24 meest inspirerende Dolly Parton Citaten over het leven en de liefde

Search

We kennen en houden allemaal van Dolly Parton vanwege haar ongelooflijke muziek, haar iconische stijl en haar grappige kwinkslagen – maar Dolly is zoveel meer dan dat alles.

Als oprichter van de non-profit Dolly Parton’s Imagination Library is ze verantwoordelijk voor 1 miljoen kinderen die elke maand gratis boeken per post ontvangen, wat een grote rol speelt in de ontwikkeling van jonge kinderen.

Gedurende haar carrière heeft ze zich voortdurend ontpopt als een pleitbezorger (en icoon) voor LGBTQ + -rechten. Bovendien hielp ze het Moderna-vaccin te financieren (en publiekelijk te ondersteunen) en blijft ze opdagen om gemeenschappen te ondersteunen na natuurrampen. En dat alles krabt op de een of andere manier nauwelijks aan de oppervlakte van Dolly’s filantropie.

Op de een of andere manier heeft ze door dit alles een ongelooflijk hoge goedkeuringsscore behouden.

Dolly Parton portret, glimlachend met een gitaar
Dolly Parton / Foto met dank aan de Library of Congress, Music Division

We hebben enkele van Dolly’s beste citaten samengesteld die haar gevoel van hoop, gratie, vrijgevigheid en liefde voor alle mensen uitstralen:

De beste Dolly Parton Citaten

Beroemde inspirerende Dolly Parton spreuken:

“Als je vandaag iemand zonder glimlach ziet, geef ze dan de jouwe.”
— Dolly Parton, in een Tweet uit 2019

“We kunnen niet alleen hopen op een betere dag, we moeten werken aan een betere dag. Liefde wordt te vaak begraven in een wereld van pijn en angst. En we moeten eraan werken om het uit te graven, zodat we het kunnen delen met onze familie, onze vrienden en onze buren.”
— Dolly Parton, op haar 75ste verjaardag

Centerfold Poster van The Grab Bag Edition van de Goodnewspaper / Illustratie door Grace Owen voor de Goodnewspaper

“Als je de regenboog wilt, moet je de regen verdragen.”
― Dolly Parton

“Als je acties een erfenis creëren die anderen inspireert om meer te dromen, meer te leren, meer te doen en meer te worden, dan ben je een uitstekende leider.”
– Dolly Parton, in het boek The Most Important Thing I Know uit 1997 (Dit citaat wordt vaak ten onrechte toegeschreven aan John Quincy Adams)

Dolly Parton Quote Wallpaper: Als uw acties een erfenis creëren die anderen inspireert om meer te dromen, meer te leren, meer te doen en meer te worden, dan bent u een uitstekende leider.

Aanverwant: De beste citaten over goed nieuws

“Mensen zeggen altijd: ‘Maar je ziet er altijd zo gelukkig uit.’ Nou dat is Botox! Niemand is de hele tijd gelukkig. Maar ik werk er hard aan.”
– Dolly Parton, in haar boek Dream More

“Als ik over 100 jaar word herinnerd, hoop ik dat het niet voor het uiterlijk is, maar voor boeken.”
— Dolly Parton, over haar werk voor haar non-profitorganisatie Dolly Parton’s Imagination Library

Dolly Parton Quote Wallpaper: Als ik over 100 jaar herinnerd word, hoop ik dat het niet voor het uiterlijk is, maar voor boeken.

Aanverwant: De beste citaten van activisten over activisme

Over Liefde en Leven:

“Je zult nooit veel doen, tenzij je dapper genoeg bent om het te proberen.”
― Dolly Parton

“Zoek uit wie je bent. Doe het dan expres.”
– Dolly Parton

Dolly Parton Quote Wallpaper: Zoek uit wie je bent. Doe het dan expres.

Aanverwant: De beste citaten over hoop en optimisme

“En ik wens je vreugde en geluk / Maar boven dit alles wens ik je liefde.”
– Dolly Parton, in I Will Always Love You

“We kunnen de wind niet richten, maar we kunnen wel de zeilen aanpassen.”
– Dolly Parton

“Stormen zorgen ervoor dat bomen diepere wortels nemen.”
– Dolly Parton

“Ik maak er een punt van om alle kleine dingen in mijn leven te waarderen. Ik ga naar buiten en ruik de lucht na een goede, harde regenbui. Deze kleine acties helpen me eraan te herinneren dat er zoveel grote, glorieuze stukjes goed in de wereld zijn.”
– Dolly Parton, in haar boek Dream More

Dolly Parton Quote Wallpaper: Ik maak er een punt van om alle kleine dingen in mijn leven te waarderen. Ik ga naar buiten en ruik de lucht na een goede, harde regenbui. Deze kleine acties helpen me eraan te herinneren dat er zoveel grote, glorieuze stukjes goed in de wereld zijn.

“Droom meer, leer meer, zorg meer en wees meer.”
– Dolly Parton

“Je probeert gewoon aardig te zijn voor iedereen, want je weet dat iedereen kreeg een droom.”
– Dolly Parton

Over mensenrechten:

“Ik heb door de jaren heen tegen allerlei mensen moeten ingaan om mezelf te zijn. Ik vind dat iedereen moet kunnen zijn wie hij is en moet houden van wie hij of zij houdt.”
– Dolly Parton, naar Billboard in 2014

Dolly Parton Quote Wallpaper: Ik heb door de jaren heen tegen allerlei mensen moeten ingaan om mezelf te zijn. Ik vind dat iedereen moet kunnen zijn wie hij is en moet houden van wie hij of zij houdt.

Aanverwant: 12 LGBTQ + goed nieuwsverhalen uit 2021

“Ik was de eerste vrouw die mijn beha verbrandde – het kostte de brandweer vier dagen om hem te blussen.”
– Dolly Parton

“Ik vind nog steeds dat vrouwen gelijk betaald moeten worden en met respect behandeld moeten worden. Daar ben ik helemaal klaar mee. Ik stap niet uit en moet het prediken of op straat marcheren, ik schrijf erover.”
– Dolly Parton, in een ABC-interview met Robin Roberts

Aanverwant: Meer vrouwen worden ondernemer dan ooit

“Dus ik zeg een stil gebed voor grote en kleine schepselen. Vrede op aarde, goede wil voor de mensen is het grootste geschenk van allemaal.”
– Dolly Parton, in haar nummer The Greatest Gift Of All

“Het enige wat je nodig hebt is een glimlach en een beetje sprankeling.”
– Dolly Parton

Uit haar podcast met Brené Brown:

Brené Brown beschreef het als “een droom die uitkomt” om Dolly op haar podcast te hebben, Ons ontgrendelen. In hun gesprek spraken ze over Dolly’s boek Songteller: My Life in Lyrics en haar lange carrière.

En natuurlijk kwamen er mooie quotes uit de aflevering:

“Ik verlies niet vaak mijn geduld, maar ik moet het vaak gebruiken.”
– Dolly Parton

“Je hoeft niet eens in iets te geloven om goed te zijn voor mensen. Je moet gewoon weten dat je een goed mens moet zijn.”
– Dolly Parton

Dolly Parton Quote Wallpaper: Je hoeft niet eens in iets te geloven om goed te zijn voor mensen. Je moet gewoon weten dat je een goed mens moet zijn.

“Ik weet hoe ik mijn mannetje moet staan. Ik weet hoe ik me moet uitspreken. Ik weet hoe ik stevig moet staan. Maar dat betekent niet dat ik mijn hart heb verhard.”
– Dolly Parton

“Liefde is het antwoord op alles.”
– Dolly Parton

“Ik zie mezelf nooit als een ster. Ik zie mezelf als een werkende vrouw. En dit is de baan waar ik van hou. En ik ben dankbaar dat ik een goede boterham mag verdienen met wat ik graag doe.”
– Dolly Parton