Tien van Staven Tarotkaart Betekenis

Tien van Staven Tarotkaart Betekenis

De Tien Staven is vergelijkbaar met de Negen van Staven in die zin dat beide kaarten de strijd van het leven vertegenwoordigen. Maar in tegenstelling tot de kaart eerder, symboliseert de Tien van Staven hoe het echt voelt om een zware last te dragen.

Of het nu fysiek, financieel, emotioneel of spiritueel is, te veel op je bord hebben kan leiden tot een bestaan dat meer op een last dan op een zegen lijkt.

Wat kun je leren over het balanceren van verantwoordelijkheid van deze Kleine Arcana-kaart? Is er een manier om je problemen om te zetten in triomf? Blijf lezen voor meer informatie.

Tien sleutelwoorden van Staven

Voordat we dieper ingaan op de rechtopstaande en omgekeerde tien toverstokken kaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, eerst een kort overzicht van de belangrijkste woorden verbonden aan deze Kleine Arcana kaart.

Rechtop Worstelen, overbelasten, je bezwaard voelen
Omgekeerd Onbetrouwbaar, stress, uitstelgedrag
Ja of nee Nee
Numerologie 10, 1
Element Brand
Planeet Jupiter
Astrologisch teken Boogschutter

Tien van Wands Kaart Beschrijving

Om de tarotkaart van de Tien van Staven volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, kleuren en symboliek bekijken.

tien van de toverstokken tarotkaart

Op het gezicht van de Tien Staven draagt een man een bundel van tien toverstokken. Deze stokken lijken zwaar als hij een beetje voorovergebogen is.

Omdat hij naar een stad loopt, kunnen we de uitdrukking op zijn gezicht niet zien. Is het er een van nood? Of misschien uitputting?

Of hij blij lijkt om zijn bestemming te naderen, kunnen we alleen maar raden. Wat wel duidelijk is, is dat de jongeman vooralsnog overbelast lijkt te zijn. Is er iets dat hij zou kunnen doen om zijn last een beetje te verlichten?

Rechtopstaande tien van staven betekenis

Elke betekenis verbonden met de Rechtopstaande tien staven heeft te maken met hard werken. Hoewel het essentieel is om ijverig en verantwoordelijk te zijn, kan alles wat te veel is ongezond zijn.

Velen van ons zijn van nature people pleasers. We nemen te veel projecten en taken op ons omdat we ons schuldig voelen als we ‘nee’ of ‘ik kan het niet’ zeggen. De Tien van Staven waarschuwt voor deze slechte gewoonte.

Hoewel het nobel is om anderen te helpen, kan het giftig zijn om jezelf financieel, emotioneel of fysiek uit te breiden in de naam van ‘helpen’. Als deze kaart in je lezing is verschenen, kijk dan goed waar je tijd en energie op gericht zijn.

Geld en carrière betekenis

De Tien Staven verschijnt vaak in een geld en carrière lezen wanneer iemand zich overwerkt, onderbetaald en ondergewaardeerd voelt. Soms heb je het gevoel dat je het licht aan het einde van de tunnel kunt zien.

De dagelijkse sleur kan het echter moeilijk maken om geloof te houden. Als je de Tien van Staven iets beter bekijkt, zul je merken dat de staven het vermogen van de man om de route te zien blokkeren.

Soms hebben we alles wat we nodig hebben om te slagen, maar falen we toch omdat we gefocust zijn op het nu in plaats van het grotere geheel. Welke financiële en carrièregerelateerde doelen heb je? Zijn er materiële dingen die je echt wilt bereiken, zoals een nieuw huis of een nieuwe auto?

Kijk in vogelvlucht naar de situatie. Wat heb je in petto dat je kan helpen om dit te laten gebeuren? Maak hier een lijstje van en focus op het positieve.

Liefde en relaties Betekenis

In liefde en relatiesde Tien Staven vertegenwoordigt iemand die het gevoel heeft dat hij of zij alle inspanningen levert. Er is een onevenwichtigheid in de relatie, waarbij de ene persoon alle verantwoordelijkheid op zich neemt terwijl de andere persoon zich op andere dingen concentreert.

Dit komt vaak voor in lezingen waarbij één echtgenoot een workaholic is of anderszins bezig is. De andere echtgenoot kan het gevoel hebben dat hij / zij de emotionele last draagt.

Natuurlijk is elke situatie anders, maar als deze gevoelens niet worden aangepakt, kunnen ze gemakkelijk in wrok uitmonden.

Als je single bent, suggereert de Ten of Wands dat je te veel bagage hebt om succesvol te zijn in een relatie.

Deze zelfde betekenis komt naar voren bij koppels die moeite hebben om ook het verleden los te laten. Het is moeilijk om je op de toekomst te concentreren als je nog steeds worstelt met het gewicht van dingen die je moet achterlaten.

Als jij dit bent, leg dan je toverstokken neer en loop moedig je toekomst in.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Stress doodt! Het kan doe zowel je lichaam als geest pijn. Als je intense druk voelt die zich aandient fysiek of mentaal, is het tijd om van jezelf een topprioriteit te maken.

Misschien moet je een aantal moeilijke offers brengen die voor je grotere goed zijn. Doorgaan met het gewicht van de wereld op je schouders zal alleen maar leiden tot een inzinking.

Neem de tijd om je schema te temmen. Zijn er dingen die je kunt bezuinigen of helemaal kunt schrappen? Begin met het reserveren van slechts twee uur per week die je kunt wijden aan je eigen gezondheid en spirituele doelen.

Tien van staven omgekeerde betekenis

In deze paragraaf zullen we wat meer vertellen over wat het betekent als je de Ten of Wands tarotkaart in omgekeerde positie (ondersteboven) hebt getrokken.

tien toverstokken omgekeerd

Heb jij of iemand in je leven moeite met het nemen van verantwoordelijkheid vanwege angst, gebrek of onzekerheid? De Omgekeerde Tien van Staven staat niet voor luiheid.

Het benadrukt een situatie waarin iemand zich zo overweldigd voelt dat hij bezwijkt onder druk. Omdat het gewicht van de wereld op hen rust, bevriezen ze uit angst.

Als je in de ‘overbelastingsmodus’ zit en je motivatie of drive bent kwijtgeraakt, wees dan niet hard voor jezelf. Accepteer in plaats daarvan waar je bent en neem de tijd om te ‘resetten’. Je zult je veel beter voelen als je eenmaal loslaat dat je het allemaal moet doen en je concentreert op wat voor jou het belangrijkst is.

Tien Staven: Ja of Nee

Omdat de Tien Staven algemene betekenis heeft te maken met overbelast zijn, het antwoord op Ja of nee vragen met betrekking tot deze kaart alleen is Nee.

Net als het toevoegen van te veel blokken aan een toren, kan het nemen van serieuze beslissingen op dit moment ervoor zorgen dat alles naar beneden stort.

In plaats van te handelen, neem je de tijd om jezelf te ontlasten van de huidige verantwoordelijkheden die je op ‘overbelasting’ hebben gezet. Dan ben je in een veel betere positie om belangrijke beslissingen en relaties in twijfel te trekken.

Tien van Staven en Astrologie

De Tien van Staven vertegenwoordigt het sterrenbeeld Boogschutter, een vuurteken geregeerd door Jupiter. Boogschutters zijn meestal loyale, slimme, assertieve en medelevende persoonlijkheden.

Belangrijke tien staven combinaties

In combinatie met andere kaarten kan de betekenis van de Tien Staven enigszins veranderen. Hieronder vind je de belangrijkste combinaties van deze Wands kaart.

Tien van Staven en de Magiër

Er is niets mis met hard werken om jezelf te bewijzen. In feite is de boodschap van de Magiër en de Tien van Staven samen dat je jezelf moet bewijzen door grote inspanning. Als er iets is dat je echt wilt (d.w.z. een promotie, een relatie), spoort de Goochelaar je aan om ’te laten zien en te vertellen’. Doe er bloed, zweet en tranen in en de beloning zal van jou zijn.

Tien van Staven en de Keizerin

De keizerin is een aardekaart, die een verzorgende en moederlijke geest vertegenwoordigt. In tegenstelling tot de Emporer is haar verlangen niet om te controleren. In plaats daarvan is haar passie om te helpen.

Velen van ons, vooral vrouwen, nemen de rol van keizerin op zich. We hebben een diep verlangen om anderen te helpen en te behagen. Dit is de menselijke natuur. Het is echter onmogelijk om anderen de hele tijd gelukkig te maken. Om dit te proberen en dit te doen, draagt alleen maar bij aan intern ongeluk en gevoelens van lage eigenwaarde.

In plaats van te veel aan te nemen of te geven, probeer je te concentreren op je eigen interne behoeften. Zijn er dingen in je die je verwaarloost door al je energie in te zetten voor externe dingen? Als dat zo is, is dit het moment om een verandering aan te brengen.

Tien van Staven en de Negen van Kelken

Deze kaartcombinatie is geen voor de hand liggende, maar het heeft nog steeds een krachtige boodschap. Het is belangrijk om onze verplichtingen na te komen, maar niet tot het punt dat werk en wereldse bezittingen ons regeren. Sommige mensen hechten veel waarde aan geld en materiële dingen, en dat is oké!

Maar hoe zit het met de andere delen van het leven, zoals de verbinding met jezelf, een hogere macht, familie en vrienden? De Negen van Kelken en Tien van Staven waarschuwen ervoor om niet zo verwikkeld te zijn in prestaties dat je al het andere verwaarloost.

Tien van Staven en de Gehangene

Stop met volhouden. Dit is de leiding van de Tien van Staven en de Gehangene. Er is geen manier om vooruit te komen als je nog steeds vasthoudt aan de pijn van het verleden.

Het is altijd goed om te leren van onze ervaringen, maar we moeten niet toestaan dat deze levenslessen ons gebonden houden. Leg alle toverstokken neer die je niet langer dienen.

Dit zal jullie last verlichten en jullie naar een veel betere toekomst stuwen.

De Tien van Staven Tarotkaart Inspiratie

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, betekent dit niet dat ik ook andere decks gebruik. En er zijn zoveel mooie decks die er zijn! Ik kan mezelf verliezen door te bladeren en op internet te zoeken naar mooie tarotkaarten.

Hieronder vind je een kleine selectie van prachtige Ten of Wands tarotkaarten. Als je zelf een Ten of Wands tarotkaart hebt gemaakt en deze wilt delen, hoor ik graag van je!

De Tien van Staven FAQ

De reacties en vragen die ik kreeg van mijn lezers (jullie!) zijn overweldigend. Ik ben enorm dankbaar dat ik deze interactie heb en terwijl ik reageer op elke boodschap die ik krijg, beantwoord ik hier de meest gestelde tarotvragen over de Tien van Staven betekenis en algemene tarotkaartvragen.

Wat is de algemene betekenis van het pak van staven?

De Pak van Staven wordt het nauwst geassocieerd met vuur en energie, een creatieve soort, die leven blaast in dingen die voorheen niet bestonden. De toverstokkaarten vertegenwoordigen spiritualiteit, inspiratie, ambitie, competitie en het verlangen naar macht. Vind hier alle toverstokken tarotkaart betekenissen.

Duidt de Tien van Staven op een Ja of Nee in een Tarotlezing?

De algemene betekenis van de Tien van Staven heeft te maken met te veel op je bord hebben, het antwoord op Ja of nee vragen met betrekking tot deze kaart alleen is Nee.

Wat is de tien van staven liefde betekenis?

Heb je het gevoel dat je alle inspanningen levert, terwijl je partner zich op andere dingen richt? In liefde en relaties, duidt de Tien van Staven op een onevenwichtigheid in je relatie.

De tien staven in een lezing

Dat is alles voor de Tien van Staven betekenis! Kun je er geen genoeg van krijgen? Als je de rechtopstaande of omgekeerde Ten of Wands-kaart in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Onze community hoort graag over spot-on lezingen, dus neem even de tijd om het ons te laten weten in de reacties hieronder!