Top 10 huismiddeltjes voor de verkoudheid en griep

chicken noodle soup is a home remedy for a cold

De beste koude remedies zijn vaak de gemakkelijkste en de meest betrouwbare – inclusief kippensoep.

 

kipnoedelsoep is een huismiddeltje voor verkoudheid

 

Het blijkt dat je oma iets aan het doen was. Het verzachten van de verkoudheid kan net zo eenvoudig zijn als gorgelen met zout water en het lepelen van de kippensoep. Hier zijn 10 koude remedies om thuis te proberen waardoor je je beter voelt voordat je het weet.

1. Drink veel vocht

Goede hydratatie helpt de bekleding van de neus en keel te hydrateren, waardoor slijm gemakkelijker te verwijderen is. Probeer meer vocht te drinken dan normaal. Maar zorg ervoor dat u cafeïnehoudende of alcoholische dranken vermijdt, omdat ze uitdroging kunnen veroorzaken.

2. Gebruik een luchtbevochtiger

U kunt ook helpen om neus- en keelpassages vochtig te houden door een luchtbevochtiger te gebruiken, vooral in de wintermaanden wanneer verwarming de lucht in uw huis erg droog maakt. Zorg ervoor dat u de instructies volgt om het schoon te houden als u het niet vaak gebruikt.

3. Probeer een Neti Pot

Een andere manier om nasale droogheid te voorkomen, is met een neti-pot, een neusspoelapparaat dat wordt aangetroffen in medicijn- en gezondheidswinkels (zorg ervoor dat het apparaat schoon is en dat u het op de juiste manier gebruikt om ervoor te zorgen dat het veilig en effectief is, volgens de FDA). Deze potten zijn gevuld met een zoutoplossing (zout water) en worden in het ene neusgat gestoken terwijl de gebruiker zijn of haar hoofd naar de zijkant kantelt om de oplossing door de neusholte en uit het andere neusgat te laten stromen.

4. Eet kippensoep

Het adagium dat kippensoep goed is voor een verkoudheid is praktisch zo oud als de verkoudheid zelf. En er zit een kern van waarheid in wat je oma je al die jaren heeft verteld. “Kippensoep is leuk voor verkoudheid omdat het je slijm losmaakt”, zegt Norman Edelman, MD, een professor in preventieve geneeskunde, interne geneeskunde en fysiologie en biofysica aan de State University of New York in Stony Brook en een senior wetenschappelijk adviseur voor de American Lung Association.

5. Neem Echinacea

Bewijs is gemengd over de effecten van echinacea op verkoudheid, maar sommige experts zeggen dat het nuttig kan zijn. “Echinacea voorkomt geen infectie, maar verschillende studies hebben gesuggereerd dat echinacea helpt de duur van de symptomen van infectie van de bovenste luchtwegen te verminderen,” zegt Adriane Fugh-Berman, MD, een professor in farmacologie en fysiologie aan het Georgetown University Medical Center in Washington, DC.

6. Reik naar enkele zinktabletten

Net als echinacea krijgt het mineraal zink gemengde vlekken wanneer het wordt beoordeeld op zijn effectiviteit tegen verkoudheid. “Ik heb geen bewijs gezien voor preventie,” zegt Dr. Fugh-Berman, “maar er is enig bewijs – volgens een overzichtsartikel gepubliceerd in het juni 2013 nummer van de Cochrane Database van Systematische Reviews — dat zink in de vorm van zuigtabletten de symptomen van verkoudheid kan verminderen.”

7. Neem vitamine C

Het is daarboven met kippensoep voor zover legendarische koude remedies gaan, en er kan enige waarheid zijn dat vitamine C nuttig is. Krijg het als een supplement of door uw inname van vitamine C-rijk voedsel te verhogen, zoals citrus, groene paprika’s, donkere bladgroenten en kiwi’s. Verschillende studies tonen aan dat het de duur en ernst van een verkoudheid kan verminderen, volgens onderzoek gepubliceerd in januari 2013 in de Cochrane Database van Systematische Reviews.

8. Geef je neus een massage

Probeer het acupunctuurpunt te masseren dat bekend staat als yingxiang, gelegen aan de onderrand van het neusgat. Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van deze techniek is beperkt, maar een oudere, kleine studie gepubliceerd in de Amerikaans tijdschrift voor neushoornkunde vond dat dit type neusmassage verlichting kan bieden van verstopte neus.

9. Gorgelen met water

Onderzoek suggereert dat drie keer per dag gorgelen met water daadwerkelijk kan helpen bij het voorkomen van infecties van de bovenste luchtwegen. Dus gorgelen weg, voordat die verkoudheid erger wordt.

10. Voorraad uw medicijnkastje

Niet bepaald een huismiddeltje in de traditionele zin, maar het valt niet te ontkennen dat over-the-counter (OTC) koude remedies – zoals Tylenol (paracetamol) of Mucinex (guaifenesine) – tijdelijke verlichting kunnen bieden. De American Lung Association beveelt aan dat deze medicijnen worden ingenomen zodra verkoudheidssymptomen optreden. Als u echter een hoge bloeddruk heeft, praat dan met uw arts over OTC-koude medicijnen die u moet vermijden.

En natuurlijk is er geen vervanging voor goed eten en voldoende rust krijgen om je immuunsysteem sterk te houden, zodat je in topvorm bent om die col te houdends op afstand!

Voor de zekerheid kan Everyday Health commissies verdienen aan de winkellinks in dit artikel.