagne noedel gesneden in derden. Meng 1/2 kopje tofu met 1 theelepel citroensap, 1 theelepel olijfolie, 2 theelepels voedingsgist, 1/4 theelepel basilicum, 1/4 theelepel oregano. Meet 1/2 kop marinarasaus af. In een single-serving ovenschotel creëer je je lasagnelagen: saus, noedels en tofu “kaas” in drie lagen. Bedek vervolgens met 1/4 kopje geraspte veganistische mozzarellakaas en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 350 graden.)
 • 2 kopjes gemengde groenten, 4 druiventomaten, gesneden rode ui, 1 eetlepel zonnebloempitten, 1 eetlepel veganistische balsamico vinaigrette

Macronutriënten: ongeveer 490 calorieën, 24 gram eiwit, 51 gram koolhydraten en 24 gram vet

Snack

 • 3 kopjes luchtgepopte popcorn met 2 eetlepels voedingsgist

Macronutriënten: ongeveer 147 calorieën, 11 gram eiwit, 25 gram koolhydraten en 2 gram vet

Dagtotalen: ongeveer 2.052 calorieën, 89 gram eiwit, 284 gram koolhydraten en 77 gram vet

Houd er rekening mee dat drankjes niet zijn inbegrepen in dit maaltijdplan. Individuele vloeistofbehoeften variëren op basis van leeftijd, geslacht, activiteitsniveau en medische geschiedenis. Voor optimale hydratatie raden experts over het algemeen aan om ongeveer 9 kopjes water per dag te drinken voor vrouwen en 13 kopjes water per dag voor mannen. Wanneer u dranken aan uw maaltijdplan toevoegt, moet u rekening houden met hun aantal calorieën. Streef ernaar om de consumptie van met suiker gezoete dranken te verminderen of te elimineren en kies waar mogelijk voor water.

Dag 2

Ontbijt

 • Bessen henneppudding (meng een middelgrote banaan, 1 kopje gemengde bessen, 2 eetlepels verrijkte sojamelk, een ontpitte medjool dadel gehakt, 2 eetlepels hennepzaden, 2 eetlepels chiazaad, scheutje kaneel. Plaats in een afgedekte container en laat een nacht in de koelkast)

Macronutriënten: ongeveer 476 calorieën, 14 gram eiwit, 73 gram koolhydraten en 19 gram vet

Snack

 • 1 middelgrote peer
 • Drie ongezouten droge geroosterde paranoten

Macronutriënten: ongeveer 200 calorieën, 3 gram eiwit, 29 gram koolhydraten en 10 gram vet

Lunch

 • Macro bowl (voeg in een brede saladekom 1/2 kop gekookte bruine rijst, 1/2 kop geroosterde zoete aardappelen, 2 kopjes geroosterde boerenkool, 1/2 kop geroosterde gemarineerde (balsamico-azijn, natriumarme tamarisaus, gehakte knoflook) tempeh in blokjes, 1/2 kop gesneden komkommers, 1/4 kopje alfalfaspruiten, 2 eetlepels wortelgemberdressing)

Macronutriënten: ongeveer 546 calorieën, 28 gram eiwit, 71 gram koolhydraten en 21 gram vet

Snack

 • 3 middelgrote stengels bleekselderij
 • 2 eetlepels pindakaas

Macronutriënten: ongeveer 207 calorieën, 8 gram eiwit, 11 gram koolhydraten en 16 gram vet

Diner

 • Bonenburrito (een 8-inch 100% volkoren tortilla, 1/2 kopje gepureerde pintobonen gemengd met een snufje chilipoeder en komijn, 1/4 avocadopuree, sla, tomaat en 2 eetlepels tomatensalsa)
 • 1/2 kop gesneden jicama, 1/2 kop in plakjes gesneden rode ui, citroensap, 1 theelepel olijfolie

Macronutriënten: ongeveer 406 calorieën, 14 gram eiwit, 54 gram koolhydraten en 17 gram vet

Snack

 • 10 ongezouten droge geroosterde amandelen
 • 1 middelgrote appel

Macronutriënten: ongeveer 172 calorieën, 3 gram eiwit, 28 gram koolhydraten en 7 gram vet

Dagelijkse totalen: ongeveer 2.007 calorieën, 69 gram eiwit, 266 gram koolhydraten en 89 gram vet

Dag 3

Ontbijt

 • 100% volkoren Engelse muffin geroosterd gegarneerd met 1/4 kopje gepureerde avocado, 1/4 kopje kikkererwten uitgelekt en 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
 • 1 kop frambozen

Macronutriënten: ongeveer 376 calorieën, 13 gram eiwit, 58 gram koolhydraten en 13 gram vet

Snack

 • Acht 100% volkoren crackers
 • 1 eetlepel amandelboter

Macronutriënten: ongeveer 258 calorieën, 7 gram eiwit, 29 gram koolhydraten en 14 gram vet

Lunch

 • Geroosterde bieten- en linzensalade (3 kopjes verse spinazie, 1/2 kop gekookte groene linzen, 1/2 kop geroosterde bieten in vieren gesneden, 1/4 dun gesneden rode uien, 2 eetlepels pijnboompitten, 2 eetlepels tahindressing)
 • 1 medium oranje

Macronutriënten: ongeveer 475 calorieën, 20 gram eiwit, 59 gram koolhydraten en 21 gram vet

Snack

 • 1 kop gekookte, gepelde edamame gegarneerd met 1 eetlepel voedingsgist

Macronutriënten: ongeveer 215 calorieën, 22 gram eiwit, 17 gram koolhydraten en 9 gram vet

Diner

 • Portabella champignon sandwich (een grote gegrilde portabella champignon dop gekruid met 1 theelepel olijfolie, zout en peper, een 100% volkoren hamburgerbroodje, 1/4 avocado, 1 dikke plak ui, 1 dik gesneden tomaat, een groene slablad, 1 eetlepel balsamico reductie)
 • 1 kopje luchtgebakken of geroosterde zoete aardappelen gekruid met 1 theelepel olijfolie, zout, peper en paprikapoeder

Macronutriënten: ongeveer 515 calorieën, 14 gram eiwit, 77 gram koolhydraten en 19 gram vet

Snack

 • Acht walnoothelften
 • 20 rode druiven

Macronutriënten: ongeveer 174 calorieën, 3 gram eiwit, 20 gram koolhydraten en 11 gram vet

Dagelijkse totalen: ongeveer 2.013 calorieën, 80 gram eiwit, 261 gram koolhydraten en 87 gram vet

Dag 4

Ontbijt

 • Tofu scramble (Verwarm 1 theelepel olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan, voeg 1/2 kopje stevige tofu toe en breek in stukjes, kook drie minuten. Voeg 1/2 eetlepel voedingsgist, scheutje kurkuma, scheutje knoflookpoeder en 1 eetlepel gewone verrijkte sojamelk toe en kook gedurende twee minuten.)
 • Een sneetje 100% volkorenbrood geroosterd met 1/2 eetlepel pindakaas
 • 1 middelgrote appel

Macronutriënten: ongeveer 379 calorieën, 20 gram eiwit, 44 gram koolhydraten en 17 gram vet

Snack

 • 1/2 kop gesneden wortelen
 • 1 medium bleekselderijstick
 • Vijf druiventomaten
 • 1/2 kop rauwe snap erwten in de schaal
 • 1/4 kop hummus

Macronutriënten: ongeveer 174 calorieën, 9 gram eiwit, 23 gram koolhydraten en 6 gram vet

Lunch

 • Zuidwestelijke salade (3 kopjes bladgroenten, 1/2 kop gehakte rode en groene paprika’s, 1/2 kop natriumarme ingeblikte bruine bonen uitgelekt, 1/4 kop gekookte zoete maïskorrels, 1/4 avocado gehakt, 2 eetlepels gehakte rode uien, 2 eetlepels verse koriander gehakt, 2 eetlepels veganistische pittige ranchdressing)
 • Twee 4-inch maïstortilla’s geroosterd

Macronutriënten: ongeveer 512 calorieën, 15 gram eiwit, 67 gram koolhydraten en 23 gram vet

Snack

 • 1 kop in blokjes gesneden watermeloen
 • 20 ongezouten pistachepitten

Macronutriënten: ongeveer 125 calorieën, 4 gram eiwit, 15 gram koolhydraten en 7 gram vet

Diner

 • Geroosterd groentebord (2 kopjes gehakte paksoi, 1 kopje gehakte aubergine, een rode peper in vieren gesneden, 1 kopje dik gehakte wortels, 1 kopje spruitjes allemaal gegooid met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper – geroosterd in de oven tot het mooi bruin is)
 • 1/2 kop gekookte quinoa gegooid met 1/4 kopje natriumarme ingeblikte blackeyed erwten en vier walnoten gehakt

Macronutriënten: ongeveer 534 calorieën, 21 gram eiwit, 72 gram koolhydraten en 23 gram vet

Snack

 • Bosbessensmoothie (meng 1 kopje gewone verrijkte havermelk, 1/2 middelgrote banaan, 1/2 kop verse bosbessen, 1 eetlepel gemalen lijnzaad, ijs)

Macronutriënten: ongeveer 260 calorieën, 5 gram eiwit, 55 gram koolhydraten en 4 gram vet

Dagelijkse totalen: ongeveer 1.985 calorieën, 73 gram eiwit, 276 gram koolhydraten en 80 gram vet

Dag 5

Ontbijt

 • 1 kop 100% volkoren ongezoete ontbijtgranen
 • 1 kop gewone versterkte sojamelk
 • 1 kop gesneden aardbeien
 • Drie ongezouten droge geroosterde paranoten

Macronutriënten: ongeveer 357 calorieën, 14 gram eiwit, 43 gram koolhydraten, 16 gram vet

Snack

 • Iced vegan latte (1/2 kop havermelk, 2 shots espresso, 1 theelepel agavesiroop, ijs)
 • Een sneetje 100% volkorenbrood met 1/2 eetlepel amandelboter

Macronutriënten: ongeveer 222 calorieën, 7 gram eiwit, 36 gram koolhydraten en 6 gram vet

Lunch

 • Pasta primavera (1 kop gekookte 100% volkoren capellini pasta, 1 kop gestoomde broccoli, 1/2 kop gestoomde wortelen, 1 kop gestoomde bloemkool, 1/2 kop marinarasaus, 1/2 kop natriumarme ingeblikte witte bonen uitgelekt, 1 eetlepel pijnboompitten)

Macronutriënten: ongeveer 571 calorieën, 26 gram eiwit, 98 gram koolhydraten en 11 gram vet

Snack

 • 1 kopje gebakken boerenkoolchips (gekruid met 1 theelepel olijfolie en zout)
 • Medium oranje

Macronutriënten: ongeveer 152 calorieën, 4 gram eiwit, 27 gram koolhydraten en 5 gram vet

Diner

 • Kokoscurry linzen (Bak in een koekenpan op middelhoog vuur een gehakt teentje knoflook en 1 eetlepel verse geraspte gember gedurende twee minuten in 2 theelepels olijfolie. Voeg scheutje kurkuma, 1 theelepel kerriepoeder en scheutje cayennepeper toe en kook 2 minuten. Voeg vervolgens 1/2 kopje lite ingeblikte kokosmelk en 1 kopje gekookte gele linzen toe en kook op laag vuur gedurende drie minuten)
 • 1/2 kop gekookte bruine rijst

Macronutriënten: ongeveer 505 calorieën, 21 gram eiwit, 66 gram koolhydraten en 19 gram vet

Snack

 • 1/2 kop gekookte gepelde edamame gegooid met 1 eetlepel hele lijnzaad

Macronutriënten: ongeveer 149 calorieën, 11 gram eiwit, 10 gram koolhydraten en 8 gram vet

Dagelijkse totalen: ongeveer 1.955 calorieën, 83 gram eiwit, 279 gram koolhydraten en 66 gram vet

Dag 6

Ontbijt

 • Groene smoothie (meng 1 kop gehakte collards, 1/4 avocado, 1/2 kopje ananasbrokken, 1/2 medium groene appel zonder zaden, 1/2 middelgrote banaan, 1 kopje gewone verrijkte sojamelk, 2 eetlepels gemalen lijnzaad, ijs)

Macronutriënten: ongeveer 464 calorieën, 18 gram eiwit, 65 gram koolhydraten en 20 gram vet

Snack

 • 1/4 kop ongezoete gedroogde mango
 • 10 ongezouten droge geroosterde amandelen

Macronutriënten: ongeveer 187 calorieën, 4 gram eiwit, 32 gram koolhydraten en 7 gram vet

Lunch

 • Veganistische taco’s (Bak in een grote koekenpan op middelhoog vuur 2 theelepels olijfolie met 1/4 kopje gesnipperde gele ui, een teentje knoflook gehakt gedurende vijf minuten. Voeg 3/4 kopje groentebouillon, 1/2 kopje droge getextureerde plantaardige eiwitkorrels, 1/2 theelepel chilipoeder, scheutje komijn, scheutje paprika en scheutje cayennepeper toe. Verdeel over drie 4-inch maïstortilla’s en serveer met gehakte tomaten en gesneden rode kool.)
 • 2 kopjes gemengde groenten, 1/4 kopje gesneden radijsjes, 1/4 kopje geraspte wortels, 1 eetlepel limoen vinaigrette dressing

Macronutriënten: ongeveer 495 calorieën, 31 gram eiwit, 65 gram koolhydraten en 15 gram vet

Snack

 • Pinto bonen dip (mix 1/4 kop natriumarme pinto bonen in blik met een scheutje chilipoeder en komijn)
 • Een 100% 6-inch volkoren pita gesneden in kwarten

Macronutriënten: ongeveer 228 calorieën, 10 gram eiwit, 47 gram koolhydraten en 1 gram vet

Diner

 • Sesamnoedels met tofu (Sauteer 1/2 kopje julienned wortelen, 1/2 kopje peultjes en 1/2 kopje taugé in 2 theelepels plantaardige olie. Voeg 1/2 eetlepel natriumarme tamarisaus, 1/2 theelepel sesamolie, 1 theelepel sesamzaad en 1/2 kopje stevige tofu in blokjes gesneden toe aan de groenten en kook vier minuten. Combineer met 1 kopje gekookte 100% volkoren spaghetti)

Macronutriënten: ongeveer 471 calorieën, 25 gram eiwit, 52 gram koolhydraten en 21 gram vet

Snack

 • Avocado toast (een snee 100% volkorenbrood geroosterd en gegarneerd met 1/4 gebroken avocado en alles bagelkruiden)

Macronutriënten: ongeveer 161 calorieën, 5 gram eiwit, 18 gram koolhydraten en 8 gram vet

Dagelijkse totalen: ongeveer 2.008 calorieën, 94 gram eiwit, 279 gram koolhydraten en 73 gram vet

Dag 7

Ontbijt

 • 1/2 kop gerold haver gekookt in 1 kopje gewone verrijkte sojamelk met 1 eetlepel pindakaas, 1/2 middelgrote banaan in plakjes, 1 eetlepel hele hennepzaden

Macronutriënten: ongeveer 465 calorieën, 21 gram eiwit, 55 gram koolhydraten en 20 gram vet

Snack

 • Een 5-ounce container gewone sojay yoghurt
 • 1 kop bramen

Macronutriënten: ongeveer 195 calorieën, 5 gram eiwit, 40 gram koolhydraten en 2 gram vet

Lunch

 • Farro salade (combineer 3/4 kop gekookte farro met 1/2 kop gehakte rode paprika, 1/4 kop gehakte rode ui, 1/2 kop gehakte komkommers, 1 kop verse rucola, 2 eetlepels gehakte verse peterselie, 1/2 kop natriumarme kikkererwten uitgelekt, vier ongezouten pecannoten gehakt, 2 eetlepels rode wijnvinaigrette)

Macronutriënten: ongeveer 546 calorieën, 21 gram eiwit, 90 gram koolhydraten en 15 gram vet

Snack

 • Acht 100% volkoren crackers
 • 20 groene druiven

Macronutriënten: ongeveer 227 calorieën, 5 gram eiwit, 44 gram koolhydraten en 5 gram vet

Diner

 • Broccoli en tofu roerbak (Bak 1 kopje verse broccoli, 1/2 kopje stevige tofu gesneden in blokjes en 1 theelepel verse gember in 2 theelepels plantaardige olie tot ze bruin zijn. Voeg 1/2 eetlepel natriumarme sojasaus en 2 eetlepels natriumarme groentebouillon toe en roerbak gedurende drie minuten. Haal van het vuur en meng er 1 eetlepel hele lijnzaad doorheen)
 • 1/2 kop gekookte bruine rijst

Macronutriënten: ongeveer 409 calorieën, 21 gram eiwit, 40 gram koolhydraten en 21 gram vet

Snack

 • 10 walnoothelften

Macronutriënten: ongeveer 133 calorieën, 3 gram eiwit, 3 gram koolhydraten en 13 gram vet

Dagelijkse totalen: ongeveer 1.975 calorieën, 76 gram eiwit, 271 gram koolhydraten en 77 gram vet

Hoe maaltijdplan voor het veganistische dieet

 • Houd maaltijden eenvoudig. De sleutel tot het vasthouden aan elke eetstijl is om het eenvoudig te houden. Het volgen van een veganistisch dieet vereist een doordachte planning, maar het is niet nodig om ingewikkelde maaltijden te maken. Houd je maaltijden eenvoudig en neem voedingsmiddelen op die je graag eet.
 • Neem plantaardige eiwitten op bij elke maaltijd. Plantaardige eiwitbronnen zoals granen, groenten, bonen, soja, noten en zaden zijn ook bronnen van veel van de voedingsstoffen die van belang zijn (ijzer, zink, calcium en omega-3-vetzuren). Het opnemen van plantaardige eiwitten in elke maaltijd kan helpen de inname van voedingsstoffen te stimuleren en het risico op tekorten te verminderen.
 • Eet meer voedzame vruchten, groenten en volle granen. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen moedigen iedereen aan om mor te kiezene voedingsrijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en volle granen. Deze voedingsmiddelen stimuleren niet alleen uw inname van voedingsstoffen, maar helpen u ook om binnen uw caloriebehoeften voor gewichtsbeheersing te blijven.
 • Voeg noten en zaden toe. Noten en zaden zijn een goede bron van eiwitten, gezond vet en vezels. Walnoten, lijnzaad en chiazaden zijn ook een bron van omega-3 vetten.
 • Gebruik verrijkte plantaardige voedingsmiddelen. De beperkingen van het veganistische dieet maken het moeilijk om een voldoende voorraad voedingsstoffen zoals calcium, vitamine D, ijzer en vitamine B12 te krijgen, om er maar een paar te noemen. Het gebruik van verrijkt plantaardig voedsel kan u helpen deze voedingsstoffen van zorg te krijgen. Misschien wilt u ook met uw primaire zorgverlener praten over voedingssupplementen.
 • Beperk sterk bewerkte voedingsmiddelen. Met de groeiende populariteit van plantaardige diëten, kun je veel vleesalternatieven vinden in de supermarkt. Hoewel deze voedingsmiddelen kunnen helpen om hunkering te bevredigen, zijn het sterk bewerkte voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet en natrium. Probeer uw inname van voedingsmiddelen met veel vet, toegevoegde suiker en natrium te beperken.

Een woord van bodymindspirit

Plantaardige diëten zijn rijk aan voedingsstoffen die de gezondheid ten goede komen. Een veganistisch maaltijdplan is echter beperkter dan andere soorten plantaardige diëten. Het weglaten van hele voedselgroepen, zoals zuivel, kan het risico lopen om tekorten aan voedingsstoffen te ontwikkelen. Het creëren van een uitgebalanceerd veganistisch maaltijdplan kan u helpen alle of de meeste voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft uit voedsel te halen.

Een uitgebalanceerd maaltijdplan moet een verscheidenheid aan voedingsrijke voedingsmiddelen bevatten die u graag eet en past bij uw budget en eetstijl. Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat u grote wijzigingen in uw dieet aanbrengt.

We erkennen dat maaltijdplannen misschien niet voor iedereen geschikt zijn, vooral mensen met ongeordende eetgewoonten. Als u of een geliefde te maken heeft met een eetstoornis, neem dan contact op met de hulplijn van de National Eating Disorders Association (NEDA) voor ondersteuning op 1-800-931-2237.

Bij bodymindspirit geloven we dat er geen one-size-fits-all benadering is voor een gezonde levensstijl. Succesvolle eetplannen moeten worden geïndividualiseerd en rekening houden met de hele persoon. Voordat u met een nieuw dieetplan begint, raadpleegt u een zorgverlener of een geregistreerde diëtist, vooral als u een onderliggende gezondheidstoestand heeft.

Houd er rekening mee dat drankjes niet zijn inbegrepen in dit maaltijdplan. Individuele vloeistofbehoeften variëren op basis van leeftijd, geslacht, activiteitsniveau en medische geschiedenis. Voor optimale hydratatie raden experts over het algemeen aan om ongeveer 9 kopjes water per dag te drinken voor vrouwen en 13 kopjes water per dag voor mannen. Wanneer u dranken aan uw maaltijdplan toevoegt, moet u rekening houden met hun aantal calorieën. Streef ernaar om de consumptie van met suiker gezoete dranken te verminderen of te elimineren en kies waar mogelijk voor water.

 • Houd maaltijden eenvoudig. De sleutel tot het vasthouden aan elke eetstijl is om het eenvoudig te houden. Het volgen van een veganistisch dieet vereist een doordachte planning, maar het is niet nodig om ingewikkelde maaltijden te maken. Houd je maaltijden eenvoudig en neem voedingsmiddelen op die je graag eet.
 • Neem plantaardige eiwitten op bij elke maaltijd. Plantaardige eiwitbronnen zoals granen, groenten, bonen, soja, noten en zaden zijn ook bronnen van veel van de voedingsstoffen die van belang zijn (ijzer, zink, calcium en omega-3-vetzuren). Het opnemen van plantaardige eiwitten in elke maaltijd kan helpen de inname van voedingsstoffen te stimuleren en het risico op tekorten te verminderen.
 • Eet meer voedzame vruchten, groenten en volle granen. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen moedigen iedereen aan om meer voedingsrijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en volle granen te kiezen. Deze voedingsmiddelen stimuleren niet alleen uw inname van voedingsstoffen, maar helpen u ook om binnen uw caloriebehoeften voor gewichtsbeheersing te blijven.
 • Voeg noten en zaden toe. Noten en zaden zijn een goede bron van eiwitten, gezond vet en vezels. Walnoten, lijnzaad en chiazaden zijn ook een bron van omega-3 vetten.
 • Gebruik verrijkte plantaardige voedingsmiddelen. De beperkingen van het veganistische dieet maken het moeilijk om een voldoende voorraad voedingsstoffen zoals calcium, vitamine D, ijzer en vitamine B12 te krijgen, om er maar een paar te noemen. Het gebruik van verrijkt plantaardig voedsel kan u helpen deze voedingsstoffen van zorg te krijgen. Misschien wilt u ook met uw primaire zorgverlener praten over voedingssupplementen.
 • Beperk sterk bewerkte voedingsmiddelen. Met de groeiende populariteit van plantaardige diëten, kun je veel vleesalternatieven vinden in de supermarkt. Hoewel deze voedingsmiddelen kunnen helpen om hunkering te bevredigen, zijn het sterk bewerkte voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet en natrium. Probeer uw inname van voedingsmiddelen met veel vet, toegevoegde suiker en natrium te beperken.