Nick Jonas’ verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

De populaire zanger en acteur Nick Jonas werd geboren als Nicholas Jerry Jonas op 16 september 1992 in Dallas, Texas, als derde kind van vier broers. Zijn twee oudere broers zijn Joe en Kevin Jonas, met wie hij later de beroemde tienerpopband the Jonas Brothers vormde. De jongste Jonas, Frankie, verscheen soms in shows en muziekvideo’s naast zijn broers en zussen. Nick groeide op in New Jersey, waar hij thuisonderwijs kreeg van zijn moeder.

Nick Jonas begon zijn professionele carrière op zevenjarige leeftijd, toen hij werd ontdekt door een showbusinessmanager in een kapsalon. Hij trad op in verschillende Broadway-shows tijdens zijn jeugd en in 2003 schreef hij een kerstlied dat zijn debuutsingle zou worden. Nick’s zang- en songwritingvaardigheden trokken de aandacht van platenlabel Columbia Records. Hij bracht zijn eerste album uit, Nicolaas Jonas, in 2004, waarvoor hij meeschreef aan liedjes en zijn broers zorgden voor achtergrondzang. Het album was geen succes, maar het hoofd van het platenlabel zag het potentieel voor Nick en zijn broers en besloot hen als groep aan te melden, waardoor de Jonas Brothers ontstonden.

Het eerste studioalbum van de Jonas Brothers, Het wordt tijd, werd uitgebracht in 2006, maar kreeg weinig promotie en kopieën. Ongelukkig met deze situatie besloot de band van label te wisselen. In 2007 tekenden ze bij Hollywood Records, met wie ze hun tweede en derde album (Jonas broers en Een beetje langer in 2008.) Beide albums waren commerciële successen, met singles die de hitlijsten bereikten. De band maakte ook zijn acteerdebuut in Disney Channel’s Hannah Montana, en speelde later in Disney-film Kamp Rock (2008), die hen officieel bevestigde als tienerpopidolen.

Na films, tv-shows en de release van hun vierde album in 2009 (Lijnen, wijnstokken en moeilijke tijden), kondigde de band een pauze aan om zich te concentreren op hun eigen individuele projecten. Nick besloot de band “Nick Jonas &the Administration” op te richten en maakte ook zijn debuut in West End. In 2010 verscheen hij in de bioscoop. Camp Rock 2: De laatste jam en Meneer Sunshine, en had gastrollen en cameo’s in tv-sitcoms. Nick had ook een korte run in de Broadway-musical Hoe te slagen in het bedrijfsleven zonder echt te proberen. Datzelfde jaar kondigden de Jonas Brothers de opname aan van hun vijfde album, dat nooit volledig werd uitgebracht omdat de band uit elkaar ging voordat het voltooid was.

Toen de band officieel uit elkaar ging, ging Nick aan de slag met zijn tweede soloalbum, Nick Jonas (2014), terwijl hij ook werkte als creatief directeur op de tour van Demi Lovato, en kleine tv-rollen aannam. Een derde album werd uitgebracht in 2016, Vorig jaar was ingewikkeld, wat meteen een commercieel succes werd. Hij bleef optreden als soloartiest en samenwerkingen, zowel in de muzikale als in de acteerscene, tot 2019, waarin de Jonas Brothers weer bij elkaar kwamen en uitbrachten. Geluk begint, het vijfde album. In maart 2021 bracht hij zijn vierde soloalbum uit, Astronaut.