Maak kennis met de mental health influencer die geluk vindt, geen perfectie

Search

Meer dan 40 miljoen Amerikaanse volwassenen hebben een angststoornis. Angst kan voortkomen uit een aantal redenen: een grote gebeurtenis, een aanhoudend probleem of een opeenstapeling van kleine maar stressvolle problemen.

De kern van angst ligt echter vaak in het verlangen om perfect te zijn: het idee dat iemands leven onvolmaaktheidsvrij moet zijn om vervullend te zijn.

Perfectie is zowel onbereikbaar als toch zeer gewild – wanneer we momenten van stress of verdriet ervaren, zullen we waarschijnlijk gefrustreerd raken en in paniek raken.

Daarom laat mental health influencer Poppy Jamie perfectie los en moedigt anderen aan om hetzelfde te doen. In plaats van perfectie na te jagen, jaagt Poppy geluk na – en ze wil dat je met haar meegaat op de reis.

Een paar jaar geleden leed Poppy aan hoge niveaus van angst uit alle facetten van haar leven. Voordat hij auteur en pleitbezorger voor geestelijke gezondheid werd, was Poppy een levensstijl- en mediapersoonlijkheid die werkte voor titanen zoals MTV en Snapchat. Maar na het lijden aan chronische angst en burn-out van haar spraakmakende carrière, besloot Poppy om in plaats daarvan haar gezondheid opnieuw te evalueren.

Foto van Poppy Jamie glimlachend en haar armen kruisend
Foto met dank aan Poppy Jamie

Ze geloofde dat ze, om haar pijn te bestrijden, van al haar problemen af moest komen. “Ik dacht dat ik gelukkig zou zijn als ik geen problemen had, als ik niet meer onzeker was, als ik dat punt zou bereiken. Ik besefte niet dat een wereld zonder problemen niet bestond”, vertelde ze aan de Sounds Good-podcast.

Haar reis naar genezing begon met het erkennen dat ze, om gelukkig te zijn, moest stoppen met het nastreven van perfectie. “Gelukkig zijn was volledig accepteren dat mijn leven constant rommelig zou zijn,” zei Poppy.

Naarmate ze de druk om perfect te zijn verminderde, nam ook haar aantal problemen af. Toen Poppy stopte met proberen haar problemen uit te wissen, hebben ze zichzelf zelf gewist. Tijdens haar transformationele reis naar zelfacceptatie besloot Poppy erover te schrijven.

Poppy’s boek – Happy Not Perfect: Upgrade Your Mind, Challenge Your Thoughts en Free Yourself From Anxiety – volgt Poppy’s reis als beïnvloeder van de geestelijke gezondheid en het onderzoek dat ze verzamelde van deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid over het leiden van een vredig, perfectieloos leven.

Het boek benadrukt het idee van vooruitgang boven perfectie, iets dat Poppy in haar eigen leven verwerkt.

“Ik denk dat dat heel belangrijk is, want zodra we deze gekke verwachtingen aan onszelf of aan anderen stellen, zullen we altijd niet alleen onszelf in de steek laten, maar ook andere mensen zullen ons in de steek laten,” zei ze. “En dan zullen we in een constante staat van teleurstelling of onrealistische verwachtingen verkeren.”

Om deze momenten van teleurstelling te bestrijden, gebruikt Poppy een paar technieken waarover ze in haar boek heeft geschreven en gedeeld met Good Good Good.

Een techniek die Poppy beschrijft – bekend als de ‘diffusie’-techniek – omvat het herprogrammeren van hoe we ons identificeren met onze emoties. In plaats van bijvoorbeeld te zeggen: ‘Ik voel me gestrest’, moedigt Poppy haar publiek aan om deze negatieve emoties te herformuleren naar ‘mijn geest voelt zich gestrest’. “We herinneren onszelf eraan dat ik vandaag niet mijn emotie ben”, zei ze.

Deze geherprogrammeerde zinnen herinneren ons eraan dat emoties zowel tijdelijk als voortdurend veranderen; ze definiëren niet ons karakter, maar eerder hoe onze geest reageert op verschillende ervaringen.

Het is essentieel om onze gevoelens te labelen in plaats van ze te negeren, zoals de experts aanbevelen. “Er was een studie gedaan en door middel van beeldvorming van de hersenen ontdekten ze dat wanneer mensen de emotie die ze voelden labelden, het emotionele centrum het eigenlijk deactiveerde,” zei ze.

Door aan te pakken hoe we ons voelen, zijn onze hersenen vrij om die gevoelens te verwerken en uiteindelijk verder te gaan. Poppy ontdekte dat hoe meer ze haar gevoelens aanpakt zonder ze haar te laten definiëren, hoe meer afgestemd en verbonden ze zich voelt met zichzelf.

In de Sounds Good-podcast citeerde Poppy Dr. Hawkins – een psychiater en onderzoeker die de ‘schaal van bewustzijn’ bedacht – als een andere bron van begeleiding. Uit het onderzoek van Dr. Hawkin bleek dat “schuld, schaamte, angst eigenlijk een zeer lage vibratie hadden (wat een slechte staat van geestelijke gezondheid betekent).

Dus als we in die staten zijn, trillen we echt in een lager tempo,” legde Poppy uit op Sounds Good.

Wanneer we echter positieve emoties voelen – vrede, vreugde, acceptatie, enz. – trillen we in een extreem hoog tempo. Dat betekent dat wanneer we dingen doen die van nature de vibratie van ons lichaam verhogen, zoals diep ademhalen, een wandeling maken of yoga doen, onze emoties positief worden beïnvloed.

Poppy beschrijft het als “het upgraden van de verbinding met jezelf.Ze adviseert mensen om in contact te komen met hun lichaam en emoties, zodat ze hun innerlijke criticus kunnen bestrijden.

Poppy laat ons achter met één overkoepelend thema: zoveel mogelijk pauzeren. Dit betekent dat we elke dag een moment nemen waarop we verwerken wat er met ons gebeurt, groot of klein. ‘Pauzeren’ betekent in wezen dat we onszelf toestaan om de hele dag stil te zijn.

Terwijl de aard van het leven en de mensheid is om dingen op tijd en zo snel mogelijk te doen, gelooft Poppy in de kracht van het nemen van een moment om alle momenten van het leven te bewonderen. “De pauze is waar onze vrijheid ligt”, zei ze. Er is altijd ruimte voor reflectie, dankbaarheid en het vinden van je vrijheid.

Het is duidelijk dat Poppy haar eigen vrijheid heeft gevonden door middel van methoden van emotionele regulatie. Gelukkig zijn betekent niet dat je een perfect leven leidt – het betekent dat je de ontberingen moet leven die het met zich meebrengt.