Merken die glutenvrije noten en pinda’s aanbieden

Merken die glutenvrije noten en pinda's aanbieden
Drie kommen noten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


  • Overzicht
  • Glutenvrije noten en pinda’s
  • Gespecialiseerde merken
  • Glutenvrij notenmeel
  • Producten om te vermijden
  • Een woord van bodymindspirit

Gewone, onbewerkte noten en pinda’s zijn glutenvrij. Maar veel merken noten zijn niet veilig op het glutenvrije dieet, omdat noten vaak worden verwerkt en verpakt op lijnen die worden gedeeld met glutenbevattende producten. Bovendien worden veel noten verkocht in mixen die glutenbevattende ingrediënten bevatten, zoals pretzels en crackers.

Overzicht

Helaas zijn de meest populaire merken noten en pinda’s die in supermarkten worden verkocht niet beschouwd als glutenvrij. Dat maakt het inkopen van echt glutenvrije noten en pinda’s een uitdaging voor mensen die het glutenvrije dieet volgen en noten en pinda’s willen kunnen eten.

Gelukkig zijn er merken en verkooppunten die de nodige stappen ondernemen om noten en pinda’s veilig te houden voor mensen met coeliakie en niet-coeliakie glutengevoeligheid. Lees verder voor glutenvrije noten- en pindamerken (en om te leren welke merken niet worden aanbevolen).

Glutenvrije noten en pinda’s

Deze merken en producten zijn op grote schaal verkrijgbaar in supermarkten en worden door hun fabrikanten als glutenvrij beschouwd:

Blauwe Diamant

Blue Diamond maakt verschillende glutenvrije amandelproducten, waaronder de amandelnotenmelk en de crackers op basis van noten. Volgens het bedrijf bevatten de meeste noten geen gluteningrediënten en worden ze als glutenvrij beschouwd. Dit omvat Blue Diamond gewone, gezouten en gearomatiseerde variëteiten.

Je moet echter Jordan Almonds (met snoep bedekte amandelen in witte en pasteltinten) en Wasabi &Soy Sauce Flavored Almonds vermijden, omdat deze variëteiten gluten bevatten, volgens het bedrijf. Houd er rekening mee dat de glutenvrije notenproducten in dezelfde faciliteit kunnen worden verwerkt als de glutenbevattende notenproducten. Blue Diamond is landelijk verkrijgbaar en u zou het merk in de meeste supermarkten moeten kunnen vinden.

Fisher Noten

Volgens het bedrijf zullen alle producten die kwalificeren als glutenvrij (tot minder dan 20 delen per miljoen gluten) als zodanig worden geëtiketteerd. Bovendien zegt Fisher dat het alle glutenbevattende ingrediënten op zijn etiketten zal vermelden. Producten worden routinematig getest op gluten.

Merk op dat Fisher ten minste twee notenproducten met rooksmaak heeft (Smoke &Bacon Flavored Almonds en Dry Roasted Peanuts). Gerstemoutmeel wordt soms gebruikt in rookaroma’s, dus zorg ervoor dat u de etiketten van producten met rooksmaak zorgvuldig onderzoekt. Fisher Nuts worden in veel supermarkten verkocht.

Nuts.com

Dit is een website, geen merk, maar Nuts.com biedt de breedste selectie gecertificeerde glutenvrije noten en pinda’s die overal verkrijgbaar zijn. Er zijn twee categorieën “glutenvrij” op Nuts.com: glutenvrij en glutenvrij gecertificeerd (van de GFCO). De producten die GFCO-gecertificeerd glutenvrij zijn, hebben strenge tests ondergaan die ervoor zorgen dat ze minder dan 10 delen per miljoen gluten bevatten.

Ondertussen worden producten die zijn gelabeld als “glutenvrij” maar niet GFCO-gecertificeerd zijn, beschouwd als glutenvrij volgens de wettelijke norm van minder dan 20 delen per miljoen gluten. “Merk op dat deze niet-gecertificeerde glutenvrije producten ook worden behandeld op een speciale glutenvrije productielijn in een apart gedeelte van ons magazijn”, stelt het bedrijf.

Je kunt vrijwel elk mogelijk type noot vinden bij Nuts.com, en de noten worden gekruid, ongekruid, in de schaal en al gepeld aangeboden. Je kunt ook een verscheidenheid aan glutenvrije notenmeelsoorten vinden (zie hieronder).

Prachtig bedrijf

Amandelen en pistachenoten geproduceerd door The Wonderful Company en verkocht in plastic zakjes, hebben het label ‘glutenvrij’. Amandelsmaken zijn onder andere: geroosterd en gezouten, geroosterd zonder zout en natuurlijk rauw. Pistache smaken omvatten geroosterd en gezouten, zout en peper, licht gezouten, geen zout, zoete chili en honing geroosterd. Zowel ongepelde als gepelde pistachenoten worden aangeboden (als je niet geniet van de uitdaging om pistachenoten uit hun schelpen te halen).

Gespecialiseerde merken

Deze minder bekende merken zijn niet overal verkrijgbaar, maar je kunt ze online en in een paar winkels vinden:

Bhuja Snacks

Als je trailmix mist die crackers en andere ingrediënten op basis van granen bevat, vind je misschien iets dat je lekker vindt van Bhuja Snacks. Het bedrijf maakt notenmixen met crackers die glutenvrij gecertificeerd zijn door de Glutenvrije Certifikation Organization (GFCO), die testen vereist op minder dan 10 delen per miljoen gluten (minder is altijd beter). De noedels en crackers zijn gemaakt met gele erwten, kikkererwten, rijst, tapioca en aardappel.

Merk op dat het merk ook “Beer Mix” maakt, dat gecertificeerd glutenvrij is en geen bier lijkt te bevatten. Je kunt Bhuja Snacks vinden op Amazon en bij verschillende supermarktketens, waaronder Sweetbay en Albertson’s. Je kunt ze ook tegenkomen bij Costco.

Voedingsmiddelen in leven

Foods Alive, dat producten produceert die variëren van crackers tot glazen rietjes, beschikt over een verscheidenheid aan “Superfoods” -notenproducten die het label “glutenvrij” hebben.Deze omvatten Wild Jungle Peanuts (een verscheidenheid aan pinda’s die zeer laag is in aflatoxine), plus biologische amandelen, paranoten, cashewnoten, pecannoten en walnoten. U kunt sommige Foods Alive-producten op Amazon vinden of rechtstreeks bij het bedrijf bestellen.

Biologische Gemini TigerNut Original

Deze noten, populair bij sommige mensen die een Paleo-dieet volgen, glutenvrij, volgens het bedrijf. Ze zijn ook rauw, niet-GMO, USDA-gecertificeerd biologisch en koosjer. Organic Gemini biedt ook tijgernootmeel, dat ook glutenvrij is.

Sahale Snacks

Dit merk, vernoemd naar Sahale Peak in het North Cascades National Park in de staat Washington, produceert een reeks noten- en notensnacks met interessante smaken, zoals Natuurlijk Granaatappel Gearomatiseerde Cashewnoten en Thaise Cashewnoten Geglazuurde Mix. Volgens het bedrijf zijn de notenmixen en trailmix die in zakjes en in “grab and go” -pakketten worden verkocht, glutenvrij gecertificeerd door de GFCO. Zoek naar het “GF” -symbool op de verpakking.

De producten zijn ook gecertificeerd non-GMO. Sahale Snacks worden verkocht in Target-winkels en in andere verkooppunten.

Sante Noten

Als u glutenvrije noten wilt zonder enig risico op kruisbesmetting van pinda’s, is dit merk misschien een goede gok. Sante Nuts-producten zijn glutenvrij, sojavrij, gecertificeerd koosjer en veganistisch en worden geproduceerd in een volledig pindavrije omgeving. Sante biedt amandelen, pecannoten en walnoten in verschillende smaken en mixen. Het merk wordt verkocht in verkooppunten voornamelijk in Noord-Californië en Nevada en is online verkrijgbaar.

De Pindawinkel van Williamsburg

De Peanut Shop (een vaste waarde in Colonial Williamsburg, Va.) biedt een breed scala aan glutenvrije notenproducten in zijn online winkel, waaronder meerdere smaken pinda’s (Virginia staat bekend om pinda’s), met chocolade bedekte notenbroze, donkere en met melkchocolade bedekte amandelen, honing-geroosterde cashewnoten, zoete Georgia pecannoten en pinda bros. Je vindt er ook geschenkdozen met veel van dezelfde producten.

Glutenvrij notenmeel

Veel mensen die glutenvrij zijn, vooral degenen die het Paleo-dieet volgen of een dieet met weinig koolhydraten, vervangen notenmeel voor meel op basis van granen in gebakken goederen. Hier vind je glutenvrij notenmeel:

Bob’s Rode Molen

Bob’s Red Mill is misschien wel het meest beschikbare glutenvrije notenmeel op de markt. Je zult het waarschijnlijk vinden in de meeste natuurvoedingswinkels en in veel supermarkten met een grote natuurvoedingsafdeling. Dit amandelmeel is superfijn en wordt gemalen uit hele amandelen.

Koning Arthur

King Arthur beschikt over superfijn amandelmeel dat glutenvrij is gecertificeerd door de GFCO. Je kunt het vinden in veel supermarkten en natuurvoedingswinkels.

Nuts.com

Nuts.com biedt een verscheidenheid aan glutenvrij notenmeel, waaronder amandel-, cashew-, kastanje-, hazelnoot-, macadamia-, pistache- en biologische tijgernootmeelsoorten. Ze zijn allemaal glutenvrij gecertificeerd door de GFCO, behalve het tijgernotenmeel, dat voldoet aan de minder strenge niet-gecertificeerde glutenvrije norm.

Welzijn

Wellbee’s is een website die gespecialiseerd is in graanvrij koken en ingrediënten voor het Specifieke Koolhydraten Dieet. Het bedrijf beschikt over amandel-, cashew-, walnoot-, hazelnoot- en pecannotenmeel, die allemaal als glutenvrij worden beschouwd.

Producten om te vermijden

De volgende bedrijven maken producten die in veel supermarkten te vinden zijn. Ze worden echter niet aanbevolen voor mensen die het glutenvrije dieet volgen, meestal vanwege glutenkruisbesmetting die het gevolg is van gedeelde faciliteiten of apparatuur:

Diamant van Californië

Dit bedrijf, niet gerelateerd aan Blue Diamond, produceert voornamelijk walnoten, pecannoten en amandelen, hoewel het ook pistachenoten, cashewnoten, macadamianoten, pijnboompitten en hazelnoten aanbiedt. Ze worden allemaal verwerkt op gedeelde apparatuur en dragen een waarschuwing “kan tarwe bevatten”.

Kirkland Handtekening

Costco verkoopt Kirkland Signature en producten van dit merk zijn ook verkrijgbaar op Amazon. Helaas hebben sommige noten van Kirkland Signature een waarschuwing dat ze worden verwerkt op lijnen die worden gedeeld met tarwebevattende producten.

Plantenbakken Noten

Dit is een Kraft Foods bedrijf. Kraft heeft een beleid om glutenbevattende ingrediënten op productetiketten te vermelden. Tenzij een product echter expliciet is geëtiketteerd als ‘glutenvrij’, kan het onderhevig zijn aan glutenkruisbesmetting, zelfs als het geen glutenbevattende ingrediënten bevat. Planters labelt geen van zijn producten als “glutenvrij” en het merk bevat trailmixen en “dessert-geïnspireerde mixen” die gluteningrediënten bevatten en worden verwerkt op dezelfde apparatuur als de gewone noten en pinda’s.

Het wordt aanbevolen om uit de buurt te blijven van Planters-notenproducten, hoewel sommige mensen hebben gemeld dat ze ze zonder problemen kunnen consumeren.

Virginia Diner

Virginia Diner biedt pinda’s (zowel in de schaal als uit de schaal) samen met verschillende pindaproducten. Hoewel de enige twee glutenbevattende producten die door dit bedrijf zijn gemaakt, de Tailgate Snack Mix en de Old Bay Snack Mix zijn, lopen alle producten het risico op glutenkruisbesmetting als gevolg van het gebruik van gedeelde apparatuur, aldus een medewerker van de klantenservice. Productetiketten vermelden dit risico waar van toepassing.

Wij zijn noten

Dit is een klein familiebedrijf gevestigd in St. Paul, Minn., dat gespecialiseerd is in gastronomische noten en trailmix. Helaas stelt het bedrijf: “We classificeren of labelen geen van onze noten als glutenvrij omdat ze zijn verpakt in een faciliteit waar ze in contact kunnen komen met tarwe of andere glutenbevattende items.”

Een woord van bodymindspirit

Zoals u kunt zien, is het veilig inkopen van glutenvrije noten en pinda’s (samen met notenmeel en noten / pindamixen) mogelijk, hoewel het een uitdaging kan zijn om op korte termijn te doen als uw lokale supermarkt een kleine selectie heeft. Meestal kun je bijna altijd Blue Diamond-producten vinden, en de meeste winkels hebben ook Prachtige pistachenoten en amandelen (je kunt deze vinden in de groentesectie in tegenstelling tot in het snackpad).

Een laatste opmerking: over het algemeen moet u oppassen voor de generieke (of winkelmerk) verpakte hele noten in de productsectie, omdat veel van deze worden geproduceerd op apparatuur die wordt gedeeld met gluteningrediënten. Sommige mensen melden echter veel geluk met deze verpakte noten, zolang de allergiewaarschuwing op die specifieke verpakking geen vermelding van tarwe bevat. Als op het pakket staat “Kan bevatten: Tarwe”, koop het dan niet.

Toch is je beste gok (vooral als je bijzonder gevoelig bent voor sporengluten) om vast te houden aan noten die als glutenvrij of (beter nog) gecertificeerd glutenvrij worden beschouwd uit de bovenstaande lijsten.

Je kunt vrijwel elk mogelijk type noot vinden bij Nuts.com, en de noten worden gekruid, ongekruid, in de schaal en al gepeld aangeboden. Je kunt ook een verscheidenheid aan glutenvrije notenmeelsoorten vinden (zie hieronder).

De producten zijn ook gecertificeerd non-GMO. Sahale Snacks worden verkocht in Target-winkels en in andere verkooppunten.

Het wordt aanbevolen om uit de buurt te blijven van Planters-notenproducten, hoewel sommige mensen hebben gemeld dat ze ze zonder problemen kunnen consumeren.