Uw vragen over duurzaamheid, beknopt beantwoord

Goede vragen is ons reguliere Goodnewspaper-segment – hier om u te helpen meer te weten te komen over de onderwerpen die voor u belangrijk zijn. Voor dit nummer stelde je ons vragen over duurzaamheid op Instagram. De goede antwoorden op deze pagina komen van het Good Good Good-team en de community.

Je kunt een vraag die je hebt indienen bij goodnewspaper.org/goodquestions, reageren op onze vraagverzoeken in ons Instagram-verhaal of tweeten ons op elk moment.

V: Wat is de meest impactvolle dagelijkse verandering die je kunt aanbrengen? – Chelsea

GGG: Het is een verband tussen: 1. Eet minder vlees en verspil minder voedsel – en 2. Uw gekozen vertegenwoordigers bellen over het creëren van systemische beleidsverandering.

V: Ik ben een freelance kunstenaar en ik wilde een aantal milieuvriendelijke verzendproducten krijgen. Zijn er goede items? – Kajira

GGG: Ja! Bekijk de websites noissue.co en wastenot.world.

V: Hoe groot is de initiële investering in duurzaam leven? Van wat ik heb gezien, lijkt het onbetaalbaar voor mij en anderen. – Stephannie

GGG: Veel influencers pronken met hun dure en coole duurzame producten en het zorgt ervoor dat duurzaamheid voelt als een grote investering. Maar het belangrijkste dat je kunt doen, is geen dingen kopen die je niet nodig hebt. Gebruik wat je hebt. En langzaam duurzaam inkopen als je iets nieuws nodig hebt.

V: Kan het ’s nachts aangesloten laten van laders (met of zonder apparaten) emissies veroorzaken? – Claudia

GGG: Volgens een artikel in de New York Times is het achterlaten van apparaten (zoals tv’s, routers en apparaten) in de inactieve energiemodus goed voor een kwart van al het energieverbruik van woningen. Alleen al een MacBook-oplaadkabel is waarschijnlijk prima, maar als je een opgeladen MacBook aangesloten laat, heb je veel stroom nodig. Het artikel beveelt aan om een stekkerdoos te gebruiken om groepen apparaten en elektronica eenvoudig tegelijk uit te schakelen.

V: Hoe kan ik duurzame voedselkeuzes maken met veel dieetbeperkingen en geen auto? – Yadi

GGG: Over het algemeen is het minimaliseren van dierlijke producten de beste dieetverandering die u voor het milieu kunt maken. Als je dieetbeperkingen dat uitdagend maken, probeer dan gewoon te verminderen waar je kunt en zoek dan een andere manier om duurzaam te zijn. (Geen auto bezitten maakt al een verschil!)

V: Hoe kunnen tieners een verschil maken? – Alexandra

GGG: Je hebt een uniek voordeel ten opzichte van volwassenen bij het creëren van verandering. Kunnen jij en medestudenten lobbyen bij je schooldistrict om van leverancier te veranderen op verschillende producten om groener te zijn? Kun je meer vleesloze cafetaria-opties aanvragen? Kun je een ontmoeting met een gekozen ambtenaar of een CEO gemakkelijker krijgen dan een volwassene? (Jazeker!)

V: Wat is de beste manier om te beginnen met het dragen van kleding die duurzamer is? – Maria

GGG: 1. Begin met gewoon minder kopen en remixen wat je al bezit. 2. Probeer tweedehands IRL of op Poshmark te kopen om nieuwe productie en potentieel afval te verminderen. 3. Tot slot, wanneer u een behoefte aan een kledingstuk (een nietje of capsulestuk) herkent, kies er dan voor om een duurzamer gemaakte versie van hogere kwaliteit te kopen. Het zal duurder zijn, maar het zal het goedmaken door jaren langer mee te gaan dan fast fashion. (Fast fashion-werknemers worden slecht behandeld en de snelle omzet van textiel is slecht voor het milieu.)

V: Hoe kan ik afhaalmaaltijden verduurzamen? – Christoffel

GGG: Ook al is het potentieel vervelend, geef altijd aan dat je geen extra keukengerei, sauzen of plastic zakken nodig hebt. Laat positieve beoordelingen achter bij restaurants die op papier gebaseerde verpakkingen gebruiken. En als je in een stad als Portland, Oregon woont, zoek dan naar diensten zoals goboxpdx.com, die herbruikbare containers delen.

V: Moet ik me schuldig voelen als ik medische behoeften heb die in strijd zijn met duurzame praktijken? – Marissa

GGG: Helemaal niet! Er zijn een miljoen manieren om een verschil te maken, en het is OK als er bepaalde dingen zijn die niet mogelijk zijn. Doe gewoon wat je kunt. Geen schande.

V: Hoe kan ik duurzame gezondheids- en schoonheidskeuzes maken met veel voorkomende huidallergieën? – Katelyn

GGG: Bekijk de app en website thegoodfaceproject.com voor meer informatie over ingrediënten. En kruisverwijzing met duurzaamheidsblogs zoals goingzerowaste.com. En we zullen ook uitkijken naar een eenvoudigere oplossing die beide combineert.