John Ritter’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

Acteur Johnathan Southworth Ritter, vooral bekend onder zijn artiestennaam John Ritter, werd geboren op 17 september 1948 in Burbank, Californië. Zijn beide ouders maakten deel uit van de showbusiness, want zijn moeder was actrice en zijn vader countryzangeres en acteur. Hij had ook een oudere broer genaamd Thomas. Ritter werd geboren met een zeldzame genetische aandoening in zijn oog waardoor de pupil in zijn rechteroog werd verplaatst.

Ritter was oorspronkelijk niet van plan om in de voetsporen van zijn ouders te treden en acteur te worden. Zijn idee was om carrière te maken in de politiek en ging naar de Universiteit van Zuid-Californië om psychologie te studeren. Ritter maakte zijn tv-debuut in 1966 als deelnemer aan Het datingspel, die hij eigenlijk won. Daarna werd John overtuigd om deel te nemen aan een acteercursus, wat hem uiteindelijk leidde tot het veranderen van zijn major in Theater Arts. Tijdens zijn studententijd, tussen 1968 en 1969, reisde hij naar Europa en trad hij op in verschillende toneelstukken in Engeland, Schotland, Nederland en in Duitsland.

Ritters televisiecarrière begon toen hij in de dramaserie van ABC verscheen. Dan Augustus, en maakte later gastoptredens in populaire tv-programma’s in die tijd, zoals Hawaï Five-O, M*A*S*Hen Medisch Centrum, evenals het veiligstellen van een terugkerende rol in historisch drama De Waltons. In 1976 werd John gecast in zijn doorbraakrol in de sitcomserie op televisie. Three’s Bedrijf, een van zijn meest opvallende rollen tot nu toe. De serie liep van 1977 tot 1984 en was de oorsprong van de spin-off Three’s a Crowd in 1985 waarin Ritter zijn rol hernam. Voor zijn werk aan de show ontving Ritter een Primetime Emmy Award en een Golden Globe Award. Zijn volgende grote tv-rol was als detective Harry Hooperman, in het komedie-drama Hooperman, die werd uitgezonden van 1987 tot 1989.

Ritter’s debuut op het grote scherm was in Disney’s De Barefoot Executive (1971). Terwijl hij in de populaire sitcom speelde, verscheen Ritter ook in verschillende films, zoals Hero at Large, Americathon, Ze lachten allemaal en voice-acting in de Vlucht der Draken (1982). In de jaren 1990 speelde hij een van de volwassen versies van de personages in de horrorfilm. Het, en maakte ook deel uit van de zwarte komediefilm Probleem Kind en het vervolg. In de loop van zijn carrière acteerde Ritter in totaal meer dan 100 film- en televisierollen. Zijn laatste acteerklussen waren in de kerstzwarte komedie Slechte Kerstman (2003) en als de stem van Clifford the Big Red Dog in Clifford’s echt grote film (2004). Ritter was gepland om terug te keren als de vader van het hoofdpersonage in de medische komedie van tv. Scrubs en speelde ook een van de hoofdrollen in de sitcom 8 Eenvoudige regels… voor dating mijn tienerdochter toen hij plotseling ziek werd en vervolgens overleed. Op het moment van zijn dood was John Ritter nog geen week verwijderd van zijn 55ste verjaardag.