Na 20 jaar en 15.000 mijl zijn deze Asics sneakers de enige die ik ooit zal dragen

Na 20 jaar en 15.000 mijl zijn deze Asics sneakers de enige die ik ooit zal dragen
asics-gel-cumulus-23-hardloop-schoenen-sjacheraar

Amazone


Twee marathons, meer dan 20 halve marathons en talloze ochtendlopen. Als ik hardloop, loop ik in Asics Gel-Cumulus schoenen.

Mijn liefde voor Asics Gel-Cumulus schoenen begon aan het begin van mijn hardloopcarrière, meer dan 20 jaar geleden. Ik herinner me levendig dat ik naar mijn eerste cross-countrytraining op de middelbare school kwam in een paar Nike Shox, tot groot ongenoegen van mijn coach. Helaas leidden die trendy kicks binnen een week tot shin splints. Op aanraden van mijn coach heb ik de Nikes ingeruild voor Asics en nooit meer achterom gekeken.

Bekend als de go-to dagelijkse trainer onder de Asics-opties, bieden de Gel-Cumulus hardloopschoenen voldoende kussen en ondersteuning, zonder je te verzwaren. De lichtheid voelt echt alsof je op grote, zachte wolken loopt, maar is niet overdreven zacht waar je het gevoel hebt dat je zinkt. De schoenen hebben geweldige tractie, ongeacht het oppervlak waarop ik loop en mijn voeten worden voldoende ondersteund bij korte temporuns van 20 minuten of langere, langzamere afstandssessies.

asics gel cumulus 23

Asics


Nu kopen: Asics Gel-Cumulus 23, $ 70 op Amazon

Hoewel ik ten zeerste aanbeveel om een professional je gang te laten beoordelen om ervoor te zorgen dat je hardloopschoenenselectie aan je individuele behoeften voldoet, kan ik niet genoeg goede dingen zeggen over Asics Gel-Cumulus. Dit zijn geweldige schoenen. In mijn (ruime) ervaring:

  • Zorg voor voldoende demping en schokdemping
  • Neutraal zijn, wat een geweldige optie is voor een verscheidenheid aan hardlopers
  • Pasvorm redelijk op maat, met een grote teendoos
  • Voel je comfortabel op verschillende terreinen (weg, pad, gras, loopband, trottoir)
  • Kom in leuke, levendige kleuren
  • Zijn verkrijgbaar in een reeks prijzen, afhankelijk van de versie
  • Zijn gemaakt voor mannelijke en vrouwelijke hardlopers

Ik heb verschillende Asics-modellen geprobeerd, waaronder de GT-2000 (lichtgewicht, maar niet genoeg stabiliteit), Nimbus (te gedempt) en Kayano (vergelijkbaar met Nimbus, maar zwaarder dan Cumulus). De Gel-Cumulus zijn mijn Goldilocks-paar – en blijven dat na al die jaren.

asics gel cumulus schoenen

bodymindspirit Fit / Eliza Savage


Nieuwe versies van de Gel-Cumulus-schoenen komen om de zoveel tijd uit (de 21, 22, 23 en 24 zijn nu te koop) en de technologie verandert enigszins met elke iteratie. Op dit moment heb ik de 20 en 23 in mijn kast staan. Het is niet enorm, maar ik merk wel een klein verschil in de pasvorm en functie van elke schoen. Ik liep mijn marathon PR in de 12s, dus ze zullen altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Het is een lowball schatting, maar 15 mijl per week, 50 weken per jaar (als ik rekening houd met enkele broodnodige rustdagen), 20 jaar hardlopen: ik kan vol vertrouwen zeggen dat ik ongeveer 15.000 mijl in deze schoenen heb gelopen. Sommige weken loop ik meer, en sommige weken loop ik helemaal niet. De kern is, ik zweer bij Asics Gel-Cumulus hardloopschoenen.

Een woord aan de wijzen: als je een paar schoenen vindt waar je echt van houdt, verdubbel dan! Koop twee paar van dezelfde schoen en draai ze elke keer dat je rent.