Oefening herhalingen in de Pilates Methode

Oefening herhalingen in de Pilates Methode
Instructeur die vrouw helpt op de Pilates reformer

Seth Joel / Getty Afbeeldingen


Veel mensen zijn verrast door het kleine aantal herhalingen van elke oefening dat nodig is in de Pilates-methode. Ze denken dat het misschien gewoon een beginnersding is en naarmate je vordert, werk je op naar het uitvoeren van meer herhalingen. Maar dat is niet het geval, je komt nooit verder naar meer herhalingen. Het uitvoeren van minder herhalingen is eigenlijk een belangrijk onderdeel van de algehele body /mind-benadering van lichaamsbeweging die de Pilates-methode bevordert. Wat is de basis van deze oefening wanneer andere krachttrainingsoefeningen en flexibiliteitsoefeningen meer herhalingen gebruiken?

Herhalingen van elke oefening is een fundamenteel kenmerk van Pilates

Het is niet ongewoon om Pilates-oefeninstructies te zien die drie tot zes herhalingen van een oefening vereisen en dat is alles. Waarom? De reden is dat de Pilates-methode gebaseerd is op het idee dat je je hele wezen naar elke oefening brengt en daarbij het maximale voordeel haalt uit elke beweging die je maakt. Als je een oefening doet met de volledige intentie om de Pilates-principes te werken: centreren, concentratie, controle, precisie, ademhaling en flow met de beweging, hoef je niet veel herhalingen van elke oefening te doen.

Reps voor functie, niet voor overontwikkelde spieren

Pilates gaat over het lichaam als een zeer functioneel, geïntegreerd geheel, niet over het overontwikkelen van een bepaalde set spieren zoals men kan met meerdere herhalingen van een oefening. In plaats van veel herhalingen te doen, beweegt de Pilates-methode zich door veel oefeningen in een sessie, waarbij gebruik wordt gemaakt van variatie om het lichaam / geest betrokken te houden en een symmetrische, sierlijke musculatuur te ontwikkelen.

De Pilates-methode gaat niet noodzakelijkerwijs over minder bewegen – we ontwikkelen nog steeds sterke spieren, zowel in de kern als in de ledematen. Zoals iedereen die de klassieke mattenset heeft doorlopen je kan vertellen, is dit een echte oefening. Maar de Pilates-methode gaat wel in tegen de eindeloze herhalingstrend ten gunste van evenwichtige, efficiënte bewegingen.

Joseph Pilates geloofde in minder herhalingen

Joseph Pilates was onvermurwbaar over het onderwerp om niet te veel herhalingen van een oefening te doen. Overweeg deze citaten uit het boek van Joseph Pilates, Terugkeer naar het leven door contrologie:

“… zorg ervoor dat u DE GESELECTEERDE OEFENING (EN) NOOIT MEER DAN HET VOORGESCHREVEN AANTAL KEREN HERHAALT, omdat er meer kwaad dan goed zal zijn door het onbewust of opzettelijk negeren van dit belangrijkste advies en richting. ”

“Contrologie [Pilates] is geen vermoeiend systeem van saaie, saaie, verafschuwde oefeningen die dagelijks “ad-nauseam” worden herhaald.

Nu de maker zelf het belang van het uitvoeren van een beperkt aantal herhalingen verklaart, kun je zien dat het een fundamenteel kenmerk is van de Pilates-methode.

Haal het meeste uit elke herhaling

Dit is een goede afwisseling van wat je kunt zien als je langs een sportschool loopt. Degenen die op zoek zijn naar grote spierontwikkeling grommen door sets van moeilijke herhalingen. Ondertussen gebruiken anderen die de functie willen behouden of toning willen bereiken lichte gewichten en tientallen herhalingen. Pilates probeert het meeste uit elke rep te halen zonder in deze valkuilen te trappen.

Stel je voor, met elke oefening die je doet, ben je volledig aanwezig, ben je onberispelijk uitgelijnd en is er een volledige en open stroom van adem en beweging. Met deze elementen die voor jou werken, werken je lichaam en geest samen om lichaamswijsheid en balans te creëren die de beperkte resultaten van hersenloze herhalingen overtreffen.