https://www.verywellfit.com/grant-hughes-md-4779194

https://www.verywellfit.com/grant-hughes-md-4779194

Hoogtepunten

  • Universitair hoofddocent aan de University of Washington (UW) School of Medicine in Seattle, waar hij het Robert F. Willkens, MD – Lucile T. Henderson Endowed Professorship in Rheumatology bekleedt
  • Head of Rheumatology bij Seattle’s Harborview Medical Center

  • Board-gecertificeerd in reumatologie door de American Board of Internal Medicine

Gezondheidswetenschap en gezondheidszorg veranderen zo snel en veel van de informatie is begraven in medische tijdschriften en moeilijk te ontcijferen. Daarom ben ik zo enthousiast om deel uit te maken van bodymindspirit en zijn missie om betrouwbare, praktische en up-to-date gezondheidsinformatie aan het publiek te brengen. Mijn werk in de bodymindspirit Review Board is onafhankelijk van mijn taken aan de Universiteit van Washington.

– Grant Hughes, MD

Ervaring

Dr. Hughes biedt reumatologische zorg in het Harborview Medical Center en uw Medical Center. Zijn huidige academische interesses omvatten medisch onderwijs en klinisch immunologisch onderzoek. Hij heeft geschreven over het onderwerp reproductieve hormonen en auto-immuun reumatische aandoeningen in tijdschriften zoals Nature Reviews Rheumatology, Autoimmunity Reviews en The Journal of Immunology. Dr. Hughes’s onderzoeks- en onderwijsinspanningen zijn ondersteund door de National Institutes of Health, Leap for Lupus, de Society of Family Planning, de Arthritis Foundation en de Lupus Foundation of America.

Onderwijs

Dr. Hughes behaalde zijn bachelordiploma in biologie aan de Oregon State University (1990) en zijn medische graad aan de Oregon Health and Science University (2001, magna cum laude), waar hij werd opgenomen in de Alpha Omega Alpha Honor Medical Society. Hij voltooide de opleiding interne geneeskunde (2003) en reumatologie (2006) aan het UW. Dr. Hughes deed zijn postdoctorale onderzoeksopleiding in het laboratorium van Edward A. Clark, PhD, UW-afdelingen Immunologie en Microbiologie en Afdeling Reumatologie.

Over bodymindspirit Fit

bodymindspirit Fit, een
Dotdash Meredith Merk,
voedings- en fitnessbestemming die wetenschappelijk onderbouwde informatie en hulpmiddelen biedt om mensen in staat te stellen
realistische stappen naar een gezonder leven. We bereiken jaarlijks meer dan 150 miljoen lezers.
bodymindspirit Fit-inhoud wordt gecontroleerd en beoordeeld door onze
Beoordelingsraad
voor nauwkeurigheid en integriteit. Meer informatie
Informatie
en onze
redactioneel proces.

Maak kennis met onze Review Board