John Krasinski’s verjaardag

()
Ontvang voorspellingen, nieuws en updates in je inbox.

John, geboren als John Burke Krasinski op 20 oktober 1979 in Boston, Massachusetts, was geïnteresseerd in acteren sinds de zesde klas, toen hij tijdens zijn opleiding in schoolvoorstellingen speelde. Na zijn middelbare school in 1997 ging John naar de Brown University, waar hij Engels en toneelschrijven studeerde, en deel uitmaakte van een sketch comedy-groep. Na het behalen van zijn diploma in 2001 ging hij naar het National Theater Institute in Connecticut, evenals studeerde aan het Actors Center in New York en de Royal Shakespeare Company, gevestigd in Engeland.

Krasinski verhuisde naar New York om een acteercarrière na te streven en hij maakte zijn tv-debuut in een aflevering van comedy-drama show Ed in 2003. Zijn doorbraakrol kwam toen hij werd gecast in de Amerikaanse remake van de Britse serie. Het Bureau, in 2004. John verscheen in elke aflevering van de show en diende ook als regisseur en producent bij verschillende gelegenheden. De serie liep van 2005 tot 2013, en hoewel hij sindsdien een zeer succesvol acteur is geworden, is dit nog steeds zijn meest opvallende rol. Tijdens zijn tijd in de show maakte John ook optredens op het grote scherm, waaronder Kinsey (2004,) Jarhead (2005,) Voor uw overweging (2006,) De vakantie (2006,) Dreamgirls (2006,) had een korte stemrol in Shrek de Derde (2006,) Licentie om te woe (2007,) de geanimeerde Monsters vs. Aliens (2009,) Het is ingewikkeld (2009,) en 2011’s De Muppets en Iets geleends. John speelde ook een gastrol in een aantal televisieseries, waaronder Law &Order: Criminele intentie, 30 Rock, Gearresteerde ontwikkeling, Zonder een spoor, Amerikaanse vader en CSI: Onderzoek naar plaats delict.

In 2009 maakte John zijn regiedebuut met het komedie-drama. Korte interviews met afschuwelijke mannen, die hij ook schreef en produceerde. Hij richtte zijn productiebedrijf Sunday Night op in 2013 en heeft gediend als uitvoerend producent voor live-action / geanimeerde sitcom Dream Corp, LLC en Lip Sync Strijd, een muzikale realitywedstrijd, die een terugkerend segment is geweest op Late Night met Jimmy Fallon. In 2016 speelde hij in de militaire actiethriller. 13 uur: De geheime soldaten van Benghazi, waarvoor zijn prestaties positieve recensies ontvingen. Datzelfde jaar maakte John zijn off Broadway-debuut in het stuk. Droog vermogen, en hij verdiende de Theater World Award voor Outstanding Debut Performance.

In 2018 schreef, regisseerde en speelde Krasinski samen met zijn vrouw Emily Blunt in de post-apocalyptische horrorthriller Een rustige plek. De film was een kritische en commerciële hit en wordt beschouwd als een van zijn meest winstgevende films tot nu toe. John schreef en regisseerde ook het vervolg, dat in 2021 werd uitgebracht, tot kritisch en kassucces. Sinds 2019 speelt Krasinski de hoofdrol als titulair personage in de Jack Ryan-serie op Amazon Video. In 2020 creëerde en hostte hij als reactie op de aanhoudende pandemie een YouTube-webserie genaamd Goed nieuws (SGN,) waarin hij beroemdheden en positief nieuws in het algemeen zou presenteren.

Onder zijn laatste optredens op het grote scherm is een cameo in 2021’s Gratis Guy en zijn debuut in het Marvel Cinematic Universe op Doctor Strange in het multiversum van waanzin (2022.) Hij deed ook de stem van Superman in de animatiefilm van 2022. DC League van Super-Huisdieren.