Moet je loopgewichten kopen?

Moet je loopgewichten kopen?
Wandelen met gewichten
George Doyle / Stockbyte / Getty Afbeeldingen

  • Verbrand meer calorieën
  • Trainingen voor het bovenlichaam
  • Loop sneller of langer
  • Wandelstokken en gewichten
  • Zware of verzwaarde schoenen

Is het dragen van gewichten tijdens het lopen een goede manier om je looptraining te verhogen, meer calorieën te verbranden tijdens het lopen of om het bovenlichaam te versterken tijdens het lopen? Sommige mensen houden van het idee om een vorm van weerstand toe te voegen aan hun looptraining. Maar onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van loopgewichten potentieel schadelijk is voor de gezondheid en stabiliteit van gewrichten.

Het toevoegen aan uw lichaamsgewicht verhoogt de impact van elke stap, kan stress op uw heup-, knie- en enkelgewrichten veroorzaken. Na verloop van tijd kunnen deze spanningen bijdragen aan slijtage van de gewrichten. Een onderzoek naar gezonde jonge mannen en vrouwen wees uit dat het toevoegen van 15% van je lichaamsgewicht de grondreactiekracht met 15% verhoogde.

Veel coaches, fysiotherapeuten, artsen die gespecialiseerd zijn in fysische geneeskunde en wandelexperts zullen het gebruik van gewichten in looptrainingen niet aanbevelen. Terry Downey, een fysiotherapeut bij het aan Harvard gelieerde Spaulding Rehabilitation Network, zegt dat het dragen van enkelgewichten tijdens het lopen ervoor zorgt dat de quadriceps vuren in plaats van de hamstrings, wat leidt tot spieronbalans.

Downey waarschuwt dat draagbare gewichten aan het enkelgewricht trekken, wat pezen en ligamenten in de knieën, heupen en rug kan belasten of verwonden. Downey zegt echter dat draagbare enkelgewichten nuttig kunnen zijn voor versterkende oefeningen (niet gedaan tijdens het lopen) zoals beenliften.

Wat wandelen betreft, zijn er betere, veiligere manieren om je lichaam te versterken en calorieën te verbranden.

Verbrand meer calorieën door meer te lopen

In plaats van gewicht toe te voegen om meer calorieën per mijl te verbranden, waarom zou je je tempo niet versnellen en meer terrein bedekken? Een persoon van 100 pond verbrandt ongeveer 53 calorieën in een mijl in een gemakkelijk tempo van 17 tot 24 minuten per mijl, terwijl een persoon van 200 pond 106 calorieën verbrandt.

In een steviger tempo van 13,3 minuten per mijl kan diezelfde persoon van 100 pond 64 calorieën per mijl verbranden en de persoon van 200 pond kan 140 calorieën verbranden. Hoewel snelheid minder belangrijk is dan de afgelegde afstand, gebruikt u de extra tijd om de extra mijl te lopen en uw output te verdubbelen zonder uw risico op letsel door het gebruik van gewichten te vergroten.

Bovenlichaam Wandeltrainingen

Polsgewichten, handgewichten en verschillende katrolsystemen, buigapparaten, enz. prijzen zichzelf aan als het geven van een training van het bovenlichaam terwijl je loopt. Ze trainen je echter om een onnatuurlijke en inefficiënte armbeweging te gebruiken tijdens het lopen. Leer in plaats daarvan een goede armzwaai, die je zal helpen sneller en gemakkelijker te bewegen en je schouders en nek los te maken.

Een natuurlijke, ongewogen armzwaai helpt je ook om een goede loophouding te behouden. Neem aan het einde van je wandeling vijf minuten de tijd met wat halters of weerstandsband of -buis voor een training van het bovenlichaam. Met een goede vorm en de juiste hoeveelheid gewicht, kunt u uw bovenlichaam versterken en uithoudingsvermogen ontwikkelen.

Je kunt ook wat krachttraining doen voor je wandelingen, vergeet niet om eerst op te warmen. Krachttraining afzonderlijk zal je sneller resultaten opleveren. Denk aan alle zware dingen die je gedurende de dag ophaalt – kinderen, tassen met boodschappen of bagage.

De meeste daarvan zijn meer dan vijf pond. Je zou waarschijnlijk zwaardere dumbbells gebruiken bij krachttraining afzonderlijk, maar tijdens het lopen zou je minder moeten dragen, wat minder toning betekent.

Als je gewoonlijk met een waterfles in je hand loopt, belast je één arm en schouder zonder de spanning op de andere te balanceren. Overweeg in plaats daarvan een heuptas of rugzak te gebruiken.

Loop sneller of langer

Als je een beperkte hoeveelheid tijd hebt om te lopen, kun je meer calorieën verbranden en meer spieren aanspannen door sneller te leren lopen of te racewandelen. Racewalking verbrandt meer calorieën per mijl dan “gewoon” wandelen of hardlopen, omdat het meer spiergroepen gebruikt en verstevigt en meer intensiteit aan uw training toevoegt.

Wandelstokken en gewichten

Wandelstokken versterken het bovenlichaam en verbranden meer calorieën per mijl dan normaal wandelen.Wandelstokken zijn een veel veiligere optie dan het gebruik van gewichten. Ze zijn precies het tegenovergestelde van enkelgewichten en zware schoenen: wandelstokken verminderen de belasting van je enkels, knieën en heupen. Bij correct gebruik kunnen ze nek- en schouderspanning verlichten.

Als u nog steeds geïnteresseerd bent in het werken met loopgewichten, kan een veiligere keuze een verzwaard vest of tailleriem zijn die het extra gewicht op natuurlijke wijze verdeelt in uw midden van graviteit.

Zware of verzwaarde schoenen

Verschillende bedrijven prijzen zware schoenen, verzwaarde schoenen of schoenen aan die speciaal zijn ontworpen met zeer grote zolen. Deze schoenen zullen echter slechts iets meer calorieën verbranden. Het toevoegen van gewicht aan de voeten en benen is onnatuurlijk voor het lichaam in beweging en belast de gewrichten. En ze kunnen je zelfs vertragen.

De meeste zware schoenen zijn niet flexibel genoeg om de natuurlijke flexie van je voet te ondersteunen terwijl je stapt. Je bent beter af met lichtgewicht schoenen die ondersteuning bieden om je te helpen sneller te gaan voor een langere afstand.

Als je gewoonlijk met een waterfles in je hand loopt, belast je één arm en schouder zonder de spanning op de andere te balanceren. Overweeg in plaats daarvan een heuptas of rugzak te gebruiken.