Granola Nutrition Feiten

Granola Nutrition Feiten
muesli

bodymindspirit / Alexandra Shytsman


Is granola gezond? Het antwoord kan afhangen van hoe je de snack opneemt in je totale eetplan.

Granola Voeding

De volgende voedingsinformatie wordt verstrekt door de USDA voor 1/4 kopje (29 g) klassieke granola.

  • Calorieën: 140
  • Vet: 9g
  • Natrium: 85 mg
  • Koolhydraten: 04F
  • Vezel: 3g
  • Suikers: 4g
  • Eiwit: 3g

Granola calorieën

Een portie klassieke granola bevat ongeveer 140 calorieën, ongeveer hetzelfde als een koekje of een andere gebakken traktatie. Hoewel veel mensen granola als een gezond voedsel beschouwen, kunnen sommige in de winkel gekochte merken en zelfs zelfgemaakte mixen een belangrijke bron van calorieën uit suiker en vet zijn.

Koolhydraten in Granola

Je consumeert 14 gram koolhydraten in een enkele portie granola. Omdat granola meestal wordt gemaakt met volle granen, heb je meestal baat bij ongeveer drie gram vezels. Je consumeert ook ongeveer vier gram suiker.

Vetten in Granola

De meeste soorten granola bevatten vet. Klassieke granola levert negen gram vet per portie.

Eiwit in Granola

De noten en granen in granola helpen om de eiwit grammen in granola te stimuleren. Het is echter over het algemeen nog steeds een eiwitarme snack. Elke portie levert ongeveer drie gram eiwit.

Micronutriënten in Granola

Afhankelijk van de ingrediënten kan granola aanzienlijke micronutriënten leveren.

Granola biedt vitamine E, thiamine, vitamine K, riboflavine, vitamine B6, folaat en pantotheenzuur.

Mineralen in granola omvatten mangaan, fosfor, magnesium, ijzer, kalium, zink, koper en selenium.

Granola calorieën en voeding per merk

Hoe je thuis granola maakt of het merk dat je koopt, kan een groot verschil maken in de muesli-calorieën, koolhydraten en vetten die je consumeert. Afhankelijk van de gebruikte ingrediënten kan de voedingswaarde-informatie nogal variëren.

Portiegrootte is ook een probleem wanneer u granolavoeding evalueert. Sommige mueslimerken vermelden een portiegrootte als een kopje van een kwart. Maar veel mensen eten veel meer dan dat. Granola is een voedsel dat gemakkelijk gedachteloos te eten is, vooral als je het direct uit de zak consumeert.Als gevolg hiervan kunt u veel meer eten dan een enkele portie.

Aangezien de portiegrootte kan variëren, moet u het Voedingswaarde-label van uw favoriete merk controleren voordat u de calorieën in uw granola berekent.

Gezondheidsvoordelen

Granola kan een snelle en handige bron van koolhydraten bieden. Veel wandelaars en andere outdoorliefhebbers houden ervan om granola te dragen om hun activiteit te voeden wanneer ze een lange dag van lichaamsbeweging hebben. Granola kan ook een boost van eiwitten geven als je noten, zoals amandelen of walnoten, opneemt. De vezels uit volle granen in granola kunnen je helpen om je voor een langere periode vol te voelen.

Granola kan ook een aanzienlijk aantal calorieën uit toegevoegde suiker leveren. Sommige merken zijn gemaakt met toegevoegde suiker zoals bruine suiker of rietsuiker. Ook als je een merk koopt of maakt met gedroogd fruit, krijg je ook meer toegevoegde suiker.

Dus moet je granola eten of vermijden? Het hangt ervan af hoe je het gebruikt. Als je een handige bron van koolhydraten nodig hebt, is het een goede keuze. Maar iemand die probeert af te vallen, wil dit voedsel misschien overslaan, tenzij ze de portiegrootte kunnen beheersen.

Gezonde voorbereidingsideeën

Als u thuis granola maakt, kunt u de ingrediënten controleren om aan uw voedingsbehoeften te voldoen. Zodra je je partij gezonde muesli hebt, gooi je het op een portie gewone niet-vette Griekse yoghurt voor een caloriearme maaltijd in de ochtend. Je kunt er ook gewoon van genieten met magere melk. Later op de dag kunt u ervan genieten met een paar verse groenten als snack halverwege de middag of een kleine portie ijs met bessen en muesli voor een gezondere versie van een ijscoupe.

Allergieën en interventies

Als u granen of gluten om gezondheidsredenen vermijdt, moet u granola vermijden omdat het meestal een mengsel van volle granen bevat. Bovendien moeten mensen met notenallergieën alleen merken zonder noten consumeren en er zeker van zijn dat er geen kruisbesmetting is geweest in de verwerking.

Ten slotte, omdat dit meestal een voedsel is dat toegevoegde suikers en gedroogd fruit bevat, willen degenen die de bloedsuikerspiegel controleren en proberen een hoge suikerinname te voorkomen, granola vermijden.