Michelle Visage’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Radio-dj, zangeres en tv-gastvrouw Michelle Lynn Shupack – later bekend als Michelle Visage – werd geboren op 20 september 1968 in New Jersey, VS, waar ze ook opgroeide. Michelle wist al van jongs af aan dat ze geadopteerd was. In 1984 verhuisde ze naar New York om de American Musical and Dramatic Academy bij te wonen. Na haar afstuderen bleef Michelle in NYC om een carrière in acteren na te streven en was ze zeer actief in de clubscene van de stad.

In de late jaren 1980 werkte Michelle overdag als receptioniste in een modewinkel en maakte ze ’s nachts deel uit van de dragbal van New York. Michelle nam de achternaam “visage” (wat Frans is voor “gezicht”) aan na het verdienen van de bijnaam “cara” (het Spaans van het woord) omdat mensen het verkeerd bleven uitspreken. Ze werd een prominent figuur, leerde voguing (een bepaalde moderne housedansstijl, die populair werd dankzij Madonna’s nummer “Vogue”) en voerde het zelfs uit op de nationale televisie, toen Michelle naast Cesar Valentino in de show verscheen De verloren verbinding, in 1988.

In 1990 deed Michelle Visage auditie voor een plaats in het R&B-bandtrio Seduction en won. Samen met Robert Clivilles en David Cole tekenden ze bij A&M Records, wat verschillende hits voortbracht. Na de ontbinding van de band werkte Michelle samen met de freestyle dansact TKA als gastzangeres en verzorgde ze ook de leadzang voor een andere dansmuziekband van voormalige bandgenoten Clivilles en Cole, The S.O.U.L. S.Y.S.T.E.M. Het nummer “It’s Gonna Be a Lovely Day” werd opgenomen in de film uit 1992 De Bodyguard’s soundtrack en werd een nummer-één dance single in 1993.

Michelle is ook verschenen in verschillende muziekvideo’s van haar vriend RuPaul, met wie ze ook verschillende shows heeft georganiseerd, zowel op radio als op tv. Op televisie waren hun meest prominente samenwerkingen de VH1-talkshow De RuPaul Show en later RuPaul’s Drag Race en RuPaul’s Drag Race Alle Sterren, waarin ze als jurylid verscheen en waarvoor ze verschillende prijzen won. Op de radio presenteerden Michelle en RuPaul samen de ochtendshow op WKTU in NYC (tussen 1996 en 2002). Nadat RuPaul de radio verliet, ging Michelle vele andere ochtendshows hosten in verschillende Amerikaanse steden: Hot 92 Jamz (KHHT) in Los Angeles; The Morning Mix op WNEW-FM in NYC; Sirius Satelliet Radio’s The Beat 66; en SUNNY 104.3 in West Palm Beach, Florida. In 2014 begon ze een wekelijkse podcast te co-hosten RuPaul: Wat is de Tee? met oude vriend RuPaul, waarin ze beroemdheden interviewden en een breed scala aan onderwerpen bespraken.

In januari 2015 deed Michelle mee aan de vijftiende reeks van de Britse realityserie, Beroemdheid Big Brother op Channel 5 als deelnemer, die een maand later het huis verlaat. Michelle coverde en gaf later commentaar op de Live Grand Final van het Eurovisie Songfestival in 2017, samen met Ross Matthews. Ze nam ook deel als jurylid in de eerste twee seizoenen van Ierland heeft talent. In 2019 nam Michelle deel aan de zeventiende serie van BBC’s danswedstrijd Strikt komen dansen, wat bewijst dat ze aan beide kanten van elke competitie kan staan.