Koolhydraatarme diëten met een beperkt budget

Koolhydraatarme diëten met een beperkt budget
shopper kijkt naar boodschappenbon

PhotoAlto / James Hardy / Getty Afbeeldingen

  • Basisbeginselen van budget
  • Eiwit
  • Groente
  • Vetten
  • Andere koolhydraatarme dieet nietjes

Als u een nieuwe manier van eten onderneemt, zoals een koolhydraatarm dieet, vraagt u zich waarschijnlijk af hoe uw boodschappenrekening zal worden beïnvloed. Het veranderen van hoe je eet, hoeft echter geen grote monetaire investering te zijn.

Het kopen van meer of minder van specifieke voedingsmiddelen, dranken en andere koolhydraatarme voorraadkasten zal niet noodzakelijkerwijs de bank breken. Hier zijn een paar tips en trucs voor het eten van koolhydraatarm met een beperkt budget.

Basisbeginselen van budget

Zelfs als u geen specifiek dieet volgt, is het bewust zijn van de kosten van boodschappen en proberen zich aan een budget te houden een veel voorkomende ervaring voor veel shoppers. Als u een koolhydraatarm dieet volgt, wilt u ook rekening houden met de voedingswaarde van het voedsel dat u koopt en een gevarieerd, uitgebalanceerd dieet eten.

Gemaks-, voorbereidings- en kookvereisten zullen waarschijnlijk ook van invloed zijn op uw beslissingen wanneer u winkelt en maaltijden plant.

Je persoonlijke voedselethiek is een andere overweging; u kunt er bijvoorbeeld de voorkeur aan geven om biologische, lokale, duurzame of humane voedselsystemen waar mogelijk te ondersteunen. Hoewel een koolhydraatarm dieet zich waarschijnlijk zal richten op onbewerkte voedingsmiddelen (die deze waarden vaak ondersteunen), zijn ze niet altijd de goedkoopste optie.

Als je geld wilt besparen op boodschappen, helpt het om de basis te kennen: de echte nietjes van een koolhydraatarm dieet en die niet-essentieel zijn.

De basiselementen van een koolhydraatarm dieet vallen in drie categorieën: eiwitten, groenten en vetten.

Zodra je het voedsel hebt bepaald waaruit de meeste van je koolhydraatarme maaltijden bestaan, geef je prioriteit aan die items op je boodschappenlijst en wees je selectiever over eventuele extra’s.

Wanneer u voor elke categorie boodschappen doet, zijn er specifieke strategieën die u kunt gebruiken om de meeste waarde en voeding voor uw geld te krijgen.

Eiwit

Vlees, vis en andere eiwitbronnen kunnen een groot deel van uw boodschappenbudget in beslag nemen. Hoewel eiwitten een essentieel onderdeel van uw dieet zijn, hoeft u er niet per se veel van te eten om de voordelen te krijgen.

De eerste stap om geld te besparen op een koolhydraatarm dieet is weten hoeveel eiwitten je eigenlijk moet eten. Begin met het berekenen van je eiwitbehoefte in grammen. Zodra je het totale aantal hebt, kun je het opsplitsen in maaltijden.

Van daaruit kunt u beslissen hoeveel eiwitten u wilt opnemen bij het ontbijt, de lunch, het diner en de snacks. Op die manier weet je precies waar je op moet letten bij het lezen van voedingsetiketten terwijl je items op je boodschappenlijstje afvinkt.

Als u uw dagelijkse eiwitbehoeften kent, kunt u ook budgetteren voor enkele van de meest populaire en dure bronnen: vlees en vis. Sla minder dure stukken vetarm vlees in die kunnen worden ingevroren voor toekomstig gebruik.

Als u bijvoorbeeld vaak kip in uw maaltijdplanning opneemt, kan het kosteneffectiever zijn om een hele kip te kopen en deze uit te delen in plaats van individuele dijen zonder been te kopen. Skinless kippendijen (zonder het bot) kosten ongeveer $ 2,48 per pond. Het kopen van een hele kip is ongeveer $ 1,28 per pond.

Minder dure koolhydraatarme eiwitbronnen zijn ook degenen die u waarschijnlijk wekelijks zult kopen in plaats van ze op lange termijn op te slaan. Eieren, melk, yoghurt, kwark en tofu kosten meestal veel minder per gram eiwit dan vlees of vis.

Groente

Niet-zetmeelrijke groenten zijn een hoofdbestanddeel van koolhydraatarme diëten, maar als u niet dienovereenkomstig plant, kan het kopen van verse groenten geldverspilling zijn. Als je ooit groenten hebt moeten gooien die verwelkten in de crisper omdat je er nooit aan toekwam om ze te gebruiken, ken je het gevoel. Als u goed op uw persoonlijke productvoorraad let, kunt u verspilling voorkomen.

Wanneer je je realiseert dat je meer producten hebt gekocht dan je gaat gebruiken, of als je wekelijkse maaltijdplan de verse spruitjes die je in de uitverkoop hebt gekocht niet bevat, vries ze dan in!

Het invriezen van de meeste groenten is eenvoudig, mits de juiste tools. Je hebt diepvrieszakken of containers nodig die vriesbestendig zijn.

Was en droog eerst de groenten die je plant om in te vriezen. Afhankelijk van de groente, wilt u deze misschien in kleinere stukjes hakken voordat u deze inpakt. Paprika’s kunnen bijvoorbeeld eenvoudig worden versneden, in een Ziploc-zak worden gedropt en in de vriezer worden gegooid.

Blancheren

Voor de meeste groenten, vooral groenten zoals spinazie, verwelk ze eerst in een hete pan of de magnetron. “Blancheren” reinigt de producten, maar dient ook een ander doel: het brengt de enzymen in de groenten in wezen in een staat van winterslaap voordat ze worden ingevroren, zodat wanneer je ze in de toekomst ontdooit, ze het grootste deel van hun smaak, textuur en voeding behouden.

Je kunt groenten blancheren in water of met stoom, op het fornuis of in de magnetron. Welke methode je ook kiest, houd er rekening mee Dat het misschien een beetje oefening vergt om de techniek goed te krijgen: als je je producten te veel blancheert, zullen de smaak en textuur eronder lijden.

Zorg er ook voor dat je je geblancheerde groenten de tijd geeft om af te koelen voordat je ze inpakt en invriest.

Laat groenten afkoelen in een pot koud water voor ongeveer dezelfde hoeveelheid tijd die je hebt genomen om ze te blancheren.

Als je merkt dat je vaak verse producten verspilt en geen tijd hebt om het zelf in te vriezen, overweeg dan om bevroren groenten te kopen. De groenten in zakken die je in het vriespad van de supermarkt krijgt, zijn bevroren op het hoogtepunt van hun smaak en voedingswaarde. Hoewel deze groenten misschien niet werken voor een snelle salade, zijn ze een snelle, gemakkelijke en goedkope optie voor gekookte gerechten.

Groei je eigen

Een andere tip is om seizoensgebonden te kopen. Bekijk je lokale co-op, boerderijstand of boerenmarkt. Je zou zelfs kunnen overwegen om zelf groenten te kweken. Als het idee van een volle moestuin overweldigend is, of als je gewoon de ruimte mist, betekent dat niet dat je het idee moet opgeven om je groene vingers aan het werk te zetten. Veel groenten kunnen worden gekweekt uit restjes.

Kruiden zijn gemakkelijk te kweken in containers en kunnen binnenshuis worden gekweekt, waardoor ze een haalbare optie zijn, zelfs als je geen tuin hebt. Als je je meer zorgen maakt over het investeren van tijd, houd er dan rekening mee dat sommige groenten, zoals courgette, heel weinig zorg nodig hebben totdat je klaar bent om ze te eten.

Vetten

De voordelen van gezonde vetten in olijfolie, of hoog-oleïne vormen zonnebloem- of saffloerolie, zijn een belangrijke vetbron in elk dieet. Als je echter koolhydraatarm probeert te eten met een beperkt budget, kunnen de kosten van deze oliën een bron van frustratie bij het plannen van maaltijden zijn.

Oliën zoals maïsolie en gewone saffloerolie zijn minder duur, maar ze hebben niet dezelfde voedingswaarde.

Andere voedingsbronnen van gezonde vetten, zoals avocado’s, kokosolie, kokosmelk en noten, variëren in kosten, afhankelijk van het seizoen en waar je woont.

Andere koolhydraatarme dieet nietjes

Als je eenmaal rekening hebt gehouden met de basisprincipes van een koolhydraatarm dieet, is het tijd om te kijken naar de andere producten die je routinematig koopt. Misschien ontdek je dat je niet zoveel hoeft te kopen of dat je meer maaltijden voor je geld kunt krijgen door restjes om te zetten in snacks of je te concentreren op voedingsmiddelen die meer dan één koolhydraatarme maaltijd kunnen bieden.

Dranken

Frisdranken, mineraalwater, koffie, ijsthee of andere dranken kunnen uw boodschappen- en koolhydraatbudget opeten, evenals uw prullenbak of recycling vullen.

Gewoon water in een herbruikbare waterfles is de primaire goedkope, koolhydraatvrije optie. Als je gewoon water niet aantrekkelijk vindt, is het gemakkelijk om het op te vrolijken met wat gesneden fruit of takjes verse munt.

Als je van bruisend water of seltzer houdt en het vaak drinkt, overweeg dan om een apparaat te kopen om je eigen water thuis te carbonateren.

Voor koffie en thee, als je een favoriet brouwsel of blend hebt, overweeg dan om in bulk te kopen. Het is meestal kosteneffectiever om hele koffiebonen te kopen en ze onderweg te malen om de kwaliteit en versheid te behouden.

Noten en zaden

Noten en zaden kunnen erg variëren in termen van kosten, afhankelijk van welke soorten je koopt en hoe je ze koopt. Een pond walnoten in de schaal kost bijvoorbeeld ongeveer $ 2,55 per pond. Als je ze shelled koopt, is het bijna het dubbele van de kosten voor $ 4,46 per pond.

De duurste noten zijn paranoten, pijnboompitten, pecanhelften en Macadamianoten. Cashewnoten en amandelen (rauw, gepelde en in de schaal) zijn populaire en mid-cost opties. De goedkoopste opties zijn meestal pinda’s, wat een goede eiwitbron kan zijn, zolang je ze ongezouten koopt en op je portiegroottes let.

De meeste noten- en notenmixen kosten meestal veel minder per pond in het bulkgedeelte van de supermarkt of natuurvoedingswinkel. U kunt ze misschien ook voor minder en in grotere hoeveelheden vinden in magazijnwinkels.

Noten en zaden zijn geweldige snacks op zichzelf en kunnen worden voorgeportioneerd in snackgrote zakjes of containers. Ze zijn ook gemakkelijk, voedzaam en smakelijke toevoegingen aan salades, pastagerechten en koolhydraatarme gebakken goederen.

Voorverpakte snacks, repen en mixen

Het bij de hand hebben van repen, shakes en andere verpakte koolhydraatarme items helpt je op schema te blijven tussen de geplande maaltijds- vooral als je reist of rondrent tussen werk, boodschappen en sociale evenementen.

Eenheidsprijs

Wanneer u verpakte goederen koopt, vooral snacks die in meerdere verpakkingen worden geleverd, moet u ook naar de eenheidsprijs kijken. Elk artikel in het winkelschap heeft de weergegeven prijs en de eenheidsprijs van het product.

Wanneer u de mogelijkheid hebt om een artikel als een enkel item of een pakket te kopen, kan het controleren van de kosten per eenheid u helpen beslissen wat de betere deal is.

Veel merken notenboter kunnen bijvoorbeeld worden gekocht als een enkele verpakking of een doos met pakketten. Als u elke dag voldoende pakketten wilt kopen om bij uw lunch in te pakken, kan het kosteneffectiever zijn om een doos met 10 pakketten te kopen dan zeven single-serve pakketten.

Maak je eigen

Hoewel je misschien een aantal van je favorieten in bulk kunt kopen, is een van de beste stappen die je kunt nemen om geld te besparen en meer controle te hebben over de voedingswaarde van het voedsel dat je consumeert, om te leren hoe je thuis enkele van je favoriete snacks kunt maken.

Dozen met hoogwaardige eiwitrepen kunnen duur zijn. Met de juiste grondstoffen en een beetje creativiteit kun je recepten vinden of maken om ze thuis te maken.

Als je thuis koolhydraatarme muesli maakt, heb je ook meer controle over de portiegrootte.

Een koolhydraatarme trailmix gemaakt met bulkbak of verkoopartikelen uit uw lokale supermarkt zal veel goedkoper zijn dan de verpakte variëteit van het merk, en net zo handig om in uw tas te gooien of in de auto te reiken.

Ga generiek

Als u voorverpakte koolhydraatarme snacks wilt kopen, controleer dan de ingrediënten op enkele van de “off-brand” of generieke versies. Velen van hen gebruiken vergelijkbare, zo niet exacte, ingrediënten als merkversies en zijn mogelijk zelfs in dezelfde fabriek gemaakt.

Het is de moeite waard om de winkelmerkversie van een product dat u vaak koopt een kans te geven. Misschien merk je zelfs dat je de smaak van generieke merken beter, of net zo leuk vindt, als het duurdere merk.

De basiselementen van een koolhydraatarm dieet vallen in drie categorieën: eiwitten, groenten en vetten.

Laat groenten afkoelen in een pot koud water voor ongeveer dezelfde hoeveelheid tijd die je hebt genomen om ze te blancheren.

Oliën zoals maïsolie en gewone saffloerolie zijn minder duur, maar ze hebben niet dezelfde voedingswaarde.

Als je van bruisend water of seltzer houdt en het vaak drinkt, overweeg dan om een apparaat te kopen om je eigen water thuis te carbonateren.

Wanneer u de mogelijkheid hebt om een artikel als een enkel item of een pakket te kopen, kan het controleren van de kosten per eenheid u helpen beslissen wat de betere deal is.

Als je thuis koolhydraatarme muesli maakt, heb je ook meer controle over de portiegrootte.