Millennials zijn sterk ondervertegenwoordigd in de Amerikaanse politiek, maar er komt verandering aan

Search

In 2020 ging Amanda Litman, de mede-oprichter van Run For Something, naar Twitter om haar publiek eraan te herinneren waarom haar organisatie alleen werkt met politieke kandidaten onder de 40.

“Elke generatie heeft het zwaar,” ze twitterde. “Maar millennials zijn dramatisch ondervertegenwoordigd in de overheid. Als we proportioneel aanwezig zouden zijn in het Congres, zouden we met ongeveer 100 zijn. In plaats daarvan zijn er ongeveer 25. Bij de laatste telling vormden we amper 5% van de 7.383 staatswetgevers in het hele land.”

Het Pew Research Center ondersteunt haar statistieken. In februari 2021 meldde Pew een kleine toename van de vertegenwoordiging van millennials in het Congres. Er zaten 31 millennials in het Huis van Afgevaardigden (dat bestaat uit 432 leden) en 20 millennials in de Senaat (van de 100 leden).

Een grafiek die laat zien dat boomers aanzienlijk meer congresleden hebben dan welke andere generatie dan ook, gevolgd door Gen X, Millennials en vervolgens de Stille Generatie

Tegelijkertijd beginnen jongere generaties echter de meerderheid van de Amerikaanse stemblokken te vormen.

Volgens TIME vertegenwoordigen millennials en leden van Gen Z – die samen de demografie vormen van Amerikaanse volwassenen die sinds 1981 zijn geboren – nu 31% van het electoraat. TIME deelde ook een aanzienlijk verhoogde opkomst van jonge Amerikanen, een stijging van 11% in de verkiezingen van 2020.

Een grotere vertegenwoordiging van millennials in de politiek is van vitaal belang voor meer diversiteit in alle politieke arena’s, evenals een middel om een echt representatieve democratie te behouden.

Tim Royers is een opvoeder in Nebraska, waar hij zich kandidaat stelt voor een zetel in de wetgevende macht van de staat. Hij is 37.

Tim Royers, zijn partner en zijn kinderen poseren voor een huis
Tim Royers en zijn familie / Foto met dank aan Royers for Legislature

“Er zijn belangrijke kwesties die mensen op verschillende momenten in hun leven beïnvloeden, en idealiter wil je dat een reeks leeftijdsgroepen die vertegenwoordigd zijn in onze staatswetgevers helpen om een stem te geven aan alle belangrijke kwesties.”

“Er zijn belangrijke kwesties die mensen op verschillende momenten in hun leven beïnvloeden, en idealiter wil je dat een reeks leeftijdsgroepen die vertegenwoordigd zijn in onze staatswetgevers om een stem te geven aan alle belangrijke kwesties,” zei Royers.

“Een van de grootste menselijke gebreken die we hebben, is dat we aannemen dat wat waar was voor ons impliciet waar is voor anderen die soortgelijke ervaringen doormaken. Als millennial die in de achterste helft van zijn 30s zit, erken ik ook dat ik het contact verlies met enkele kwesties die urgenter zijn voor Generatie Z – wat des te meer reden is voor elke generatie om een sterke vertegenwoordiging te hebben in gekozen functies. “

Hoewel zwaar in de minderheid, zijn millennial-politici vaak behoorlijk populair; Alexandria Ocasio-Cortez, Pete Buttigieg en Dan Crenshaw onder hen.

Natuurlijk zijn gebreken in de electorale politiek en geldige desillusie deels de schuld van de lage politieke betrokkenheid van de millennial. Toch ligt de toekomst aan onze voeten en komt er verandering aan – ondanks dat die verandering in de loop van jaren en zelfs decennia plaatsvindt.

Illustraties van handen en stembiljetten
Illustratie door Johnathan Huang voor de Goodnewspaper

Hoe houden jongere politici ondertussen het momentum gaande?

Een aantal grassroots organisaties en bootcamps werken uitsluitend met jonge politici om het gezicht van de Amerikaanse politiek te veranderen, zowel op nationaal niveau als in hun eigen buurten.

Deze organisaties en bootcamps helpen jonge leiders op weg naar het ambt:

Ren ergens voor

Run For Something wil “een partij creëren die het veranderende gezicht van ons electoraat weerspiegelt” door jonge, diverse kandidaten te werven en te ondersteunen. Ze verlagen de toetredingsdrempels voor jonge kandidaten door te helpen met tactische en strategische ondersteuning, mentorschap, training en fondsenwerving.

Nieuwe Politiek

New Politics is een tweeledige organisatie die werkt aan het revitaliseren van de democratie door jonge leiders te ontwikkelen en te kiezen die gemeenschap en land boven zichzelf stellen; vooral degenen met eerdere ervaring in het leger, Americorps of het Peace Corps.

Krijt

Arena verzamelt, traint en ondersteunt de volgende generatie kandidaten en campagnemedewerkers door middel van trainingsprogramma’s, carrière-initiatieven, gratis toolkits en middelen en robuuste ondersteuning van kandidaten.

Naast deze robuuste kandidatenbronnen hebben jonge politici onze hulp nodig om verkozen te worden. Je kunt ze steunen door vrijwilligerswerk te doen voor of te doneren aan hun campagnes, maar Royers zei dat het gemakkelijkste wat je kunt doen is stemmen.

“Als meer millennials en Gen Z blijken te gaan stemmen, verandert dat het landschap van verkiezingen drastisch.”

“Als meer millennials en Gen Z blijken te stemmen, verandert dit het landschap van verkiezingen drastisch,” zei Royers. “Ik weet dat velen gedesillusioneerd zijn omdat ze het gevoel hebben dat wetgevers hun zorgen niet aanpakken, maar totdat jongere volwassenen stemmen, zal het zo blijven. Als de percentages van jongere kiezers beginnen te stijgen, zul je absoluut een verschuiving zien in berichten en campagneagenda’s om zichzelf te verkopen aan de evoluerende kiezersbasis. “

Dit artikel verscheen eerder in The Generations Edition van de Goodnewspaper.

Je kunt je aansluiten bij duizenden mensen die zich abonneren op onze maandelijkse Goodnewspaper. Word vandaag nog abonnee.