Justice Tarot Card Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

Justice Tarot Card Betekenis: Liefde, Gezondheid, Geld &meer

Heeft iemand je onrecht aangedaan, of beter nog, heb je iemand gekwetst? Dit is het moment om oude rekeningen te vereffenen, verantwoordelijkheid te nemen voor je acties en te wachten tot het stof is neergedaald. Kaartnummer XI (of soms nummer XIII) wordt genoemd Gerechtigheid, en de betekenis ervan is precies dat.

Rechtvaardigheid richt zich op het rechtzetten van ons onrecht, het krijgen van wat we verschuldigd zijn en karmische resultaten (zowel goed als slecht). Het is meestal verbonden met het rechtssysteem, maar niet alle scores zullen in de rechtbank worden verrekend.

Veel levenslessen spelen zich af in een arena die losgekoppeld is van rechters en juryleden. Een groot voordeel van deze kaart is dat het altijd een eerlijke uitkomst oplevert die het speelveld voor alle betrokkenen gelijk zal trekken.

Justice Tarot Card Trefwoorden

Voordat je dieper ingaat op de rechtopstaande en omgekeerde Rechtvaardigheid tarotkaart betekenis, en de verbinding met liefde, werk en leven, hieronder een kort overzicht van de belangrijkste woorden die verbonden zijn met deze Grote Arcana kaart.

Rechtop Eerlijkheid, integriteit, juridische geschillen, oorzaak en gevolg, levenslessen
Omgekeerd Onrecht, oneerlijkheid, geen verantwoordelijkheid nemen, bedrieglijke praktijken, negatief karma
Ja of nee Neutraal

Justice Tarot Card Beschrijving

Gekleed in een rode mantel draagt Vrouwe Justitia zowel een kroon als een verhoogde weegschaal. Deze schaal is een symbool voor redelijke en onbevooroordeelde beslissingen.

rechtvaardigheid tarotkaart betekenis

Het zwaard in haar andere hand vertegenwoordigt de ‘snelle hand van gerechtigheid’ die bereid is op ons allemaal neer te regenen, mochten we de verkeerde keuzes maken. Een fysieke herinnering aan de uitkomsten van onze acties, ze vertegenwoordigt zowel eerlijkheid als de wet.

Het belang van het zich inzetten voor eerlijkheid, het zoeken naar gelijkheid en het in evenwicht brengen van alle factoren schijnt door deze Grote Arcana-kaart.

Rechtopstaande Justice Card Betekenis

In het rechtop positie, de Rechtvaardigheid tarotkaart vertegenwoordigt zowel oorzaak en gevolg als evenwichtig denken en handelen.

Er zijn momenten waarop we het slachtoffer zijn van de kwade bedoelingen van iemand anders. Als je op wat voor manier dan ook onrecht is aangedaan, komt Gerechtigheid om het evenwicht en de orde te herstellen.

Dit wil niet zeggen dat dingen precies zo zullen werken als je zou willen. Het trekken van deze kaart bij het lezen geeft echter wel steun aan het adagium “Alles is goed dat goed afloopt.”

Justice card Geld en carrière betekenis

Heb je ooit de uitdrukking “je rechtvaardige desserts krijgen” gehoord? Dit betekent om eindelijk te krijgen wat u verschuldigd bent.

Als het om geld gaat, zal de Justice tarotkaart met de hand alle ‘rechtvaardige desserts’ leveren die je zou verwachten, waardoor je een zeer gelukkige kaart maakt in financiële lezingen.

justice tarot de moderne manier deck
De Moderne Manier Tarot®

Hetzelfde geldt voor werk- en vriendschapsdrama’s. Als iemand je onrecht heeft aangedaan, bereid je dan voor om publiekelijk gelijk te krijgen.

Wat waarschuwingen betreft, geeft Justitie een duidelijke boodschap af: neem niet deel aan corrupte of bedrieglijke praktijken. Hoewel snelle geldschema’s verleidelijk kunnen zijn, komen ze altijd met karmische bagage. Het is het beste om uit de buurt te blijven.

Liefde en relaties Betekenis

In het liefde en relatie arena, de Rechtvaardigheid tarotkaart vertegenwoordigt beslissingen en keuzes. Weet je wat je waard bent? Genoegen nemen met minder dan je verdient, of je nu single of toegewijd bent, is nooit een optie.

Soms betekent dit dat je single moet blijven, zelfs als je ziet dat iedereen zich verlovt of trouwt. Andere keren betekent het het verlaten van een relatie die je ooit koesterde. Gerechtigheid spoort je aan om eerst trouw te zijn aan jezelf en dan verder te gaan.

Als je door het einde van een relatie gaat, kan er een juridische strijd opdoemen. Het is moeilijk te zeggen of dingen in je voordeel zullen (of niet) zullen werken. Toch kan Gerechtigheid levenslessen vertegenwoordigen die je zullen helpen om naar een hoger niveau te tillen, ongeacht de uitkomst.

Gezondheid en spiritualiteit Betekenis

Dit Rechtvaardigheid tarotkaart is vrij eenvoudig, als het gaat om gezondheid en spiritualiteitminstens. Rechtvaardigheid gaat over evenwicht op elk gebied van het leven. Zorg je voor jezelf zoals je zou moeten zijn? ‘

Zelfzorg’ is zo’n veel gebruikte term geworden dat de meesten van ons het over het hoofd zien als we het zien. Maar zorgen voor je geest, lichaam en geest is je belangrijkste taak.

Als je overweldigd bent door de gedachte hieraan of niet weet waar je moet beginnen, begin langzaam. Bedenk drie doelen en zet babystapjes naar elk voor je het weet, totaal evenwicht!

Reversed Justice Tarot Card Betekenis

Er is een soort onevenwichtigheid. Gewoonlijk Gerechtigheid verschijnt in de omgekeerde positie wanneer jij of iemand anders wordt mishandeld.

gerechtigheid tarotkaart omgekeerde betekenis

Valsheid en wraakzucht kunnen ook een rol spelen. Heb je het gevoel dat je slachtoffer wordt? Is iemand eerlijk of bedrieglijk?

Vergeet niet dat de enige persoon die je kunt controleren jij bent. Weersta de drang om terug te vechten of wraak te nemen. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen acties en beslissingen. Karmic Justice zorgt voor de rest.

De omgekeerde Justice tarotkaart kan ook duiden op een onethische daad of actie waarbij je je verantwoordelijkheid niet hebt genomen. Probeert u weg te lopen voor de gevolgen van deze daad? Eet het tegelijkertijd je bewustzijn op?

Als dat zo is, onthoud dan dat je het verleden niet kunt veranderen of je acties ongedaan kunt maken. Neem in plaats daarvan je verantwoordelijkheid, leer van je fouten en ga verder!

Gerechtigheid in een Ja of Nee Lezing

Rechtvaardigheid draait om eerlijkheid, evenwicht en neutraliteit. Om deze reden is het geen kaart die meestal wordt gebruikt om ja of nee te bepalen.

Als je alleen op zoek bent naar dit soort antwoorden, stel jezelf dan deze vragen: Is _____ in mijn belang? Zal _____ mij of iemand anders negatief beïnvloeden?

Als ik een ja (of nee) krijg, zal ik dan echt gelukkig zijn? Mediteren over deze vragen zal je de antwoorden geven die je zoekt.

Belangrijke Justice Tarot Kaart Combinaties

Rechtvaardigheid richt zich op het krijgen van wat je verdiende en karmische resultaten (zowel goede als slechte). Ook in combinatie met andere kaarten staat voor eerlijkheid, integriteit, juridische geschillen. Hieronder vind je de belangrijkste Justice tarotkaart combinaties.

Justitie en de Toren

Wanneer deze twee Grote Arcana-kaarten aan elkaar worden gekoppeld, staat de harmonie op het punt te worden hersteld – maar niet voor een periode van moeilijke verandering, die wordt aangegeven door de Toren.

gerechtigheid gecombineerd met de torenkaart tarot

Soms moeten we bereid zijn om door het vuur te lopen om bij wat aan de andere kant wacht te komen. Hoe moeilijk het ook is, verzet je niet tegen de verandering en vermijd de pijn niet. Je ging eerder de verkeerde kant op, maar een U-bocht is mogelijk.

Rechtvaardigheid en oordeel

Veel mensen verwarren deze twee kaarten. Hoewel ze enkele overeenkomsten hebben, zijn er belangrijke verschillen tussen de twee. Rechtvaardigheid vertegenwoordigt meestal de besluitvormingsperiode, terwijl het oordeel de tijd symboliseert direct daarna wanneer alles nieuw is.

rechtvaardigheid oordeel kaart combinatie in tarot

Wanneer ze samen worden gecombineerd, vragen de twee kaarten je om twee dingen te doen: je verleden accepteren en beslissen over je toekomstige pad.

Er is geen voordeel van het koesteren van schuld of schaamte. Accepteer je fouten en eventuele gevolgen die zich hebben gemanifesteerd als gevolg van eerdere beslissingen. Alleen dan zullen jullie klaar zijn om naar een nieuw trillingsniveau te stijgen.

Rechtvaardigheid en kracht

Uitdagende tijden staan voor de deur (of op weg naar je), en voorbereiding is de sleutel. Wanneer Rechtvaardigheid en Kracht zich verbinden in een lezing, willen je Spirituele Gidsen dat je weet dat je de kracht hebt om de oorlog te winnen.

combinatie van rechtvaardigheids- en sterktekaarten

Dit betekent niet dat het gemakkelijk zal zijn. Neem de tijd om alleen te zijn en gebruik je innerlijke kracht. Welke vaardigheden heb je om je door de moeilijke dagen heen te helpen? Bepantser jezelf hiermee.

Gerechtigheid en de Hierofant of de Keizer

De Justice tarotkaart vertegenwoordigt vaak juridische zaken, en wanneer verbonden met de Hierofant of de Keizer, wordt deze betekenis geïntensiveerd. Als je momenteel niet in een juridische strijd zit, kan er een opdoemen.

Of misschien moet u voorzichtig te werk gaan als het gaat om zaken van de wet- of regelgeving.

Als u een situatie wilt verzoenen, suggereert deze combinatie dat de situatie zichzelf zal oplossen op een manier die eerlijk is voor alle partijen.

Justice Tarot Card Inspiratie

Hoewel ik alle beschrijvingen schrijf op basis van het Rider-Waite Tarot deck, betekent dit niet dat ik ook andere decks gebruik.

En er zijn zoveel prachtige decks die er zijn! Ik kan mezelf verliezen door te bladeren en op internet te zoeken naar mooie tarotkaarten.

Hieronder vind je een kleine selectie van mooie Justice tarotkaarten. Als je zelf een Justice tarotkaart hebt gemaakt en deze wilt delen, zou ik lomoet van je horen!

justice tarot de moderne manier deck
Koop dit deck nu bij Amazon
gerechtigheid tarot liefde
De Rechter – Mariana Meira
justitie tarot ja nee
Justitie – Corey Turner
gerechtigheid tarot liefde betekenis
La Justitie – Sonia Lazo
rechtvaardigheid liefde omgekeerd
Justitie – Alba Ballesta Gonzalez

De Justice Card in een reading

Dat is alles voor de Justice tarotkaart betekenis! Kun je er geen genoeg van krijgen? Leer hoe je Tarot kunt lezen in deze Tarot Beginners Gids of lees hier meer over de andere grote arcana kaarten.

Als je de Justice tarotkaart in je spread hebt getrokken, was de betekenis dan logisch voor je situatie in het leven?