Kracht Tarotkaart Betekenis: Liefde, Geld, Gezondheid &meer

Kracht Tarotkaart Betekenis: Liefde, Geld, Gezondheid &meer

De Kracht Tarot kaart is de negende Grote Arcana kaart van het tarot deck en vertegenwoordigt vele andere kwaliteiten dan sterk zijn.

In het verleden werd Kracht standvastigheid genoemd, en de betekenis ervan is vrij duidelijk in zowel illustratie als titel.

Het hebben van een dappere geest, het handhaven van kalmte terwijl je onder druk staat en het werken met anderen terwijl je imperfectie vergeeft, is allemaal een deel van kracht.

Wanneer deze kaart in je lezing verschijnt, is het zeker een boodschap dat het hebben van uithoudingsvermogen en geduld vereist is voor sommige uitdagingen in je liefdesleven, carrière of relaties.

Ben je bereid om met een mantel van kracht naar buiten te stappen?

Sterkte Tarotkaart Belangrijkste Feiten

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Kracht tarot betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste betekenissen verbonden aan deze Grote Arcana kaart.

Rechtop Kracht, moed, compassie, focus, overtuigingskracht, invloed
Omgekeerd Zelftwijfel, zwakte, onzekerheid, lage energie, rauwe emotie
Ja of nee Ja
Numerologie 8
Element Brand
Planeet Zon
Astrologisch teken Leeuw

Sterkte Tarot kaart Beschrijving

Om de betekenis van de Kracht tarotkaart volledig te begrijpen, zullen we eerst de illustratie, de kleuren en de symboliek bekijken.

sterkte tarotkaart

De Strength tarotkaart toont een vrouw in een wit gewaad. Ze houdt een volgroeide leeuw vast en streelt zachtjes haar voorhoofd en kaken.

Hoewel het bekend staat om zijn woestheid, is de vrouw in staat om de leeuw te temmen door mededogen, liefde, geduld en sluwheid. Er komt vrijwel geen inspanning aan te pas.

De leeuw symboliseert rauwe emoties en is gerelateerd aan ons bewustzijn op het instinctieve niveau. De vrouw daarentegen is een vertegenwoordiger van onze hogere spirituele energie.

Ze is erin geslaagd om controle te krijgen over de intrinsieke driften.

Als zodanig illustreert deze kaart dat de vrouwelijke krachten van zachtheid en zelfbeheersing onze lagere en gewelddadigere dierlijke aard kunnen temmen.

De vrouw draagt een wit gewaad, dat haar zuiverheid van geest laat zien. De gordel en kroon van gele bloemen en rozen vertegenwoordigen de volste, mooiste uitdrukking van de natuur.

Boven het hoofd van de vrouw zien we hetzelfde symbool dat ook te vinden is in de Tovenaar tarotkaart – het teken van oneindigheid en onbeperkte mogelijkheden. Net als de magiër heeft ze het vermogen om te manifesteren wat ze verlangt met haar hervonden kracht.

Kracht Tarotkaart Betekenis

De rechtopstaande Kracht tarotkaart vertegenwoordigt – zoals de naam al doet vermoeden – kracht, moed, overtuigingskracht en geduld. Het vertelt je dat je de kracht en kracht hebt om elk obstakel te overwinnen – net als de Strijdwagen.

Hoewel de Strijdwagen externe wil en kracht vertegenwoordigt, moedigt de Kracht tarotkaart je aan om te slagen door je innerlijke kracht.

Je zult met gratie en gevoeligheid moeten handelen, in plaats van alleen brutaal geweld te gebruiken.

De kaart vertelt je ook dat je het vermogen hebt om positief en kalm te blijven en logisch te denken in stressvolle situaties die je geduld en kracht op de proef stellen.

Of het nu door mededogen, sluwheid of begrip is, Kracht betekent dat je ware controle over een situatie kunt verkrijgen, en niet alleen de kracht om je wil krachtig op te leggen.

De Kracht tarotkaart geeft aan dat je een zeer volhardend persoon bent en dat je alles kunt bereiken waar je je zinnen op hebt gezet. Je bent zelfverzekerd en hebt geen problemen om jezelf te zijn en je uit te spreken.

sterkte de moderne manier tarot deck kaarten
De Moderne Manier Tarot®

Je bent toegewijd aan wat je moet doen en je doet het op een zeer evenwichtige en volwassen manier.

Blijf je op deze manier gedragen en je zult succesvol zijn in alles wat je wilt bereiken.

Sterkte Tarotkaart Betekenis Omgekeerd

In deze paragraaf zullen we wat meer praten over wat het betekent als je de Strength-kaart in de omgekeerde positie hebt getrokken.

sterkte tarot omgekeerd

Een omgekeerde Kracht tarotkaart in een reading kan aangeven dat je explosief gedrag vertoont of dat je makkelijk woedend kunt worden.

Als dat zo is, laat de Krachtkaart dan een herinnering zijn dat je moet leren hoe je je rauwe emoties kunt kanaliseren. Anders kun je handelen zonder na te denken of dingen zeggen die je zult doen.t later.

De omgekeerde Kracht tarotkaart kan ook een teken zijn dat je de innerlijke kracht mist die deze kaart meestal belichaamt.

Het kan zijn dat iedereen gelukzalig lijkt te zijn of op elk gebied van zijn leven topping, terwijl je het gevoel hebt dat je vastzit in een sleur.

Stop met jezelf te vergelijken met anderen en concentreer je op je eigen reis. Leer om weer op de been te komen en onthoud gewoon dat je de innerlijke kracht en kracht hebt om elk obstakel te overwinnen.

Probeer je opnieuw te verbinden met deze kracht en krijg die overtuiging terug die je ooit had. U kunt altijd een professional zoeken om u hierbij te helpen.

Bovendien is de omgekeerde Kracht tarotkaart een indicatie dat je misschien al die vonk van vreugde, geluk en vervulling bent vergeten die je voelde toen je dingen met passie en liefde deed. Als gevolg hiervan vervagen de positieve vibes en het geluk in je leven.

Je op deze manier voelen kan een grote invloed hebben op je algehele gezondheid en dagelijkse activiteiten. Daarom moedigt deze kaart je aan om een tijdje te rusten, voor jezelf te zorgen en weer energie op te doen.

Kracht Tarotkaart Carrière Betekenis

De Kracht tarotkaart in een financiële of werklezing is representatief voor een sleutel tot succes. Als deze kaart in je lezing is verschenen, heb je alle ingrediënten die je nodig hebt om het perfecte recept voor succes voor jezelf te maken.

Deze kaart is een goede kaart voor leiderschap. Het laat zien dat je klaar bent om een uitdaging aan te gaan en dat je doorzet. Dit kan leiden tot weerstand. Blijf gewoon consistent en houd voet bij stuk en de resultaten zullen komen!

Als je een loonsverhoging op het werk wilt, hoopt relaties met collega’s te laten groeien of een nieuw contract wilt krijgen, moet je laten zien dat je zelfverzekerd en in controle bent.

Een manier om echt kracht te tonen op de werkplek is om anderen van dienst te zijn. Probeer vrijwilligerswerk te doen, jezelf beschikbaar te stellen voor extra projecten of de extra belasting op te halen.

Als je op zoek bent naar werk, is vrijwilligerswerk nog steeds een goede optie, omdat het je kan helpen contact te maken met de juiste mensen.

  • Je hebt alles wat nodig is om succesvol te worden
  • Blijf consistent en toon vertrouwen
  • Anderen van dienst zijn

Kracht Tarotkaart Liefde Betekenis

De Kracht tarotkaart in een liefdescontext verschijnt vaak wanneer je relatieproblemen hebt, hetzij met familie, een vriend of je geliefde.

Dit is echter geen slechte zaak. Deze kaart vertegenwoordigt je vermogen om anderen te accepteren zoals ze zijn, geduld te oefenen en de kracht van liefde te demonstreren.

Wat kun je doen om meer open en liefdevol te zijn? Zijn er pijnen uit het verleden die je moet vergeven? Vermijd de neiging om af te sluiten wanneer je geconfronteerd wordt met pijn.

Zoek manieren om je hart nog meer te openen in deze tijden. Meditatie, vrijwilligerswerk en tijd besteden aan dingen waar je van houdt zijn allemaal geweldige opties.

  • Je hebt relatieproblemen
  • Demonstreer de kracht van liefde
  • Vind manieren om je hart te openen

Kracht Tarot kaart Gezondheid Betekenis

Ga je door een turbulente tijd? Voel je je fysiek ziek, moe of gestrest?

Als dat zo is, vertelt de Kracht tarotkaart je – vooral in een gezondheidscontext – om je bewust te zijn van je instinctieve driften en onderbuikreacties.

In deze tijden is het volkomen menselijk dat je je verdrietig, boos of misschien zelfs beschaamd voelt.

Maar laat je niet leiden door deze emoties! Tem in plaats daarvan je dierlijke instincten, herwin de kracht in jezelf en benader je situatie met mededogen en liefde.

Je weet dat je de kwaliteiten hebt om deze moeilijke tijden te overwinnen.

  • Luister naar je intuïtie
  • Laat je niet leiden door negatieve emoties
  • Benader je situatie met liefde

Kracht in een Ja of Nee-lezing

De Krachtkaart vertelt je dat je echte controle over een situatie kunt krijgen door innerlijke kracht. Je hebt geen krachten van buitenaf nodig om dingen te veranderen, maar je eigen kracht.

Daarom vertegenwoordigt de Kracht tarotkaart in een Ja of Nee – Tarotlezing bijna altijd een ja. Gebruik je intuïtie, liefde en vrouwelijke krachten om de situatie te overwinnen.

Kracht Tarotkaart en Numerologie

Sterkte is genummerd Eigh, het getal van oneindig vanwege zijn vorm. Het is een getal dat je eraan herinnert dat alles rond is. Dit wordt ook in de Kracht tarotkaart afgebeeld door het oneindigheidsteken.

Acht wordt geassocieerd met overvloed en expansie, stabiliteit en het veiligstellen van je fundament. Het is een aantal oogsttijden en voor sommigen de herfst van het jaar.

Kracht Tarotkaart en Astrologie

Kracht wordt vaak geassocieerd met Leeuw vanwege de afbeelding van de leeuw. Dit is een kaart over het tonen van je kracht zonder anderen te domineren. Het gaat om vastberadenheid, moed en geduld.

Leeuw wordt geregeerd door de Zon en toont ons vermogen om te stralen en onze ware gaven en vertrouwen uit te drukken. Zowel Leeuw als de Zon worden geassocieerd met het vuurelement.

Sterkte Tarot Kaart Ontwerpen

Het Rider-Waite deck is het meest voorkomende deck in tarot. Er zijn echter zoveel mooie tarot deck ontwerpen en kaarten en ik kan uren bladeren.

Gewoon omdat ik het kan, hier is een inspirerende tarotkaartenlijst, met mijn favoriete Kracht tarotkaarten. Als je zelf een kaart hebt ontworpen, en deze wilt delen, hoor ik graag van je!

Kracht Tarotkaart Combinaties

De Kracht tarotkaart staat voor krachtige verbindingen. Hoewel de afbeeldingen op verschillende versies van de kaart variëren, bevatten de meeste een vrouwelijke vrouw en een leeuw.

Op het eerste gezicht zijn deze twee wezens heel verschillend van aard, maar samen creëren ze een onwankelbare vastberadenheid.

Wanneer je de Strength tarotkaart gekoppeld ziet aan andere kaarten, kan dit licht werpen op een anders verwarrende situatie.

Hier zijn zes van de meest voorkomende tarotkaartcombinaties die in lezingen voorkomen.

Kracht en de gehangene

Een veel voorkomende misvatting die mensen delen als het gaat om kracht, in het algemeen, is dat sterk zijn betekent dat je een strijd agressief moet voeren.

sterkte opgehangen man kaart combinatie tarot
Kracht + Gehangene

Dit is niet waar. Als je ooit een bokswedstrijd hebt gezien, dan weet je dat vechters heel voorzichtig moeten zijn met hoe ze hun kracht gebruiken. Als al hun energie in de eerste ronde wordt uitgestoten, zullen ze snel moe worden en de wedstrijd verliezen.

Wanneer Kracht en de Gehangene hun krachten bundelen, is de boodschap er een van geduld, niet van actie. Dit is niet het moment om overhaaste beslissingen te nemen. Neem in plaats daarvan de tijd om de situatie te beoordelen en een plan te maken om verder te gaan.

Kracht en de Toren

De Toren is de kaart van chaos en totale vernietiging. In combinatie met de Kracht tarotkaart betekent het dat je zelfs in situaties vol plotselinge veranderingen en onrust in staat bent om dingen onder de knie te krijgen.

sterkteht en de torenkaart combinatie tarot
Sterkte + De Toren

Kracht en de strijdwagen

De Chariot en Strength zijn twee van de krachtigste kaarten in het hele deck. De Strijdwagen houdt zich bezig met voorwaarts duwen, vaak op een krijger of agressieve manier, terwijl Kracht staat voor het gebruik van innerlijke standvastigheid om de golven van elke moeilijkheid waarmee je te maken kunt krijgen, te berijden.

versterk de wagenkaart combinatie tarot
Kracht + De Strijdwagen

Wanneer ze aan elkaar worden gekoppeld, vertegenwoordigen ze de kracht om elk obstakel met waardigheid te overwinnen. Welke uitdaging je ook tegenkomt, het zal al snel een verre herinnering zijn.

Kracht en de Acht van Kelken of Zes van Zwaarden

Voel je je helemaal leeggezogen en niet in staat om vooruit te komen? De Krachtkaart heeft een zeer letterlijke betekenis wanneer hij verbonden is met de Acht van Kelken of de Zes van Zwaarden: het is tijd om je innerlijke kracht te vinden en je huidige situatie te overwinnen.

Als je ziek bent, heb je te maken met heartbreak, of het doormaken van elke vorm van teleurstelling of verlies, kan het voelen alsof het leven voorbij is.

De Kracht tarotkaart spoort je aan om ondanks tegenslagen moed te houden en geduldig door te gaan. Je zult snel voorbij je problemen gaan en een nieuw leven omarmen.

Kracht en de Koningin der Kelken

Het element van het pak van kopjes water symboliseert het onbewuste en de gevoelens, en als zodanig gaat dit pak helemaal over emoties. De Queen of Cups combineert deze energie, met een innerlijke focus en kalmte, net als de Strength-kaart.

sterkteht kaart met aas van koninginnen kaart combinatie
Kracht + Koningin van Kelken

De vergelijking 1+1 = 3 is zeker het geval voor deze kaartcombinatie! Je hebt het vermogen om je innerlijke kracht en kalmte te gebruiken om welke situatie dan ook onder de knie te krijgen.

Wat vind jij van de Strength Card?

Dat is alles voor de Kracht tarotkaart betekenis! Als je deze kaart in je tarotspread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?

Vergeet niet dat wanneer deze kaart in je lezing verschijnt, dit een teken is dat je de kracht en kracht hebt om elk obstakel te overwinnen. Dat kan!

Onze community hoort graag over spot-on lezingen, dus neem even de tijd om ons te laten weten wat je van de Strength-kaart vindt in de reacties hieronder!