Indoor Cycling-lessen voor beginners

Indoor Cycling-lessen voor beginners
indoor fietsen

Getty Afbeeldingen


Nu zoveel mensen hebben besloten om op een meer toegewijde manier te gaan trainen en misschien nieuwe vormen van lichaamsbeweging te proberen, verschijnen er veel nieuwe gezichten in indoor cycling-studio’s. In de afgelopen weken zijn verschillende nieuwkomers na mijn lessen de fietsruimte binnengelopen, vertelden me dat ze het nog nooit hadden gedaan en vroegen of er beginners indoor cycling-lessen zijn. Helaas heb ik ze moeten zeggen: “Nee.” Sommige gezondheidsclubs en boetiekstudio’s bieden ze misschien aan, maar ik heb ze nog nooit gezien.

Toen ik het onderwerp een paar jaar geleden met mijn groepstrainingsdirecteur besprak, zei ze dat er niet genoeg vraag is om beginnerslessen te rechtvaardigen. Ik zag haar punt. Een nieuwkomer heeft immers maar een paar lessen nodig om op snelheid te komen – en het kan in elke klas gebeuren door het aan te passen aan hun fitnessniveau. Dat is wat ik nu vertel aan mensen die het nog nooit hebben gedaan en het willen proberen.

Hoewel het een vorm van groepsoefening is, is indoor cycling uiteindelijk ieders eigen rit. Nieuwkomers kunnen dus de intensiteit verlagen. Met andere woorden, je kunt de doe-het-zelf-aanpak volgen om van elke indoor cycling-les een beginnersles te maken.

Bereid je verstandig voor op de training

Tank minstens een uur voor de rit met een lichte maar voedzame snack.Draag getailleerde, gewatteerde fietsshorts (of gewone trainingsshorts of capri’s) en een ademende tanktop of t-shirt, allemaal gemaakt van een koele, vochtafvoerende stof. Kies fietsspecifieke schoenen, als je ze hebt, of draag sportschoenen met harde zolen (zoals hardloopschoenen, geen tennisschoenen met zachte zolen). Neem ook een waterfles mee om te voorkomen dat je uitgedroogd raakt tijdens de training.

Kom vroeg aan en vraag advies aan de instructeur

Het belangrijkste is om hulp te krijgen bij het goed instellen van je fiets voor je lichaam. Door uw stoel op de juiste hoogte en op de juiste afstand van het stuur te hebben, wordt uw rit veiliger, efficiënter en comfortabeler;hoe hoog of laag het stuur is, is echt een kwestie van comfort, dus beslis wat voor jou goed voelt. Vraag de instructeur ook hoe hij moet schakelen en hoe hoog ze gaan, als het niet meteen duidelijk is.

Leer de basisbewegingen en lichaams- en handposities

Je hebt hier de hulp van de instructeur niet bij nodig. Je kunt de basishandposities en de primaire bewegingen (zoals een zittende platte, zittende klim, plat staan, staande klim, sprongen en meer) op internet leren voordat je zelfs de fietsstudio binnenstapt.

Probeer de aanwijzingen van de instructeur niet precies te volgen

Zelfs als je in relatief goede conditie bent, is het een vergissing om in je eerste klas voluit te gaan. Ja, je moet de signalen van de instructeur in acht nemen voor de juiste houding en juiste vorm en voor het goed opwarmen en afkoelen. En je moet de algemene boog van de rit volgen. Maar misschien wil je je eerste rit niet zo intens maken (qua tempo of weerstand) als de instructeur je vraagt; als je dat doet, kun je je uiteindelijk een beetje misselijk voelen. Voor maximaal comfort is het het beste om deze vorm van lichaamsbeweging geleidelijk te vergemakkelijken.

Luister naar je lichaam, tempo jezelf en pas de instructies aan je behoeften aan.

Heb geduld met jezelf

Zoals met veel activiteiten en vaardigheden die nieuw voor je zijn, is er een leercurve met indoor cycling. De eerste handvol lessen die je volgt, kunnen pijnlijk uitdagend aanvoelen, maar de meeste mensen beginnen zich binnen een paar weken comfortabeler te voelen. Naarmate je sterker en fitter wordt en meer vertrouwd raakt met de bewegingen, begin je jezelf harder te pushen en kom je in de groef van de ritten. Het is een natuurlijke progressie die het plezier en de voordelen die je krijgt van indoor cycling zal verhogen.

Hoewel het een vorm van groepsoefening is, is indoor cycling uiteindelijk ieders eigen rit. Nieuwkomers kunnen dus de intensiteit verlagen. Met andere woorden, je kunt de doe-het-zelf-aanpak volgen om van elke indoor cycling-les een beginnersles te maken.

Luister naar je lichaam, tempo jezelf en pas de instructies aan je behoeften aan.