Lili Reinhart’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

De Amerikaanse actrice Lili Reinhart is vooral bekend van haar rol als Betty Cooper in de tienerdramaserie van het CW TV-netwerk. Riverdale. Ze is ook bekend van haar rollen als Grace in Chemische harten en Lorene Scafaria’s zwarte komedie misdaad drama film Hustlers (2019) als Annabelle.

Lili Pauline Reinhart werd geboren in Cleveland, Ohio, op 13 september 1996. Ze is half Duits en half Frans; haar achternaam, Reinhart, is van Duitse afkomst. Ze ontwikkelde haar passie voor acteren toen ze een jong meisje was. Reinhart kreeg op tienjarige leeftijd een rol in een gemeenschapsspel en zou ook toneelstukken voor haar familie opvoeren. Daarnaast vroeg ze haar moeder vaak om haar naar audities in New York te rijden. Later verhuisde ze op 18-jarige leeftijd naar Los Angeles om haar acteerdroom na te jagen.

Reinhart werd geconfronteerd met veel obstakels op haar weg om een succesvolle actrice te worden en kwam bijna in de verleiding om op te geven. Gelukkig werd ze gecast als gastster in de tv-serie. Recht en Orde (2011) en de films De koningen van de zomer (2013), Het einde van Forever (2013), en De Goede Buur (2016). Later werkte ze aan Overlevende Jack, een sitcom die werd uitgezonden op Fox.

Reinhart speelde Betty Cooper in Riverdale, een tv-programma gebaseerd op Archie Comics personages. De maker van de show, Roberto Aguirre-Sacasa, eerste keuze was Kiernan Shipka voor de rol, maar na het zien van haar werk aan Gekke Mannen, koos hij reinhart. Riverdale werd Reinharts opsteker naar succes in haar acteercarrière. De actrice zegt echter dat ze niet geïnteresseerd is in acteren in een ander tv-programma na Riverdale. In 2017 speelde ze in Galveston (2018), een film gebaseerd op de roman van Nic Pizzolatto.

Reinhart speelde in Hustlers (2019) als Anabelle, een voormalige stripper die bendelid werd en hun Wall Street-klanten drogeerde en beroofde. Ze beschrijft haar personage als ‘slutty Hannah Montana’. De film was een succes en kreeg positieve recensies.

In hetzelfde jaar speelde ze de vrouwelijke hoofdrol in de Amazon Studios-film. Chemische harten. De film is een romantisch drama gebaseerd op Krystal Sutherland’s roman uit 2016, Onze chemische harten. Naast acteren wordt Reinhart ook gecrediteerd als uitvoerend producent voor de film.. Later speelde ze in Kijk in beide richtingen, geschreven door Wanuri Kahiu. In deze film speelt Reinhart een student die jongleert met het moederschap en een carrière. Ze was ook de uitvoerend producent van de film.

Lili werd op 14-jarige leeftijd gediagnosticeerd met depressie. Ze heeft ook angst en lichaamsdysmorfie, een psychische aandoening die een persoon geobsedeerd maakt door gebreken in hun lichaam. Ze bracht een boek uit over poëzie, Zwemlessen: Gedichten, die zich richt op angst, depressie, jonge liefde, liefdesverdriet en roem. Het boek debuteerde op nummer 2 op de bestsellerlijst van de New York Times.

Reinhart heeft meerdere onderscheidingen op haar naam staan. Haar rol in Riverdale won verschillende prijzen en nominaties. Ze sleepte drie Teen Choice Awards, een Saturn Award en een Variety + H&M Conscious Award in de wacht. Ook werd ze twee keer genomineerd voor onder andere de People’s Choice Award. American Express heeft Reinhart aangesteld als ambassadeur voor de lancering van zijn AmexGreen Card. Ze is ook ambassadeur en woordvoerder van Covergal, een Amerikaans cosmeticamerk.