Kevin Durant’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Kevin Wayne Durant, ook bekend onder zijn initialen KD, is een sensationele sportpersoonlijkheid in het basketbal. Kevin, geboren op 9 september 1988, heeft een succesvolle carrière opgebouwd in het professionele basketbal en is erkend als een van ’s werelds beste spelers.

Toen hij opgroeide, was Durant lang in vergelijking met zijn leeftijdsgenoten; hij was 6 voet op 13 jaar oud! Zijn liefde voor basketbal groeide op deze leeftijd en hij droomde ervan om voor de Toronto Raptors te spelen, zijn favoriete team. Kevin speelde basketbal op de middelbare school en was de op één na meest gewilde speler.

Later sloot hij zich aan bij de Universiteit van Texas en speelde hij één seizoen voor de Texas Longhorns. Kevin tekende in 2007 als profspeler bij de Seattle SuperSonics. De Sonics veranderden later hun merknaam in Thunder, waarbij Kevin in 2009 in zijn eerste all-star game speelde. Durant verlengde zijn contract bij de Thunder, ter waarde van 86 miljoen dollar, met nog eens vijf jaar. Hij speelde zijn eerste NBA-finalewedstrijden van 2010 tot 2012.

In het MVP-seizoen van 2013/14 verbeterde Kevin het scorerecord van Michael Jordan en won hij de meest begeerde prijs, de meest waardevolle speler van de NBA. Durant tekende in juli 2016 een tweejarig contract ter waarde van 56 miljoen dollar bij de Golden Gate Warriors. Hij speelde uitzonderlijk goed ondanks een paar blessures en won zijn tweede MVP finals award. Kevin tekende in juli 2019 nog een contract bij de Brooklyn Nets; hij kon een jaar niet spelen vanwege een slechte gezondheid, maar kaatste in 2021 terug.

Wat maakt Kevin Durant zo geweldig?

Durant was de op een na beste speler in zijn klasse en de SuperSonics in de NBA-draft van 2007. Kevin speelde ook negen seizoenen voor de Seattle SuperSonics en werd uitgeroepen tot de beste speler aller tijden. Hij was de eerste eerstejaars die de nationale speler van het jaar award won, naast andere prestigieuze prijzen. Terwijl hij op de universiteit zat, won Durant alle prestigieuze prijzen in één jaar.

Kevin Durant staat bekend om zijn geweldige scorend vermogen en zijn liefde voor basketbal. Hij is een van de weinige twee spelers die in vijf jaar tijd vier titels heeft gewonnen. Durant is tien keer geselecteerd om in de NBA te spelen.

De meest prestigieuze prijzen van Kevin Durant

Kevin Durant heeft een lange lijst met prijzen en onderscheidingen in zijn basketbalcarrière. Hij heeft prijzen gewonnen van de NBA, de Olympische Spelen, de media en anderen. Hier zijn enkele van de meest prestigieuze prijzen van Durant:

 • NPA’s meest waardevolle speler (MVP), 2014
 • NBA kampioenen 2007 &2018
 • Olympische gouden medaille, 2012, 2016 &2020
 • NBA all-star van 2010 tot 2019, inclusief 2021 en 2022
 • NBA all-star game meest waardevolle speler (MVP), 2012 &2019
 • Olympische Spelen meest waardevolle speler, 2020
 • NBA-scorende kampioenen 2010 tot 2012 en 2014
 • FIBA wereldbeker gouden medaillewinnaar.
 • Beste NBA-speler, 2014
 • AP speler van het jaar 2007
 • Naismith College Speler van het Jaar 2007
 • John R houten prijs 2007

Kevin Durant is zonder twijfel een van de meest gevierde en getalenteerde atleten ter wereld. Het is ook belangrijk op te merken dat Kevin Durant de Amerikaanse FIBA wereldkampioen teamleider was, waarvan hij in 2010 een gouden medaille won.