Intermediate Abs en Core Workout

Intermediate Abs en Core Workout

Als je ervaring hebt in de sportschool, maar nog niet de definitie in je buikspieren hebt gekregen die je wilde, zijn er manieren om dit in een relatief korte periode te bereiken. Het doel van een gestructureerd programma is om de verschillende spiergroepen waaruit je buikspieren bestaan op een gerichte, intense en veilige manier op te bouwen.

Deze buik- en kerntraining omvat een verscheidenheid aan oefeningen die zijn ontworpen om de rectus abdominis, obliques, transversale abdomini’s en erector spinae te versterken.

Richtlijnen voor trainingen

Voor deze routine heb je een mat en een oefenbal nodig. Je moet ook een paar weken trainingservaring onder je riem hebben.

Hoewel dit een geweldige algemene training is voor gemiddelde sportschoolbezoekers, moet je deze training alleen doen als je minstens 4 tot 8 weken aan krachttraining hebt deelgenomen.

Om de optimale resultaten te bereiken, moet u zich houden aan de drie basisprincipes van elke oefening:

 1. Begin elke training altijd met een lichte cardio-warming-up van vijf tot 10 minuten.
 2. Eenmaal opgewarmd, voer je twee sets van elke oefening uit met 16 herhalingen. Rust niet langer dan 20 tot 30 seconden tussen de sets.
 3. Voer deze training twee tot drie keer per week uit met een dag rust tussen de trainingen door.
1

Oefening Ball Crunches

Oefening Ball Crunches
Gary Burchell

Het gebruik van de oefenbal helpt de kernspieren te versterken omdat je voortdurend je balans aanpast.Om deze oefening te doen:

 1. Ga met je middelste rug op de bal liggen met je handen achter het hoofd.
 2. Terwijl je uitademt, trek je je buikspieren samen en til je je schouders op, waarbij je de buikspieren naar de heupen knijpt zonder op de bal te rollen.
 3. Lager als u inademt en herhaal gedurende twee sets van 16 herhalingen.
2

Omgekeerde Crunches

Omgekeerde crunches

Kevin Dodge / Getty Afbeeldingen


De omgekeerde crunch intensiveert de training door je benen uit de vergelijking te verwijderen.

Hoewel de oefening stabiliteit biedt door je rug plat op de grond te leggen, voegt het extra gewicht van je benen stress toe aan de onderste buikspieren.

Om deze oefening te doen:

 1. Ga op je rug liggen met je knieën in een hoek van 90 graden, kuiten evenwijdig aan de vloer.
 2. Terwijl je uitademt, trek je je buikspieren samen om de heupen van de vloer te tillen en de crunch een seconde of twee vast te houden. Probeer niet met de benen te zwaaien of momentum te gebruiken om je heupen op te tillen.
 3. Laat je heupen zakken terwijl je inademt en herhaal dit voor twee sets van 16 herhalingen.
3

Lange Arm Crunch

Lange Arm Crunch

bodymindspirit / Ben Goldstein


Een long arm crunch is een andere variant waarbij je armen gestrekt zijn zodat je minder in staat bent om momentum te gebruiken om je buikspieren te knarsen. Om deze oefening te doen:

 1. Ga op een mat liggen en strek de armen recht over het hoofd. Houd je ellebogen recht en plaats je handen of handpalmen bij elkaar. Klem je vingers niet dicht.
 2. Terwijl je uitademt, trek je de buikspieren samen en til je de schouderbladen van de vloer. Beweeg je armen niet naar voren; houd ze recht boven je hoofd. Als je ondersteuning nodig hebt, kun je een van je handen achter je hoofd plaatsen.
 3. Lager als u inademt en herhaal gedurende twee sets van 16 herhalingen.
4

Fiets Crunch

Fiets crunch.

Hero Images / Getty Images


Fietscrunches zijn high-intensity crunches die helpen bij het opbouwen van de obliques. Om deze oefening te doen:

 1. Ga op je rug liggen met knieën in een positie van 90 graden, kuiten parallel aan de vloer.Plaats je handen achter of aan de zijkanten van je hoofd.
 2. Til de schouders op, strek het linkerbeen terwijl u de linkerelleboog naar de rechterknie draait.
 3. Strek nu het rechterbeen terwijl je de rechterelleboog naar de linkerknie draait.
 4. Zonder de schouders te laten vallen, ga je heen en weer voor een totaal van 16 herhalingen. Hoe langzamer je deze oefening doet, hoe moeilijker het wordt. Rust 20 tot 30 seconden en begin opnieuw.
5

De Plank

Core Yoga Houdingen

Tetra Images / Getty Images


De plank is een bedrieglijk eenvoudige oefening die kracht ontwikkelt in de kern, schouders, armen en bilspieren. Door een strakke, stabiele houding aan te houden, worden je buikspieren in een actieve positie.

De meeste mensen zijn niet in staat om de plank langer dan 30 seconden vast te houden wanneer ze voor het eerst beginnen.

Om deze oefening te doen:

 1. Plaats de handen direct onder je schouders alsof je op het punt staat een push-up te doen. Om het makkelijker te maken, rust je op je onderarmen met je ellebogen direct onder je schouders.
 2. Houd je hele lichaam strak. Laat je buik niet doorzakken of kont in de lucht steken. Je wilt een rechte lijn van je hoofd naar je hielen.
 3. Begin met het vasthouden van deze positie gedurende 20 seconden. Naarmate je je meer op je gemak voelt met deze oefening, houd je je plank steeds langer vast.
6

Knieplooien op de oefenbal

Oefenbal startpositie

Ana Abejon / Getty Afbeeldingen


De kniecorrectie vereist laterale balans en bouwt kracht op, niet alleen in de buikspieren, maar ook in de armen en schouders. Om de oefening te doen:

 1. Knielend op handen en voeten, plaats je je rechtervoet en vervolgens je linkervoet bovenop de oefenbal en plaats je deze onder de bovenkant van je schenen. Houd je armen recht alsof je op het punt staat push-ups te doen.
 2. Met controle buig je soepel je knieën naar je borst en laat je de bal naar je voeten rollen.
 3. Strek nu je benen terug in de startpositie. Probeer niet terug te duwen op de arm; houd alle beweging in de knieën.
 4. Herhaal dit voor 16 herhalingen over twee sets.
7

Back-extensies

Locust Pose - Shalabasana
Ann Pizer

Deze oefening heeft minimale beweging, maar levert een maximale impact op. Het wordt vaak de sprinkhanenhouding genoemd in yoga en staat erom bekend snel en veilig kracht op te bouwen.

Om de oefening te doen:

 1. Ga met je gezicht naar beneden liggen met je handen op je zij.
 2. Inademen, til tegelijkertijd je bovenlichaam en benen een paar centimeter van de grond. Houd drie tot vijf seconden vast en houd de benen recht. Voor een extra uitdaging, doe de oefening met je armen gestrekt voor je.
 3. Laat zakken terwijl je uitademt en herhaal dit gedurende twee sets van 16 herhalingen.

Hoewel dit een geweldige algemene training is voor gemiddelde sportschoolbezoekers, moet je deze training alleen doen als je minstens 4 tot 8 weken aan krachttraining hebt deelgenomen.

Hoewel de oefening stabiliteit biedt door je rug plat op de grond te leggen, voegt het extra gewicht van je benen stress toe aan de onderste buikspieren.

De meeste mensen zijn niet in staat om de plank langer dan 30 seconden vast te houden wanneer ze voor het eerst beginnen.