Maak kennis met de wereldveranderende Fellows van het MacArthur-programma 2021

Search

De MacArthur Foundation helpt helpers. De afgelopen veertig jaar heeft de MacArthur Foundation generaties innovators, ondernemers en creatieven ondersteund die hun passie en vaardigheden gebruiken om een betere, schonere toekomst op te bouwen.

Volgens hun website: “MacArthur plaatst een paar grote weddenschappen dat echt significante vooruitgang mogelijk is op enkele van ’s werelds meest urgente sociale uitdagingen, waaronder het bevorderen van wereldwijde klimaatoplossingen, het verminderen van nucleaire risico’s, het bevorderen van lokale justitiële hervorming in de VS en het verminderen van corruptie in het dichtstbevolkte land van Afrika, Nigeria.”

Door te investeren in solution-makers blijft de MacArthur Foundation zich inzetten om echt, bruikbaar goed te doen. Als onderdeel van hun programma heeft de stichting een jaarlijkse fellowship waar enkele van de slimste geesten een vrijblijvende beurs van $ 625.000 in de loop van vijf jaar krijgen om hun visies na te streven.

Onnodig te zeggen dat ontvangers van de fellowship levensveranderend werk hebben verricht dat uiteindelijk de wereld een betere plek maakt.

Eerdere opmerkelijke fellows van het MacArthur-programma zijn dichter Ocean Vuong, econoom Isaiah Andrews, neurowetenschapper Damien Fair, natuurkundige Monika Schleier-Smith en historicus Natalia Molina.

De klasse van ontvangers van dit jaar belooft dezelfde geestdrift en vindingrijkheid om enkele van ’s werelds grootste problemen te identificeren en op te lossen, variërend van klimaatverandering tot raciale onrechtvaardigheid.

“Terwijl we uit de schaduwen van de afgelopen twee jaar komen, helpt deze klas van 25 Fellows ons opnieuw te bedenken wat mogelijk is. Ze laten zien dat creativiteit geen grenzen kent”, zegt Cecilia Conrad, managing director van de MacArthur Fellows.

“Het gebeurt op alle gebieden van inspanning, onder de relatief jonge en meer doorgewinterde, in Iowa en Puerto Rico. Nogmaals, we hebben de mogelijkheid tot jubel als we het potentieel erkennen om objecten van schoonheid en ontzag te creëren, ons begrip van de samenleving te bevorderen en verandering aan te moedigen om de menselijke conditie te verbeteren. ”

Ontmoet 5 leden van de MacArthur Fellowship 2021:

Cristina Ibarra: Documentairemaker

Foto met dank aan John D. en Catherine T. MacArthur Foundation

Cristina Ibarra is een documentairemaker die lange verhalen maakt over Latino-families. Haar werk om het echte leven van de mensen die in grenslandgemeenschappen wonen te portretteren, is ook een lens in kwesties als intergenerationeel leven, ontheemding, arbeidsstrijd en gemeenschapsgeweld.

“Ibarra heeft onlangs een digitaal essay ontwikkeld dat de geschiedenis van haar familie in El Paso documenteert. Het online project vormt de basis voor een lang werk, dat momenteel in ontwikkeling is, over de uitdagingen en veerkracht van deze grensgemeenschap. Ibarra’s studies van menselijke connectiviteit in het kielzog van moeilijke geschiedenissen bieden nieuwe perspectieven van waaruit identiteit, familie, aspiratie en de rol van de geschiedenis in de vitaliteit van Amerikaanse gemeenschappen vandaag kunnen worden overwogen. ” – MacArthur Fellowship

Marcella Alsan: Econoom en arts

Foto met dank aan John D. en Catherine T. MacArthur Foundation

Marcella Alsan is een econoom en arts die onderzoek doet naar discriminatie en raciale verschillen in de gezondheidszorg. Niet alleen bestudeert en identificeert ze de problemen in de gezondheidszorg, haar gegevens worden ook gebruikt om oplossingen te bedenken om gelijke toegang tot gezondheidszorg te bieden aan gemarginaliseerde gemeenschappen.

“Alsan is momenteel bezig met een aantal projecten om verder te onderzoeken hoe berichten van artsen het gezondheidsgedrag van patiënten beïnvloeden, inclusief of de erkenning en discussie van niet-zwarte artsen over het onrecht in het verleden van het medische veld de opname van gezondheidszorgdiensten onder zwarte patiënten verbetert. Ze werkt ook samen met een groep interdisciplinaire medewerkers om communicatie over het COVID-19-vaccin op maat te maken voor gemeenschappen die beperkt vertrouwen hebben in en verbinding hebben met het gezondheidszorgsysteem. Door middel van deze en andere projecten brengt Alsan krachtig bewijsmateriaal aan over het belang van diversiteit in de medische professie en over inspanningen om de gezondheidsresultaten voor historisch gemarginaliseerde en mishandelde bevolkingsgroepen te verbeteren. ” – MacArthur Fellowship

Joshua Miele: adaptieve technologieontwerper

Foto met dank aan John D. en Catherine T. MacArthur Foundation

Joshua Miele is een blind adaptive technology designer die apparaten ontwikkelt voor blinden en slechtzienden (BVI).

Miele’s werk is gericht op het gebruik van de wetenschap van geluid en directionele aspecten van het gehoor; hij creëert effectieve en betaalbare oplossingen voor alledaagse problemen waarmee blinden worden geconfronteerd, met name met betrekking tot digitale informatie.

“CMiele is een toegankelijkheidsonderzoeker bij Amazon, waar hij heeft bijgedragen aan projecten zoals braillecompatibiliteit met Fire-tablets en een “Show and Tell” -functie op echo-apparaten met camera die voorraadkast en voedselproducten kunnen identificeren. Miele’s expertise op het gebied van informatietoegankelijkheid en toewijding om oplossingen beschikbaar te maken voor massaal gebruik zal steeds belangrijker worden naarmate we naar een steeds meer gedigitaliseerde wereld gaan.” – MacArthur Foundation

Hanif Abdurraqib: muziekcriticus, essayist en dichter

Foto met dank aan John D. en Catherine T. MacArthur Foundation

Hanif Abdurraqib is muziekcriticus, essayist en dichter. Abdurraqibs essaybundels en boeken (They Can’t Kill Us Until They Kill Us, Go Ahead In the Rain: Notes to A Tribe Called Quest, A Little Devil in America: Notes in Praise of Black Performance) hebben tot doel zwarte stemmen en lichamen te verheffen door de lens van muziek.

“Naast zijn schrijven over muziek is Abdurraqib een bekend dichter. Popcultuur en muziek komen sterk naar voren in zijn poëzie, die varieert over zowel persoonlijke als openbare onderwerpen en thema’s als ras, klasse en de politiek van ons huidige moment behandelt. Omnivoor in zijn invloeden en productief in zijn output, abdurraqib smeedt een nieuwe vorm van cultuurkritiek, een die wordt geïnformeerd door geleefde ervaring en biedt indringende sociale en artistieke kritieken. ” – MacArthur Foundation

Lisa Schulte Moore: Landschapsecoloog

Foto met dank aan John D. en Catherine T. MacArthur Foundation

Lisa Schulte Moore is een landschapsecoloog die samenwerkt met lokale boeren om duurzamere en veerkrachtigere landbouwsystemen te bouwen. Haar werk verbindt de milieu-, economische en beleidsaspecten van grootschalige landbouw en belooft groenere praktijken in de voedselproductie.

“Schulte Moore doet intensieve outreach om de opname van het prairiestrokenprogramma aan te moedigen. Prairiestroken worden nu gebruikt in 14 staten op meer dan 115.000 hectare akkerland, en dat zal zeker toenemen: het Conservation Reserve Program in de Farm Bill van 2018 omvat prairiestroken als een instandhoudingspraktijk die in aanmerking komt voor financiële steun. Door de serieuze uitdagingen van voedselzekerheid, klimaatverandering en het behoud van ons milieu te benaderen als genetwerkte onderdelen van een groter systeem, opent Schulte Moore nieuwe mogelijkheden voor een transformatie in duurzame landbouw.” – MacArthur Foundation

Je kunt de volledige lijst met fellows (waaronder Ibram X. Kendi, Jawole Willa Jo Zollar en meer) voor de MacArthur Grant 2021 hier vinden. Felicitaties aan alle ontvangers en bedankt voor al het belangrijke werk dat je doet.