Kikkererwten Pasta Voedingswaarde Feiten

Kikkererwten Pasta Voedingswaarde Feiten
Kikkererwten pasta voedingsfeiten

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


  • Voedingswaarde feiten
  • Gezondheidsvoordelen
  • Allergieën
  • Bijwerkingen
  • Variëteiten
  • Hoe zich voor te bereiden

Tegenwoordig lijkt er een trend te zijn van vormveranderende voedingsmiddelen. Eerst werden amandelen melk. Toen veranderde bloemkool in rijst. Nu kun je pasta kopen die is gemaakt van bonen! Kikkererwtenpasta is de nieuwste food crossover die op de markt komt. Dit alternatief voor traditionele noedels op basis van tarwe wordt gemaakt door kikkererwten tot pasta te malen. Sommigen voegen tapioca en erwteneiwit toe voor binding.

Hoewel kikkererwtenpasta misschien niet hetzelfde voedingsprofiel heeft als het soort gemaakt met tarwe, biedt het veel eigen gezondheidsvoordelen. Met veel eiwitten en vezels, plus veel micronutriënten, zijn deze onorthodoxe noedels zeker een gezonde stand-in voor je favoriete spaghetti, penne of lasagne. Bovendien vinden veel mensen dat het kookt en smaakt bijna precies zoals traditionele pasta.

Benieuwd hoe deze ongewone pasta zich verhoudt tot het origineel? We hebben de details.

Voedingswaarde feiten

De volgende voedingsinformatie voor kikkererwten penne pasta wordt verstrekt door de USDA. Dit zijn de voedingsstoffen die je krijgt in een portie van 2 ounce (57g).

Kikkererwten Pasta Voedingswaarde Feiten

· Calorieën: 190

· Vet: 3,5 g

· Natrium: 65 mg

· Koolhydraten: 32g

· Vezel: 8g

· Suikers: 6g

· Eiwit: 14g

Koolhydraten

Koolhydraten vormen ongeveer 60% van de calorieën van kikkererwtenpasta. Dit zijn zeker geen lege koolhydraten. Het zetmeel in kikkererwten is een complex koolhydraat – de goede soort die je van brandstof voorziet en je langer vol houdt. Je krijgt ook acht gram vezels in elke portie. De rest van de koolhydraten in kikkererwtenpasta is afkomstig van een kleine hoeveelheid natuurlijk voorkomende suiker.

Vetten

Kikkererwtenpasta is vrij vetarm met 3,5 gram per portie. De meeste vetten zijn de gezonde meervoudig onverzadigde variëteit van kikkererwten.

Eiwit

Wedden dat je nooit had verwacht dat je pasta een eiwitkrachtpatser zou zijn! Met 14 g in slechts twee ons is kikkererwtenpasta een geweldige bron van deze macronutriënt.

Micronutriënten

Voor een smakelijke manier om wat vitamines en mineralen in te werken, pak je je pastapot. Kikkererwten penne bevat 30% van uw dagelijkse aanbevolen waarde voor ijzer, plus aanzienlijke hoeveelheden kalium, magnesium en fosfor.

Gezondheidsvoordelen

Kikkererwtenpasta biedt een groot aantal voordelen die ervoor zorgen dat je dit pasta-alternatief een kans geeft.

Dient als een allergievriendelijk alternatief

Voor degenen die geen tarwe, gluten, soja, zuivel of eieren kunnen eten, kan kikkererwtenpasta een welkome voedingstoevoeging zijn. Met slechts vier niet-allergene ingrediënten is het extreem allergievriendelijk.

Helpt spieropbouw

De nutriëntendichtheid van kikkererwtenpasta maakt het over het algemeen een gezonde keuze. Bij 13 gram eiwit levert één portie meer dan 25% van de dagelijkse waarde. Het krijgen van voldoende eiwitten helpt het lichaam spieren op te bouwen, wonden te genezen en belangrijke hormonen en enzymen te maken.

Bevordert de spijsvertering

Met zeven gram vezels per portie kan kikkererwtenpasta bijdragen aan een betere spijsvertering en een gezonder microbioom.

Vermindert het risico op chronische ziekten

Een vezelrijk dieet helpt ook het risico op bepaalde chronische ziekten te verminderen. Het eten van veel vezels wordt geassocieerd met een lager cholesterolgehalte, verbeterde gezondheid van het hart, en verminderd risico op obesitas.

Verhoogt de immuniteit

Het krijgen van de juiste hoeveelheid ijzer kan uw immuunsysteem helpen ondersteunen – door bloedarmoede door ijzertekort te voorkomen en de cellen van uw lichaam goed te laten functioneren.

Allergieën

Ingrediënten in kikkererwtenpasta kunnen variëren. Sommige merken bevatten kikkererwten, tapioca, erwteneiwit en xanthaangom. Hoewel het mogelijk is om allergisch te zijn voor een van deze ingrediënten, is het zeldzaam. Voor de meeste mensen met voedselallergieën of gevoeligheden is kikkererwtenpasta een goede keuze omdat het het voordeel biedt vrij te zijn van tarwe, gluten en andere topallergenen. Als je echter weet dat je allergisch bent voor kikkererwten of peulvruchten, moet je uit de buurt van dezes soort pasta.

Bijwerkingen

Hoewel de vezels in kikkererwtenpasta voor de meeste mensen een pluspunt zijn, moeten degenen die om medische redenen een vezelarm dieet moeten volgen, dit product vermijden.

Variëteiten

Tot nu toe maakt slechts een handvol merken kikkererwtenpasta, dus er is nog geen breed scala aan verschillende producten om te proberen. Je kunt kikkererwtenpasta echter in verschillende vormen vinden, zoals spaghetti, rotini, penne, ellebogen en schelpen.

Je bent misschien ook nieuwsgierig hoe een voedsel gemaakt met alternatieve ingrediënten zich houdt aan “het origineel”, ook bekend als pasta gemaakt met tarwe. Qua voedingswaarde overtreft kikkererwtenpasta tarwepasta (vooral het soort gemaakt met geraffineerde bloem) op een aantal manieren. In feite, afgezien van een iets hoger aantal calorieën en een paar gram extra vet, biedt kikkererwtenpasta superieure voeding dan witte pasta in vrijwel elke categorie. Het hogere vezel- en eiwitgehalte kan ook de verzadiging verbeteren.

Kikkererwtenpasta bevat bijna het dubbele van het eiwit van geraffineerde tarwepasta, op 13 gram versus zeven gram. Dan is er het vezelvoordeel van zeven gram versus drie. De noedels op basis van bonen zijn ook optimaal voor diegenen die koolhydraten willen snijden: terwijl witte pasta 42 gram bevat, komt kikkererwtenpasta op 33. Ten slotte, als je kiest voor de kikkererwtenvariëteit, neem je meer kalium, magnesium en ijzer op.

Hoe zich voor te bereiden

De kooktijden van kikkererwtenpasta zijn vergelijkbaar met die van tarwepasta. De kikkererwtenrottenrotiini van het merk Banza heeft bijvoorbeeld zeven tot negen minuten nodig om te koken, schelpen hebben acht tot negen minuten nodig en linguine heeft acht tot tien minuten nodig. Alles bij elkaar zal het niet lang duren om een kikkererwtenpastadiner op tafel te krijgen.

Kooktijden en -praktijken kunnen van merk tot merk verschillen. Sommige kikkererwtenpasta’s worden bijvoorbeeld gummy wanneer ze worden gekookt. Om gumminess te voorkomen, raden sommige fabrikanten aan om de pasta na het koken in lauw water te spoelen.

Je merkt misschien dat kikkererwtenpasta de neiging heeft om een aanzienlijke hoeveelheid schuim te produceren tijdens het koken. Om dit te voorkomen, probeer extra water aan de pot toe te voegen, het vuur lager te zetten of een beetje olie toe te voegen. Of schraap gewoon het schuim van de bovenkant terwijl je kookt.

Wat smaak betreft, zeggen veel mensen dat de smaak van kikkererwtenpasta niet te onderscheiden is van “het echte werk” – hoewel sommige smaaktesters een duidelijke nuttiness in de smaak hebben opgemerkt. Vanwege de natuurlijke zachtheid van bonen is de pasta niet korrelig of korrelig, zoals soms het geval kan zijn met volkoren. Bovendien houdt de structuur van kikkererwten vrij goed stand om te koken, zodat de pasta niet papperig wordt.

Er is geen limiet aan de manieren waarop je kikkererwtenpasta kunt vervangen door pasta op basis van tarwe. Als je de nootachtige smaak detecteert, gebruik dit dan in je voordeel door kikkererwtenpasta te combineren met complementaire smaken zoals winterpompoen, walnoten of een roomsaus.

Om een maaltijdvoorbereiding te bereiden op een lunch, maak je een grote partij kikkererwtenpasta en gebruik je het de hele week door. Of, als je nog niet helemaal klaar bent om de sprong te wagen met pasta op basis van bonen als hoofdgerecht, experimenteer er dan mee als een smaakvolle kant.

· Calorieën: 190

· Vet: 3,5 g

· Natrium: 65 mg

· Koolhydraten: 32g

· Vezel: 8g

· Suikers: 6g

· Eiwit: 14g

Kikkererwtenpasta bevat bijna het dubbele van het eiwit van geraffineerde tarwepasta, op 13 gram versus zeven gram. Dan is er het vezelvoordeel van zeven gram versus drie. De noedels op basis van bonen zijn ook optimaal voor diegenen die koolhydraten willen snijden: terwijl witte pasta 42 gram bevat, komt kikkererwtenpasta op 33. Ten slotte, als je kiest voor de kikkererwtenvariëteit, neem je meer kalium, magnesium en ijzer op.