De 10 beste CrossFit-schoenen voor dames van 2023

De 10 beste CrossFit-schoenen voor dames van 2023

We onderzoeken, testen, beoordelen en bevelen onafhankelijk de beste
producten— meer informatie over
ons proces. Als u iets koopt via onze links, kunnen we een commissie verdienen.

De beste CrossFit-schoenen voor vrouwen, volgens een personal trainer

Heelwel / Chloe Jeong


CrossFit is een trainingsles en fitnesscommunity voor sportliefhebbers die cardio- en krachttraining willen combineren. CrossFit-workouts bevatten veel dynamische bewegingen zoals squat jumps en heavy lifts zoals barbell squats. Deze combinatie van intervaltraining met hoge intensiteit en gewichtheffen maximaliseert de trainingswinst door je hartslag te verhogen en je spieren op te branden.

Beoordeeld & Goedgekeurd

Onze beste algemene selectie is de Nike Metcon 6 trainingsschoen voor de perfecte combinatie van ondersteuning, flexibiliteit en ademend vermogen. Als je extra ondersteuning nodig hebt tijdens het doen van box jumps, squat jumps of andere springoefeningen, is de Reebok Nano X1 Trainingsschoen een goede keuze.

Om alle voordelen van een Crossfit-training te behalen, heb je solide uitrusting nodig, met name schoenen die stabiel blijven door lunges en deadlifts, maar ook met je meebewegen door box jumps, burpees en sprints. Crossfit schoenen moeten sterke stabiliteitskenmerken hebben, maar ook flexibel genoeg zijn voor dynamische bewegingen. We hebben onze selecties beoordeeld op basis van stabiliteit, flexibiliteit, beschikbare maten en het totale gewicht van de schoen.

Hier, de beste CrossFit-schoenen voor vrouwen – schoenen die je zowel sterk als snel op je voeten houden, volgens een personal trainer.

Onze topkeuzes

Beste overall:

Nike Metcon 6 Trainingsschoen bij Amazon

Beste budget:

Ryka Influence Cross-Training Shoe bij Amazon

Beste voor smalle voeten:

Puma Fuse Trainingsschoenen voor dames bij Zappos

Het beste voor brede voeten:

New Balance Women’s Minimus Prevail Cross Trainer bij Amazon

Beste voor dagelijks gebruik:

Nike Gratis Metcon 3 trainingsschoen voor dames bij Amazon

Beste voor springen:

Reebok Nano X1 Trainingsschoenen voor dames bij Amazon

Beste voor hardlopen:

Adidas Ultraboost 21 Schoenen bij Adidas.com

Het beste voor enkelondersteuning:

NoBull Women’s High-Top Trainers bij Nobullproject.com

Beste voor stabiliteit:

Under Armour Women’s UA Project Rock 3 Training Shoe bij Underarmour.com

Beste minimalist:

Altra Women’s Solstice XT Cross Training Shoe bij Amazon

In dit artikel

 • Onze keuzes
 • Waar moet je op letten?
 • FAQ
 • Waarom Trust bodymindspirit Fit

Beste overall

Nike Metcon 6 Trainingsschoen

4.7


Nike Metcon 6 Trainingsschoen voor dames

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Dick’s
Bekijk op Flightclub.com

Wie beveelt het nog meer aan? Insider koos ook voor de Nike Metcon 6 trainingsschoen.

Wat zeggen kopers? 87% van de 150+ Amazon recensenten beoordeelde dit product met 4 sterren of meer.

De Nike Metcon 6 schoenen zijn onze beste algemene selectie en een oude favoriet van de CrossFit-community vanwege hun mix van duurzaamheid en flexibiliteit. De brede, stabiele hiel en extra ondersteuning in de middenvoet helpen je om squats en deadlifts met precisie uit te voeren. Bewegingsgemak in de voorvoet en het bovenwerk betekent ook dat ze je niet zullen weerhouden van explosieve boxsprongen of loopbandsprints.

De nieuwste upgrade van de Metcon maakt deze schoenen ook super ademend, dankzij het all-mesh bovenwerk dat je voeten koel houdt terwijl je opwarmt.

Prijs op het moment van publicatie: $130

Beste budget

Ryka Influence Cross-Training Schoen

Ryka Influence Cross-Training Schoen

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Ryka.com

Ryka biedt schoenen die speciaal zijn ontworpen voor vrouwen, wat zich vertaalt in een smalle hak, ondersteunend midden en ruimte in de teendoos voor je cijfers om te slingeren. (U krijgt ook de mogelijkheid van een constructie met een gemiddelde of brede breedte).

ÞHet paar heeft met name een middenzool van schuim die zorgt voor wat veer wanneer je rondspringt, evenals stellaire boog- en hielondersteuning. De buitenzool voorkomt ook dat je uitglijdt terwijl je traint. En als u op zoek bent naar een paar dat de bank niet breekt, zijn deze schoenen een betaalbare, duurzame optie.

Prijs op het moment van publicatie: $90

Het beste voor smalle voeten

Puma Fuse Trainingsschoenen voor dames

PUMA FUSE Trainingsschoenen voor dames

Met dank aan Zappos


Bekijk op Zappos
Bekijk op Puma.com

Combineer een schokabsorberende tussenzool met een hielclip die je voet op zijn plaats houdt en je krijgt een solide go-to schoen voor al je CrossFit-workouts. Van gewichtheffen tot het uitvoeren van plyometrie, deze nieuwe Puma sneakers zullen met je meebewegen, terwijl ze je stabiel houden wanneer je het nodig hebt.

Duurzaamheid en grip onder je voet zorgen er ook voor dat deze sneakers veel zweet meegaan zonder uit te glijden. En aan de voorkant krijg je extra ruimte in de teenbox voor een comfortabeler gevoel.

Prijs op het moment van publicatie: $90

Het beste voor brede voeten

New Balance Dames Minimus Prevail Cross Trainer

New Balance Womenâs Minimus Prevail Cross Trainer

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Newbalance.com

Verkrijgbaar in zowel een standaard als brede versie, kun je met deze New Balance trainers de beste schoen voor je voetvorm kiezen. De buitenste hielversterking voorkomt dat je voeten verschuiven terwijl je hurkt, drukt of longeert.

De Vibram-buitenzool draagt ook bij aan je stabiliteit, terwijl het ademende bovenwerk zorgt voor luchtstroom als je begint te zweten. Je krijgt ook lichtgewicht demping door het midden om te helpen bij zachtere landingen wanneer je springt.

Het beste voor dagelijks gebruik

Nike Gratis Metcon 3 trainingsschoen voor dames

Nike Gratis Metcon 3 trainingsschoenen voor dames

Met dank aan Dick’s Sporting Goods


Bekijk op Amazon
Bekijk op Dick’s
Bekijk op Flightclub.com

Deze schoenen zijn chic genoeg voor dagelijks gebruik en presteren ook goed voor zelfs je zwaarste trainingen. Rijg ze aan en je voelt lichtgewicht ondersteuning en flexibiliteit, vergelijkbaar met de Nike Free-stijlen. Omdat je stabiliteit nodig hebt tijdens je krachttraining, krijg je echter ook een brede, platte hak, zoals je zou doen met de Nike Metcons (onze beste algemene keuze).

De stabiliteit zonder beperking biedt de perfecte combinatie voor het uitvoeren van je beste squats en box jumps tijdens je volgende CrossFit workout.

Prijs op het moment van publicatie: $110

Beste voor springen

Reebok Nano X1 Trainingsschoenen voor dames

Reebok Nano X1 Dames

Amazone


Bekijk op Amazon
Bekijk op Reebok.com

Met de nieuwste Nano-release verwerkte Reebok hun hardloopschoenschuim in de voorvoet van deze trainingsschoen. Wanneer je box jumps, squat jumps of jumping lunges doet, krijg je nu extra energie terug om je een duwtje in de rug te geven om een paar centimeter hoger te springen, en extra demping om de landing te absorberen.

De hielcup houdt je ook stabiel door liften en andere dynamische oefeningen, ongeacht in welke richting je beweegt. Als klap op de vuurpijl zorgt het geweven ontwerp van het bovenwerk voor duurzaamheid en ademend vermogen.

Prijs op het moment van publicatie: $130

Beste voor hardlopen

Adidas Ultraboost 21 Schoenen

Adidas Ultraboost 21 Schoenen

Met dank aan Amazon


Bekijk op Adidas.com

Als je CrossFit-routine inhoudt dat je meer sprint- en snelheidsoefeningen doet dan halterliften, worden deze sneakers de beste vrienden van je voeten. Zacht en super veerkrachtig, deze Adidas Ultraboosts vallen op door hun energieteruggave, waardoor je elke keer dat je stapt extra rebound krijgt.

Het sokachtige bovenwerk geeft je voeten ook een strakke druk van ondersteuning om onnodig verschuiven te voorkomen, en de hielteller biedt ook stabiliteit.

Beste voor enkelondersteuning

NoBull High-Top Trainers voor Dames

NoBull High-Top Trainers voor Dames

Met dank aan NoBull


Bekijk op Nobullproject.com

Als je op zoek bent naar extra enkelondersteuning, hebben deze schoenen you gedekt. Het high-top ontwerp geeft u de extra stabiliteit die u nodig hebt, terwijl beschermplaten onder de voeten bescherming bieden in alle bewegingsvlakken.

Lugs aan de buitenkant voegen ook tractie toe, ongeacht op welk oppervlak je tilt. Beter nog, deze sneakers voelen zo licht aan wanneer je ze oppakt – een attribuut dat van pas komt als je hoog en breed wilt springen.

Prijs op het moment van publicatie: $149

Het beste voor stabiliteit

Under Armour Dames UA Project Rock 3 Trainingsschoen

Dames UA Project Rock 3 Trainingsschoenen

Met dank aan Under Armour


Bekijk op Underarmour.com

De hogere bootie-constructie van deze schoen betekent dat je extra ondersteuning krijgt door het bovenwerk, zonder dat het je de flexibiliteit ontneemt die je nodig hebt voor bergbeklimmers of skaters.

De buitenste hielteller vergrendelt ook je voeten op hun plaats door middel van liften, en de buitenzool biedt tractie om je ook stabiel te houden. Door elke sprong die je doet, krijg je ook wat bounce back om lucht te krijgen en zacht te landen.

Prijs op het moment van publicatie: $140

Beste minimalist

Altra Dames Solstice XT Cross Training Schoen

Altra Dames&s Solstice XT Cross Training Schoen

Met dank aan Amazon


Bekijk op Amazon
Bekijk op Altrarunning.com

Voor een schoen die er nauwelijks voelt, ga je voor deze crosstrainer. Zoals bij alle Altra-schoenen, krijg je een teendoos die meer ruimte biedt om je tenen daadwerkelijk te bewegen, en een zero-drop buitenzool die je helpt de grond onder je te voelen. In CrossFit is dit de sleutel om door je voeten te duwen wanneer je squats of deadlifts doet.

De flexibiliteit in de tussenzool maakt snelheidswerk ook vloeiend en comfortabel.

Eindoordeel

Voor een schoen die een perfecte mix biedt van de stabiliteit en flexibiliteit die je nodig hebt voor CrossFit, kun je niet fout gaan met de Nike Metcon 6. Als je op zoek bent naar een schoen die iets meer bewegingsgemak biedt, vooral als je je concentreert op hogere sprongen en krachtigere plyometrie, heeft de Reebok Nano X1 wat je nodig hebt.

Waar u op moet letten bij CrossFit-schoenen voor vrouwen

Stabiliteit

Bij het zwaar tillen is het belangrijk om je stabiel te voelen en alsof je klaar bent om het gewicht aan te kunnen waar je tegenaan loopt. Daarom heb je een set schoenen nodig die niet wegglijden, ongeacht hoe zwaar je gaat of hoeveel kracht je in je liften steekt. Zoek naar schoenen met hielkapjes en extra stabiliteit onder de voet en door je middenvoet. Je moet je stabiel genoeg voelen in de schoenen om met vertrouwen door je voeten te duwen.

Flexibiliteit

Om de dynamische bewegingen van CrossFit aan te pakken, zoals burpees, box jumps, jumping lunges en meer, heb je een schoen nodig die je niet tegenhoudt van een breed bewegingsbereik of meerdere richtingen. Schoenen met flexibiliteit in de voorvoet en het bovenwerk zullen je er niet van weerhouden om je hoogste sprong te bereiken.

Gemak

Zoals met elke trainingsschoen, als je je niet op je gemak voelt om hem te dragen, zal het niet nuttig voor je zijn. Een schoen die te strak of te los aanvoelt, kan je ervan weerhouden om zwaarder te tillen of hoger te springen. Ga altijd voor schoenen die gewoon geweldig aanvoelen zodra je ze aantrekt.

Veelgestelde vragen


 • Hoe vaak moet je nieuwe CrossFit schoenen kopen?

  Hoe vaak je nieuwe CrossFit schoenen koopt, hangt af van het gebruik. Als u defecten of extreme slijtage ziet of merkt dat ze niet meer goed passen, vervang ze dan. Anders is een goede vuistregel om elke 12 maanden nieuwe CrossFit-schoenen te kopen.


 • Zijn CrossFit schoenen goed om te wandelen?

  CrossFit-schoenen zijn mogelijk niet geschikt om te lopen, omdat ze niet de juiste demping of flexibiliteit bieden om te lopen. CrossFit schoenen bieden een zekere mate van stabiliteit voor zwaar tillen en zijn daarom niet ideaal voor de vrije beweging die nodig is om te lopen.


 • Wat maakt CrossFit schoenen anders dan andere schoenen?

  CrossFit-schoenen verschillen van andere schoenen omdat ze zijn ontworpen om stabiliteit te bieden voor zwaar tillen. Ze moeten echter ook licht en flexibel zijn, omdat er veel dynamische bewegingen nodig zijn in CrossFit-trainingen. Hardloopschoenen met dikke zolen of schoenen met gebogen voorkanten bieden niet de juiste beweging of stabiliteit voor CrossFit-trainingen.


 • Kan ik CrossFit-schoenen gebruiken om te hardlopen?

  Het is geen goed idee om CrossFit-schoenen te gebruiken voor hardlopen, omdat de ondersteuningsgebieden anders zijn. Hardloopschoenen hebben vaak een gebogen voorkant om je vooruit te helpen. CrossFit schoenen hebben een stevige teendoos om het tillen en springen te ondersteunen. Daarom zul je met CrossFit schoenen niet zo goed hardlopen als doelbewust ontworpen hardloopschoenen.


 • Kun je CrossFit schoenen buiten dragen?

  Je kunt CrossFit-schoenen buiten dragen, vooral als je CrossFit-sportschool hardlopen of buiten sporten omvat. Je schoenen zullen echter waarschijnlijk vies worden en je hebt misschien een tweede paar nodig wanneer je terugkeert naar de sportschool. CrossFit-schoenen zijn niet ontworpen om bestand te zijn tegen natte omstandigheden of te worden gebruikt in de sneeuw, modder of kou.


 • Hoe maak je CrossFit schoenen schoon?

  Reinig CrossFit schoenen met een doek gedrenkt in warm zeepsop en uitgewrongen tot ze vochtig zijn. Gebruik een milde zeep. Sommige CrossFit-schoenen kunnen worden gewassen in een machine op de handwascyclus en vervolgens aan de lucht worden gedroogd. Controleer het label of de bedrijfswebsite van uw specifieke paar voor instructies.

Waarom Trust bodymindspirit Fit

Mallory Creveling schrijft en test al meer dan tien jaar trainingsuitrusting, met name sneakers. Ze erkent de voordelen van een goede set schoenen om kracht te helpen door zwaar tillen en krachtig springen. Ze is ook een gecertificeerde personal trainer, met jarenlange ervaring in het helpen van vrouwen bij het vinden van hun beste pasvorm.

Onze beste algemene selectie is de Nike Metcon 6 trainingsschoen voor de perfecte combinatie van ondersteuning, flexibiliteit en ademend vermogen. Als je extra ondersteuning nodig hebt tijdens het doen van box jumps, squat jumps of andere springoefeningen, is de Reebok Nano X1 Trainingsschoen een goede keuze.

Voor een schoen die een perfecte mix biedt van de stabiliteit en flexibiliteit die je nodig hebt voor CrossFit, kun je niet fout gaan met de Nike Metcon 6. Als je op zoek bent naar een schoen die iets meer bewegingsgemak biedt, vooral als je je concentreert op hogere sprongen en krachtigere plyometrie, heeft de Reebok Nano X1 wat je nodig hebt.