7 stukjes coronavirus goed nieuws uit 2021

Search

Ondanks omicron zijn er nog genoeg redenen om positief te blijven

We leven allemaal officieel twee jaar midden in een wereldwijde pandemie – en we gaan naar onze derde.

Het heeft het leven veranderd zoals we het kenden – we hebben geliefden verloren, verdeeldheid ervaren als nooit tevoren in de politiek en de volksgezondheid, en misschien geconfronteerd met eenzaamheid, angst of andere psychische problemen.

Te midden van het unieke liefdesverdriet, de pijn en het onrecht veroorzaakt door de pandemie , hebben we ook mensen zien samenkomen op manieren die we anders misschien nooit zouden hebben.

De hele, wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap heeft projecten in de wacht gezet om te werken aan en vaccins te ontwikkelen waarvan de mRNA-technologie niet alleen het verloop van de pandemie heeft veranderd , maar ook de manier waarop we andere dodelijke ziekten bestrijden voor altijd zal veranderen.

We zagen (al uitgeputte) medische professionals die hard werkten om desinformatie over vaccins te bestrijden en zich tot het uiterste inspanden om de toegang tot vaccins te garanderen. We zagen de armoede in de VS in het algemeen afnemen dankzij pandemiemaatregelen, mensen die opstonden om financiële hulp en maaltijden te bieden. We vierden het wereldwijde vaccinuitrolprogramma (en de rol van Dolly Parton daarin), COVAX krijgt een start om vaccingelijkheid over de hele wereld te garanderen. Overal hebben we COVID-goed nieuws gezien.

Het is belangrijk op te merken dat zelfs met COVAX de uitrol van vaccins lang niet in de buurt van billijk is geweest, en dit moet in 2022 veranderen. Er is nog vooruitgang te boeken in zoveel facetten van de pandemie.

We hopen dat deze krantenkoppen je herinneren aan de momenten van hoop die we het afgelopen jaar van de pandemie hebben gezien, en je inspireren om de goede te blijven terwijl we de pandemie samen onder ogen zien in 2022.

Een volledig vrouwelijk medisch team zorgde ervoor dat COVID-19-vaccins worden afgeleverd in de meest afgelegen delen van Alaska

Medisch team in een slee, naast een klein vliegtuig, in Alaska
Foto met dank aan Courtesy of James Austin

Een team van vrouwen – een arts, apotheker en 2 verpleegkundigen – in Alaska zorgde ervoor dat COVID-19-vaccins de meest geïsoleerde, afgelegen delen van Noord-Alaska bereikten.

Apotheker Meredith Dean, Dr. Katrine Bengaard en twee verpleegkundigen, Heather Kenison en James Austin V nemen vliegtuigen, sneeuwscooters en / of sleeën om ervoor te zorgen dat iedereen in Alaska toegang heeft tot het vaccin.

De chief medical officer van Alaska, Dr. Anne Zink schreef op Facebook: “Dr. Bengaard en zijn team gingen naar Ambler, Shungnak en Kobuk en boden het Pfizer-vaccin aan alle essentiële werknemers en senioren van 65 jaar en ouder. Ontvangers gaven aan hoe dankbaar ze waren dat ze, hoewel ze zo ver weg zijn, dit vaccin krijgen. Ze worden niet vergeten.”

Meer dan 400 mensen in 32 staten beloofden meer dan $ 259.000 te doneren uit hun stimuluscheques

Wanneer veel Amerikanen hun stimuleringsbetalingen van $ 600 hebben ontvangen , hebben honderden mensen met de middelen om dit te doen, beloofd om een deel van of hun geheel stimulus check via PledgeMyCheck. Donaties varieerden van een lokale organisatie of kleine bedrijven in hun gemeenschap, tot personen die hulp nodig hadden bij huurbetalingen, tot landelijke organisaties zoals Feeding America.

We houden van deze eenvoudige manier om een groot verschil te maken.

Steph en Ayesha Curry hebben tijdens de pandemie meer dan 15 miljoen maaltijden geserveerd (en tellen dat ook)

Ayesha en Steph Curry dragen Eat Learn Play shirts
Foto met dank aan Eat Learn Play Foundation

Aan het begin van de pandemie vorig jaar kondigden steph en Ayesha Curry’s Eat Learn Play foundation aan dat ze zouden samenwerken met chef-kok Jose Andres en World Central Kitchen om 300.000 maaltijden per week uit te delen aan mensen in nood in de gemeenschap van Oakland, Californië. En ze bleven het doen.

Nu, bijna een jaar later, hebben ze “meer dan 15 miljoen maaltijden” uitgedeeld aan mensen in de gemeenschap. Volgens hun eindejaarsupdate van 2020 heeft het programma ongeveer $ 20 miljoen teruggestoken in de gemeenschap en geleid tot het opnieuw inhuren van meer dan 900 restaurantmedewerkers in het gebied.

In misschien wel de beste team-up in de geschiedenis gaf de stichting ook een subsidie om maaltijden van Oakland-restaurants te kopen en te distribueren.

Tijdens de pandemie heeft een recordaantal mensen zich aangemeld om verpleegkunde te studeren in het VERENIGD KONINKRIJK.

verzekerenVolgens nieuwe gegevens van de Britse universitaire toelatingsdienst (Ucas) stegen de aanvragen voor verpleegcursussen in het VK met 32%.

Er waren in totaal 60.130 aanvragers voor verpleging tegen de belangrijkste aanvraagdeadline en voor het eerst meldden meer dan 10.000 mensen van 35 jaar of ouder zich aan.

Een sollicitant, de 25-jarige Florence Reeve, vertelde Radio 1 Newsbeat dat het zien van de ervaring oVrienden die tijdens de pandemie in ziekenhuizen werkten, gaven haar de motivatie om zich aan te melden om kinderverpleging te studeren.

De Britse regering heeft zich ertoe verbonden om tegen 2025 50.000 extra verpleegkundigen toe te voegen aan de National Health Service (NHS) en wil ook de behoefte aan langdurige ondersteuning voor burn-out en posttraumatische stress onder verpleegkundigen aanpakken.

Minister van Zorg Helen Whately vertelde BBC News: “Deze cijfers zijn een bewijs van het werk van Health Education England en Ucas bij het benadrukken van verpleging als een lonend en toegankelijk carrièrepad, evenals de opmerkelijke prestaties van alle gezondheids- en zorgprofessionals in het afgelopen jaar. We zijn weer een stap dichter bij het leveren van 50.000 extra verpleegkundigen voor onze NHS en het bieden van betere gezondheidszorg voor iedereen.”

Door zowel toegang als gemeenschappelijke angsten aan te pakken, hielp een vrouw in San Francisco meer dan 1.270 mensen in haar gemeenschap om gevaccineerd te worden

Felisia Thibodeaux
Foto met dank aan Judy Goddess

Felisia Thibodeaux heeft persoonlijk 1.270 mensen (en tellen) in haar gemeenschap in San Francisco geholpen om gevaccineerd te worden – hetzij door toegang te garanderen voor mensen die het niet hadden, hetzij door vragen te beantwoorden of te praten over angsten die mensen hadden met betrekking tot het vaccin.

Voorafgaand aan de pandemie werkte Thibodeaux in operaties voor een gemeenschapscentrum dat voornamelijk senioren diende – en toen COVID-19 toesloeg, verschoof haar rol om ervoor te zorgen dat ze beschermd waren tegen het virus.

Het grootste probleem waar ze tegenaan liep om mensen te laten vaccineren: toegang. Met behulp van een donatie kocht ze een busje met 15 passagiers en reed ze 1-2 mensen tegelijk naar een nabijgelegen vaccinatielocatie.

Het andere probleem dat ze zag, was aarzeling vanwege angst. Ze vertelde SFGATE dat de meeste vaccinaties via mond-tot-mondreclame zijn – en zou persoonlijk gesprekken voeren met mensen om hun angsten te verlichten. Thibodeaux heeft lupus en een niertransplantatie en ontdekte dat het delen van haar eigen gezondheidsproblemen anderen hielp hun angsten te overwinnen.

In één geval organiseerde een jongeman die werd gevaccineerd na een gesprek met Thibodeaux, vervolgens een focusgroep met een UCSF-arts voor anderen die aarzelden. Acht mannen verlieten die dag de groep om hun foto’s te maken.

We zijn zo geïnspireerd door Thibodeaux’s toewijding aan haar gemeenschap – in gesprek blijven en in relatie blijven met anderen is een van de belangrijkste manieren waarop we kunnen helpen de vaccinaties in onze eigen gemeenschappen te verhogen – en vervolgens over de hele wereld.

De non-profitorganisatie van een familie uit Virginia heeft tijdens de pandemie meer dan 32.400 pond voedsel en 55.400 broodjes gedoneerd

In juni 2020 zagen Amber en Sterling Marchand iets verwoestends op het nieuws: de piek in voedselonzekerheid en de toegenomen behoefte aan voedselpantry’s in het hele land, ook in hun eigen gemeenschap in Noord-Virginia.

“Voedsel is een basisbehoefte, het zou geen bron van stress voor een gezin moeten zijn,” vertelde Sterling aan People.

Ze wilden iets doen om te helpen. Dus organiseerden ze samen met hun vier kinderen een fooddrive net buiten hun huis.

“De doos bleef vullen en vullen,” zei Amber. Ze wisten dat ze iets aan het doen waren, en een maand na die eerste voedseldrive maakten ze van de operatie een non-profitorganisatie: Be The Good Project. Ze begonnen ook samen te werken met lokale organisaties zoals het in DC gevestigde Martha’s Table.

Een service die Martha’s Table biedt, is het bezorgen van honderden broodjes aan mensen die dakloos zijn in de stad. Toen de Marchands hoorden dat ze meer broodjes nodig hadden om aan de behoefte van de gemeenschap te voldoen, begonnen ze die ook te maken.

Nu maken, verpakken en bezorgen honderden lokale vrijwilligers broodjes (en eten!) bij de Marchands thuis. Amber zei dat wanneer hun 3-jarige dozen in het huis ziet, hij vraagt: “Is dit voedsel voor ons of voedsel voor buren?” Het heeft hen geleerd hoe ze moeten denken en om andere mensen moeten geven.”

Sinds die eerste voedseldrive heeft Be The Good meer dan 32.400 pond voedsel, 55.400 broodjes gedoneerd en dit jaar begonnen aan hun nieuwste project: Little Free Pantries.

Nadat ze hadden geleerd dat sommige gezinnen voor uitdagingen staan om voedselpantry’s te krijgen vanwege transportproblemen, wilden ze de voorraadkast naar hen toe brengen. Ze hebben er tot nu toe 6 in hun gemeenschap geïnstalleerd, met meer onderweg.

“Ik hoop dat ze zien dat hun gemeenschap om hen geeft, dat we zelfs in moeilijke tijden als deze elkaar niet vergeten,” zei Sterling. “Het is een goede herinnering dat er altijd mensen zijn die oprecht hun buurman willen helpen.”

Een studie wees uit dat vaccins alleen al in de VS tot 140.000 COVID-19-sterfgevallen voorkwamen

Goed vaccinnieuws! Een studie van de National Institutes of Health wees uit dat vaccins tot 140.000 COVID-19-sterfgevallen in de VS hebben voorkomen.

De onderzoekers analyseerden vaccinatiegegevens tussen 21 december en 9 mei en ontdekten dat COVID-19-vaccins tot 140.000 sterfgevallen hebben voorkomen tijdens de eerste vijf maanden dat ze beschikbaar werden gesteld.

Tot 9 mei verloren 570.000 mensen in de VS hun leven als gevolg van COVID-19, en de onderzoekers voorspelden dat het 709.000 doden zouden zijn geweest zonder de vaccins.

Niet dat je een dollarbedrag op een enkel gered leven kunt zetten, maar de onderzoekers schatten ook dat de economische waarde van het redden van deze levens tussen $ 625 miljard en $ 1,4 biljoen lag.

We vieren dit ongelooflijke nieuws en de honderdduizenden geliefden die verbonden zijn aan die 140.000 geredde levens.

We vieren het ook te midden van een aanhoudende toename van vaccinaties in de VS.