Legacy of the Divine Tarot Deck Review – Levendig en opvallend

Legacy of the Divine Tarot Deck Review - Levendig en opvallend

De Erfenis van het Goddelijke Tarot deck is gemaakt door de digitale kunstenaar Ciro Marchetti. De levendige digitale beelden die het deck bevat, hebben sterke elementen van fantasie en graphic novels, met een ongewone kijk op de traditionele Tarot.

The Legacy of the Divine deck roept verbeelding op en neemt je bij elke lezing mee naar een nieuwe wereld.

Dus, waar gaat dit deck over, en zou het het juiste Tarot deck voor jou kunnen zijn?

Wat is de erfenis van het Goddelijke Tarot Deck?

Ciro Marchetti heeft al aardig wat Tarot decks gemaakt, maar dit is veruit mijn favoriet. Het is ook enorm populair in de Tarotwereld, met zijn opvallende beelden en interessante interpretaties van de kaarten.

Het artwork op de kaarten doet me echt denken aan fantasy en graphic novels, dus als je hier een fan van bent, zul je het deck geweldig vinden!

de erfenis van de goddelijke tarot

Dit deck volgt de Rider-Waite traditie met enkele afwijkingen. Het Pak van Pentakels wordt bijvoorbeeld omgedoopt tot het Pak van Munten.

Dit is niet zo ongebruikelijk binnen Tarot decks, omdat andere populaire decks dezelfde keuze maken. Pentakels verwijzen meestal naar financiële en materialistische delen van ons leven, dus de verandering is vrij intuïtief.

Er zijn enkele andere veranderingen in het deck, bijvoorbeeld de Hierophant-kaart is nu Faith. Ik hou nogal van deze aanraking omdat het woord Hierofant wordt gedefinieerd als ‘Priester’, wat bepaalde religies kan uitsluiten.

Ik weet dat sommige mensen niet van de christelijke ondertoon van veel traditionele Tarot decks houden, dus wanneer Ciro Marchetti de kaart verandert in Geloof, opent Ciro Marchetti de Tarot voor een meer divers publiek.

De erfenis van de Goddelijke Tarot Review

Oké, laten we eerst eens kijken naar de doos waarin het deck komt! Het is vrij groot om het boek te huisvesten en is een behoorlijk stevige en stoere doos.

Je kunt het Tarot deck en boek zeker in de doos bewaren als je ze niet gebruikt om de kaarten te beschermen.

De doos is uit één stuk en de voorkant opent met een veilige magnetische sluiting, waardoor het boek en het dek eronder worden onthuld. Een lint maakt het gemakkelijk om kaarten uit hun bed te halen.

De doos heeft de Queen of Wands op de voorkant, wat eerlijk gezegd zo’n mooie kaart is. Het vangt echt de sfeer van de Legacy of the Divine Tarot deck en hoe Ciro Marchetti de karakteriseringen van de kaarten weergeeft.

De gids

Zoals de meeste decks die momenteel op de markt zijn, wordt het Legacy of the Divine Tarot deck geleverd met een eigen gids. Het boek draagt een eigen naam; ‘Een Poort naar het Goddelijke’. Ik weet dat sommige retailers het boek alleen verkopen, maar het is niet te verwarren met het deck, dus wees voorzichtig.

poort naar de goddelijke tarot

Het is een enorm boek en ik was hier echt verbaasd over toen ik voor het eerst mijn handen op het dek kreeg. Het bijzondere aan deze gids is dat het een verhaal is. Het begin van het boek geeft je de achtergrond van het deck en beschrijft verhalen uit een andere dimensie.

erfenis van de goddelijke tarotgids

Het boek bevat ook diepgaande beschrijvingen van alle Tarotkaarten, inclusief trefwoorden en omgekeerde betekenissen. Dit betekent dat het boek geschikt is voor beginners maar ook een frisse en interessante diepgang geeft aan de Tarot. Er staat zoveel informatie in het boek en geeft het deck echt structuur en intriges.

De erfenis van de Goddelijke Tarotkaarten

De kaarten in het deck hebben allemaal echt unieke ontwerpen. Ik denk eigenlijk dat dit deck een ‘love it or hate it’ deck is vanwege de originaliteit van de kaarten. Voor sommige mensen doet dit soort kunstwerken niets voor hen, maar andere mensen zijn er absoluut dol op!

Het artwork op de kaarten is afkomstig van het traditionele Rider-Waite deck, maar is ook geïnspireerd op de betekenissen achter de kaart.

Bepaalde kaarten hebben zeer losse overeenkomsten met Rider-Waite, maar de betekenis is er nog steeds in de beeldspraak en symboliek.

erfenis van de goddelijke tarotkaarten

Ik vind dit leuk omdat het echt laat zien dat Ciro Marchetti hard heeft gewerkt om dit deck te maken, met een grondige kennis van Tarot en de verschillende betekenissen van de kaarten. Het betekent ook dat dit deck intuïtief te lezen is en geschikt is voor beginners.

De achterkanten van de kaart hebben dit ingewikkelde metalen patroon erop dat me een fantasie, steam-punk vibe geeft. Ik hou echt van deze aanraking!

Dit deck is niet verguld en past mooi in mijn handen dankzij het kleinere formaat van de kaarten en hoe dun ze zijn. Dit is een geweldig deck om arou te dragennd met jou, maar ik weet dat sommige lezers de voorkeur geven aan een dikkere cardstock. Ik denk dat dit echt te wijten is aan voorkeur!

De Grote Arcana

De kleuren van de Major Arcana zijn allemaal levendig en opvallend. Rood, goud en blauw volgen allemaal door de kaarten en brengen leven en energie in het deck. Veel van de beelden weerspiegelen de traditionele Tarot, maar met enkele veranderingen die verder de betekenissen achter de kaarten aangeven.

erfenis van de goddelijke tarot review

Laten we eens kijken naar De Duivelskaart. Ik denk dat dit een van de meest interessante kaarten van het deck is, omdat Ciro Marchetti een kaart heeft gemaakt die de betekenis van de kaart weerspiegelt. De Duivelskaart draait om verleiding en materiële focus, en ik denk echt dat deze afbeelding dit goed laat zien. De duivel is nu een sterke en knappe man, die iemand bestuurt die wordt afgebeeld als een marionet.

erfenis van de goddelijke maankaart

Ik ben ook dol op De Maankaart. Er is een ijzig, angstig gevoel aan de kaart, met de gloeiende maan centraal. We kunnen echt de sinistere ondertonen voelen die The Moon brengt, en ik vind het geweldig hoe de honden nu standbeelden zijn die aan elkaar zijn gebonden. Ik hou er ook van hoe het drievoudige Godinnensymbool op de kaart staat, dat spiritualiteit en de verschillende rijken van het universum weerspiegelt.

De Kleine Arcana

De Minor Arcana kaarten zijn net zo levendig en interessant als de Major Arcana. De afbeeldingen op de kaarten kunnen gemakkelijk worden gelezen en geven een diep inzicht in de betekenis van de verschillende kaarten zonder het boek te hoeven raadplegen.

erfenis van de goddelijke ridders

Hier zijn de Ridders van de vier verschillende pakken. Ziet er vreemd uit, ik weet het, want ze zijn hier een beetje gedepersonaliseerd. In plaats van de jonge mannelijke figuren hebben we alleen helmen en de achtergrond van vuur, water, lucht en het bos.

Maar ik hou best van deze uitgeklede versie van de Knights. Ik denk dat ze gemakkelijk te begrijpen zijn en ik vind het geweldig hoe ze de vier elementen van de Tarotpakken bevatten.

Conclusie

Ik raakte persoonlijk geïnteresseerd in dit deck toen ik een lezing kreeg van mijn mede tarotliefhebber. Mijn eerste indruk was: Wow, dit deck is prachtig! Ik moet het hebben. En ik ben blij dat ik het eindelijk in handen heb gekregen!

Dit deck is erg aangenaam om naar te kijken met een echt interessante en unieke kijk op de traditionele Tarot. Mijn enige klacht is dat de kaarten gemakkelijk chippen en de zwarte achtergrond de neiging heeft om te werpen.

Dit dek doet me denken aan het element vuur. Afbeeldingen zijn helder alsof ze op de zwarte achtergrond zijn gebrand. Dit deck zou een leuk cadeau zijn voor een Tarotlezer, zowel beginner als pro, die van fantasiethema’s houdt en graag een alternatief wil hebben voor het traditionele Rider-Waite deck.

  • Kwaliteit: 78 glanzende kaarten van kleiner formaat. Schuifelen is makkelijk. Kaarten zijn een beetje dun en helaas gemakkelijk te chippen aan de randen, die niet verguld zijn.
  • Ontwerpen: Levendige digitale illustraties op een zwarte achtergrond, vloeiende zwarte rand.
  • Moeilijkheid: Dit deck wijkt enigszins af van de traditionele beeldspraak van Raider-Waite Tarot omdat het Pak van Pentakels nu het Pak van Munten en bepaalde namen van kaarten en afbeeldingen zijn. Er staan geen mensen op de ridderkaarten. Het deck moet echter gemakkelijk te lezen zijn, zelfs voor Tarot beginners. Het is echt een goed deck voor dagelijks Tarotgebruik.

Wat vind jij van de Legacy of the Divine Tarot deck? Ben je een fan van deze kijk op de traditionele Tarot? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Disclaimer: Alle beoordelingen die op deze blog worden geplaatst, zijn eerlijke meningen van de auteur en bevatten geen promotiemateriaal, tenzij anders vermeld