Deze man heeft 20k+ dieren gered met op maat gemaakte protheses

Search

Er zijn meer dan 20.000 dieren met prothetische ledematen in de wereld – dankzij Derrick Campana

Derrick Campana is een dierenorthesist die meer dan 20.000 huisdieren heeft gered met zijn op maat gemaakte protheses. Campana, die uit Sterling, Virginia komt, creëert beugels en kunstmatige ledematen om de mobiliteit van dieren te vergroten en hun leven te verbeteren.

Volgens de Washington Business Journal is Campana een van de slechts 10 mensen in de wereld die protheses voor dieren maken.

Hij stuurt kits naar dierenartsen en eigenaren van gezelschapsdieren, zodat ze mallen van hun patiënten of huisdieren kunnen gieten, en op basis van de mal maakt hij een gepersonaliseerde brace of prothese van thermoplastisch materiaal.

Hij ging naar school om te leren hoe hij mensen moest passen voor orthesen en prothesen, maar na een verzoek om een ledemaat te maken voor een chocoladelab, waagde hij zich aan steunzolen voor huisdieren en keek nooit achterom.

“Ik maakte een prothese die een succes was en ik wist meteen dat dit was wat ik met de rest van mijn leven wilde doen.”

“Ik deed het hele ‘menselijke ding’, … maar een dierenarts bracht haar hond, die een prothese nodig had, naar mijn menselijke praktijk,” vertelde Campana aan AOL. “Ik maakte een prothese die een succes was en ik wist meteen dat dit was wat ik met de rest van mijn leven wilde doen.”

Derrick Campana en olifanten met prothetische ledematen
Foto met dank aan Derrick Campana

Hij heeft protheses gebouwd voor vogels, paarden, schapen, kamelen, gazellen en zelfs olifanten.

Hoewel ze normaal gesproken uit eigen zak moeten worden betaald, zijn ze veel goedkoper dan een operatie. Ze kosten ongeveer $ 500 tot $ 1.000 per stuk, terwijl bijvoorbeeld een operatie om de gescheurde ACL van een hond te repareren tot $ 3.300 kan kosten, volgens Consumer Reports.

“Je kunt minstens twee jaar aan het leven van een hond toevoegen door een prothese toe te voegen.”

Campana zegt dat je minstens twee jaar aan het leven van een hond kunt toevoegen door een prothese toe te voegen.

“Als je een hond binnenbrengt met een gebroken teen, kan een traditionele dierenarts de hele ledemaat amputeren,” vertelde Campana aan AOL.

“Maar ook al zeggen mensen ‘mijn hond doet het best goed op drie poten’, als je op één been springt, kan de rest van je lichaam zo snel afbreken.”

De protheses maken het leven van deze dieren beter en op hun beurt kunnen diereneigenaren langer genieten van het gezelschap van hun huisdier.

Een versie van dit verhaal verscheen oorspronkelijk in The Animals Edition van de Goodnewspaper in juni 2020. De Goodnewspaper is onze maandelijkse gedrukte krant vol met goed nieuws.

Je kunt lid worden van duizenden abonnees die toegang krijgen tot meer exclusieve verhalen zoals deze, onze privécommunityruimte, een gratis inspirerende poster en nog veel meer. Word vandaag nog abonnee.