Meer informatie over hartslagmeters

Meer informatie over hartslagmeters
Polar H7 Bluetooth borstband en Polar app

Polar H7 Bluetooth borstband en Polar app.
Wendy Bumgard ©

Een hartslagmeter detecteert en geeft uw hartslag weer. Wandelaars kunnen hun hartslag gebruiken om de intensiteit van hun wandeling aan te passen, versnellen of vertragen om in de door hen gekozen hartslagzone te blijven. Twee wandelaars die dezelfde snelheid hebben, kunnen zich in verschillende zones bevinden – de ene werkt nauwelijks, de andere in de buurt van maximaal en overbelasting. Naarmate uw conditie verbetert, kunt u sneller lopen met dezelfde hartslag.

Hartslagmeters met borstband: ECG-nauwkeurig

De meest nauwkeurige hartslagmeters gebruiken een borstband die precies om je borst past net onder de borst. De zender detecteert de elektrische activiteit van uw hart net als een ECG. Het geeft dit door aan een scherm, meestal gedragen als een polshorloge, of verzendt het via Bluetooth naar apps voor mobiele telefoons. Het is belangrijk dat de band contact houdt met de huid op je borst, anders krijg je wilde metingen.

 • Top hartmonitoren voor minder dan $ 100

Continue hartslagmeters zonder borstband

Deze apparaten worden gedragen als polshorloge of armband en gebruiken optische sensoren aan de achterkant van het apparaat om continu uw polsslag door de huid te lezen. Je krijgt een real-time uitlezing van je hartslag, net als bij de borstbandmonitoren. Er zijn echter beperkingen.

Degenen die infrarood gebruiken, krijgen interferentie van spieren, terwijl degenen die alleen groen licht gebruiken (zoals de Apple Watch) mogelijk geen metingen kunnen krijgen via tatoeages of een donker gepigmenteerde huid. Sommige, zoals de Scosche Rhythm +, gebruiken ook een gele lichtsensor om dat probleem te overwinnen, volgens Dr. Steven LeBoeuf van Valencell.

 • Recensie: Omron HR-500U
 • Beoordeling: Fitbit Charge HR
 • Review: Fitbit Surge Super Fitness Horloge

Hartslagmeters

Deze monitoren werken door uw hartslag te detecteren, meestal door een of twee vingers op sensorknoppen te plaatsen. Ze kunnen je geen constante meting van je hartslag geven, je moet het in plaats daarvan op aanvraag nemen. Ze zijn ook lastiger te gebruiken dan de monitoren van de borstband. Koude vingers kunnen je bijvoorbeeld geen lezen of wilde metingen geven.

Functies van de hartmonitor

Basismodellen geven alleen uw hartslag weer en misschien verstreken trainingstijd. Met een stijgende prijs krijgt u een verscheidenheid aan handige functies, zoals:

 • Hartslagzonealarm: stel de zone in en waarschuwt u wanneer u hoog of laag bent
 • Timers: Countdown timer, stopwatch, interval timers, klok, alarm
 • Verbrande calorieën
 • Tijd in zonesplitsingen
 • Fitheidstest
 • Computer/app-koppeling
 • Voorgeprogrammeerde workouts

Display en gebruiksgemak

Naast functies, winkel voor hoe gemakkelijk een hartslagmeter te gebruiken is. Kun je de cijfers gemakkelijk lezen? Heeft het een achtergrondverlichting voor gebruik bij weinig licht? Zijn er zoveel functies dat u de handleiding moet dragen om erachter te komen hoe u deze elke keer moet gebruiken? Zijn de knoppen goed gelabeld en gemakkelijk te vinden en in te drukken?

Als u een borstband gebruikt die geen andere monitor heeft dan de mobiele telefoon-app, hoe gemakkelijk is deze dan te gebruiken? Geeft het je regelmatig audio-updates of moet je het scherm controleren? Kun je verschillende apps gebruiken met de borstband?

Prijs

Zodra u hebt gekozen welke functies u wilt, komt het neer op de prijs. Verkopen zijn gebruikelijk en u kunt een grote variatie in de prijs van hetzelfde model vinden. Winkel rond en misschien vindt u uw droommonitor voor veel minder dan de adviesprijs.