Nick Cannon’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Rapper en tv-presentator Nicholas Scott Cannon werd geboren op 8 oktober 1980 in San Diego, Californië, waar hij het grootste deel van zijn vroege jaren voornamelijk werd opgevoed door zijn grootvader van vaderskant. Tijdens zijn tienerjaren maakte Cannon deel uit van een rapgroep genaamd “Da G4 Dope Bomb Squad”, die op het podium stond voor verschillende beroemde rappers, zoals Will Smith en Montell Jordan. In 2001 kreeg hij een contract bij het onafhankelijke platenlabel Jive Records, waar hij te zien was in de animatiefilm. Jimmy Neutron: Geniale jongen Soundtrack. Twee jaar later bracht hij zijn debuutalbum uit (2003). Cannon creëerde zijn eigen platenlabel, Can-I-Ball, in 2005 en bracht zijn tweede album uit, Stadia, datzelfde jaar. Hij produceerde en presenteerde ook Wild ‘N Out op MTV, een improvisatie comedy serie, evenals de Nickelodeon’s 2005 Kids’ Choice Award.

In 2009 ontbond Cannon zijn oude label om een nieuw label te vormen: N’Credible Entertainment. Een jaar later creëerde hij “Stick Rick”, een hiphopparodie van rapper Slick Rick, waarbij hij twee nummers in freestyle rap uitbracht. Gedurende deze tijd bracht Cannon een mixtape in première, genaamd Kind van de Maïs (2010) en gecreëerd en mede gehost Het nachtleven, een tv-serie met dansthema, op de tv-zender Teen Nick. In 2011 werd Cannon de gastheer van een jaarlijkse eetwedstrijd, Nathan’s Hot Dog Eetwedstrijd. Van 2009 tot 2016 was hij gastheer van de populaire wedstrijdshow, America’s Got Talent.

Nick kondigde in 2003 aan dat hij aan zijn tweede studioalbum werkte (zijn vorige album was nooit uitgebracht), White People Party Muziek (2014). Het jaar 2013 zag de heropleving van Cannon’s Wild ‘N Out show, door toedoen van zijn productiebedrijf. De show keerde terug voor een vijfde seizoen en werd verlengd met nog twee seizoenen (met de 8e en laatste in première in 2016.) Cannon werd gastheer van de documentaire reality tv-show, Vastgelegd op camera met Nick Cannon, in 2014, die drie seizoenen liep op het NBC-netwerk. In november 2016 bracht Nick zijn tweede mixtape uit, Het evangelie van Ike Turn Up: mijn kant van het verhaal, gevolgd door een single, “Hold on”, op iTunes.

In 2021 verscheen Nick als presentator in het vijfde seizoen van De gemaskerde zanger. Via zijn productiebedrijf leidde Cannon overdag een talkshow, genaamd Nick Kanon, die eind 2021 begon tot maart 2022. Momenteel is Nick de gastheer van de radioshow “Nick Cannon Mornings” op het Power 106-station in Los Angeles.